Къде спортуват нашите деца?

• 259 788
  • 2 058
  •   2
Отговори
# 1 230
И аз като майка на деца в ученическа възраст,живо се интересувам как успявате да мотивирате вашите деца ,да се занимават със спорт.Имам тийнейджърка която се инетересува само от Фейсбуук и музика.........

# 1 231
  • София
Аз имам син в трети клас. Той изобщо не е спортна натура и спорта е много далеч от интересите му, но още от първа група в детската градина все ходи на някакъв спорт - плуване, карате, баскетбол, тенис. Не го мотивирам, освен може би с малко личен пример. Предполагам, че за него спорта е просто едно задължение, което трябва да върши и затова не го прави на въпрос. Иначе съм сигурна, че ако го питам иска ли да ходи ще откаже. А тинейджърката можеш да я мотивираш с перспективата за красиво и добре оформено тяло. Ако държи на оценките можеш да я мотивираш и с нормативите по физическо. Не съм сигурна точно в кой клас започват да покриват нормативи и тогава доста деца виждат зор (мисля че в 7ми или 8ми).

# 1 232
  • sf
Ами мойте са на 4 и 10г.  И двамата не знаят ,че имат опция да не спортуват.  Mr. Green
ако ги започнеш от млаки, свикват с този начин на живот и другия не им харесва.
НАли знаете- мъж,дете и куче, както ги свикнеш.
Аз искрено съжалявам,че майка ми и баща ми не ме ръчкаха като малка, а ме оставяха да правя каквото си искам. Тогава се радвах,но с годините все повече осъзнавах,че са грешали.

# 1 233
  • София
И моите още от детската градина все тренират нещо. И двете тази година са на плуване.
Шестокласничката ходи с голямо желание - не съм сигурна защо точно, но
поне засега си намери и спорта, и треньорката.
При четвъртокласника, след като изпробва почти всички колективни спортове в
детската градина и след това в училище - мина през футбол, карате, шах, баскетбол,
таекуондо, стана ясно, че сам няма да си хареса спорт и от около месец съм го записала
при същата треньорка на плуване.
Всъщност с него се убедих в неприложимостта на доста от либералните теории
за възпитанието на децата - ако го оставя на самотек, по цял ден ще е пред
телевизора и компютъра, колкото и да му измислям занимавки, затова част от
нещата, които други деца (и сестра му) правят по желание и с желание, при
него са по задължение - четене, спортуване, рационално хранене.
Може би защото осъзнава, че тези неща все пак са необходими,
но, макар и с демонстративно нежелание понякога, приема задълженията си и
ги изпълнява.

# 1 234
  • София
На малката днес й беше последния ден от трето й (за две години) ски училище. Доволна съм - завива наляво и надясно на рало, вози се на паничка, даже й с Романски са ги качвали догоре. Иначе в детската ходи на танци, а лятото, пак от детската ги взимат, на плуване за  по месец.  Peace И аз мн. държа да се спортува!  Hug

# 1 235
  • Варна
...
 Не съм сигурна точно в кой клас започват да покриват нормативи и тогава доста деца виждат зор (мисля че в 7ми или 8ми).

Още от начален етап, но тогава не е решаващ фактор за оценка, например.

# 1 236

Аз искрено съжалявам,че майка ми и баща ми не ме ръчкаха като малка, а ме оставяха да правя каквото си искам. Тогава се радвах,но с годините все повече осъзнавах,че са грешали.

И аз съм по същия начин. На много неща се записвах акто малка - все по мое осмотерние, и то като не ми поддържат интереса по някакъв начин, а само ме оставят да си тренирам ей-така, и то ми писва. и хайде на следващото .  в крайна сметка какво се получава? не можеш да изградиш физическа култура у едно дете, ако не го мотивираш, и не му дадеш да разбере, че това е нещо МНОГО добро. Много се радвам, че сега спорта е неизменна част от жиота ми - много добре се чувствам...  Party

# 1 237
  • sf
ам-дам.  Peace
а още повече осъзнах какво съм изпуснала след като се омъжих. Съпругът ми е бивш професионален спортист. Ама толкова му завиждам за дисциплината, за здравословния начин на живот. толкова искам децата ни да се метнат на него.  сега и аз се опитвам да си променя коренно навиците,обаче е много трудно на дърти години  Joy за туй-от рано  Peace

# 1 238
  • София
Здравейте,
ние се оборудвахме с ролери цялото семейство,и сега остава само да се научиме да караме. Засега се крепиме на ролерите,но ме интересува дали има някъде в София нещо като клуб, където можем да се научим на някакви хитринки и да се усъвършенстваме в карането?

# 1 239
взимай яко протектори и се учи на произвола, не е толкова страшно а зимни кънки пробвали ли сте? Много е забавно Simple Smile

# 1 240
Ако случайно децата ви тренират плуване на басейн Академик, бягайте презглава от там. Дъщеря ми плува там, обаче от есента басейна не е същия и само да си изкараме тази такса и смятам да се откажем! Водата е студена. "Треньора" ни, който е с вид на мутра, стои отвън на входа и само събира пари, не дава квитанции за такса, нито касиерката дава касова бележка. Той се води треньор и още една жена, а децата правят каквото си искат вътре в басейна и само шляпат из водата, където ги гледа един 70 годишен дядо! По едно време имаше и други треньори, дето си стояха вътре при децата, ама от известно време гледам, че тези хора вече ги няма. Отгоре на всичкото случайно от друга майка разбрах, че когато изневиделица затвориха басейна през ноември или началото на декември, не помня вече, е било защото е имало червеи в басеина, а на нас родителите никой нищо не ни каза, казаха, че има спукана тръба!!! #Cussing out

Последна редакция: ср, 09 фев 2011, 11:22 от Zahara_sweet

# 1 241
  • София
Ако случайно децата ви тренират плуване на басейн Академик, бягайте презглава от там. Дъщеря ми плува там, обаче от есента басейна не е същия и само да си изкараме тази такса и смятам да се откажем! Водата е студена. "Треньора" ни, който е с вид на мутра, стои отвън на входа и само събира пари, не дава квитанции за такса, нито касиерката дава касова бележка. Той се води треньор и още една жена, а децата правят каквото си искат вътре в басейна и само шляпат из водата, където ги гледа един 70 годишен дядо! По едно време имаше и други треньори, дето си стояха вътре при децата, ама от известно време гледам, че тези хора вече ги няма. Отгоре на всичкото случайно от друга майка разбрах, че когато изневиделица затвориха басейна през ноември или началото на декември, не помня вече, е било защото е имало червеи в басеина, а на нас родителите никой нищо не ни каза, казаха, че има спукана тръба!!! #Cussing out

Стига де, това е несериозно Simple Smile
Незнам защо си им се ядосала, но там има доста треньори и може да смениш като за начало текущия треньор.
Детето ми ходи там да плува през седмицата с треньор, който не само че стои до него, но и влиза във водата със него.
Плува и със "70 годишния дядо" през уикендите. Човекът е треньор и е възможно да може да те надплува и надбяга Wink Вярно е, че не юрка много децата, но пък им дава играчки, плавници и др забавни неща.
Отделно има един спасител, който стои непрекъснато около басейна.
Аз самата плувам почти всяка неделя и виждам как треньорите работят с децата. Не мога да кажа нищо лошо за тях. Басейнът е много по-чист в сравнение с преди ремонтите (ходя на този басейн от повече от 2 години). Не знам за червеи, не си представям какви червеи може да има.. Дъното е чисто, водата е чиста и твърдя всичко това, защото както казах доста често плувам там.
Водата е доста топла, аз предпочитам де е доста по-студена ама... Питала съм и знам че я топлят повече заради децата.
За треньорите няма да коментирам, но от касиерките винаги съм получавала касова бележка преди да ме пуснат да вляза.

# 1 242
Е това за червеите, вече ме разби!!! ХЕИ, нещо????  newsm78 #Crazy

# 1 243
БУахаХАхАХ, и плуваш, плуваш и гледаш един червей ти се ухилил насреща....  Laughing Значи ако това е  вярно да ги затворят е справедливо наказание за немърливостта!!!

# 1 244
Е, стига едно дете да изтърси - имаме си червеи - и айдееееее, да се затвори басейна...Пък и какви са тия - някви водни специални явно  Joy
Басейна е чист, ходя, макар рядко, но братовчед ми тренира там и е су пер доволен.

Общи условия

Активация на акаунт