Отговори
# 120
  • София
http://bebcho.bg/bg/sorted.php?cat=43&subcat=163
Да не е това? С протектор ли е от долната страна и има лидупки за коланите за количката? Ууууу, ама че съм Мара подробната  Mr. Green

Сев, никакви сълзи  Naughty

Еййй, браво на тебе. Издири го. Същото е, няма протектор, няма и дупка, ама кво ми пука, нали е много сладко, и само за 15 лв. Peace То във зимния кош няма как да се изхлузва. Едно време одеялца и пелени слагахме вместо такива работи.Затова сега им се радвам толкова.Вече всичко са измислили.

Днес бях в магазина на Захитекс, там го има, не знаех че е за количка. Явн ще си купя и аз. Има различни цветове. А до този магазин има още един с бебешки работи и един "Големи кореми", в който м-н продават освенбременлийски дрехи и играчки детски дървени. много са качествени. Така че на ул."Бигла" 4 има 3в1 Laughing

А за магазина на Арбор да ви кажа (днес също бях там) - затварят го, няма да имат магазин в София, а само ще доставят на по-големите магазини и цените ще са други. Естествено по-високи.

# 121
  • София
Ей, търновките, как ще ви плескам ако знаете  smile3534 с тези пържени филийки на снимките! Заради вас и аз преди малко пържих и се наядох като за световно и сега ми е тежко на тумбака! Направо да не повярва човек какъв беше тоя мерак за пържени филийки, а мъжо като ме видя как лакомо ям си умря от кеф милия!
Невидимата, прекрасни покупки! Количката е много хубава, а последната снимка направо ме шашна!  newsm10 Дано скоро се разрешат проблемите ти!
Аз подарък не очаквам като родя, за мен най - големият подарък ще ми бъде детето ми да се роди живо и здраво!  newsm17По - скоро мисля да направя аз подарък на татко и ( не му е лесно с мен ), за да го зарадвам и да му благодаря, че ме е направил най - щастливата мама на света ( живот и здраве и Господ да ни пази ). Обмислям няколко варианта, но още не съм решила окончателно!
Сев, само така няма един хемоблобин да те пребори!  smile3521
shivani, сериозно ли затварят магазина на Арбор, аз съм си капарирала леглото там?!Знаеш ли до кога ще работи?

# 122
Невидимата, последната снимка много ме изкефи. Laughing Я ми обясни обаче на какви закачалки ги слагаш, защото и аз исках така, обаче са много големи стандартните закачалки за бебешките неща.

Фиилл Ю, сина ви на кого мяза такъв рус? Сега се загледах че вие сте тъмнокоси, а той рус.

Хаха Simple Smile А де! Не само рус, но и светлоок... Доскоро синьо, сега зелено или пъстро... Ама според познати, които уж са ги учили тези работи, единственият възможен начин е и от двете страни баба или дядо да са със светли очи - в нашия случай - моят баща и на мъжа ми майката.
А русата коса... баща му е бил такъв до 2 г., може при Денис да се задържи по-дълго, но със сигурност ще потъмнее...

# 123
Ехо здравейте,
аз пак се поизгубих, но ви чета отвреме-навреме.
Много прегръдки за Инчето-Господ ви е пазил.
Сев моя хемоглобин миналия път беше 120 сега е станал 114 и аз си виках, че е нисък ама докторката каза че е ок, ама аз има предположения че почти един месец карах основно на плодове и особено дини и затова е паднал ама сега пак нападам месцето  Laughing
Аз днес бях на преглед при новата ми лекарка в Русе-видеозона и беше страхотен където и да са ме гледали в София толкова ясно никога не бях виждала бебо дори и на 3d newsm78 та голяма е сладурка с едни пухкави устни и даже ни се изплези  Heart Eyes главичката и е 95мм и отговаряла на 37 седмица ама още е високо разположено бебето и няма изгледи за скорошно раждане, а пък почна много да ми тежи ама нека си чака когато му дойде реда-тогава. Пак ми казаха че не е много голямо бебето ама каквото е-такова-важното е че си расте и е добре.
Аз си купих памперси Huggies, ама после като четох във форумите нещо не били доволни от тях ама ще видим.
Много сте сладки Търновки.
Ние още нямаме количка  Cry само леглото сме си набелязали

# 124
  • Lovech
Здравейте, мили мами! Благодаря ви за съпричастността, знам, че колкото и рядко да пиша, винаги мога да разчитам на вас.
Изчетох всичко, което сте писали и се включвам по следните въпроси: първо да кажа на radkakaka - мила, не се притеснявай, и аз бях в твоето положение до днес, когато разбрах, че бебето се е обърнало, а аз почти бях загубила надежда. Прави упражнения, говори му и се надявай, не се отказвай до последно, пък, в крайна сметка, каквото стане. Имавсе още време, моят лекар казва, че и в деня преди раждането може да се обърне. Късмет!
Другото за което искам да пиша, са подаръците. Когато се роди първото ми дете, съпругът ми ми подари златни обеци. Знаеше ,че си ги бях харесала, и ме изненада много приятно. Сега не съм отваряла дума за подарък, финансовата ситуация е малко нестабилна, пък и аз нося сребро в момента, но ако реши пак да ме изненада, няма да се разсърдя. Мисля си, че подаръкът не е задължителен, но е малък жест на благодарност за всичко, което преживяваме през тези 9 месеца и най-вече при раждането.
За памперси - и аз съм взела на Памперс, най-малките, за в бОлницата  и за в къщи, ще видим как ще потръгне, и ако не съм доволна, ще ги сменям после. Лично аз мисля, че те са най-добри, с първото дете карах само с такива. Това е мое мнение и не ангажирам никой.
Ма йстана дълго, ама така е, като се включвам рядко.
Снимките от срещите са много хубави. И, честити нови придобивки на всички ви! Лека нощ и до утре! Hug

# 125
  • Бургас
Светли радвам се че сте ОК.
И е много хубаво,че си попаднала на добра докторка.
Не се  Sad ние също сме без количка.На етап ориентиране сме,така да се каже.
Имам си аз фаворит,но ще видим.

Триксче,а пък мен ме домързя и не си пържих филиики,ама в събота като почивам ще си опържа,ако ще да се разчуе.

Майлили абе аз ще му внушавам и после ще кажа има ли ефект Mr. Green

За сега ви пожелавам лека вечер и приятни сънища smile3524

# 126
Не ми подариха нищо след първото раждане, не съм и мислила за момента като повод за подаръци, но не е лошо всъщност. Само не се сещам как по-благовидно и невинно да намекна, ако чакам да се сетят сами има да си чакам...
Памперси - почвам с Pampers new born, по-нататък ще видим. Либеро ги харесвам от едно време, но по-трудно се намират тук. А от П-в си купих едни куче-марка по 18 ст. бройката, сестра ми ме заведе в некъв склад. Племенника ми само с такива го изгледа.
Невидимата, страшна рокличка  Heart Eyes. Количката е супер, честито  Peace
Къде се загуби Параход, че ми липсва?
И аз това питам  Thinking

# 127
Здравейте момичета, надявам се всички да сте добре!   bouquet
Инче, направо съм потресена от случилото се с теб, най-важното е ,че ти и бебто сте невредими. Пази се много оттук нататъл, дано си преодоляла стреса!  Hug  bouquet
Ние днес бяхме на преглед пак, нали сега сме всяка седмица. Много сме добре, бебето наближава 3 кг, което е добре, съвсем в нормите е , не е малко, но и не е бебе гигант, едва ли ще надвиши 4 кг, важното е всичко да му е наред, вече искам да си го гушкам момченцето Heart Eyes. А за размерите да кажа-особено на главичката- докато ме преглеждаше веднъж моята лекарка каза ( обяснявайки на някакъв колега стажант) ,че размерът е в голяма степен фамилна обремененост, така че дори и да е малко по-малка не е страшно, просто такава е наследило от родителите си бебето.
Обаче си имаме пъпна връв около вратлето, докторката ми каза, че докато раждам ще следят тоновете на бебето и ако има индикации, че се мъчи и не се получи нормално следваме план Б.
Момичета не се ядосвайте с тези от ЖК-то, те са ужас пълен, каква полза има от тях аз не разбрах, след като първаначално се записах в 1 поликлиника и ми пуснаха първонач. изследвания, се вяснах чак за болничния ( нали се сещате 7 месеца по-късно) и ме направиха на луда калинка, разкарваха ме 5 пъти, всеки път 15-минутна лекция (как можело да не съм идвала), като разбраха че си ходя в Токуда и си плащам всички изследвания още повече се озлобиха, та аз им теглих една майна на гадните бабишкери и отидох при личната за болничния и направлението и хич не ми пука...
Гледам , че говорите за хемоглобина, моя беше 122 преди 2 месеца, та сега мисля пак да пусна 1 ПКК да видя дали не се  е понижил.

Аххх пък това шоу "Хванати в изневяра"  ooooh! Сега го гледах и то защото Пуканката беше написала кога дават, че това си е толкова режисирано и по сценарий, че няма накъде, нищо реалистично и спонтанно нямаше , нагласена работа според мен, особено като чух телефонния разговор, а пък после и как ги сбараха точно докато правят секс..., а и колко книжовно говорят всички, без нито 1 пропусната съгласна, нищо общо няма с американския вариант, там по-някакси истински ми се струват нещата.
Лека вечер на всички!  bouquet

# 128
  • София
За подаръци не съм чувала от майките покрай мен (те не че са много). Но има логика бащата да благодари за усилията че сте му износили и родили детето. Аз също смятам, че не платих малка цена с това 9 месечно лежане, но и нашия татко видя голям зор. Чак си мисля че искам по-скоро аз да му взема нещо за да го зарадвам. Толкова добре се грижи за мен и гък не е казал.

Mylili,  нека повече такива мъже  като твоя да има!
Невидимата, покупките са супер готини!

Аз днес бях на преглед в ЖК, бебчо си си е надолу с главата и се е обърнал наляво, миналия път беше надясно. До колкоо знам, наляво и с главата надолу е най-добрата поза за раждане. Вече не се притеснявам, както преди месец когато беше седалищно.За утре ми оставатпоследните лабораторни изследвания и после среща с докторката, която си избрах да ме наблюдава по време на раждането. Почти съм сигурна, че ще намерим общ език отнсно моите "изисквания". Малко се вълнувам, просто няма време да търся друг доктор, а какъвто аз искам се намира трудно.

Радкакака, ти ли беше написала преди страница две, че твоето бебе още не се е обърнало?! Има шанс до края. Прави си упражнения и мислено визуализирай най-подходящата поза, която да заеме - може и да се обърне. А съм чувала, че при контракции по време на раждане в последния момент има случаи на обръщане и то не малко такива. Знам и за лекар, който скоро изроди едно бебенце със седалищно предлежание и без нито един шев на майката. Просто е страхотен.

Сев, пий го по две на ден Сорбифера.
Сусамов тахан с мед - да!
Сок за покачване на хемоглобина: всяка сутрин прясно изцеден сок от ябълка, моркови и червено цвекло!
Цитрусите, кивито, лимона имат много вит.C, който подпомага абсорбирането на желязото.
За да се задържа желязото в организма забрави за всички пакетирани солени и сладки храни. За всички продукти с изкуствени захари. Никакъв чипс, солети, кроасани, маргарин и какво ли още не. Трансмазнините измитат желязото ( и не само него) от организма. А ако ти се прияде шоколад заложи единствено на черен Линд - само в него няма хидрогенирани масла, които са всъщност транс мазнини, но ги има във всички други марки шоколади; само Линд е изключение,там има какаово масло и толкова.
Внимавай с месото, освен ако си сигурна, че е от добро място, тъй като ги обработват с какви ли не химикали, животните ги хранят със съмнителни смески с хормони, за да надават бързо на тегло. Единственото чисто месо е ако имаш село и са ти заклали домашно гледано добиче.
За желязо - вземи си жито да си свариш - бъкано е с желязо житото, елдата също. Боб, леща, царевица, червени чушки, не забравяй гроздето, най-слънчевия плод. Ще ти помогне за абсорбирането на желязото.  
В йога има едно правило - плодовете се ядат отделно - поне 1ч и 30 мин или 2 ч до приема на каквато и да е друга храна. Суровите ядки също се ядат отделно. Само зеленчуците можеш да комбинираш с бобови, зърнени, месо. Аааа и още нещо - хапвай си извара (ама ако може насипна и да има хубав цвят)- по-добре извара. А сиренето да е козе!

Инче, как си?! Опитай се да излезеш сред природата хей така безцелно, наблядавай си хода на мислите, заглеждай се по птиците в парка, в усмихнатите хора, усещай вятъра, листата как падат и куп други естествени неща. Не трябва да подтискаш нищо - тази случка е била силна. Дишай дълбоко и бавно, и се освобождавай от стреса. Но го поискай съзнателно, защотото тялото е поело огромна доза напрежение, което не трябва да се утаява.

smile3525

Последна редакция: вт, 09 сеп 2008, 22:46 от shivani

# 129
Пуки, пишеш, че не се возиш в такси, защото миришели ужасно, а знаеш ли днес какво ми се случи във Варна - в автобус 148 (не съм се качвала на варненски автобус от 2002 г.  Mr. Green )?
Ами качвам се аз, веднаха ми освободиха място да седна и въпреки недотам пълния автобус в мен се навря един дърт, но явно все още в разплодна възраст и на няколко пъти си залепи панталона с щръкналото достойноство на рамото ми (до него имаше достъп). Докато още се чудех да реагирам ли и да не съм се объркала, че го прави нарочно, престана, ама направо се изумих  Shocked
По начина, по който ме изгледа като слизах, разбрах, че съм била права... Ама го забравих веднага де, сега да се ядосвам пост фактум...

Така че - има и по-лоши варианти от такситата  Confused

# 130
  • София
...
shivani, сериозно ли затварят магазина на Арбор, аз съм си капарирала леглото там?!Знаеш ли до кога ще работи?

Споко, Трикси, капарираните поръчки ще ги изпълнят! Гаранция ми дадоха.

И при нас случая е почти същия!
От там ще си взема не само леглото, а и  матрачето - латекс, пяна и кокос и вероятно скрин.
А пък днес от там си купих олекотена завивка с обилколници и хавлиена завивка за след баня. Тази завивка е на Bebeto и ме изуми с качеството си - двойна е хавлийката, и толкова мека, че направо ми се прииска да съм бебе, за да се завивам с такава.

Затварят го на 01.10. все още може да се капарира, но краен срок за капариране и купуване на място е 27, което май е в събота.
Иначе трябва да се търси при големите търговски детски обекти с цени по-високи. Уви!

Последна редакция: вт, 09 сеп 2008, 23:23 от shivani

# 131
  • Варна
Пуки, пишеш, че не се возиш в такси, защото миришели ужасно, а знаеш ли днес какво ми се случи във Варна - в автобус 148 (не съм се качвала на варненски автобус от 2002 г.  Mr. Green )?
Ами качвам се аз, веднаха ми освободиха място да седна и въпреки недотам пълния автобус в мен се навря един дърт, но явно все още в разплодна възраст и на няколко пъти си залепи панталона с щръкналото достойноство на рамото ми (до него имаше достъп). Докато още се чудех да реагирам ли и да не съм се объркала, че го прави нарочно, престана, ама направо се изумих  Shocked
По начина, по който ме изгледа като слизах, разбрах, че съм била права... Ама го забравих веднага де, сега да се ядосвам пост фактум...

Така че - има и по-лоши варианти от такситата  Confused

Това е наистина ужасно. Shocked

# 132
shivani, много-много благодаря за изчерпателния отговор   bouquet Цялата инфорамция ми е много полезна  Peace

feel_u, ужасно изживяване си имла  Sick Дано повече никога не ти се случва подобно нещо

# 133
feel_u  ама че неприятна случка с тоя дъртол....ама има доста такива  #2gunfire
Пловдивчанки не можах да дойда този път на срещичката,че с мъжлето избирахме легло за дъщерята,че е време да освобождава вече кошарата.
Браво и на Търновките за срещичката,сега ще чакаме и Варненките да се покажат  :
Добре сте напреднали с покупките и количките  Peace
Аз комплекта за изписване,пампите ( ще вземе ЛИБЕРО),АМ(искат го когато е секцио) съм го възложила на таткото  Wink нека и той да участва в покупките.Миналия път добре се беше справил,чак беше купил инициативно и възглавница за бебето,олекотено юрганче и още няколко дреболийки.
На изписването ме изненада с голям букет червени рози и с думите че ми благодари за това че е станал баща  Heart Eyes
Носеше почерпка за доктора,главната сестра и акушерката която му подаде бебето.(Раждах без уговорка)
лека нощ момичета   bouquet

# 134
Няма страшно, нали ви казвам, не се връзвам на такива простотии, че и да се разстройвам и ядосвам на това...

Просто съм изумена, че такива налитат и на напредналобременни жени... А на вид - един напълно нормален, вече позастаряващ мъж!

Абе емоции напоследък колкото щеш!

А какво ще носите на екипа, който ви е израждал... или поне на лекаря?
Предния път майка ми беше взела вместо бонбони... пилета на грил, биричка, картофки, ядки и уиски и се оказа, че е улучила, тъй като изписването е по обяд, а докторът, който ме изражда не беше подвил крак от сутринта и тъкмо излизаше от някакво раждане с усложнения...

Последна редакция: вт, 09 сеп 2008, 23:28 от feel_u

Общи условия

Активация на акаунт