Къде спортуват нашите деца?

• 259 440
  • 2 058
  •   1
Отговори
# 975
Tristia, ще очаквам да споделиш впечатления от айкидото или ако си намерила друга информация. Моят син става на 4 г., живот и здраве на 8 септимври, и ми се иска от 1 септември или от когато започват школите, за го запиша на айкидо по същите причини като теб.

Ще съм благодарна, мамчета, ако ми подадете и друга информация за школа по айкидо, подходяща за деца на 4 г. в София.

Аз за сега успях да намеря само това: http://www.aikido-imeon.com/showpage.php?PageID=19
Интересното е, че Главен инструктор: сенсей Христо Михайлов, 5ти дан, ми препоръча преди 6 годишна възраст да не карам детето да спортува такъв вид спортове, защото костната система не е укрепнала добре и има риск тя да бъде засегната по някакъв начин. Каза, че това не е валидно за всички деца и не е задължително да стане, но е длъжен да ме предупреди.
Моля ако имате мнение и коментари по това изказване да ги споделите.

Сенсея  е  абсолютно  прав  в  случая , детето  наистина  е  много  малко  за  айкидо , все  пак  айкидото  се  крепи  изцяло  на  захвати  и  ключове  които  са  изключително  неподходящи за  дете  на  тази  възраст  представете  си  че  на  някоя  от  тренировките  на  детето  му  приложат  техника  върху  раменната  става  или  на  друго  място , просто  не  ми  се  мисли  за  последствията . Все  пак  идеята  ви  е  добра  айкидото  е  чудесен  начин  за  спортуване , но  в  малко  по  напреднала  възраст.

Здравейте, съжалявам, че не съм изчела темата, но ми се иска да питам. Аз съм от Пловдив. Бихте ли ми препоръчали спорт за 12 годишно дете, което е доста мързеливо и вече, за съжаление, затлъстява. Искам да намеря място и треньор, който да е достатъчно търпелив и внимателен и да вдъхне интерес на детето ми към повече движение. Мисля си за плуване - това като че ли най-става, но засега не съм се спряла на нищо конкретно.
Ако има някой с опит от басейна в хотел Тримонциум, да каже.

Благодаря предварително.

Само  ще  кажа  че  детеtо  ще  се  движи  ако  и  вие  се  движите,  примерно  заедно  да  отидете  в  планината  или  да  покарате  колело , просто  ако  имате  време  спортувайте  заедно  с  него.

# 976
  • София
Здравейте, бих искала да насоча детето ми към спортното катерене. За съжаление, освен в НСА, което ни е много далече, не успях да открия къде на други места се провеждат курсове за деца.  newsm78
Ще съм благодарна, ако някой от вас има актуална информация за този вид спорт.

# 977
По никое време да задам 2 въпроса:

1. дали ви се намира информация за футболни занимания за много запален младеж на 4 г.?
2. "Спартак" е затворен, какви са възможностите за плуване в центъра пак за същия младеж? "Мадара" и БСФС работят с по-големи деца за мое съжаление.

Благодаря ви!   bouquet

# 978
  • out of space
Здравейте, съжалявам, че не съм изчела темата, но ми се иска да питам. Аз съм от Пловдив. Бихте ли ми препоръчали спорт за 12 годишно дете, което е доста мързеливо и вече, за съжаление, затлъстява. Искам да намеря място и треньор, който да е достатъчно търпелив и внимателен и да вдъхне интерес на детето ми към повече движение. Мисля си за плуване - това като че ли най-става, но засега не съм се спряла на нищо конкретно.
Ако има някой с опит от басейна в хотел Тримонциум, да каже.

Благодаря предварително.

Не съм от Пловдив, но искам да ти кажа, че доста умно си се насочила към водните спортове. Спорта трябва да доставя удоволствие, за да се практикува. Иначе ще се откаже на втория месец.

И друго искам да кажа, избирайте си спортове (за децата), в които няма дрога, диети или голямо натоварване. За да не стане "аз каква я мислех, а тя каква стана".

Айкидото е ок, както и повечето източни бойни изкуства. Плуването (за момиче не!), разбира се водните скокове  Heart Eyes , синхронното плуване е чудесно, гмуркането.

Забравете за атлетики, футбол, баскет и волейбол. Да не говоря за хокей, алпинизъм, тенис, бокс  ooooh! Ако някой се чуди защо...

# 979
... Забравете за атлетики, футбол, баскет и волейбол. Да не говоря за хокей, алпинизъм, тенис, бокс  ooooh! Ако някой се чуди защо...

Erica, аз не съм запозната, би ли обяснила защо? Моята идея е детето ми да спортува и ако футбола, плуването и тениса му харесват (според моите скромни родителски наблюдения се справя добре като играе в градинката), ок. Нямам велики спортни амбиции за него.  Simple Smile

# 980
  • Пловдив
Плуването (за момиче не!), разбира се водните скокове  Heart Eyes , синхронното плуване е чудесно, гмуркането.

Защо мислиш, че плуване не става за момиче? Да не стане много мускулеста ли? Според мен няма такава опасност. Аз да я накарам да ходи 1 път седмично и да промени малко поне мисленето си и двигателния си режим, пак е нещо. Въобще не си правя илюзии, че ще стане спортистка. Нашите цели са далеч по-скромни. Преди време се опитах да я запаля по йога, но тя само се излежаваше на килимчето и се подиграваше на "гуруто". Абе трудна работа. Но си мисля, че трябва да се опитва, докато попаднем на нещо подходящо. Ако се запалят с някоя приятелка, ще е по-лесно, но повечето са едни дропли... Какво мързеливо поколение расте, не знам какви проблеми ще си имаме в бъдеще!

# 981
  • out of space
... Забравете за атлетики, футбол, баскет и волейбол. Да не говоря за хокей, алпинизъм, тенис, бокс  ooooh! Ако някой се чуди защо...

Erica, аз не съм запозната, би ли обяснила защо? Моята идея е детето ми да спортува и ако футбола, плуването и тениса му харесват (според моите скромни родителски наблюдения се справя добре като играе в градинката), ок. Нямам велики спортни амбиции за него.  Simple Smile

Момиченцето ти или момченцето?

# 982
Да - и на мен ми е интересно защо мислиш, че за 12 годишно трябва да се забрави атлетики, футбол, баскет и волейбол. Да не говоря за хокей, алпинизъм, тенис, бокс    newsm78

# 983
  • Бургас
Ей голяма чуденка е това със спорта. Малкото има нужда, защото има много енергия за изразходване. От сега изключвам тениса и бягането. На тази възраст не му трябват травми до живот. Аз от една гимнастика, сега като е влажно  не мога да качвам стълби и ми се реве. Имам и травма на прасеца и проблем ми с ботушите....Уффф.
Искам спорт, който позволява движение и може да доведе до малко травми...

# 984
  • out of space
Да - и на мен ми е интересно защо мислиш, че за 12 годишно трябва да се забрави атлетики, футбол, баскет и волейбол. Да не говоря за хокей, алпинизъм, тенис, бокс    newsm78

Е, "забравете" доста силно казано, но е факт, че в тези спортове има много наркотици, а отделно някои от тях деформират фигурата. Естествено и травмите....

# 985
Каки наркотици? Никой май не говори за професионално занимание със спорт, а по-скоро като спорт като забавление и здраве...

# 986
  • Варна
Каки наркотици? Никой май не говори за професионално занимание със спорт, а по-скоро като спорт като забавление и здраве...

Peace

# 987
  • out of space

Наркотици- от обикновени витамини, до тежки анаболи. И нали се сещаш, че повечето професионални спортисти едва ли им е хрумвало, че ще станат такива в началото  Wink

Както и да е, всеки си преценява  Simple Smile

# 988
Синът ми който е на 12 години е  отдаден на баскетбола и футбола.Най-много се зарадва,когато му предложиха да се включи към отбора на  Разград и му дадоха екип.До сега са със една загуба,което радва и мен,че се занимава с нещо полезно и приятно...Сега настоява за уроци по плуване и аз за да го зарадвам събрах мненията на всички родители и писах на директора им.Отговорът е положителен и ще има час по плуване,който няма да е включен в учебната програма.

# 989
Lulova, аз съм се насочила към тази школа: http://chowa.eu/new/news.php
Доколкото разбирам тренират и през лятото. Внимателно прочетох за тренировките на 4-6 годишните. Не напразно курсът е наречен "подготвителен", явно ги подготвят само с леки упражнения и по-скоро ги учат на дисциплина и любов към спорта. Доколкото разбрах в тази възраст не се занимават точно с айкидо. Имаше и описание на това как са проучвали възрастовата група в детски градини и след курса са установили, че заниманията им не са навредили на децата, а учителките споделили, че не е имало никакви прояви на агресия след това. Иначе айкидото като спорт явно започват да го практикуват след 6г. и човекът не те е излъгал. Просто в тази школа са си направили нещо като занималня за най-малките.
С две думи, разгледай сайта, иди, виж и решавай. Аз засега съм ЗА, но имам още една година да мисля преди да станем на 4

Общи условия

Активация на акаунт