Гледах... Хареса ми... Препоръчвам! - IX. Серия

• 51 679
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
  • Universe
Видях, че сте обсъждали "Ловецът на хвърчила" /лично аз предпочитам книгата.../.
Ето Ви нещо подобно:

КОСТЕНУРКИТЕ МОГАТ ДА ЛЕТЯТ
Оригинално заглавие: Lakposhtha parvaz mikonand

Жанр: драма, военен
  Иран / Франция / Ирак, 2005, 98'
  Режисьор: Бахман Гобади

Филмът на иранеца Бахман Гобади разказва за иракси деца, станали жертви на войната. Авторът ни отвежда в лагер за кюрдски бежанци в северен Ирак в навечерието на нахлуването на американските военни в страната. Войната е разказана чрез съдбите на група деца сираци, които намират свои начини да оцелеят в тежката военна ситуация.
Филмът е носител на множество международни награди
2004 - Won - San Sebastian International Film Festival Golden Seashell - Bahman Ghobadi
2004 - Won - Sao Paulo International Film Festival Audience Award - Best Fiction Film - Bahman Ghobadi
2004 - Won - Ft. Lauderdale International Film Festival Humanitarian Award - Bahman Ghobadi
2004 - Won - Festroia - Troia International Film Festival Golden Dolphin - Bahman Ghobadi
2004 - Won - Isfahan International Festival of Films for Children & Young Adults Golden Butterfly  - Bahman Ghobadi
2005 - Won - Mexico City International Contemporary Film Festival Festival Award Best Film - Bahman Ghobadi
2005 - Won - Rotterdam International Film Festival Audience Award  - Bahman Ghobadi
2005 - Won - Tbilisi International Film Festival Golden Prometheus - Bahman Ghobadi
2005 - Won - Tromso International Film Festival Aurora Award  - Bahman Ghobadi
2005 - Won - Berlin International Film Festival Glass Bear - Special Mention - Bahman Ghobadi
.

Страхотна игра на даца-актьори/доста от тях сакати/, нестандартен сюжет и много тъга...

Ето го: http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=232de905890c5 … 1be2f4aaae8a7e122

Последна редакция: нд, 14 сеп 2008, 23:12 от lenny_pld

# 136
понякога имам чувството, че има актьори, които чакат в някакъв списък..и Оскарът ги подминава в най-добрите им роли, а някой ден просто им идва реда и взимат Оскар-а...далеч не за този филм, за който наистина са го заслужили.

Точно днес си мислех същото за друг актьор Crazy И, макар че случаят е различен ( но все пак в тази връзка Mr. Green ) още не мога да простя на Академията липсата на ОСКАР за Том Круз в "Роден на 4 юли", както и ( естествено Laughing ) разминаването с приза за поддържаща роля на моя фаворит от аватара Heart Eyes в "Защо тъгува Гилбърт Грейп" Crossing Arms ooooh!

И, за да не ми е "празен" поста да препоръчам един малко стар филм от 1984 г. Falling in love с Де Ниро и М. Стрийп - романтична любовна история, аз напоследък съм на такава вълна Blush
http://www.imdb.com/title/tt0087233/
http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=679&hit=1

П.С. По повод "Черният рицар" - гледах го на кино, финалът беше ужасно тъповат #Crazy с тези излишни напъни да изкарат някаква поука и да превърнат героя в злодей ( въпросната метаморфоза как само я нагласиха, не е истина Sick ) Накратко не струва филма за мен, но си заслужава да се види заради ролята на Хийт Леджър - страхотно изпълнение, ако не по-добро от това на Джак Никълсън за същата роля, то със сигурност равностойно Peace

# 137
  • София

За субтитри ще разчитаме на вас да ни ги пратите.  Mr. Green

разбира се, по всяко време! Wink

Точно днес си мислех същото за друг актьор Crazy И, макар че случаят е различен ( но все пак в тази връзка Mr. Green ) още не мога да простя на Академията липсата на ОСКАР за Том Круз в "Роден на 4 юли", както и ( естествено Laughing ) разминаването с приза за поддържаща роля на моя фаворит от аватара Heart Eyes в "Защо тъгува Гилбърт Грейп" Crossing Arms ooooh!

на Академията мога да простя никога да не награди Том Круз, не мога да го дишам, но виж за "Защо тъгува Гилбълт Грейп" Оскара си беше за Ди Каприо...

П.С. По повод "Черният рицар" - гледах го на кино, финалът беше ужасно тъповат #Crazy с тези излишни напъни да изкарат някаква поука и да превърнат героя в злодей ( въпросната метаморфоза как само я нагласиха, не е истина Sick ) Накратко не струва филма за мен, но си заслужава да се види заради ролята на Хийт Леджър - страхотно изпълнение, ако не по-добро от това на Джак Никълсън за същата роля, то със сигурност равностойно Peace

мисля си, че за този филм няма да намеря време и напън, но пък и ако съм честна Хийт Леджър някак бе незабележим за мен. съжалявам, но той определено се прочу много повече след смъртта си, отколкото приживе...

сега изгледах Bernard and Doris Rolling Eyes ще повярвате ли, че съм отегчена до безобразие. светът не би загубил нищо, ако този филм не бе правен.
и на мен ролята на Ралф Файнс ми дойде в повече...бляя, не му отива пък никак!!! тази роля е за някой по-смачкан Mr. Green

# 138
  • в сърцето на един мъж...
Аурора, и мен не ме грабна този филм Confused Не знам дали се дължи на липсата на субтитри /защото всички налични не ми тръгнаха/ или е нещо друго, но някак си не ме очарова филма Sad Но не го смятам за загубено време, все пак Peace За разлика от "The List" - така и не схванах филма Sick

# 139
Здравейте   bouquet ,
Много се говори и писа за Ловецът на хвърчила, книгата неможах да прочета днес гледах филма. Всеки който не е чел книгата трябва да го гледа. Стресна ме, уплаши ме тази история. Тя е действителността от моето съвремие, от нашетом съвремие. Има много горчилка, много е истинска, опитвам се да определя постъпките, да отсъдя правилното и неправилното и  неможах...Предадох се повече немислех кое е правилно и кое не е, кое е повече лошо и кое по-малко лошо.Ваобще неможех да мисля ...удавих се в чувството колко съм безсилна,колко съм нищожна, колко съм невежа....

цялата настръхнах...в момента го тегля. не знам дали ще имам сили да го гледам тази вечер, ако пак ме чака да се въртя часове в леглото преди да заспя.
благодаря за препоръката, така поднесено ревюто колко различно звучи от това на арената...иначе като нищо бих го подминала Confused

аз препоръчвам да се прочете книгата, а не да се гледа филма
филмът е непълен и поне според мен не е интересен
книгата обаче се чете на един дъх

# 140
Мен романът на Хосейни не ме впечатли кой знае колко, поне не със стил, а и историята някак не успя да стигне до сърцето ми (за разлика от втория му роман - "Хиляда сияйни слънца"), но наистина през цялото време докато я четях си мислех какъв хубав филм би излязъл от нея. Надявам се, че се е получил добър филм, ще трябва да го гледам.

# 141
Girl from Ipanema, kloie   bouquet   bouquet

Geia, а ти що не ходиш на кино в Германия?  newsm78 Аз си ходех там редовно. Също и тук.

Не ми остава време тия дни да гледам филм.  Rolling Eyes Насмъкнала съм сума филми...  Blush

# 142
  • София
пак се връщам към нашата дискусия с Оскарите, които не се дават в най-силният момент за това...Шон Пен ми е най-яркият пример за това как най-сетне взе за "Реката на тайните", където, съгласна съм, че прави уникална роля, ама как пък го подминаха преди това в "Аз съм Сам" и "Осъденият на смърт идва".
спомням си как негодувах през 2001 година, когато се набутаха Оскари ей така на хора с друг цвят на кожата, просто защото беше дошъл някакъв момент да им покажат в Академията, че не са расисти. в същият момент и Синди Полак взе Оскар за цялостен принос, а Холи Бери за главна женска роля...глупаво е. аз наистина не съм расистка, повярвайте ми, но изглеждаше толкова тенденциозно...та Дензъл Уошингтън беше толкова незабележим с ролята си в "Тренировъчен ден", за разлика от блестящият Ръсел Кроу в "Красив ум"...никога няма да спра да беснея, че не взе Оскар за тази великолепна роля!!!

# 143
  • в сърцето на един мъж...
Сubbit, точно защото мразя дублажите и трудно си намирам кино с оригиналния звук. Да не говорим, че с малкия сега ми е по-сложно, нямам кой да го гледа Sad

# 144
  • Toronto
Снощи гледах "Морето в мен", след като прочетох тук в темата, че Хавиер Бардем заслужава Оскар по-скоро за този филм, отколкото за "Няма място за старите кучета". Този човек ме е смаял, толкова е различен във всеки филм и винаги до болка убедителен. Помня, че просто не можех да повярвам, че изродът от "Старите кучета" е същия артист от "Любов по време на холера". Той определено си заслужава Оскара, за който и филм да му го дадат. На мен "Старите кучета" ми хареса много, не мога да кажа защо, просто ме държа от начало до край. Сега съм си изтеглила да гледам друг филм с Хавиер - Live Flesh (Carne Tremula). Изобщо, отивам да му ставам фенка! Heart Eyes
Пропуснах да спомена, че "Морето в мен" ме потресе!

# 145

А н и, за холандския De Vierde man (1983) на Paul Verhoeven ли става дума?

Сръбския!

# 146
Тупарева и "Жива плът " ще ти хареса   аз  два или три пъти съм го гледала Laughing Гледах "  Измамата " или Deception -    филма не блести с кой знае колко оригинален сюжет ,поне за мен беше доста предсказуем .Като изключим  как се канеха   едни други под   тел номер  Mr. Green  Става за  запълване на време  но до там .
Днес   съм си дръпнала  -" Ловецът на хвърчила "

# 147
а кое ти подейства страшно, тежко и натоварващо? не се заяждам, наистина ми е любопитно?
на мен този филм ми се видя тоооолкова празен, че някак само Хавиер Бардем се стара да пълни цялото празно пространство и...накрая взе, че получи Оскар, който обаче далеч повече е заслужавал в други филми - примерно "Морето в мен" или "Любов по време на холера"...
понякога имам чувството, че има актьори, които чакат в някакъв списък..и Оскарът ги подминава в най-добрите им роли, а някой ден просто им идва реда и взимат Оскар-а...далеч не за този филм, за който наистина са го заслужили.
Simple Smile незнам, на мен лично много ми хареса филма- повлия ми, държа ме докрая в напрежение. натоварващо ми беше насилието- безнаказаното и безмислено такова. мрачен ми беше филма, но интересен много. хареса ми и това, че е по-разлиен и няма хубав край, да речем...стряскаше ме играта на Хавиер- толкова спокоен, безразличен и безмилостен, ако щеш... аз съм такава натура, явно...знам ли. Съгласна съм за другите филми, които си споменала- абсолютно заслужава Оскар за тях, наистина играе добре, но всички тези филми са много различни и единственото което ги свързва е Х.Бардем- дори той е нечовешки различен във всяка една роля. та така...

# 148
Deception - на мен ми хареса. в началото си помислих че е поредния филм за раздвоение на личността, но се оказа по добър всъщност.

The X files I want to believe - филма си куца на места, но може би защото не съм гледала серията и ми беше що годе интересен, н не е кой знае какво.

The yards - този също ми хареса, малко тъжен на моменти

Уикенда беше уплътнен благодарение на вас!

# 149
  • София
В неделната вечер докато детенце и мъж ми гледаха Властелинът, аз си пуснах ето този
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=136825&hit=1 Препоръчвам го на онези които още не са го гледали Peace Много сладък и лек филм!

Общи условия

Активация на акаунт