Къде спортуват нашите деца?

• 259 805
  • 2 058
  •   1
Отговори
# 1 215
То е ясно , че е извън темата , но верно , че кръжоците едно време бяха нещо страхотно.Не мога да разбера защо училищата ги изхвърлиха като възможност ?

# 1 216
Децата задължително трябва да спортуват и да имат дуги извънкласни задължения. Не само заради здравословния начин на живот, а и за да нямат време да мислят за глупости.

# 1 217
  • София
То е ясно , че е извън темата , но верно , че кръжоците едно време бяха нещо страхотно.Не мога да разбера защо училищата ги изхвърлиха като възможност ?

Най-вероятно пестят пари...  Sad

# 1 218
пестенето на пари след време ще покаже своите резултати....а дали ще са това, което очакваме?
рано е да се каже.....

# 1 219
"Кръжците" вече се наричат "клубове". Peace
В много училища има такива според интересите на децата и основно според спечелените от училището проекти.

# 1 220
 Shocked
Бре ! И как в наш'то школо няма ни един клуб ?
Не им разбирам на учителските формирания на отработените часове , но съм чувала да се оплакват учители , че не им достигали N часа например. Какво пречи тези учители да водят "клубове" по математика , география , история или каквото там се сетите ? Може наистина проблема да е в системата на образованието , която да си призная не познавам ...

# 1 221
Вивиан, питай във вашето училище. Все пак темата е за спорта. Peace

# 1 222
Така e - за спорта е, но то и спортен клуб теоретично би могло да се направи в училището. Голямата ходи на клуб по спортни танци, но това е в едно конкретно училище, защото клубът е частен и се е договорил само с няколко училища в София. А би могло да е по-разпространено, а не да губим допълнително време за придвижване от нашето училище до другото, което естествено не е особено наблизо нито до там, нито до вкъщи.
Затова отворих дума за нещата, организирани в рамките на съответното училище.
В нашето няма аблосютно никакво допълнително занимание, по решение на директорката Sad

# 1 223
И в двете училища, с които съм запозната покрай децата ми, спортни занимания има доста. Нивото не е "Да отбием номера", както вероятно някой ще си помисли. Същото е и в другите училища из квартала, особено в едно от тях.
При нас има футбол, баскетбол, спортни танци, художествена гимнастика, тенис на маса, таукондо. Може и нещо да изпускам. Цената на месец е от 15 до 40 лв.  Peace
Клубовете имат интерес от разрастването си из училищата, търсят се непрекъснато деца.
Ако обаче училището няма свободни часове в салона или просто директорката няма желание, друг въпрос.  Peace

# 1 224
абе то много ясно, че си зависи от възможностите на човек, ама аз за това специално не бих се двуумила - записвам детето да спортува, пък то си е супер инвестиция - да стане читав човек!!!

# 1 225
абе то много ясно, че си зависи от възможностите на човек, ама аз за това специално не бих се двуумила - записвам детето да спортува, пък то си е супер инвестиция - да стане читав човек!!!
много добре казано  Peace

# 1 226
А при нас има ЗИП хореография - учат се децата на нар. танци, което си е и физ. натоварване. Wink

# 1 227
Някой да има идея, къде е публикуван (ако въобще е публикуван) списъкът с училищата включени в безплатната програма "Научи се да караш ски".

# 1 228
  • Някъде в търсене ............
Не трябва ли да в в сайта на министерството?

Другия вариант е да си провериш на място във вашето у-ще.

# 1 229
И аз съм на мнение, че децата ни трябва да спортуват,но въпросът има 2 страни.От една страна къде да спортуват - в училище или извън него.Най-лесно е в училище,ние сме пробвали и двата варианта.В днешно време във всички училища има клубове по няколко спорта и танци.След всичките ни опити- баскетбол, тенис,футбол,бойни изкуства,всякакви танци,плуване стигнах и до втората страна на въпроса - желанието на детето.Ей, бога ми направила съм всичко каквото зависи от мен,но в един момент като каже тъпо и скучно е просто незнам какво да правя. Забравих да спомена - имам 2 деца на 11 и 14 години.Дайте съвет как да ги стимулирам и мотивирам за да спортуват.

Общи условия

Активация на акаунт