СЕПТЕМВРИйско слънце щом изгрее, мама с бебе ще запее!

• 14 023
  • 305
  •   2
Отговори
# 90
rosy_ka, този крем на Ейвън го остави за след раждането, мисля, че не е за бременни! А стриите са си до кожа и ген. Писано ли ти е - ще имаш. Аз първия път се мазах с нормален си лросион за тяло само, а сега понеже в жегата не ми е до плескотене изобщо с нищо не съм се мазала - нямам грам стрия. Ама съм хванала добри гени от едната ми баба, че ако бях като майка ми.... тя още си носи стриите от бременностите.

Флуч, и аз съм страхла на тема зъболекари и като нищо щях да си трая до раждането.... ако можех! Ееех, от неделя просто стана зверска болка, боли, та се не трае, и не издържах и отидох. По време на първата ми бременност пак в 9-тия месец ме хвана зъбобол, но тогава си изтраях и отидох след като вече бях родила. Е, пак се оказа твърде късно, пак беше станал пулпит, пак умъртвяване на нерв и ужасяваща болка при човъркането на зъба с машинката... Та при едното човъркане така изревах и подскочих, та реакцията на докторката беше - "е, ти дете си родила, сега тази болка няма да изтърпиш". Върви обяснявай на нераждала жена, че двете нямат общо и че да ти ровят в нерва на зъба е по-гадното.

Коланите - и аз съм за тях, разбира се, без да се разчита само на тях да стегнат разпуснатите телеса.

# 91
  • София
Радвам се да ви съобщя, че снощи в 20ч. е изплакал Ангел на Lu- 3600 гр., секцио. Да расте голям, да папка и слушка много!

Гергана, честита дъщеричка!  Hug Желая ви много да се радвате една на друга! bouquet

Флуч, Шматка, абе подушвам аз от известно време, че сте ми съседки Laughing. Това много ме радва- ще ви тормозя да се виждаме с количките, като се родят бебетата.  Mr. Green Иначе за педиатър- моите деца са при Ранева от 25-та. Много свястна жена е.  Peace

Веч, Иринче, гуш и за двете!  Hug Hug

# 92
Мда това за стриите си е вярно - без пластична хирургия, няма оправия. Могат да се мажат с някакви кремчета-концентрати (Чико, Мустела и др.), които са за пресни стрии, за да се посвият и избледнеят, но не се махат напълно.
Аз при всичкото мазане със скъпи кремове съм като калинка на дупето - извинявам се за израза, но са малки и много и точно на калинка приличам. А на гърдите кожата си я чуствам ужасно изтъняла, така че и там чакам ида се появят  Rolling Eyes.

Флуч
за коланите понеже ме домързя да търся, си поръчах по интернет.
Аз ги взех от тук: http://www.storebg.eu/index.php?cPath=35
Ама има и други сайтове, а размерите си ги има описани доста добре....

Ееее докато пиша и добра новина!  Heart Eyes
ЧЕСТИТ МАЛЪК МЪЖ АНГЕЛ НА LU! Много да ви радва и да е здраво и палаво дете!

# 93
Честито на новоиzлюпените мачета   bouquet

Аz колан не смятам да си купувам, според мен теzи неща са беzполеzни. Но сега си поръчах едно ДВД с въzстановителна гимнастика zа след раждането, ама да видим дали ще имам сили и време да я правя. Според една книжка в такава гимнастика трябва да се почне още първия ден след раждането  newsm78 (как става това, не мога да си го представя), но пък и упражненията не са рудни. Едното беше 5 пъти да си "глътнеш" стомаха и да zадържиш 5 секунди, другото да си повдигнеш 5 пъти таzа въвъ въzдуха и да zадържиш... Ама след раждането ще видим кое как. Шейли, предполагам, че ти имаш опит с такива неща. Кажи, стигат ли силите zа такива упражнения след раждането?

И да помрънкам и тук... искам вече да раждаааааам. Ама хлапето не ще да иzлиzа  Sad

# 94
Гери, за упражненията ще ти кажа, че ще ти се виждат страшно трудни! Нали съм правила два пъти рюкбилдунгсгимнастик (сори за немската дума) и знам какво е. Изглеждат елементарни, обаче... ти се разказва играта и след това си с мускулна треска!

Лу, да ти е жив и здрав юнака! Бързо възстановяване!    bouquet

# 95
Мерси, Веч... zначи ще се мъчим и след раждането  Wink

# 96
Момичета, сега си прегледах съобщенията и на 05.09. се е родил малкият принц Адриан. Тежи 3200 гр и е дълъг 51 см... обаче не знам коя е майка му Wink Забравила е да напише Grinning

Аз пак се включвам за кратко, въпреки че Сияна вече е втори ден на градина, а майка ми все още е тук Grinning Днес ще ходим на РД на едно от дечицата и след малко ще скокнем до Джъмбо Grinning

Гледам обсъждате коланите - имам, но го нося само при спешъл случаи, когато не бива да ми изскачат сланинките Mr. Green Иначе вече правя леки упражнения за краката и ръцете. А от утре започвам и коремните преси Grinning

И да ви разкажа една велика смешка от днес сутринта Laughing Отивам до аптеката за Дуфалак, че нещо от два дни имам проблеми... Купувам, заедно с пакет дамски превръзки и ... решавам да си взема презервативи Grinning Обаче то дърта работа ooooh! не съм купувала таквиз неща от сто години... Та си харесвам едни на Дюрекс в бледо зеленко... Купувам и излизам от аптеката. Обаче решавам пътьом да зачета какво съм купила. И установявам, че съм взела презервативи за "изпепеляващо усещане". С лидокаин за удължаване на акта и с ментол за пустото "изпипиляващо усещане". Та не мога да сваря да се връщам в аптеката да ги сменям Laughing Викам си - при тез лохии само ментол ми е затрябвал и не изпепеляващо, ми не знам какво усещане ще ме подгони Laughing На всичкото отгоре си пише, че е възможно веднага да предизвика алергична реакция и парене...
Та връщам се в аптеката и жените паднаха да ми се смеят, щото аз от вратата със смях казвам - е, до сега не знаех, че човек и упътването на презервативите трябва да чете...
Ама щяхме да се изпепелим hahaha

# 97
ЖИВ И ЗДРАВ ДА Е МАЛКИЯ АНГЕЛ И МАМА ЛУ

ЖИВ И ЗДРАВ ДА Е И АДРИАН

bouquet  bouquet  bouquet

някъде четох, че се чака 6 седмици поне преди да се "изпепеляваме"! а аз така съм  се разгонила...  Crazy Crazy Crazy

също така пак не помня къде прочетох, че поне 2 месеца е желателно да се изчака с упражненията заради кръста! аз само като я преобличам, ако съм наведена, ми се "изпепелява" майката, кво ли остава, ако почна да се чекна упражнения да правя!

# 98
здравейте благодаря ви много за съветите и се надявам че ще ми са от полза.а какви са тези лохии вчера ме попитаха дали имам а аз дори не съм чувала и незнам за какво ми говорят

Последна редакция: вт, 09 сеп 2008, 12:19 от rosy_ka

# 99
Софи, преди да почнеш с активен спорт, такъв, с който си се zанимавала преди да родиш трябва да се чака. Значи преди да почнеш с коремните преси трябва да си сигурна, че мускулите на корема са ти се събрали пак. А zа да се съберат се правят странични коремни преси. Също така трябва да се работи zа zаzдравяването на мускулатурата отдолу (с упражнения на Кегел), zащото ако почнеш да натоварваш коремните мускули с нормални коремни преси преди да са укрепнали теzи отдолу, може да си докараш смъкване на матка и т.н.

Роси, лохиите се появяват след раждането, не преди това. След като се отлепи плацентата на нейно място остава една голяма рана, която кърви до 6 седмици. В началото са силни, после намаляват силно. По това време не се препоръчва правенето на секс беz преzерватив, zащото може да се предиzвика zамърсяване. 
А zащо трябва да се спира секса? Виж, по време на раждането сигурно вече на става, но до тогава може спокойно да си правиш (даже някъде бях чела, че в в Карибския регион жените препоръчват секса след като са zапочнали контракциите, zащото веществата, които са в спермата ускоряват раждането... до колко е вярно не zнам, но е логично).

Последна редакция: вт, 09 сеп 2008, 11:53 от .:Geri:.

# 100
ЧЕСТИТО НА МАМА ГЕРГАНА И БЕБЕ ЯНА МАРИЯ!!!!!!!!!!!

ЖИВА И ЗДРАВА ДА Е МАМА ЛУ И МАЛКИЯТ Й АНГЕЛ!!!

ЖИВ И ЗДРАВ ДА Е АДРИАН И СЕМЕЙСТВОТО МУ!!!

Благодаря ви   bouquet за отговорите за коланите. Аз така като ви чета, си мисля, че предимно за опора на кръста ще ми служи лично на мен. И тъй като нямаше особено отрицателно настроени към тях, ще си купя, пък ще видим.  Peace
Колкото до Лансиноха - с каквото и да се мажем, НЕ преди раждането. А и след него - само при нужда!  Naughty (това съм запомнила от тук, някой да ме поправи, ако греша).
 Hug

# 101
Асее  Hug
Това бебе Адриан ще да е юнака на Бижу. Записан е вече, нейна приятелка докладва  Peace.

Лили лохии ще имаш след раждането. Сега ти е малко рано. Иначе е нещо като по-дълъг цикъл и доколкото разбрах е малко по-различно като вид и миризма, но си е от прочистване на матката.
Контактите с партньора аз нямам никакво желание да ги спирам, даже напротив - гоня го като разгонена мечка, ама той милия нещо взе да бяга  Joy Joy Joy Много му идвало. Сега го убеждавам как след раждането ще го оставя на мира поне за месец, ама да видим дали ще издържа с тия хормони .. Crazy

# 102
Честито на мама Лу и малкия Ангел...честито и на мама Бижу за малкия Адриан..да са ви живи и здрави и много да ви радват...а на вас леко и бързо възстановяване!!!!

Момичета аз 2в1 още  Tired...непознаха нашите познати че таткото като тръгне и аз ще започна да раждам  Sad...утре съм на доктор и малко се притеснявам, не че има нещо, но се надявам плацентата  да е узряла достатъчно и околоплодните води да са намалели за да може малкия разбойник скоро да се появи..въпреки че неспира да рита и е много активен което предполагам че значи си му е доборе вътре.

# 103
Лу, честит ти син!

rosy_ka, лохиите са това, което тече след раждането. Сега няма как да имаш, незнам кой ти е задал този малоумен въпрос.

Нели, грешиш за Лансиноха. Може да се маже и преди раждането с превантивна цел, предварително да направи зърната еластични и да се избегне разраняване. Аз си се мажа, че още помня зверските рагади....

# 104
  • София
Infacol - английски капки за колики - 6 бр.Нови, запечатани английски бебешки капки за колики.
Общо 6 опаковки - годност до 2009 и 2010 г
Цената е за 1 бр-15лв.
*Ще мога да ги пратя най-рано в петък

това е обява от Продавалника-тука няма ли ги и колко струват тука ,ако ги има?

Ако си заслужава да ги купуваме.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2008, 12:05 от stefina

Общи условия

Активация на акаунт