Отговори
# 120
Какво е краниотабес? И сега в крайна сметка имаше ли Виан рахит или не?

# 121
  • Вече в моята си приказка...
Слийпинг Бюти, Гали80 и Ин4ока, много добре изглеждате! Браво на вас!  bouquet
Ама как определят тези лекари, че детето има рахит, немога да разбера... newsm78

# 122
Рахитът най- добре се констатира от ортопед и след определени изследвания.

# 123
Привееееееееет, мацки!  Sunglasses
Честито на всички сладурковци, които са имали поводи за празнуване тези дни! Много, много късмет и щастливи мигове да имат винаги!   Hug Peace

Маристута, ама вие големи празненства правите. Всеки месец ли има тортички със свещички? Пу-пу, голяма да расте сладурката!
Дааааа, всеки месец.  Crazy Ама сме си само ние с таткото, просто си правим кефа с торти, свещи, подаръци и така!  Mr. Green Wink

Много, ама много сте сладки всички на варненската среща, пу-пу!  Hug Наистина е жалко, че не сте организирали някоя по-голяма срещичка с повечко мами...

А с това застудяване - лошо ми става. Направо съм на прага на есенната депресия. Като си помисля, че иде зима и  smile3511
Оооооо, лошо ми става и на мен.... Как мразя зимата и студеното време.  Naughty Откога мечтая да се пренесем да живеем в страна, където зимата е някъде към 25 градуса  Laughing...

И като заговорих за хубави местенца с топло време, за днес се пренасям ей тук-някъде на някой далечен остров

за да отпразнуваме със съпруга ми нашата 11-та ( Sunglasses) годишнина от сватбеният ни ден!  Heart Eyes

По този повод искам да ви почерпя с кафенце  Wink

и малко сладоледена тортичка  Sunglasses

Определено това е най-най-най-хубавата ми годишнина до момента, тъй като вече сме трима!  Чувствам се като най-щастливият човек на света! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Желая на всички много, много хубави и незабравими мигове с прекрасните същества до нас!  Peace Heart Eyes

Усмихнат ден!   bouquet

P.S. Извинете ме за дългия пост...  Blush

# 124
Хайде днес да поправим грешката и дано да съберем и "по-далечните мами" в Морската Mr. Green.
Аз предлагам да се съберем на Летния театър. Всички Варненки и гости на града са поканени. Аз ще бъда там може би след 15.30ч. И дано да не завали Sunglasses

Снощи, пак си съчини "чуден" режим мойта щерка. През деня спа, кажи речи на всяко ядене. Легнахме си рано 20.30ч. Обаче до 21.30ч не можа да заспи, после се събуди в 23.30ч, после в 2.00ч, после в 4.30ч. И като започна едно гукане, едни игри. Чудех се дали да й се радвам или да й се карам. До 6.00ч, когато се приспахме на ръчички. После спа до 8.00ч и сега след яденето в 11.00ч пак заспа. Хич не ми допада тази "нощна програма", през деня да си прави 3 часови паузи, а нощем 1-2 часа. Друг има ли подобен "режим" newsm78 Да не би да е поредна криза в растежа, вече и аз не знам. Но ще мина в клуба на сомнамбулите, ако продължаваме така Tired

За люлката, май вече посвикнахме с нея и не минава всеки път номера, но определено е по-добре, отколкото без нея Peace

Аз пак имам въпросче за захранването: вие мислите само за "опитване" да давате нови храни или с цел "заместване" на цяло хранене Thinking

# 125
Мимченце, до колкото знам варненските майчета се събират всеки ден на кафето пред летният театър, едва ли е нова информация това, така е вече 4 месеца, повечето са майски мами, които до сега май не са пропускали нито ден без среща. Засичаме се чат-пат, (само да не ми се сърдят за редките посещения), защото моя много се сърди като е на едно място (то се вижда и на снимката), иначе и аз досега не съм пропускала ден без морска градина.

Ние снощи не спахме, малкия сънува кошмари явно и плака на сън... цяла нощ. Успях да се наспя в промеждутъка между 8 и 9 сутринта. Сега съм като вампир.

Ако не вали порой и аз съм в морската днес. Още малко спокойствие и таткото ще дойде да ни отвлича към София... Така, че всеки ден ми е като подарен.

# 126
Вери, благодаря за линковете и примерните менюта за захранването  Hug. Както винаги си достатъчно изчерпателна.
И аз доста се притеснявам с това захранване. Мисля на първо време аз да приготвям, а ако не се справям - има и други варианти.

maristuta, честита годишнина!   bouquet И още много щастливи годишнини!

# 127
  • София
Maristuta, честита годишнина   bouquet. Като те чете човек направо му се приисква да се ожени. Да сте живи и здрави и много още радости да преживеете заедно.

А ние днес пък една друга годишнина имаме - на днешния ден миналата година сътворихме нашата беба  Grinning Сигурна съм за деня, защото аз нали правих едно сложни сметки и изчисления момче да го докараме, ама на - сега се радваме на сладката ни девойка. Както казва една приятелка човек предполага, Бог разполага. Но засега като гледам отлично сме се справили  smile3522

# 128
... на днешния ден миналата година сътворихме нашата беба  Grinning
Очевидно прекрасна дата е 13-ти септември!  Mr. Green Heart Eyes Sunglasses Wink 

Хубав и усмихнат ден на всички!  Hug

# 129
  • И аз не знам къде...

И аз искам да знам, че нали и ние сме с рахит  newsm78!

# 130

И аз искам да знам, че нали и ние сме с рахит  newsm78!
Омекване на костите на главата,един от признаците на рахит е.На Виан  откриха рахит когато беше на два месеца, с кръвни изследвания по друг повод,беше и завишена алкалната фосфатаза и намален калция,оттогава даваме по 4 капки вигантол и точно затова се уплаших-трябваше да е излекувана,а не влошена,иначе явно нещо с обмяната нямаше да е наред.
Вери,в момента е добре,ще ходим на контролни изследвания в късната есен.
Маристута,честита годишнина  bouquet
 Gali80 ,за втори път бебка заспива днес в люлката,сънувам направо Grinning

# 131
Привет!
Пак на бързо... (само малко прочетох...)

За детската кухня - тук в Казанлък започва от 4 месеца, което за мен е странно рано. Лично моята нагласа е да си му приготвям всичко в къщи, не се плашете от "готвене три пъти на ден", за бебе не се готви както за възрастен  Peace Става доста бързо, а и една част от приготвеното си го "доизкусурявам" и си имам обяд и за мен!
Нооо, това ще е напред във времето, мисля да започна захранването доста по-късно, поне на 5 навършени месеца. То и моя не отговаря все още на изискванията... Нито си казва, когато му е достатъчно, нито си пъха неща в устата, нито пък изпива по един литър...
А и цял живот ще се тъпче с какви ли не "боклуци", може поне първите месеци да му ги спестя  Mr. Green

Ще го водя на педиатър скоро, да го погледне и за рахит, и чурчето му да види, и такива неща... тук в Казанлък бебетата се записват при общо практикуващи, те водят консултациите, дават безумни съвети, и ако има проблем - направление за педиатър (само двама са в цялата поликлиника) Аз обаче предпочитам да си го заведа при специалист, да си го види като хората.

Да ви кажа, че от ден-два като че ли не се свива вече Митака от колики, ама пък знам ли...

Дайте някакъв "акъл" как да поизместя голямата пауза от 6-7 часа по-напред в нощта... newsm78 Имам предвид, вместо да ми прави пауза от 20 до 3, да я прави от 22 до 5... Не ще и не ще. Опитах да го храня "насила" в десет една вечер... ми пак се събуди в 2, и при това орева орталъка от колики... явно много се "натъпка" дятиту... мдаааа....

Хм, вчера беше за десет часа при баба си. Бях оставила само 250-300 мл кърма, и АМ за после...  Ми за десет часа само 200 и малко беше изпил  Shocked Остана кърма... Много ми е чудно. Явно яде малко. Ма такива бузи е надул, и така ака, че определено не седи гладен... да кажеш, че е пил много вода... само 20-тина мл някакви...
Започвам да си мисля, че тези таблици и норми за това, какво количество трябва да яде едно бебе са поредната търговска хватка да се накарат майките да купуват повече млека. А и доколкото съм забелязала от форума, на мамите които хранят с адапте редовно не им изпиват цялото количество, или пък дори се налага ограничаване в някои случаи (не помня коя мама го сподели това, простете).
Какво е вашето мнение?

Айде, бягам, че ревем за манджа пак  Mr. Green

# 132
  bouquet

Последна редакция: вт, 16 сеп 2008, 17:04 от Трънче

# 133
  • Стара Загора
Здравейте!   love001

Днес ставаме на месеца!  newsm44 newsm44 newsm68

offioly и ние сме от малко ядящите. Когато се е налагало да давам АМ е изяждал мах 110, по често по 70-80мл. И Коко като Мите-то прави пауза от 6-7 часа м/у 8 и 3, явно отдалече ни се синхронизират децата.  newsm53 Я го свьршвайте вече тоз ремонт, че да ги срещнем и на живо.  newsm62

# 134
Пак аз  Mr. Green

maristuta, честита годишнина   bouquet
Трънче, той понякога и пауза 9 часа прави... ама аз се събуждам по навик, и само се въртя и го чакам да се обади... тъй че голям "келепир" от паузата няма  Crazy

samimami, скоро го завършваме вече ремонта... остава само да се измаже, а и багажа вече е пренесен!!! По този повод, ето как малкото Митаче помага в ремонта, при това спи в неговото си легло - първият мебел в новата къща!

Момичета, много сте готини с бебетата  Heart Eyes Gali80, верно твоята Дилянка и Митко имат подобни физиономийки... е, само в някои моменти де Simple Smile

Ето ни тук тримата на разходка

ето и Митачето днес отново на язовир...

Ей не се спряхме бе, това дете къде ли не го мъкнем, а дори още нямаме собствен транспорт  Crazy

И за последно, понеже се отприщих на снимки... :

Общи условия

Активация на акаунт