За първа година в детската градина! - 3 част

• 14 218
  • 284
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Здравейте, момичета Hug Аз от понеделник тръгнах пак на работа - учителка съм в 1 група. Crazy Сутрин направо е лудница с тези ревове, милите се дерат яко, но с едно изключение докато се качим горе вече драмата е попреминала. И в мойта група си има сополиви деца, даже на едно момченце бабата ми заяви усмихнато, че какво като има сополи и кашля, ще го водят на градина докато не почне да вдига температура. И аз е така Shocked За съжаление нищо не можем да направим, всичко зависи от родителите, дори и да ги помоля да го доведат СЛЕД преглед от личен лекар и бележка, че е здрав, гаранцията, че бележката ще отговаря на истината е почти нулева. Засега децата са ни около 20, но по списък са 33, в понеделник ще дойдат още няколко дечица и до края на седмицата ще видим къде ще спят, направо не знам ooooh! Успех на всички и не се притеснявайте - децата усещат всяко ваше/наше настроение и реагират Hug

# 241
Е, поне се разбрахме коя какво има предвид Wink

Dorothea, съжалявам за детенцето ви..дано бързо се оправи. Както и всички останали малчугани лепнали онзи гаден вирус #2gunfire

И на мен не ми е особено спокойно предвид перспективата за редовно болно, но пък и не съм фен на "расло в саксийка" Confused..все пак мъж требе да стане Peace

Относно пускането в детските градини-да пускат при първата родителска среща, да видят родителите за кво иде реч-после нема Naughty Поне в наше "село" е така...а доколкото виждам, не само.

# 242
  • София
Относно пускането в детските градини-да пускат при първата родителска среща, да видят родителите за кво иде реч-после нема Naughty Поне в наше "село" е така...а доколкото виждам, не само.
[/color]

Ние пускаме родителите горе, когато водят детето за първи ден - да видят кое гардеробче си избира (картинката на шкафчето за обувки е същата), ако искат да разгледат набързо и да питат каквото ги интересува. Аз лично привиквам децата докато сме навън, да пият вода, защото изобщо не се сещат, и след това пият като смокове.  Crazy

# 243
  • София
Ами при нас още юни на родителската са ги развели (аз не бях тогава, а мъжът ми, че Филип беше болен). Даже снимки ми беше направил и аз да видя Simple Smile
Вчера като ходихме до градината, пък ни пуснаха за малко, да види детето...той като ревна, че там му харесва и да съм си ходела, той оставал....Simple Smile)) едвам го измъкнах, че хората чистеха, монтираха шкафчета и т.н.... иначе си поигра в двора, запозна се с още 2 дечица от градината...и само за нея говори Simple Smile))

Принципно са казали, че в началото ще оставят родителите да си преобуват и преобличат децата, но надали ще е повече от месец, защото иначе самите деца, никога нямало да почнат сами да го правят....

# 244
Здравейте, момичета Hug Аз от понеделник тръгнах пак на работа - учителка съм в 1 група. Crazy Сутрин направо е лудница с тези ревове, милите се дерат яко, но с едно изключение докато се качим горе вече драмата е попреминала. И в мойта група си има сополиви деца, даже на едно момченце бабата ми заяви усмихнато, че какво като има сополи и кашля, ще го водят на градина докато не почне да вдига температура. И аз е така Shocked За съжаление нищо не можем да направим, всичко зависи от родителите, дори и да ги помоля да го доведат СЛЕД преглед от личен лекар и бележка, че е здрав, гаранцията, че бележката ще отговаря на истината е почти нулева. Засега децата са ни около 20, но по списък са 33, в понеделник ще дойдат още няколко дечица и до края на седмицата ще видим къде ще спят, направо не знам ooooh! Успех на всички и не се притеснявайте - децата усещат всяко ваше/наше настроение и реагират Hug

Привет Мондлър Hug
Радвам се, че се включват и учителките на децата ни! Аз ей тук повдигнах няколко въпроса...ако ти се чете няколко поста назад, ще се радвам да изразиш мнение Peace

А защо при наличие на мед.сестра /доктор в детската градина тя не върне детето? Няма ли това право? В края на крайщата заради безхаберието и липсата на съвест у едни родители, страдат останалите двайсет и....

# 245
Мондлър, хубаво е, че си в темата, така ще имаме и друга гледна точка! Hug

# 246
  • София

Привет Мондлър Hug
Радвам се, че се включват и учителките на децата ни! Аз ей тук повдигнах няколко въпроса...ако ти се чете няколко поста назад, ще се радвам да изразиш мнение Peace

А защо при наличие на мед.сестра /доктор в детската градина тя не върне детето? Няма ли това право? В края на крайщата заради безхаберието и липсата на съвест у едни родители, страдат останалите двайсет и....

Прочетох цялата тема, преди да реша да се включа. Сестрите не могат да върнат дете, защото не са лекари и не могат да поставят диагноза. А заради безотговорността на родителите могат да се тръшнат цялата група барабар с персонала, а като за капак състоянието на детето-заразител може да се влоши ужасно и да се стигне до болница, както се случи с едно дете от групата на мойта маймуна - не спряха да си я водят сополива, кашляше по-зле от мен сутрин (пуша от 13-годишна Embarassed) и накрая вместо на Коледно тържество отиде за 3 седмици в Инфекциозна Close За протокола - родителите й са доктори и двамата, с претенции до небето Close

# 247
  • София
Мондлър, хубаво е, че си в темата, така ще имаме и друга гледна точка! Hug

Благодаря ви, ще се радвам да обменяме инфо и опит, аз преди да стана даскалица, станах и родител, така че тук мисля, че ще сме си доста полезни едни на други Hug Blush

# 248
Момичета, благодаря ви за подкрепата.  Hug

Тарталета, това с течението е наистина безобразие. И аз бих вдигнала скандал. Вече и без това хич не си поплювам. Доста директна съм станала.

Ние разгледахме стаите  още преди година, когато избирахме градина. Избрахме тази, защото има отделно спално помещение и просторна занималня. В другата градина легълцата се  прибираха нагоре към стената и беше ужасно тясно. Директорките и в двете се съгласиха не особено охотно да ни покажат стаите, понеже било лято и не били в обичайния си вид.
Тогава също питахме за броя на децата в групите. Отговорът беше 25-26. Сега на родителската среща намекнаха,че имало "обаждания" и натиск да приемат повече. Това някъде регламентирано ли е или на ръководството на самите градини е предоставено правото да го определят?

# 249
  • София
Май на всякъде са приели по повечко деца - към 30-тина.... не е регламентирано естествено, но се очакваше....

# 250
  • София
Май на всякъде са приели по повечко деца - към 30-тина.... не е регламентирано естествено, но се очакваше....

При нас не са ги приели - това са децата от 3 ясленски групи, разпределени в 2 първи групи, нямаме външни деца ooooh!

# 251
Принципно са казали, че в началото ще оставят родителите да си преобуват и преобличат децата, но надали ще е повече от месец, защото иначе самите деца, никога нямало да почнат сами да го правят....

Моооля? А през зимата? С якета, ботуши и т.н. ?

Аз изпадам във все по-голямо недоумение относно  разнообразните особености и приумици в "правилниците" на градините.
Все пак би трябвало да има някакви единни правила, които да са валидни навсякъде. /Както е за училищата например./
 А и абсолютно задължително е всичко   да е съгласувано с детски психолози и педиатри.  Peace

# 252

Моооля? А през зимата? С якета, ботуши и т.н. ?

какво те притеснява?
сутрин виждам как учителките в нашата градина насърчават децата да се събуват и обуват сами. Всъщност три дни след като тръгна на градина, синът ми започна да си закопчава и разкопчава копчетата на пижамата. Не съм го учила - значи там ги карат. Това много добре, до зимата ще може да се облича съвсем сам.

Мондлър, и аз се радвам, че се включи. А я ми кажи самите учителки често ли боледувате от децата, или вече имате як имунитет? питам от чисто любопитство, нямам скрит подвъпрос.

# 253
  • София
Ами не знам....ще си покаже....
Все пак и с якетата и бутушите си ще трябва да се оправят, особено ако има ентусиасти да ги извеждат зимата да играят поне за малко навън....нали така? защото мен не ме радва много, че детето ми цяла зима няма да си подаде носа навън....Wink бих се радвала да излизат за по 1 час в по-топлите дни поне...

Тити - ти с пижама с копчета ли го прати Simple Smile))
Нали уж искаха без ципове, копчета и т.н. дрешки - аз гледах да са му макс прости и лесни за облич-съблич на детето....

# 254
не им знам пижамите, те си имат някакви там...колкото и да е странно..
но говоря за пижамата вкъщи.

по-лесно е според мен с копчета, отколкото да се облича през главата/или на нашия му е трудно/. А с ципа се справя добре, нали е машинка, интересно му беше и се научи.

Общи условия

Активация на акаунт