Януарче във кошарка - пълен хаос, мама tedsan чака нова радост!

• 15 889
  • 299
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте

Ейй с това "хубаво" време ще ми се види тесен света. Малката иска навън и вкъщи й омръзва. Има да се занимаваме  Crazy

В събота кръстихме на Мимозето малката Радостинка. Та отбора с християнчета расте.  Hug Снимки по-късно, че сега ма мързи  Blush

А за яслите- не сме мислили още, но предполагам ще ходи, че аз ще почна да тутукам като локовотив.  hahaha

А и по другите теми (малеее, колко забравям какви бяха  ooooh! ) Вкъщи сме обезопасили доколкото можем, но малката все ни изненадва с нещо ново.  Mr. Green Дебна я, гледам я и след малко тя носи отнякъде химикалка и ми се фука с новата си придобивка  Whistling Много е щастлива в тези моменти и не й се карам. Тя вече е голяма и поне не си бърка с химикала в гърлото.  Mr. Green

И да се оплача- Яни намали сериозно яденето. Сутрин като нищо ми отказва закуската, на обяд се върти и само мажем по теракота, а следобедната закуска ни е като иди ми дойди ми.  Tired Но пък нощес си изпива по 500 мл мляко  Naughty

айде до после, че като гледам времето ако не съм се отдала на филми тука ще да съм  Mr. Green

ПС. Тули, нашата педка зимата ни беше предписала някакви капки, които не са антибиотик. Кафяви, боядисващи всичко и ни ги приготвиха в аптеката. Не помня името, защото на шишенцето пишеше срок на годност 7 дни и аз съм го изхвърлила. Те помогнаха, за около три дни се оправи дечко.

# 196
За градината и аз още не съм решила.Може би от есента,поради финансовите причини...
 А за дрешките слава богу си влизам отдавна във всички, та ще мина само с обувки този сезон Simple Smile
Шишетата и аз отдавна не стерелизирам.Та те лапат какво ли не...

# 197
По повод на капките и на нас ни бяха изписали от тези кафявите (но аз не си спомням как се казваха), но понеже не ни помогнаха си купих от аптеката 3 ампули и ги смесих-така ми каза педиатърката, едната беше адреналин, но другите две са ми излязли от главата. tuli ако трябва ще й звънна да ми ги каже пак, тя ми е много близка.
В началото на темата стана въпрос за спането ( т.е непрекъснатото будене) през нощта и след много вътрешни колебания и съмнения реших да пробвам, но ще се отклоня за малко за да ви споделя ситуацията ни. Виктор беше на 3 месеца, когато му оперираха и двете крачета и стоя 3 седмици в гипс додупето, със свити в колената крачета (той се роди с криви ходила, за което знех, още докато бях бременна). Точно в края на тези 3 седмици той започна да се буди по няколко пъти на нощ и да плаче. Иначе много рано се беше отказал от нощно хранене и почти не се будеше, камо ли да плаче. В началото си казахме, че е напълно нормално предвид ситуацията, и тогава процедурата стана така:той се буди, проплаква, аз му давам чай(вода не иска), бибата и заспива. Това беше през април, оттогава до сега не само че се запази този нощен ритъм, но и се засили, по10-20 пъти на нощ. Аз тъкмо задремам, той се буди, ставам, лягам, но вече не мога да заспя веднага, задремам, той се буди.....Сутрин нищо, че Вики спи до 9.30 ставах като зомби, цял ден нямам сила за нищо, изнервих се адски, а той през деня е като слънце Simple Smile И така реших да спра да му давам нощно време каквото и да било. Някой в началото на темата беше споменал една мама Сердика, която е приложила такъв метод и аз й писах. Тя ми отговори веднага и ми даде куража, че не е толкова страшно. Дори ще я цитирам тук, защото това, което ми написа се оказа 100% вярно:
Че мъникът е zапочнал да се буди често при такава стресова ситуация, не е чудно. Проблемът сега е, че вече се е превърнало в навик, според мен zаради напитката, която получава при будене. Можеш да си направиш следния експеримент: Ако ти пиеш няколко нощи поред вода по определено време, автоматично ще zапочнеш да се будиш по това време, гонена от жажда. Така че може би най-удачният вариант е да опитате да не му давате нищо zа пиене преz нощта, ако, раzбира се, е пил достатъчно течности преz деня. Това раzбира се пак ще е свърzано с плач и по-често будене, но навикът се иzгубва точно толкова бърzо, колкото и се иzгражда. Опитай да zамениш директно с биберона, говори му тихичко и успокояващо, но ако не се успокои до пет минути, му кажи, че сега е време zа сън zа всички, пожелай му лека нощ и го остави да плаче (като време можеш да се ориентираш по програмата). После пак влиzаш, иzлиzаш и т.н. Не мисля, че има проблем да приложите програмата, zащото непрекъснатият сън се отраzява добре и на родителите, и на детето, веднъж щом осъzнае, че може да zаспива и само. Емоционално е ужасно трудно да се иzдържи плача, но минава много бърzо, при повечето деца, zа които zнам, че са учени така, zа броени дни. Това, че спите в една стая, също не би трябвало да бъде пречка, просто покажи, къде е "границата", но че все пак си там и детето не е само. На таzи въzраст те често сънуват и кошмари, така че може би и това играе роля при нощното будене. Но няма дете, което да не може да се научи да спи непробудно и да остави мама да събере сили zа мноооооого игри преz деня Very Happy
И така-първата вечер беше кошмарът:сложих го да си легене и понеже не му дадох чай, започна да плаче и така 40 минути. После заспа за 1-1.30ч. и се събуди-много рев, той плаче, на мен лошо ми стана,но му говорих, заставах така, че да ме вижда, но аз гледах телевизия и така 1 час. Заспа. Аз си бях оставила компютъра пуснат с идеята, че цяла нощ няма да спя и да се занимавам с него и си легнах. В един момент го чувам, че мрънка(не плаче), погледнах часовника-6 часа, дадих му бибата, помрънка една, две минути и заспа! А аз не можех да повярвам, че съм спала 6 часа без прекъсване. След това си се събуди в 8.30-весел, говореше си, играеше си и се смееше.
Втората вечер, заспа от раз-без плач, без мрънкане и се събуди веднъж в 3, мрънка 1-2 минути заспа, после в 6, но пак така за минутка, и си спа до 9.30.
Съжалявам, че стана толково дълго, но исках да ви споделя и облекчението си, защото сега вече имам сила за всичко, играем си с часове, той е спокоен и весел и ако има и една майка, която преживява това всяка нощ ще ме разбере, а може и да се престраши.... Peace

# 198
  • Варна
Sun shine, браво   bouquet Аз вечерното отучване още го отлагам, защото имаме и кака, и един рев от час, и още няколко пъти през нощта оставяне да реве, ще й попречи на нейния сън. Още го мислим как да стане  newsm78

Ужасно съм разсеяна  Rolling Eyes
Честит първи учебен ден на всички ученици и на техните майки! Да са живи и здрави децата!

Последна редакция: пн, 15 сеп 2008, 13:58 от Alexandra

# 199
Честит първи учебен ден на каки, батковци и МАЙКИ !!!  bouquet  bouquet  bouquet

Еви
, и аз живот и здраве и, ако ни приемат, ще пускам Беа на ясла от другата есен. Фили, що за няколко месеца Hug, по мои изчисления на Беа й се пада чак септ. 2011 да е първа група. Тук, в София, е много тежък приемът и всичко е по ЕГН, не можеш да го пуснеш по-рано или по-късно. А, да, ти си се объркала Hug  О-о-о, и приятна екскурзийка до Тутракан!

тули, чакаме и другите снимки, много сте готини всички бебоци, мами и татковци на срещата! Ханна, що не я видях? Naughty

Момичета, внимавайте с капките Коларгол (Теди май за тях пише), защото имат бърз ефект, но са много вредни за лигавицата на носа – изгарят я и може да намалят обонянието, а и да влошат хремата при следващо боледуване. Аз не бих ги слагала и на големи деца, но знам, че много педиатри ги изписват.

Sun_Shine, как адреналин?!?! Коя е тази педиатърка, която ви го е изписала?!?! Мисля, че е противопоказан за малки деца, не само за бебета! Може да доведе до аритмия, спиране на дишането и много други страхотии!!!

П.С. Ето ми я първолачката http://media.snimka.bg/0686/007626603.jpg

Последна редакция: пн, 15 сеп 2008, 13:39 от Зимна приказка

# 200
Момичета, внимавайте с капките Коларгол (Теди май за тях пише), защото имат бърз ефект, но са много вредни за лигавицата на носа – изгарят я и може да намалят обонянието, а и да влошат хремата при следващо боледуване. Аз не бих ги слагала и на големи деца, но знам, че много педиатри ги изписват.

Sun_Shine, как адреналин?!?! Коя е тази педиатърка, която ви го е изписала?!?! Мисля, че е противопоказан за малки деца, не само за бебета! Може да доведе до аритмия, спиране на дишането и много други страхотии!!!

Зимна приказка и аз се чудя и се мая от къде им идва такава смелост да изписват какпки за нос на бебета, абсолютно е противопоказно, пише го по всички учебници. Аз дори на себе си капки за нос не слагам, пък за адреналина направо нямам думи,чак онемях.

# 201
Зимна приказка, точно така се казват капките, кафяви дето цапат всичко и се приготвят в аптеката, и на нас ни ги изписаха за 7 дни - 3 пъти по една капка във всяка ноздра, не знаех че са толкова вредни Sad. много ти е хубава първокласничката Hug
Sun Shine, браво че има толкова бърз ефект! При нас нощното будене е през 1-2 часа вече и заспива само с вода, биберона го отказа още на 3-4 месеца. Ако не му давам вода няма да спре да плаче и ще трябва да го гушна и ще го разсъня. А наистина осъзнавам, че се буди, за да пие вода. Тази нощ спа незнам откога до 3 часа през нощта непробудно и после на всеки час се буди, давам вода и веднага заспива и в 7 часа се събужда весел, усмихнат и готов за игра, а аз съм Tired

Последна редакция: пн, 15 сеп 2008, 13:56 от matza83

# 202
Зимна приказка прекрасна ти е първолачката-да е здрава, умна и добричка и много да те радва!
А относно капките-не ме изяждайте сега #2gunfire Laughing Имам безприкословно доворие към педиатърката ми-тя ми е втората майка, отгледала ме е от бебе и все пак е достатъчно млада за да следи всичко ново и наистина никога не съм се съмнявала в нея и това сега което пишете ме очудва. Специално ще я попитам!

# 203
А относно капките-не ме изяждайте сега #2gunfire Laughing Имам безприкословно доворие към педиатърката ми-тя ми е втората майка, отгледала ме е от бебе и все пак е достатъчно млада за да следи всичко ново и наистина никога не съм се съмнявала в нея и това сега което пишете ме очудва. Специално ще я попитам!

Sun_Shine, недоумението ми е изцяло насочено към педиатърката ви, и в никакъв случай към теб!!! Hug Hug Hug

# 204
Разбрах те напълно Hug Hug Hug

# 205
ЧЕСТИТО ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН НА ДЕЧИЦАТА ВИ HugЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ Hug
За капките на нас ни бяха изписали Vibrocil Давах ги около 5 дни
С тези самолетни катартрофи, тази нощ сънувах кошмари.Сънувах че летим за Мароко(с мъжо сме решили да ходим там декември) и самолета взе да пада Rolling Eyes че като се събудих неможах да заспя после.
Отивам за количката която харесах , че с този мой танк не ми се движи вече Simple Smile

# 206
Здравейте, мами в това лошо време!

Честито на първокласниците и въобще на всички ученици!

Аз в момента пробвам метода за приспиването и да ви кажа честно нервите ми се поопънаха. Вече час време и никакъв ефект освен мрънкане, което се не издържа. Мисля, че търпението ми ще се изчерпа, дано да издържа.

# 207
mi6ok_f много е трудно, наистина-аз на няколко пъти тръгвах да му дам чай, но после се сещах за това, че ще си каже "аха ясно, трябва да плача по-дълго , но ще си получа това, което искам!"и устоях, въпреки че наистина ми се доповръща в един момент от напрежение, сега съм доволна. Като той не мрънкаше, а направо си плачеше-целия се беше изпотил от напъване. Стискам ти палци! Peace

# 208
Привет!

И аз изпратих вече ученика. Не знам как е времето при вас, ама при нас дъжда развали тържеството на децата и празника мина по бързата процедура. Иначе всички бяха толкова сладки и пораснали.  Whistling Crazy
Зимна, голяма е чаровница твоята първокласничка.

За яслата и моите планове са за догодина наесен. Thinking

# 209
mi6ok_f много е трудно, наистина-аз на няколко пъти тръгвах да му дам чай, но после се сещах за това, че ще си каже "аха ясно, трябва да плача по-дълго , но ще си получа това, което искам!"и устоях, въпреки че наистина ми се доповръща в един момент от напрежение, сега съм доволна. Като той не мрънкаше, а направо си плачеше-целия се беше изпотил от напъване. Стискам ти палци! Peace

Благодаря за подкрепата, имах нужда, а и чудото стана, преди 5 мин заспа. Аз отидох да видя какво е положението, погледна ме и отново заспа. Ще продължим упорито с метода тогава. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт