Къде спортуват нашите деца?

• 259 523
  • 2 058
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Нашите момичета ходят на плуване на басейн Академик в София 2 пъти седмично. Напролет мисля да пробваме и с тенис на кортове Дема в Младост 1 А. Исках от тази пролет, но треньораката каза, че са още малки. В градината ходят на народни и на латино танци пак по 2 пъти седмично. От септември зе пазарят и за футбол Mr. Green, особено едната. За последното доста се колебаем и чакам мнения и от вас. Моето мнение е, че трябва да опитат от всичко за да изберат, кое наистина ги влече, за да го спортуват с удоволствие, ама футбола ми идва в повече, нищо че съм заклет фен.

# 496
Биби,
И аз съм на мнение че трябва да се пробва всичко - за да си изберат кое им харесва. По тази логика - футбола не е нищо по различно от другите спортове. Освен това винаги съществува момента, че ако не са много добри - сами ще отпаднат всладствие другите деца. И в крайна сметка след време определящо е пубертета.
Разкажи малко за басейна на Академик - от каква възраст взимат деца, по колко деца са в група, какъв е треньора, колко е голям басейна - изобщо всичко което би ми помогнало малко да придобия представа.
Благодаря предварително.

# 497
  • София
От септември зе пазарят и за футбол Mr. Green, особено едната. За последното доста се колебаем и чакам мнения и от вас. Моето мнение е, че трябва да опитат от всичко за да изберат, кое наистина ги влече, за да го спортуват с удоволствие, ама футбола ми идва в повече, нищо че съм заклет фен.

Дъщерите се записаха на футбол във втора група, даже още едно момиченце се записа с тях Simple Smile. Ходиха цяла година с голямо желание, накрая имаше и турнир м/у отделните градини и видяхме какво са "научили". Всички деца тичаха скупчени около топката като едно ято Simple Smile, а накрая за всички градини имаше и купи. В 3-та група си избраха да ходят на приложно изкуство вместо на футбол (аз съм им поставила лимит на допълнителните дейности, защото повече от 2 им идват много и са доста изморени). Та според мен няма нищо лошо момичета да ходят на футбол. Малко повече тичане никога не е излишно Simple Smile

# 498
  • София
Разкажи малко за басейна на Академик - от каква възраст взимат деца, по колко деца са в група, какъв е треньора, колко е голям басейна - изобщо всичко което би ми помогнало малко да придобия представа.
Благодаря предварително.
Басейнът ще работи о 31.07 и после от 10.09. Ние ги водим в съб и нед преди обяд. от 10.30 или 12.00 часа. Има 5 или 6 ма треньори (Вальо,Вили,Павката и Върбан тези зная аз) с различен часови график. Раб. време понеделник 13 - 20 часа, вторник - петък 7 - 20 часа, събота 9-19 часа. Няма групи понякога са само моите , понякога има още 1 детенце, понякога има и 2-3 големи във вътрешните коридори. Водата е 26-28 градуса, въздухът около 23 т.е. топло е. Вземат деца над 4 год, но може и по-малки, ако се примолиш Mr. Green. Басейнът е с 5 коридора и е дълъг 25-30 метра. От едната страна е плитко  т.е .дете в 1-2 клас може да стъпи може би. Не е реновиран но е чисто. Реновирани са само душовете и тоалетните. Аз си вземам билетче и понякога плувам в друг коридор, но като съм там се отплесват.
Над басейна има зали баскетбол и кикбокс, ако някой се интересува мога да проваря вземат ли деца.

# 499
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Аз все съм се притеснявала, че моето дете е много ангажирано с извънкласни форми, но като прочетох тук доста се успокоих. Моето дете посещава:
1.Спортна акробатика- републикански шампион за 2009-такса 30лв.-на 100м. от дома.
2.Модерен и класически балет-над 20 медала за сезона-такса 30лв.- на 200м.от дома
3.Тенис на корт- само лятото, няма отличия-такса 65лв. на 3км от дома.
Това й осигурява ежедневна ангажираност от 15 часа до към 19 часа, а лятото и предиобед. Добре, че живеем в провинцията, иначе не може да се ходи толкова много според мен.
Тя има  спортен хъс и обича спорта. Дано сама да си намери оптималния вариант, защото не мислим с това да си вади хляба.

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 22:23 от Нарцис

# 500
Можете ли да ме ориентирате към някой вид бойно изкуство, подходящо за моя 7 годишен син?

Здравейте! От скоро съм във форума и чак сега изчетох темата...
Записах моя син на плуване, когато беше на 4. Тренира 2г. и видях, че вече му е скучно(започнаха едни безкрайни дължини за крака...за ръце...)...сам се отказа. На 6 го записах на шотокан в "Ипон"(аз самата мноооого време съм тренирала това). Щом смяташ, че синът ти определено проявява интерес към бойните спортове, ще ти спестя мнението ми, че за тази възраст(4) май най-добрият спорт е плуването(и за бели дробове, и за фигурка, и за мускулатура).
Това, което искам да ти кажа е, че (както се надявах и очаквах) за 2-те години, които тренира карате той стана изключително последователен и упорит. Вече от опит знае, че с малко или с повече усилие може да постига и преодолява разни неща...Организиран е във всичко, което прави(не искам да кажа, че е перфектен или най-...). Ходи по състезания и изпити, конкурират се с другите деца...тази тръпка го мотивира.
В началото на първи клас(когато започна да тренира) беше на едно от последните места в класа в спринта, скока на дължина, издръжливостта(той е малко пълничък), а в края на втори е пръв във всички физически дисциплини.
Може да съм пристрастна(и сигурно съм), но ми се струва, че ТОЗИ спорт започва да му дава това, което ми е дал на мен(,а повярвай-това  е страшно много).
По отношение на философията и психологията в карате - всичко зависи от треньора. Горе споменатите качества са изградени и провокирани от треньора му, без малкия да има и идея каква е целта. Наистина осъзнаването започва много по-късно и точно тогава идва истинската любов към карате...цялата...тогава, когато сам усетиш нужда да осъзнаеш и разбереш...
Извинявай, май малко се отплеснах, ма ми се струва, че думите ми не са излишни...Кажи ми на лична или на обща, ако искаш, в коя част на Люлин си, за да те ориентирам къде ще ти е удобно евентуално за тренировки на нашия клуб(не е клубна реклама).
Възможно е да ти препоръчат да го запишеш в Икен, но аз лично не те съветвам. Там тренират кьокошин, което най-малкото не е подходящо за деца на тази възраст...

# 501
  • На остров
Здравейте,
Опитвам се да намеря клуб по спортна стрелба, но засега много безуспешно. В момента моя син иска да опита стрелба и/или гребане, но със стрелбата не мога да открия нищо.

# 502
  • София
babaadi , в Икен също има шотокан.
И аз съм тренирала и съм се състезавала от Ипон известно време и мога да повторя думите си по-напред в темата, че сътсезателността мотивира много сериозно децата. В Ипон състезанията са най-важни, говори се много за тях и първенците са на почит в клуба. Това винаги е било така. Сашо е такъв човек и учи на това всичките си възпитаници. Дори и по-големите състезатели от клуба са са супер амбицирани и надъхани по състезанията и в подготовката за тях.
Та, това амбицира синът ти, не изборът на бойно изкуство!

# 503
  • София по рождение
записах го волейбол на Славия  Flutter

# 504
записах го волейбол на Славия  Flutter
Не съм казала, че бойното изкуство му е мотивацията, а изразих надежда това да се случи в бъдеще....защото при мен (,а сигурно и при всички, които са тренирали по-дълго време) беше така - в началото мотивацията беше едно, но колкото повече навлизах, толкова повече тя се променяше...моите уважения...!
Апропо : да не се окаже, че сме тренирали заедно?! Аз съм тренирала при Сашо... Simple Smile

# 505
  • София
Тренирала съм при Сашо малко време. Моят треньор (Лъчо Ненов) беше тръгнал от Ипон и в началото се състезавахме от тях. Но с Ипон бяхме в близки отношения и често тренирахме заедно, организирахме си и изпитите заедно... Говоря за времето на Гери, Ники, Биляна...

Извинявам се за Офа - може да преминем на лични, за да не отегчаваме останалите.

# 506
Ох, много се извинявам, че се намесвам, ама не се сдържах - много неща могат да мотивират едно дете да тренира, вкл. бойни изкуства. И състезанията не са единственото. Говорим също и за признание, усещане за значимост, за колектив, сближаването с други деца, нещата, които се правят съвместно извън залата, усещане, че ставаш все по-силен, че си научил неща, които другите не знаят, уважение/възхищение от треньорите... моята щерка ходи например, защото е весело преди, след и често по време на тренировката  Laughing

# 507
Дъщеря ми тренира киокушинкай с голямо желание. Преди да започне я заведохме да види как е в залата по худ.гимнастика, но не и е на сърце. Определено спорта и влияе добре, въпреки че тренировките са трудни. Казала съм и да няма за цел да става професионална спортистка - спорта е до време. Сега на есен е ученичка и ще наблягаме на ученето - тренировките по 2-3 пъти само. Досега почти всеки ден ходеше, на 2 републикански първенства е била /с 2 бронзови/,на лагер сега лятото беше, където защити следващия колан. Въпреки че моите родители са против това тя да тренира бойно изкуство на този етап не бих я спряла. Спортува на националния стадион В.Левски.

# 508
Плуване на басейн Приморски.

# 509
Моята дъщеря вече 2 год. тренира художествена гимнастика и е много доволна ;ходи с голямо желание.

Общи условия

Активация на акаунт