Януарче във кошарка - пълен хаос, мама tedsan чака нова радост!

• 15 884
  • 299
  •   1
Отговори
# 210
Чудесно! Дано и при нея да е така лесно и бързо. Незнам въобразявам ли си, но откакто спи без чай през нощта , през деня е много-по весел и игрив. И преди си беше слънчице, но сега не му слиза усмивката от лицето, забавлява се непрекъснато-независимо дали сам или с някой, а и лицичето му е толкова спокойно--направо се изпълвам само като го погледна Heart Eyes

# 211
  • на плажа
Да са ви живи и здрави първолачетата и много червени точки да носят за радост на мама и тате!
 Мирчо е вече християнче Heart Eyes! Кръстихме го на Бачково в петък и отпразнувахме два празника - кръщенето и на мама му  Wink рожденния ден. Благодаря ви със закъснение за пожеланията и честитките  Hug! Няколко снимки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=246694&pid=7629821

# 212
  • Пловдив
Честит първи учебен ден на учениците!   bouquet
Зимна, пожелавам на Биби да е добра ученичка и много да и харесва в училище  Hug

Аз на ясла няма да я пускам, смятам направо на градина .. ама .. да видим как ще е положението.

Поздравления за мамите с методите  Crazy
Незнам .. Вашите бебета като ги оставите да реват в кошарите прави ли стоят? Сещат ли се да се пуснат? Вчера опитах да я оставя да пореве ... е, ужасна работа, така се разхлипа, никога не съм я виждала така разстроена. После много трудно я успокоих. И така се беше изтощила от емоции, че както заспа в 18.30 се събуди в 6 сутринта!!!
И приключих с методите Simple Smile Поне вечер заспива без проблем. През деня ще пея и ще и преча да се обръща и да става. Все някога ще се откаже да се изправя. Немога да я оставя да плаче, сърцето ми се къса ...

Честито християнче Ирка!  Hug

# 213
Извинявам се че се намесвам в темата ви момичета,ама виждам че обсъждате някакъв метод за приспиване,а нщо немога да намеря къде сте обяснили за него. Бихте ли ми казали какъв точно е този метод? 

# 214
Момичета, днес така и така съм на всяка манджа – мерудия (учениците са на 15-септемврийски купон в занималнята до 16.30 часа, а Беа спи), та да се изкажа и аз за метода за приспиване:

Така...
1. Преди 9 години го приложих на Боби, когато беше на 7-8 месеца и беше разлигавен да го носят само на ръце. Първата вечер рева сравнително кротко 30 мин и заспа, втората – 20 мин и т.н. като по учебник на петия ден си заспа без рев и без признаци, че има нужда от мен. От тогава винаги си заспива сам, в отделна стая спи от бебе, спокойно дете е.

2. Преди 6 години опитах да го приложа и при Биби – е, не стана – рев до посиняване, хълцане, захласване, повръщане от нерви... Отказах се и си я приспивах до 2-3 годишна, а и през нощта се събуждаше по 2-3 пъти с рев. Сега е много емоционална, но вътрешно си ги преживява нещата, а външно изглежда много спокойна и кротка.

3. При Беа не се налага да го прилагам, понеже си заспива сама от раждането. Мисля, че се получи така, защото няма кой да стои при нея да я приспива, все има и нещо друго за вършене Blush... А и по темперамент ми прилича повече на Боби, в смисъл, че е спокойна. Иначе е "калпазанка" и очичките й гледат хитро още от сега Wink. А ако не хареса някого или подозира, че е прекарана, смръщва вежди и приковава със смразяващ поглед. Т.е. като характер за сега ми е най-неясна от тримата.

Извод (мой)– всичко си е до дете: при едни се получава, при други – не и ако е така, не е човешко да ги мъчим да заспиват изтормозени.

Ханна, аз само за вечер разказвам, през деня като им се доспи, търкат очи и заспиват.

ИраМира
, честито християнче!!!

милиса
, виж някъде на 2 страница в тази тема е описан методът.

# 215
Milisa,методът е даден на първа страничка с червено.
"Как М... се научи да спи по цяла нощ /личният опит на мама Сердика/"

Честит първи учебен ден на всички ученици.

За приспиването-на обяд понякога я приспивам на ръце,защото не спира да се катери по решетката на леглото/отнема ми около 5 мин./,но в повечето случаи си заспива сама.Вечер заспива самичка.
Като беше болна и на нея и изписаха Vibrocil.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2008, 17:09 от alanaa

# 216
При нас проблема не е в приспиването, а в буденето през нощта. Ако не му дам вода, не виждам как ще заспи, като няма с друго какво да го залъжа, споделете идеи Thinking
Честито християнче Ирка  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: пн, 15 сеп 2008, 16:04 от matza83

# 217
Здравейте,майчета! Честито на всички ученици-успешна и спорна учебна година!Честито и на учителите и дано вече не им се налага да стачкуват и унижават за правата си!Честито и на Ирка-и на нея и на на бебчо!
 При Емка режима не работи-не се носим,но трябва да съм в стаята и ако може да ме вижда.Преди да се разболее беше по-добре и си оставаше сама,но от тогава,от боцкането и събуждането през нощта се уплаши и се буди  и е невъзможно да заспи сама-иска да е сигурна че съм до нея...През нощта се храни все още по съвет на педиатър,поради недостатъчно хранене през деня,а и ръстта и-7.800гр на 8м.
  Благодаря ви пак за подкрепата и  разбирането ви-винаги съм знаела,че форума е сила,а сега наистина я изживях с ваша помощ-  bouquet  bouquet  bouquet

# 218
  • София
зимна чудесна първокласничка,дано да си с лекота си учи уроците и да има големи постижения Simple Smile

за капките,аз не бих слагала Коларгол на децата,знам че не са хубави.Когато Лъчезара преди месец беше със сополи преди лягане капех Виброцил,а иначе често често физололгичен разтвор.

Сега отивам да чета,че няолко дни нямахме нет,но пък се преместихме в нов квартал.Габи Импейшънт хайде да се видим като спре да вали Simple Smile

# 219
  • София
Здравейте момичета.  Grinning
Честит първи учебен ден на всички ученици!    bouquet  bouquet  bouquet
Алекс днес не го пуснах в това време да отиде на градина и сега издивява в къщи. Малкия пропълзя от вчера и вече е на земята. Днес направих едно основно почистване на пода и...хайде. Започна опознаването на света. Peace
А по темата със заспиването от вчера карам следобед на олекотен вариант. Mr. Green В кревата, къде излизам, къде не, кога държа за ръка, кода галя главичката. В крайна сметка обаче има и по едно гушкане за набързо. Но днес беше преуморен от изучаването на къщата и накрая и цицка му предложих. Успокои се почти веднага. А за нощното, за сега отлагам. Мисля, като се преместим след ремонта направо на новото място да го почвам с ученето.  Simple Smile Сега и аз заради баткото не смея да рискувам да го оставям да плаче през нощта, малко тясно ни е сега. После на широкото. Peace
От оная вечер давам АМ, нещо кърмата май съвсем намаля и не стига за хранене, май само за залъгване. Rolling Eyes Снощи кърмих, после като реши да заспи направих 100, изпи ги, направих още 100 и тях почти изпи.  #Crazy ooooh! А аз си мислях, че вечеря с кърма. Embarassed Дано сега поне започне по-малко да се буди.
Да ви питам.Вечер само на кърма и АМ ли са бебоците или им давате и по нещо твърдо за засищане? Май си мисля, че трябва да има и нещо засищащо вече. newsm78 какво мислите?
Хайде лек ден и успешна учебна година на учениците.   bouquet

Зимна, много ти е красива първокласничката. Peace

# 220

Аз слагам по две бишкоти на Плазмон и то от доста дълго време, слагах по 3 в един момент, но пак ги намалих, да не му товаря излишно коремчето.

# 221
Здравейте, мами
Честит първи учебен ден на всички каки и батковци  Hug
Чудя се и аз кога и как ще тръгва малката на ясла или градина, но още не съм решила окончателно.
Аз нещо не се престашавам за опита със заспиването... Ама и това ще стане, само се чудя кога ли  newsm78
Нали обещах да ви почерпя с торта (собствено производство) преди седмица... та ето я сега. Благодарско на Хана пак за линка   bouquet

# 222
  • София
Аууу каква хубава торта,кога намери време да я направиш.Сигурно е много вкусна...ммм.

# 223
Здравейте и от нас в тази студена и мрачна вечер:)
Днес успяхме да излезем за малко, но разходката беше доста кратка.
Честит първи учебен ден! Да е успешна годината за всички ученици! Да има много доволни родители от постиженията на техните дечица! Hug
Вчера бебоците на срещата в Пловдив бяха страхотни! Нашите януарчета са най- готините бебета! Жалко, че се събрахме толкова малко! Другия път, когато е по-хубаво и времето - всички да са на линия! Naughty Hug
Ирчик, страхотно изглежда тортата!
Дама, Нели все още яде само кърма вечер. Не знам дали и е достатъчно, буди се по 1-2 пъти нощем, може би по навик, а ,може и наистина да е гладна, но според мен по-скоро е първото. Днес и направих попара, която категорично отказа. И за следобедна закуска омете повече от половин филия хляб със сирене Blush Вече ми се изчерпаха идеите за разнообразие в храненето. Щом й харесва това, това ще яде! В тази връзка да ви питам - какъв хляб мога да давам? Не ми се иска да е бял Thinking
За приспиването - и ние се опитваме да прилагаме метода, но малко по-различно, в смисъл не спазвам точно времето, в което съм при нея, и през което съм в другата стая. Снощи примерно заспа по-трудно от предната вечер Rolling Eyes, но издържахме докато се предаде най-накрая. Ще видим днес как ще е, дано е по-лесно Praynig
Лека и спокойна нощ пожелавам на всички деца и родители!  bouquet

# 224
Много ви благодаря момичета за отзивчивоста  Hug.Ще се наложи и аз да го изпробвам и дано има ефект както при мен така и при вас.

Общи условия

Активация на акаунт