Отговори
# 75
  • София
Стана ми смешно - тези от вас, които са ходили на градина и ясла май нямат добър спомен от нея и не ядат разни неща, сервирани там, а аз не съм ходила - до първи клас съм била при мама и баба и честно казано мисля, че може би съм поизгубила от това. Но пък сега обичам грис халва и бисквитена торта  Joy Но все пак и при мен има един лош спомен от стола в предучилищна - как ронех горки сълзи над един кренвирш и ме караха да го ям, та и досега не ям колбаси, ама аз по принцип не обичам месо много-много.
И аз съм наясно, че има някакви рискове с кухните и яслата, ама просто приемам, че не мога да я опазя от всичко и скачам. Ако не дай си боже видим, че не и понася ще мисля какво да правя. www.juniormenu.com, www.herrbebe.com, www.ozi-food.com, http://mamalusi.hit.bg - ей тези кухни видях онлайн, някой ако му е интересно.

А Марина от вчера посяга и хваща играчка, която и подавам. И двете се спукахме от кеф. Аз, че най-накрая го направи, а тя явно доволна от новото си умение. И пищи от радост, а като я изпусне се сърди. Първият път държа, гледа, после го изтърва и взе да си гледа тъпо празната ръчичка - ама колко смешна беше. Ама веднага схвана идеята и сега очаква веднага да и подам играчката - та си имаме занимание  Joy

# 76
привет, момичета  Hug
много ми е домъчняло за хортуването с вас, нещо хич нямам време напоследък Sad
теди започна да спо по-малко последните седмица-две, работата край няма, таня и тя си е вече тук (ходи на градина) и времето летииии  Tired
теди е вече 5500 и 62см, много много се смее, гука по цял ден и разни други яки звуци издава Simple Smile
гледа умно, но все още не посяга и не хваща Simple Smile много се радва на танчето и тя на него Simple Smile

мимченце - страхотна първа страница   bouquet поздравления и за времето, и за търпението, и за старанието, и за всичко   bouquet

бравос казвам на всички порастнали сладури, честито на кой какъвто повод е имал (много съжалявам, че не карам поименно, но надали ще успея да изчета назад две теми почти  Cry )

включвам се по темите на последната страничка само Simple Smile
не съм фен на детските кухни, хич им нямам вяра за хигиената и качеството на продуктите
частните детски кухни може би са добър опшън, нооо съм сигурна, че готвя по-добре от тях  Blush   chef , така че си карам като миналия път Simple Smile
да подкрепя вери, че изобщо не е трудно и времеемко, ако се организира добре
таня само в началото, когато количествата са много малки, ядеше купешки пюрета и към 10-11 мес започнах да готвя
сварявах пилешко/заешко/телешко с лук, моркови и малко подправки, после на порцийки и във фризера
всеки ден си варях отделно зеленчуци (точно 20мин ми отнемаше) и към тях добавях по малко от месцето във фризера

а пък за яслите и градините (като майка на дете, което една година рева всяка божа сутрин в яслата) да кажа, че съм ЗА Simple Smile
децата стават по-самостоятелни и общителни, особено първото Simple Smile

иначе ще захранвам като тедко стане на 6мес, с тукашния ни педиатър още водим малко полемика, но ще се разберем все някак Simple Smile

ох, ами толкоз от мен засега
ще гледам да се включвам по-честичко..

# 77
  • Вече в моята си приказка...
Добро утро, момичета!
Днес Калина става на 3 месеца!

Честити месечинки и на Йоана, Симона, Виктор, Теодор, Благовест и Ивайла!

Много бързо ми минаха тези три месеца. Сякаш вчера беше изписването ни от болница...

Елда май на Ивайло не съм давала. Захраних го, както бях писала по-напред, със сок от морков. По-късно включих и ябълка, а после и круша. Това през втория месец.
Ивайло се беше запекъл здраво и заради запека спрях соковете.
Пюре му дадох дни преди да навърши четири месеца от тиква и морков, а второто пюре беше от сини сливи, круши и праскови /смес/. Гледам, че съм му давала и смлени круши...
От кухнята започнах да взимам храни от 9 месец на Ивайло. Аз лично съм много доволна - има първо, второ и десерт, всеки ден разнообразна храна. Второто задължително е с месо. И мисля, че ХЕИ контролира много строго продуктите и начина на приготвяне на храната, така че не би трябвало да се притесняваме.
Ивайло на ясла го дадох, когато стана на 2 годинки, сега ходи и на градина. Доволна съм и не съжалявам, че тръгна първо на ясла. Вярно, че доста боледуваше отначало, но с израстването, всичко се нормализира...
И аз съм ходила и на ясла и на градина после. Спомени имам доста. Мразя грис-халва и кисел.

Ето още една щура комбинация: грозде със сирене, ама нея не я харесвам така както с динята. Simple Smile
Да, и аз ям грозде със сирене, диня със сирене, както и круши със сирене...

marvele, браво на Марина! Стават много по-забавни сладурковците...

# 78
  • София
Честито на празнуващите днес!!!

За телефона на инструкторката ще го пускам на лични, че да не се разсърди нещо, може да не и е приятно.

Аз много се чудя за тези детски кухни, аз много обичам да готвя и ако имам време предпочитам сама да си готвя. Най-вероятно ще комбинирам, когато нямам време ще е от кухня, а иначе от мама.

Аз съм много за яслите. Аз съм била и на ясла, и на детска градина. Много боледувах и баба все ме гледаше, но според мен детето трябва да се социализира и да се оправя само, особено момчетата Simple Smile. Най-лошите спомени са ми как ме насилват да ям супа и до днес почти не ям супи Laughing
 Колко големи деца взимат в яслите? 8 месеца не е ли много рано. Аз си мисля да го давам към година и половина - две. Бабата ще го гледа след като се върна на работа - тя е много навита да си вземе бабинство, но ще видим.

Кори и аз взимам повечето решения за бебчо, защото таткото няма инфо. Но това не означава, че той не се интересува от бебчо. Те така хубаво си играят двамата.

Хубав ден на всички

# 79
И аз мисля да си готвя сама, рядко да разчитам на детски кухни и готови пюрета. Аз, вярно съм общителна и самостоятелна, след като съм ходила на ясла от 8-месечна възраст, но на моето дете ще гледам да спестя този стрес поне до 2-годишна възраст!
Аз мислех, че след като се родихме по-едрички, може да се наложи да захраня към 4-5ти месец, но вчера педиатърката ме отряза, че сме си ОК само на кърма 6 месеца и съм супер доволна! Въпреки това ми се струва, че Катето иска все по-често да похапва и ръцете й са или в устата, или ми придърпва деколтето към устата си... та не знам, ще видим.

# 80
  • Бургас
Честито на всички,които празнуват и имат месечинки!  bouquet

Днес не ни се очертава разходка май....ще ни монтират един вграден гардероб и ще пазим къщата с Ивчо Thinking

За захранването -смятам късно да го направя,стига да имам достатъчно кърма и Иво да наддава минимум по 600г месечно.Така,4е на 2.10(тогава сме на ДК) ще взема някакво по-категорично решение.
В понеделник сме на ортопед,нали се ходи и към 4месец.
Смятах,4е в къщи по-трудно заспива,а той така отлепи...

# 81
Да бе Kory, ама на детска са по-големи децата, не ми се мисли на 9-10 месеца да изкараме нещо от "екстрите" на детската кухня Sick

Аз обичах да ходя на детска, защото наще не се разбираха и бабите плачеха или ни говореха срещу родителите ни  и все беше една напрегната обстановката... Не че не съм имала лоши моменти в детската де  Mr. Green ама биех момчетата ако прекаляваха  Joy

А някой мислил ли е за гледачка в къщи  newsm78
Аз трябва да се върна на работа след 2 год. ,а Мъж има лош спомен от детските градини и не дава толкова малка да я пускаме. Мисля си да редувам бабите с гледачка, но малко като филм ми звучи все още Crazy

# 82
  • София
margarete и аз си мисля за гледачка. Но ако бабите искат предпочитам тях, ако не искат до година и половина две ще сме на гледачка и след това ясла. Даже като гледам следващия месец може да оставя Марти на гледачка, зашото май ще се наложи да помагам на таткото ни в работата. Ама засега предпочитам аз да си гледам Марти.

# 83
Лично аз мисля да започна захранването с купени пюрета и то не защото не ми се готви, а защото съм по-малко скептично настроена за произхода и контрола върху купените пюрета, отколкото за този върху плодовете и зеленчуците на пазара Rolling Eyes. А след това като започнем да ядем твърда храна, вероятно ще готвя и ще я запиша на кухня за втора група. Ама това са моите планове, Диди може да има свои такива Joy Joy Joy

Аз реших да купя на детито ей такава дрънкалка-чесалка . Много удобна ми се вижда да сегашния период, когато не може много уверено да държи играчките и предпочита плюшените да лапа. А тази хем е мекичка, хем си има хубави местенца за гризкане hahaha

А днес ме пишете в отбора на недоспалите, ако още има такъв отбор newsm78. Какво беше това чудо, не можах да разбера. Цяла нощ спи неспокойно и се буди и като й дам да суче, прави две - три глътки, колкото да потече млякото и после рев до скъсване. Чак към 6 часа успяхме малко да поспим и сега като я нахраних в 11.30ч пак заспа Tired. Дали са зъбите? Поръчах си едно хомеопатично лекарство Дентокинд за всеки случай Peace

# 84
За млечната кухня мисля да пробваме, пък ще видим дали ще й се услади на Йойо. Доколкото знам абонаментът е седмичен, така че спокойно можем да ядем една седмица от там, пък другата да си приготвяме в къщи.  Peace Брат ми се е отбил на 3 месеца и майка ми се е принудила да приготвя пюренца, а и от кухня е взимала. А съвсем в началото мисля да започнем в пюренцата, които се продават по магазините. Thinking
Яслата мисля да я пропуснем, но детската градина и за мен е от голямо значение за приспособяването на детето и социализирането му. Naughty Познавам детенце на 6 годинки, което не беше записано на градина, извинението беше, че нямало места, но за мен си беше чиста небрежност от страна на родителите. Е, сега ще ходи направо на предучилищна. Израстна с баба, татко, мама, по-големи брат и сестра в къщи и на 6 години употребява доста думи, които са непривични за толкова малко дете, включително обидни и мръсни думи.  ooooh! Едно дете трябва да изживее детството си като такова, а не преждевременно да порасте; да си играе с други деца, да се научи да споделя играчките с други, да комуникира, да развива въображението и фантазията си, и т.н. За мен лошият спомен от детската градина е грис. Mr. Green
Преди малко дадох на Йоана една чесалка и така жадно я задъвка, мисля, че й хареса. Жалко само, че не може да си я държи сама, но и това скоро ще стане. Flutter Браво на Марина за постижението! Hug
И аз споделям мнението на Кори, че това, че таткото няма толкова информация не го прави незаинтересован и безотговорен към детенцето. Naughty Нашия особено както го няма в момента, на мен се налага да взимам доста решения сама, но винаги му казвам и той ме поздравява и винаги ми казва, че съм много добра майка. Мисля, че поне докато проходи детето, бащите играят по-малка роля, после вече и неговите ангажименти ще се увеличат и повече решения ще се взимат от него, не само от майката. Peace
Вече три дни я караме без капки за колики и с радост съобщавам, че такива вече нямаме. newsm44

# 85
 spam2 Ще питам нещо, което няма нищо общо с темата.
Питах на друго място във форума и тъй като никой не отговори, реших, че някоя от вас може да знае
spam2

От къде мога за купя масичка за сервиране в леглото, подобна на тези:
, ,
Искам да я използвам, като си слагам лаптопа и да си лежа Blush

Извинявам се още веднъж, че съм  offtopic Благодаря

Последна редакция: пт, 12 сеп 2008, 14:28 от ryan

# 86
  • София
Ами, вероятно има в мебелните магазини.  newsm78 Ти сигурно питаш за някой конкретно, но аз за първи път виждам такива тук във форума. Ако си от София, обади се в Комо или в Айко да питаш дали имат, да не се разкарваш.

# 87
  • Разград
Здравейте!  Hug
Аз не съм писала много отдавна по различни причини! Първо изкарах много тежки жлъчни кризи и бях в болницата за десет дни на системи. Добре че излязоха човечни и ме пускаха вечерно време да си ходя, че иначе таткото и бабите щяха да луднат. След това вече ви бях изтървала края и гледах да ви изчета, ама голям зор. Много сте писали. Все ви попрочетох де.
mimchence, страхотна е темата, както всички други и колажът е перфектен!   bouquet
Сега да се включа и аз малко по разисканите теми. Аз си и давам вода, но тя си и иска. Вторият месец и давах сокчета, но от ябълката получи колики, каквито иначе изобщо не е имала и спрях сокчето и нещата се нормализираха. Пресиянка спинка още от втория месец по цяла нощ и се буди чак в 6 часа за хапване и после пак сън до 8ч. За проходилките - ами аз лично мисля да използвам, макар че се двоумях, но така реших. За захранването ще поизчакам поне до към петия месец пък после ще видим, а мисля да започна захранването с готовите пюрета на Хип. А иначе ние сме само на кърма, макар че така и не засука и аз се цедя, но вече не ми прави впечатление. Ние имаме доста дрънкалки - пластмасови и плюшени, но още не можем да си държим играчките и мама я забавлява. Друго май не се сещам.
Честито на всички, които са имали поводи - годишнини и месечинки и рожденници!    bouquet

# 88
  • София/Севлиево
Здравейте мамчета!

Честити 3 месеца на Калина на Мира55!А и на всички останалли бебоци!Да са живи и здрави и много да радват своите родители.

Подхванали сте доста интересна тема-за детските кухни.Аз определено мисля да опитам, най-вече поради 2 причини-1) не обичам да готвя много-много  Embarassed и 2) когато пък реша обичам да слагам много подправки и си мисля, че готовите пюрета и храната от детската кухня са отлична алтернатива в нашия случай...И в тази връзка благодаря на Марвеле за дадените адреси на детските кухни...

Ех, ние пък още имаме ужасни колики и направо ми е много гадно за горкото ми дете-така се свива и плаче, че просто...не мога да го опиша с думи.Но поне нощем си спи по7-8 часа без да се буди.

Нашият татко, както съм казвала и преди, много помага и се интересува от всичко, свързано с бебо.Ако има нещо, което ме интересува, но не мога да намеря отникъде инфо, той до 5 мин след като съм му споделила намира необходимата информация .

Аз не съм против яслите и детската градина, но ще си гледам детето докато мога.Аз съм ходила само на детска градина и то от 4-годишна и лошите ми спомени са как седя на една маса с порция ювка пред мен Close И до днес не я обичам(заедно с ред други храни като супа топчета, заешко, банани и т.н.)

Е, това е засега от мен.Отивам да ям и да си играя с бебо, че се събуди.

Доскоро!

# 89
произхода и контрола върху ... плодовете и зеленчуците на пазара
мда, има го и този момент  Confused особено морковите и зелените неща...
навремето на танюша едно приятелче беше получило нитратно натравяше от морковен фреш  Confused
гале, дидинка е голяма сладурка на аватара, тедко и праща поздрави (http://picasaweb.google.bg/antonia.petkova/Tedko?authkey=JT8cabx … 45086593735667794) Wink

направо ме изненадахте с тия зъби, не е ли рано още
аз към 6тия месец ги чакам, да видим..
теди си гризе юмручетата понякога, но обичайно ако е гладен или му се спи, иначе много рядко

а аз в градината умирах за десертите Simple Smile всъщност ядях само тях и разни по-"сухи" манджи, супа абсурд Simple Smile
и още си обичам грис  Mr. Green

райън - пасувам за масичката, никъде не съм виждала Sad

а аз мисля да пускам теди на ясла другата есен
ще е на 1г и3м някъде
така или иначе таня ще му носи болести от градината, а и с таня установих, че колкото по-рано тръгват, по-лесно и бързо свикват
около 2г са най-подозрителни и най-трудно се отделят от родителите
за мен трябва да тръгват или преди 1.5г или след 3г

а пък за решенията за гледането на децата... ми то какви решения още, то това дали да му дадеш пюре или не, не е кой знае какво решение Simple Smile
като порастнат става интересно - да ходи ли на ясла/градина, да не ходи ли, да учи ли това, да не го ли учи, да го гледа ли тази му баба или гледачка, да яде ли сладолед през зимата или не, като не си прибира играчките какъв е правилния начин да го накараш Simple Smile и т.н.
сега песен си пеем още Simple Smile

Последна редакция: пт, 12 сеп 2008, 14:09 от T o n i

Общи условия

Активация на акаунт