Къде спортуват нашите деца?

• 258 978
  • 2 058
  •   1
Отговори
# 1 935
Здравейте!

Силно съм разколебана да продължава да ходи там. Тотално съм разочарована и нямам доверие на хората, които водят тренировките на най-малките - Николай Коев и заместникът му Георги. Много добре знам, че не ходи на тренировки по шах, но се питам нормално ли е да не се обаждат, когато има инцидент? Нормално ли е те да преценяват сериозността на "травмите" и да мълчат? Какво се случва преди тренировка и къде са треньорите?

Разчитам на съвет от хора, които имат опит!
Наистина, инциденти и нелепи ситуации с неприятен завършек има непрекъснато и не само при бойните спортове. Моят син тренира карате и миналата седмица едно дете се спъна точно преди да влезе в залата и така падна по лице, че получи комоцио. Няма как обаче това да го свържа с тренировката или треньора, защото той изобщо не разбра.
Друг е въпроса, че вашият треньор е знаел и е премълчал. Това ме озадачава, защото най-малкото е човешко и признак на отговорност да информираш родител. Детето най-точно ще каже какво е станало и ще можете да прецените кой каква вина носи. Неприятно, наистина.

# 1 936
Ще има ли и тази година програмата по която децата спортуват безплатно? Всяка година само чета и няма никаква информация за да запиша дъщеря си. Ако някой има инфо, моля да сподели.

# 1 937
  • софия
Здравейте!

Силно съм разколебана да продължава да ходи там. Тотално съм разочарована и нямам доверие на хората, които водят тренировките на най-малките - Николай Коев и заместникът му Георги. Много добре знам, че не ходи на тренировки по шах, но се питам нормално ли е да не се обаждат, когато има инцидент? Нормално ли е те да преценяват сериозността на "травмите" и да мълчат? Какво се случва преди тренировка и къде са треньорите?

Разчитам на съвет от хора, които имат опит!
Наистина, инциденти и нелепи ситуации с неприятен завършек има непрекъснато и не само при бойните спортове. Моят син тренира карате и миналата седмица едно дете се спъна точно преди да влезе в залата и така падна по лице, че получи комоцио. Няма как обаче това да го свържа с тренировката или треньора, защото той изобщо не разбра.
Друг е въпроса, че вашият треньор е знаел и е премълчал. Това ме озадачава, защото най-малкото е човешко и признак на отговорност да информираш родител. Детето най-точно ще каже какво е станало и ще можете да прецените кой каква вина носи. Неприятно, наистина.
Детето казва, че се били носили на конче и 3то дете ги е бутнало. "Треньорът" е бил в залата. Половината й уста беше в съсирена кръв. Детето е стресирано. Не разрешава да й извадят зъба, а той от вътрешната страна е изцяло отчупен и трябва да се махне, защото ще събира храна. В момента съм толкова разстроена и аферктирана, че съм на много малка крачка да звънна в МФВС.

# 1 938
Ще има ли и тази година програмата по която децата спортуват безплатно? Всяка година само чета и няма никаква информация за да запиша дъщеря си. Ако някой има инфо, моля да сподели.
И аз това питах, но никой явно не е чул. Миналата година дъщеря ми ходи на тенис, за който разбрахме съвсем случайно. Министерство на Физическото Възпитание и Спорт тази година не зная дали е отпуснала такива програми всичко което е там е със давност 10 месец тази година.

# 1 939
tea22 благодаря, ако научиш нещо - споделяй, моля Simple Smile То 10 месеца не са никак малко Simple Smile

# 1 940
tea22 благодаря, ако научиш нещо - споделяй, моля Simple Smile То 10 месеца не са никак малко Simple Smile
Peace имах в предвид(че не си ме разбрала)  , изтекли са 10 месец (октомври) тази година. Нова програма не е качена. Това което е в сайта е миналогодишната 2011-2012г

# 1 941
 Grinning tea22,  Grinning да, и аз търся за новите 10 месеца, но не мога нищо да намеря, за съжаление.
Моля те, изпрати ми линка къде го следиш. Аз нямам никаква информация само съм чувала и чела за тази програма.

# 1 942
http://mpes.government.bg/Pages/Activities/SportsLeisure/Default … =m%2fvG9b4eAcY%3d
Документи към одобрените проекти по направление „Начално обучение по вид спорт” за 2012 г.:, след това - Физическо възпитание и спорт в свободното време и от там- 
Информация за одобрените проекти на спортни клубове по програма "Спорт за децата в свободното време" за 2012г. и телефони за контакт с клубовете  , отваря ти списък със одобрените спортни клубове в цяла Бг. Peace

# 1 943
Благодаря  Simple Smile, ако науча нещо за 2012 - 2013 ще споделя  Simple Smile
Да, споделя Simple Smile в момента се подават документи, класирането ще излезе февруари.
Така, че ще трябва да следим информацията в сайта. Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 03:14 от AnMary

# 1 944
Детето казва, че се били носили на конче и 3то дете ги е бутнало. "Треньорът" е бил в залата. Половината й уста беше в съсирена кръв. Детето е стресирано. Не разрешава да й извадят зъба, а той от вътрешната страна е изцяло отчупен и трябва да се махне, защото ще събира храна. В момента съм толкова разстроена и аферктирана, че съм на много малка крачка да звънна в МФВС.
Значи все пак е станало по време на тренировка. Според мен  изцяло треньорът носи вина за случилото се, защото когато предвижда някакви игри по време на заниманието, трябва да ги съобрази както с възрастта на децата, така и с безопасността по време на изпълнение. Няма извинение нито за случката, нито за мълчанието. Напълно си си в правото да търсиш отговорност.
А за зъбчето - зъболекърят е този, който трябва да убеди детето, че изваждането е най-доброто за него, защото.... (следва репликата на доктора).

# 1 945
  • софия
babaadi, благодаря ти за включването! След разговора с "треньора" той почни успя да ме "убеди", че аз грешно разбирам как се случва спортуването и тренировките. Зъбчето сме го уговорили за утре. Все още съм в огромно колебание дали да предприема други стъпки или да спра до тук, защото отговорността в този клуб се изразява в "Извинете, че не ви се обадихме." и до там.

# 1 946
  • София
zvanche, зъбът млечен ли е? Защото ако не е, не е добре да се вади и съветът ми е да отидете на преглед при друг стоматолог.

# 1 947
zvanche, ако зъбчето не е млечно, не е хуаво да се вади. Отидете и при стоматолог

# 1 948
  • софия
Млечно е. Поне това. Защото то се държи буквално на външната стена, където предполагам е корена и ако беше постоянен просто няма начин да се "обезопаси", за да може да се закрепи и остане на челюстта. Другото хубаво е (на снимката се е видяло), че постоянното е тръгнало, т.е. няма да се наложи носене на местопазител. Стоматоложката ни е много добра.
Благодаря ви за загрижеността Hug

Извинете и за спам-а, но нарочно описвам в подробности случката. Когато се потърси клуб "Чоуа" да излезе и всеки да си прецени Peace

# 1 949
Млечнните нямат корен, така, че всичко е ОК Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт