За първа година в детската градина! - 3 част

• 14 257
  • 284
  •   1
Отговори
# 120
Да не чуе дяволът - вече не плачат.
Госпожите казват че се хранят добре и с тоалетната явно се оправят...
А в понеделник са на театър - най- голямото събитие за тях сега  Wink

# 121
Тарталета,в нашата ДГ не дават такова мляко.Стефи ми е с хранителни алергии и когато се интересувах с какво готвят,ми казаха че прясно мляко не дават,правят десертите само със сухо мляко.
А иначе след 6 дни ходене на ДГ от2 дви сме с температура 39.И като попитах има ли болни деца в групата ,ми казаха най-спокойно все едно е нещо нормално-"ми да,има сополиви,има дето кашлят........." Shocked
До 1 септември децата бяха месец и половина ваканция заради ремонтите,и сега за 1 седмица има вече и болни.Е кога и къде ги хванаха тия вируси,като не са ходили на градина.Като не ходи на градина Стефи не се разболява.
Нямам думи.......... Cry

# 122
  • Варна
И в нашата градина до Нова Година нямало да дават флуорно мляко. След това сме щели да подписваме декларации.

Момичета, по колко деца са групите във вашите градини. Онзи ден ме "зарадваха", че се очаква да бъдат 35 деца при капацитет 25. Сега са около 15-20, но учебната година започва официално на 15 септември. Не ми се мисли какво ще става.

# 123
И ние досега бяхме все здравички, та се подготвям психически за често боледуване като тръгне на градината.
Васи се сеща винаги сама и си иска вода постоянно. Дано да се сеща и в градината. Затова мисля да и купя някое хубаво шарено шише че да го разпознава и да пие по-често вода.

Да ви питам нещо. Обяснявали ли сте на дечицата предварително какво да правят ако някое дете ги удари. Днес ми хрумна докато я наблюдавах при децата, едно момиченце я удряше с пръчка по ръката. Казах й веднага да отива при госпожата й каже какво става....  ooooh!. Не ми се е налагало до момента да й давам такива съвети, но днес това ми хрумна.

Всъщност как така от обявен прием на 25 деца, изведнъж и нашата група казаха че щели да бъдат 30 деца?! newsm78

# 124
Днес е първият ден на дъщеря ми в детската градина.Отиде с най-голямо удоволствие , едва изчака да й обуя пантофките и се шмугна вътре при децата.До обяд ходих още два пъти до градината и разбрах, че малко е поплакала.Сърцето ми се свива и нямам търпение да стане 16ч. и да отида да си я взема.Тревожа се и за утре-ако много плаче сигурно ще отстъпя и ще я оставя у дома, макар да знам че трябва да съм по-твърда... Cry

# 125
  • Mediterraneo
Относно болните деца в градината и аз нямам думи...

Говорих с моя приятелка, децата ни са в една група. Вчера вземала дъщеря си и попаднала на следната картинка- баба мие нааканото дупе на внучето си на мивките в тоалетната  Rolling Eyes  Госпожата казала, че детето е с разстройство и доста кашля, а бабата заявила- разстройството е от АБ  Confused От вчера детето било на АБ, понеже много кашляло...

Освен това тоалетната била много мръсна  Shocked Буквално осрана...

Съответно последвал недружелюбен разговор между моята приятелка и госпожата, наситен с хък- мък от страна на госпожата, естествено.
Утре вероятно ще пускам Силия на градина. Ако нещата с мръсотията и очевидно болните деца не се оправят до десетина дни, ще предприемем съвсем сериозни мерки- ще сезираме РИОКОЗ  Crossing Arms Ебахти и елитната градина аз!

# 126
Честно казано не мисля че някога ще се реши проблема с болните деца в градините. Аз също не мисля да си мълча ако системно се приемат такива в градината, но обикновенно мнозинството побеждава.

Аз имам на кого да оставя Васи когато е болна, но когато повечето нямат и не могат да излизат болнични, положението ще си е все такова.

Дано Васи се окаже с по здрав организъм иначе не виждам решение.

# 127
  • София-Лагера
Относно болните деца в градината и аз нямам думи...

Говорих с моя приятелка, децата ни са в една група. Вчера вземала дъщеря си и попаднала на следната картинка- баба мие нааканото дупе на внучето си на мивките в тоалетната  Rolling Eyes  Госпожата казала, че детето е с разстройство и доста кашля, а бабата заявила- разстройството е от АБ  Confused От вчера детето било на АБ, понеже много кашляло...

Освен това тоалетната била много мръсна  Shocked Буквално осрана...

Съответно последвал недружелюбен разговор между моята приятелка и госпожата, наситен с хък- мък от страна на госпожата, естествено.
Утре вероятно ще пускам Силия на градина. Ако нещата с мръсотията и очевидно болните деца не се оправят до десетина дни, ще предприемем съвсем сериозни мерки- ще сезираме РИОКОЗ  Crossing Arms Ебахти и елитната градина аз!

Това е безобразие.Как може да има такива хора.
Но и учителките са виновни ,че приемат такива деца

# 128
  • Бургас
Момичета, по колко деца са групите във вашите градини. Онзи ден ме "зарадваха", че се очаква да бъдат 35 деца при капацитет 25. Сега са около 15-20, но учебната година започва официално на 15 септември. Не ми се мисли какво ще става.

Моето голямо притеснение е относно това - броят на децата. Записани са 38, от тях 3 щели да ходят в клон на нашата градина при по-големите си братчета/ сестричета, така че и 30 само да дойдат при нас, пак ще са много.
И знаете ли какво ми каза директорката - "Толкова много деца в тази стая няма да имат място дори въздух да дишат!"
Представяте ли си? Как да се чувствам? Тръгваме от 15-ти.

# 129
35 деца в група си е чисто безумие.
Аз пак да питам как се появяват десет деца допълнително записани над обявената бройка?
Защо беше това кандидатстване през интернет, като пак са се записвали деца по другият начин...........

# 130
Здравейте отново
Има ли други дечица приети във филиала на 129 градина "Приказен свят"? Днес директорката ми каза, че се надяват да започнат през ноември!! Едното помещение даже не било освободено още и не знаели кога ще започне ремонтът там. Да потърпим още малко, нищо не можело да се направи по въпроса. И не може детето ми да е в основната сграда, нямало място.
Мисля да пускам жалби до общината за това и до Министерство на Здравеопазването, РИОКОЗ и още който се сетя, за това, че всъщност филиала въобще не отговаря на санитарните изисквания.
Има ли и други, които да се включат?

# 131

Моето голямо притеснение е относно това - броят на децата. Записани са 38, от тях 3 щели да ходят в клон на нашата градина при по-големите си братчета/ сестричета, така че и 30 само да дойдат при нас, пак ще са много.
И знаете ли какво ми каза директорката - "Толкова много деца в тази стая няма да имат място дори въздух да дишат!"
Представяте ли си? Как да се чувствам? Тръгваме от 15-ти.

Същата история е и при нас. В началото бяха 30 деца по списък. Сега, преди дни отивам да видя как са нещата и гледам 38 деца. Две групи по 38 деца. Изобщо нямам представа как ще спят децата и как ще стои толкова народ в една стая #Crazy
Виждам , че си от Бургас, явно в повечето градини е така, няма явно иначе места.
Ех, как ми се иска да се приеме районирането.........

# 132
  • Бургас
Цветето, това с районирането било последният критерий, както ми обясни нашата директорка.  Confused Но не това е проблема при нас, а че няма друга градина, с по-голям капацитете наблизо, за центъра говоря.
Друг е проблема - една майка ме посъветва ако наистина при нас са 30-35 деца да подам оплакване до Инспектората, каквото и да значи това, не съм запозната още. Добре, но какво е решението?
Значи няма места, градината нямала възможност да пусне още една група, ще бъдем само една група, филиалът не приемал тази година деца, пак защото няма място за група (всяка трета година имат нулев прием), няма средства за още персонал...
Питах - как една лелка и една госпожа ще гледат 30-35 деца - отговор - "нямам представа";
Въпрос - как ще събличат (като за начало), обуват, събуват, хранят и т.н. толкова деца - отговор- "невъзможно е". Shocked
И какво е решението?

# 133
Днес го заведох на градинка, очаквах тръшкане и сълзи, а той ми каза: Мамо, хайде отивай на работа. #Crazy
Миналата година ходихме на ясли само 2 седмици и не искаше и да чуе за детска градина. Щом минавахме покрай нея - започваше да плаче, а днес направо онемях. Ще видим утре как ще е, след като вече знае какво е да си на детска градина.

# 134
И какво е решението?

решението е старо и известно - оставяш децата на течение, не им намираш шапката или жилетката в това променливото време, има и още начини.... вчера в нашата поликлиника пред всички детски кабинети беше пълно с деца в градинска възраст. То и от тази тема се вижда колко деца се разболяха след първата седмица. А така групите на практика намаляват.

Общи условия

Активация на акаунт