ПЛЕВЕН - 62

• 16 721
  • 298
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ася,как от тази година?Аз си правих скрининг като забременях с Мими,тоест преди 5г.
Дикси,дано всичко е ок! Hug

# 241
Вярно,времето е отвратително....Докато се прибера-днес ми беше ден за доктори,утре и в петък пак.Правих си контролна урина-имам бактерии,бях и на зъболекар....Утре ще мина през гинеколога да видим какво ще ги правим тия бактерии гадни,а в петък съм на хематолог...Не се спирам иначе казано...Дайте ми една мостра от подписката....аз съм нахална и така или иначе съм по улиците,може пък да събера някой подпис....Само кажете как и от кой мога да взема...Бебчо не ми тежи,аз съм бърза като охлюв,ама все стигам там където съм тръгнала Grinning
Честито и от мен на всички именници....
Вярно това с мартинито е много изкушаващо....пийте едно и заради мен...Пък като се върнем и ние от родилното ще почерпя с нещо....ако не е за пийване,може пък със снимки  Laughing

# 242
В гадното време-слънчев лъч-нашето бебе ще е момиченце  Heart Eyes Бужи е много разочарован, беше предрекъл момченце, ама.... Дикси, оказа се пророк  Peace

# 243
Дикси, правих го в Майчин дом. При д-р Димитър Марков (много е готин   Laughing).  После с резултата от току що направения от него ултразвук отиваш на 14 етаж, при проф.Кременски. Там ти взимат кръв и за ранния скрининг резултата става на другия ден, а за късния - по късно. Но може да ги помолиш и на факс да ти го пратят. Между другото д.р Марков работи и във "Фемина". Имаме и бланки - взех, та мога да ти дам да видиш. А той си помисли, че също съм колежка и ми изнесе една доста подробна лекция, от която естествено разбрах единствено колко е важно да се направи и че от ултразвука не се установиха някакви проблеми. Да видим какво ще покаже кръвта.
Валенце, това е ранен скрининг. Той се прави в 12 и 13 седмица. Преди се е правел по късно. Но като че ли общото мнение в София е, че ранния е по - добре да се прави. Започнали са да го правят от месец май. А на мен при миналата бременност ми правиха - през 2005 година беше но беше по различен, тук ми взеха кръв и беше в по късен момент.

# 244
В гадното време-слънчев лъч-нашето бебе ще е момиченце  Heart Eyes Бужи е много разочарован, беше предрекъл момченце, ама.... Дикси, оказа се пророк  Peace
Чакай,че нещо се обърках,кое е "нашето" бебе,твоето ли или съм пропуснала нещо?

# 245
Ася, благодаря ти  Hug Междудругото две са имената, които най-много се спрягат  - този д-р Марков, при който си ходила и доц. Томова. Аз не знам защо се спрях на нея...ако не успея да си запиша час, ще ти пиша за телефона на д-р Марков.
Дано утрешните ти резултати са отлични  Peace

Ди, това е бебето на сестра й на Милена  Grinning

По въпроса с моята жлъчка - засега няма да се пипа нищо, дано да изкарам бременността, а като родя (живот и здраве  Peace )веднага ще ми я махнат. НО.......ми назначиха много строга диета  Tired Колко неща не трябва да близвам......отвратително, ама няма друг начин. Ще ям картофи и хляб и накрая ще се търкалям по Лозенка  Sad

# 246
уфф това със жлъчката е голяма гадост ooooh! 

# 247
  • Плевен
Aз като бях бременна исках генетични изследвания и реших да правя скрининга. Казаха ми,че ми трябва ултразвук с точно определени данни за плода, тук в генетиката ми взеха кръв и я пратиха  в София. Не помня след колко време дойде някакъв резултат и докторката каза" Добре е,едното ти нещо е малко завишено,но е в нормата, но ако искаш за по-сигурно си направи една фетална морфология" Като цяло това изследване май не дава кой знае какви точни резултати. Аз лично бих го пропуснала когато реша да имам второ дете. Но пък феталната морфология за нищо на света не трябва да се пропуска,аз бих направила пак и фетална ехокардиография. Надявам се с второто да избегна амниоцентезата, но пък така бях 100% сигурна,че е добре бебето като се роди.

# 248
Нади, ранния биохимичен скрининг - 11 - 14 гестационна седмица - дава вероятността от риск за наличие на над 20 генетични заболявания. И при наличие на риск се прави амниоцентеза, която вече дава сигурен резултат. Скрининга показва само риска, не и заболяването. Поне на мен така ми е обяснено. Аз много се страхувам от амниоцентезата и се надявам да не ми се налага да я правя. А феталната морфология показва доколкото ми е известно органите на бебето, но не и генетични проблеми. Дано не се случва на никого. Но като виждам колко дела минават през съда за настаняване на такива деца по домове и тръпки ме побиват.
Аз видях ембриото на 3 D , но ми се струва толкова страшно с тия малки ръчички и краченца и голяма глава, че май не искам повече да го виждам в тази му възраст. Ще чакам да "порасне"    Simple Smile

# 249
  • Плевен
Aся, ами феталната морфология е точно за откриване на хромозомни аномалии. То иначе ще си един обикновен ултразвук. Ако искаш прочети ТУК . Марков не ти ли я препоръча? Той е един от най -добрите в това изследване.

# 250
Аз не съм правила никакви изследвания и с двете деца. Първия път дори и не знаех, че има такива, не беше така разпространено, а с Кари никой в Плевен не ми предложи биохимичен скрининг и така го пропуснах. В 20 седмица ходих на фетална морфология в София при Димитрова от Фемина и нейните думи бяха: "Ами, вие сте млада, какво като не сте правили биохимичния скрининг" (пък аз не бях в първа младост, ама явно не съм била и "стара" - на 31).

Горещо препоръчвам фетална морфология при някой от софийските специалисти - е, аз лично не уведомих плевенския си лекар, че съм ходила на преглед в София, за да не се засегне - за всеки случай.

# 251
  • Плевен
Ох,аз нищо не си направих тази бременност от тези изследвания. Сега като ви чета се попритесних бая. Sad
Само на 3Д ходя всеки месец тук. Дано да е всичко наред. Praynig

# 252
Пламси, нали точно и аз казвам, че нищо не съм правила и двата пъти, какво има да се тревожиш, пък и раждането е наближило съвсем дето се вика Simple Smile

# 253
  • София
Айде да се разпиша и аз.От вчера Мими е на градина,засега всичко е ок,отива с кеф,само като ми казва чао леко и се насълзяват очите. SadАз си я взимам наобяд,така ще взимам и Бубка.Пък в на Бубка групата още има ремонтни дейности,още едната госпожа е в отпуск,та нея ще я пускам от понеделника.обаче тя от вчера нещо ми се сополиви,нямаше Т,сега гледам има 37-37,1 от сутринта и се чудя дали да я водя на доктор.иначе не кашля,весела е и се храни.Не е боледувала от март месец,така че няма да се оплаквам много Wink.Винаги,ама всяка година,точно при смяната на времето така ми се разсополивя.

# 254
Току що говорих с доц. Томова за ФМ. Каза ми, че в първата през 11-13г.с. може да ми я направи и гинеколога, не е задължително да ходя при нея. Следващата била в 17г.с., за тогава да си запиша час. 90лв. е прегледа.
Сега и БХС да си направя. В Плевен дали правят?

Аз все забравям да ви кажа по повод детските площадки - от два дни пред нашия блок строят такава  Laughing Даже вчера в Плевенските вестници е пишело  Wink
Ето снимка.

А това го отгледа Митко , много е доволен  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт