Отговори
# 15
  • София
Ами то и на мен вчера педиатърката ми каза, че мога да започна да давам сокчета, ако искам (то даже можело още от месец и половина  Mr. Green), ама не настояваше да го правя. Каза, че сокчетата били хубави, защото съдържали витамини и минерали. Аз все пак смятам да изчакам още известно време и може би наистина ще започна не със сокчета, а с пюренце.
Вчера ни биха пентаксима и уж се приемал безболезно и без реакции, страшен рев му дръпна Яна снощи. Успокои се след като дадох малко панадол, въпреки че температура нямаше. Може би трябва при ваксинация задължително да се даде панадол след това, за да няма проблеми, а аз изчаках, защото си казах, че няма смисъл да тъпча детето с лекарства, ако няма нужда.
На мен въпреки че кърмя, ми се появи някаква бледа М преди 3 седмици, но наистина много слабо и то само за 2 дни и вчера отново, ама пак доста слабо.. Много ми е странно, ама като ми мине ще отида на преглед, та да видим какво ще ми кажат.
Ние също имаме подарък 2 гризалки за зъбки - силиконови, на Бертони, ама въпреки че Яна вече хваща разни леки предмети, мисля че все още го прави несъзнателно и не знам дали е готова да хване чесалките. Скоро ще взема да я пробвам.

# 16
  • София
И аз не съм за ранното захранване, за да почна да захранвам Марти и аз се водих от всички признаци дали детето е готово. Той  след седмица става на 4 месеца. Аз не смятам до 6 месец да замествам хранене - просто искам всичко да стане плавно - по една храна на седмица и затова почвам отсега. А кърмата ми не достига , дохранвам с АМ и взех това решение с педито. Просто всички само плюем педатрите, а ние си ги избираме. Вери, но си наистина права, че всеки си има глава на раменете и решава, но нека не осъждаме другите, които имат различно мнение от нашето (както имаше изказвания в предни теми).

Малко да се посмеете, днес как намерих Марти заспал като го бях оставила за малко на баба му.

# 17
Мимченце, страхотна темичка и заглавие, браво!  Hug

Последна редакция: вт, 16 сеп 2008, 16:31 от Трънче

# 18
но нека не осъждаме другите, които имат различно мнение от нашето
О, не, никой не осъждам.  Simple Smile Макар че ти на бързо класифицира голям брой от майките като недостатъчно информирани.  Wink Както и да е.
Имам точно едно иронично изказване по тази тема, беше в кръга на шегата. Него можеше който както иска да го разбира.

Педиатърът си мисля, че трябва да е в подкрепа на родителите, да дава насоки и варианти, да изтъква плюсовете и минусите за каквото и да е било, да се взимат решения заедно с родителите, а не да натрапва мнение и да се сърди, че четем в интернет.

Трънче, в България е всеки месец, да. Тук все още не знам как е. На 17-ти сме на преглед при педиатъра, т.е. Ясен ще е почти на 3 месеца. Аз досега ходих да си го меря на всеки 2 седмици в нещо като поликлиника, в стаята за кърмене. Там има и кантар, а ако е свободна стаята за ваксинация, му меря и см-те. Май съм пропуснала да кажа, че на 02.09 тежеше 5900 и беше 63см.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2008, 18:14 от Вери

# 19
Вери напълно съм сагласна с теб  Peace затова за сега си харесвам ли4ната.Каза АКО искаме да по4ваме със сок и то по 2-3 капки поне месец.На дъщеря ми ли4ната то4но си настоява6е да по4нем сока още на 1 месец(аз за това и я смених).Не сме имали проблеми но сега мисля да не бързам   Wink

# 20
Преди 4 год педиатрите бяха с по- закостеняло мислене. Сега почнаха да се разчупват. Знам, че много майки са им носили брошури и статии относно захранването, а и кърменето. Това съвсем сериозно.

# 21
  • София/Севлиево
Здравейте!

Мимченце   bouquet за хубавото оформление на темата!

За захранването-ми ние ще почнем,когато лекарката ни каже.Може от 3-тия, може от 4-тия месец.Аз вече му дадох малко сок от диня и му хареса, ама това беше само пробно и от любопитство как ще му понесе.Еми понесе го добре  Laughing То динята си е чиста проба водица, пък Станислав много обича вода, така че... Сега се сетих, че сестра ми беше захранена с... шоколад  Simple Smile И нищо и няма.

Славито няма белег от ваксината.Това нормално ли е? newsm78 .

Честито дипломиране на ana_vandala !

Веси21 много сладко спи твоя Марти.Моят Станиславчо много-много не обича да си поспива през деня(вчера беше изключение-спа почти целия ден  Laughing ) , но поне нощем спи от 22:30 до 6:30 и вече се храним по 6 пъти по 130 гр. вода с 4,5 лъжички АМ.На 18.09 сме на консултация и ще видим колко е пораснал.И ще питам дали да се пробвам да го храня по 5 пъти на ден, въпреки че до края на 4-тия месец трабва да яде по 6 пъти през 3 часа.

Това е засега от мен.Доскоро!

# 22
  • София
Трънче, не съм за ранното захранване, а  за захранване на бебето при готовност. Просто смятам, че всеки има право на мнение Laughing и всеки сам решава с подкрепата на педито. Вери много хубаво го е казала Grinning

# 23
Ами именно. Но да кажеш че четем 2 статии и въз основа на това захранваме децата си... малко обидна (и ненужна) генерализация, не мислиш?

# 24
И аз подкрепям Вери и Трънче. Peace Плюс това май ще захранвам въз основа на две прочетени статии, добре, де - три. Mr. Green Не е никак сложна литература, разбираема е, и също е писана от специалисти. Все едно педиатърката да ми изнесе лекция на нейните разбирания за захранването. Най-важно е да е готово детето. То ще си покаже самичко. Peace Аз от мойта съм доволна в това отношение, на последния преглед Йоана беше на 2 месеца и каза "рано ви е още". Naughty Мисля, че даването на сокчета и още повече на пюрета на тази възраст си е направо гавра с крехката храносмилателна система на бебето. Naughty

И аз да се похваля с мойто гардже - вече се опитва да хваща. Heart Eyes Все още не може да задържи нещо в ръката си, но свива пръстчета около различни предмети. Иначе пелената или лигавника редовно си ги държи. Grinning И като казах лигавник, вече стои нагиздена цял ден с такъв, че такива лиги точи това дете ooooh! за отрицателно време ще си намокри дрехите, ако не й сложа лигавник. Crazy Днес цял ден си гукаме двечките, разглеждаме си ръцете и се смеем с глас. При нас е весело. Mr. Green

Имаме една залъгалка-чесалка на Нуби, ама още няма да може да си я държи сама. Закачих я в кошарата и като маха с ръце понякога я подмята насам натам. Wink Йойо също е в отбора на все още будещите се за среднощна манджа, яде през два часа 6 или 7 пъти на ден и пълни всеки памперс през деня.

# 25
  • Вече в моята си приказка...
Мимченце, да те поздравя отново за прекрасната първа страничка на темата! В много хубави рамки си накиприла децата ни! Браво на теб за ентусиазма! И едни хубави заглавия измисляш... Peace

И аз да си похваля педиатърката. Не настоя да захраня Калина от втория месец, а каза че е добре да поизчакаме със сокчетата. След два дни ще ходим отново на консултация да видим какво ще каже. Тогава и ваксината ще й бием. Реших да сложим тази по ЗК... Каквато на Ивчо, такава и на Калина... Тя все още ли се бие в гръбчето /питам, че противоречиви неща прочетох/

И да си похваля гарджето - днес се обърна за първи път от гръб по корем... Иначе хваща вече много добре, подава ръчички, уча я и на "боц пръстенце". И тя стои по цял ден с лигавче, че цеди лиги, бръмчи с устичка, пълна със слюнка, а когато киха опръсква всички наоколо.
Калина също все още яде и през нощта, но аз и не бързам да я спирам от това. Нека си хапва, сама ще спре, когато стане готова...

vesi21, Марти много сладко е заспал. И не пуска жирафчето... Калина също обича да държи нещо в ръчичката си, докато заспива. И тя не спи много през деня, но пък често тихичко будува, докато се вози в количката и не ме притеснява.

Честито дипломиране на ana_vandala и от мен!

# 26
Здравейте и  от мен най-накрая!

Мимченце, от кога искам да ти кажа колко хубава е станала 1ва стр, а все не успявам, е, хубава е  Laughing !!!   bouquet

Раян, ушите на малкия ги чистя като са мръсни, общо-взето на 3-4 дни, но ноктите ги режа по-често. Растат като гъбки.

Виждам, че пак се заформя някакъв спор. Аз също съм на мнение, че единственото, по което ще се водя при захранването на детето ми е единствено детето ми. Въпреки, че Божидар вече от 2 седмици се плюнчи и гледа жаловито като седнем да ядем... Педиатъра ми каза, че ще изчакаме до 4-ти месец и тогава пак ще говорим (а той е изключително за късно захранване на кърмачетата, поне с такова впечатление останах, като си го избирах).
Колкото до твърдението, как някой от нас си мислим, че разбираме всичко, след като сме попрочели нещо тук и там, мммм... да, аз съм от тези дами също, ама си го признавам. Нали бях твърдо убедена, че Бобича ще порасне без да знае какво е биберон, само че на мен не ми трябваха две статии, за да го реша, а само една  Embarassed, както и едно изказване на майка, която много уважавам ( и без която едва ли щях да се навия да кърмя изобщо), че бибите са заместител на гърдите, а не обратното. В резултат детето ми наддаде два пъти и половина от нормата за първия месец само. Имаше ужасни колики, а вместо да му помогна, да се разтовари, аз го тъпчех още. Добре, че с Вит Д, не постъпих по същия начин, при това наддаване, можеше да му докарам някоя беля. Не всички педиатри обаче са напълно "адекватни", (нали си изпатих с едно бабе тук във Варна вече 2 пъти), но личният, който сме си избрали да се грижи за детето ни и на когото вярваме, мисля че трябва да се слуша.

# 27
Здравейте и от нас аз пак да кажа браво и мерси на Мимченце за хубавата страничка. Днес останових че моето мишле го е страх от вдигането на високо както и от изтръскването на водата след баня  Grinning така се стяга цялата почервенява и като започне да пищи докато я успокоя виждам голям зор Rolling Eyes . За захранването и аз мисля скоро да започна педи каза да не бързаме и най добре след 2мес. и половина със сок от ябълка а после морков . С пюретата мисля по натам . С голямата замествах хранене с пюре когато стигнахме до цяло бурканче а до тогава додавах мляко. Всеки решава сам и мисля че няма нужда от спор кой е прочел повече книги и статии.  Peace От нас лека нощ Hug

# 28
Незнам дали вече е публикувано , но сега намерих това. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23443.0   Ако искате може да го сложим на първа страница. Peace

Аз давам вече сокчета и пюренца. Исито много ги харесва. Смятам , че е въпрос на лично мнение кога да започнеш да ги даваш. Аз съм захранена рано и нямам нито гастрит, нито колит. Не осъждам хора, които отлагат захранването и не ми е приятно да ме съжаляват мен или детето ми за решението ми. Същото ми е мнението за бибите, проходилките и т.н. Вие пратихте по дяволите цели поколения отгледани с ранно захранване, мед, кисело мляко, проходилки, вода и какво ли още не, което отхвърляте. Не искам да пораждам спорове. Просто изразявам мнението си  Peace

# 29
Такаааа...
Полина май повежда класацията за най-дълъг сън . Вчера цял ден не спа и вечерта след като се наяде в 19:20ч и заспа и чакаме ние детето да се събуди, да ама не опитах да я събудя не става изчакахме още и пак не ще и решихме със свеки да пропуснем един ден къпането, преместих я в нашата стая в кошарката и легнах към 24ч. с мисълта, че ще се събуди по някое време през ноща....събуди се в 6:30 сутринта #Crazy, нахраних я и пак заспа и така до 10ч. се събуди ухилена до уши и днес цял ден си "разговаряме". Вчера яде 5 пъти,но беше изключение иначе по 6 пъти през 3 часа, правя и 120 мл вода с 4 лъж. аптамил.
И още нещо щях да пиша ама забравих newsm78

Общи условия

Активация на акаунт