Ваканцията вече мина,МАРТЕНЧЕТО тръгва на градина!

• 13 883
  • 291
  •   1
Отговори
# 30
...Но май от друга страна е по-добре да не копира и да не се води по действията на другите и занапред. Защото като се замисля колко още по-сериозни неща от играчките има.... Може би е по-добре да си има човек собствен модел на поведение, а не на всяка цена да се стреми да бъде харесван с цената на всичко.

Peace Peace Peace

честито легло , остана да има желаещи да спят в него Hug

# 31
Аз да се оплача че снощи Виктор се разболя.Цяла нощ рева че го боли корема,мята се,не можеше горкото да си намери място.После повърна няколко пъти из къщи и заспа към 6ч сутринта.На всичкото отгоре още от вечерта нямахме вода и свинщината беше пълна Sad Днес вдигна и температура.Очакваме разстройството.Не можа да му се размине за съжаление.Ох...сега като приближава нощта,направо ми става лошо.
Симба,ние също отидохме заедно с изследванията в детската и ни взеха.
Честито легло!

# 32
Teddie, ние също сме така....От вторник Писи е с повръщане , температура и разстройство, лепнахме някакъв вирус на плажа явно....Ще се побъркам от притеснение, не иска да приема никакви лекарства , станала е кожа и кости, но да ни рита и блъска чашата намира сили, реве истерично при всеки опит да й излеем нещо в устата...днес я водихме до болницата , защото едвам гледаше , добре, че все още пие вода и не се е обезводнила засега, за пръв път се разболява от такова нещо и за пръв път не иска лекарства, моля дайте идеи как да я накарам , имам чувството, че съм безсилна.  Cry

# 33
теди, безмерна.. малко горчив опит за подобни състояния да споделя.
най-важно е да спрете повръщането за да не се обезводнят.
това се прави със свещички вомитосхийл на боарон, по една на всеки час, в дупето. (от там крилатата фраза на Кайо: "Не ми давай повече фички, имам вече мнооогоо". натриев цитрат също.

когато не повръщат, за разтройство. ентерол. много е добър, естествен. хидрасека действа много бързо. аз комбинирам и двете.

няма значение дали искат или не. водя трябва поне 500 мл на денонощие. по малко и с рев, повярвайте ми, по-добре отколкото в болница на системи.

за храненето не се притеснявайте. няма да им стане нищо без храна. после ще наваксат. може бисквити, сирене по малко, препечен хляб и каша/млако на хумана.
но водата е нах-важното.

# 34
  • София
Привет,милички! Hug

Честит първи учебен ден на всички малки ученичета и на нашата учителка Кали! Simple Smile  bouquet

И ние сме в отбора на болните,размина му се яслата на Дани за няколко дена Wink.Не е сериозно,но предпочетох да го оставя в къщи за да се излекува, отколкото да стигнем до антибиотик.Има хрема и му е паднал много гласа,сутринта не можеше да издаде звук,горкия.
Как са Вики и Писи,надявам се вече по-добре Hug
Дани,аз сега му давам Изопринозин на малкия,и тъй като е горчив,го изпива с уговорката,че веднага след това ще му дам бонбон.Та можеш така да се опиташ да и даваш лекарства на Писи,като и предложиш после нещо което много обича.

Зорииии,развълнувах се само като ти гледах снимките,представям си каква емоция е било да присъстваш на самия концерт,супер!Как е Ани,нищо не казваш за нея Hug

Айде лека и успешна седмица ви пожелавам!

# 35
Добро утро  Hug
На болничките бързо възстановяване  Hug
Симба, разбирам те много добре, защото ако довчера учех Михаил да се държи точно така - толерантно и неагресивно, вече започвам да мисля, че направих грешка  newsm78 От една страна съм спокойна, че моето дете не налита и не удря другите, от друга вечно съм под напрежение кой с какво ще го стовари  Whistling Поне в градината се научи да не дава всичко, което искат да му вземат от ръцете... При условие, че доскоро приказвах по един начин сега не мога да му говоря противоположното и понякога съм много объркана  newsm78

# 36
Честита Нова Година !

Най-вече на Симона, до вчера туристка, а днес първокласничка  Simple Smile Мики, специално я поздрави.

ЗА агресията според мен каквото и да правите, хлапетата ще си изберат моел на поведение в определената ситуация. Кайо миналата седмица започна много да напада и да бута едно детенце, което по принцип харесва. първата ми реакция беше да се скарам, бяха ни на гости , абе кофти случка. после обаче се спрях и го дръпнах настрани... оказа се, че ревнува защо аз съм си говорила с майката на хлапето, вместо да си играя, и понеже на мен или на майката нямаше как да си отмъсти, реши да бута малчо. та в такива ситуации гледам да си говорим и да търся корена. за вещите, ако не им е неприятно да им ги взимат, и за тях не е важно, защо нарочно да му създавам материални привързаности? Изключвам ситуацията, в която се поддават на манипулация или грубост от други деца. но в тези случаи не може да се каже наведъж, бий се, защитавай се. вярвам, че ако случка по случка се обсъждат, по-скоро детето ще се научи да разсъждава и избирателно да действа във всяка ситуация, а не да подхожда по един модел без значение другото дете какво прави. сложно е и бавно става, но си мисля, че трябва да даде добър резултат.
но това са само треории.

на ясла няма да ходим ние чак до октомври сигурно... правят още ремонт. от днес сме на гости на една много готина детегледачка, по пътя към тях обаче имаше сто уговорки че отива на гости, а не на ясла...

# 37
Честит празник на всички първолачета и техните учителки , (ако не се лъжа), Симонка на Мики, Галето на Ели и Петето на Джеси !

Кали, Тася, мерси за съветите,Писи вече е по-добре. Проблемът беше, че с това разстройство не смеех, а и забраниха да й давам нищо сладко , с което да я подкупя да си изпие ентерола и хидрасека, стигнахме и до сценки, в които аз и баща й я държим, тя реве истерично, а аз й изливам въпросните три глътки. шантава работа. Днес вече си играе и чете книжки на Лъчко и настойнически му обяснява "Недей се обръща Лъчко, сучииии"

Моля кажете ми сега с това захранване колко постепенно да става, вече иска да яде, а аз я държа на препечен хляб и картофи, бисквити и солети. Днес е втори ден без разстройство и повръщане.

# 38
Здравейте  Hug
Еййй коко ми липсвахте , ужасно е без интернет....ама пък как си починах не е истина просто  Sunglasses

Много беше хубаво  Grinning ама мноооогггооооо.... не ми се прибираше въобще.
Имам много да разказвам да показвам ама нещо време не ми стига  Crazy
Назад ще наваксвам с четенето тези дни.
Благодаря за поздравите /Кали специялно от Мони  Wink/ за първокласничката  Grinning Първия учебен ден мина много добре.
На всички други ученици пожелаваме успешна учебна година  Hug

Ние се прибрахме вчера на обяд и след обяд Алекс вече беше с температура 39 градуса. Мислех ,че е от сманата на климата защото от 37 градуса дойдохме тук на 18 ама днес педито каза ,че е вирус. Температурата си я потдържаме ама от днес и носа му е запушен а и покашля ,ухото му било възпалено и така ама няма страшно ще се оправи. Доволна съм ,че в Турция не ми се разболя ,че щеше да ми е доста притеснено.
Сега ще кача малко снимки от морето и от днес в училище   Grinning

# 39
Дани, поне седмица трява да захранваш след разтройство.... Противно на съветите на Кали, това което знам е, че не трябва да се дава сирене и изобщо млечни продукти. Можеш да включиш печена ябълка, както и пилешка супа, на която е изхвърлена водата, в която е вряло първоначално пилето \тоест без мазнина\ и ориз в промишлени количества. Всичко, което съдържа мазнина трябва да е в супер минимално количество поне в следващите 10 дни. Можш да и правиш нишесте със диетичната хумана за десерт. Съветите, които ми е давала хомеопатка е да давам от всичко но не повече от 3-4 хапки на половин час. За незапознатите - иван прави разтройство през месец, а най-сериозното ни е 1 месец и половина  Joy и с подходящи диети отървахме болницата. разтваряй ентерола в 3-5 грама вода и и го давай в спринцовка 5 кубика. Зя обезводняване хидрацин алфа аз лично давам под формата на игра - за мама една глътка, за Иван една... На края на играта мама едва си преглъща от гадостта, която е поела, ама детето е доволно.
мами, аз пак започнах ремнт. у нас е страшна лудница - разбих една стена и в момента бюрото с компа ми е единственото нещо след камарата строителни отпадъци в хола  Joy Joy Joy.

# 40
  • София, център
Здравейтеeee, изчетох тия 2 тома дето сте ги изписали...ейййй голяма работа сте...

Ние се завърнахме то Халкидики, беше неземен рай...

Мария е на ясла от днес, направо я зарязах за цял ден и това си е...малко ми хленчи сутринта, ама после ми разказва как са си играли с децата... а колко работа свърших в нас, просто не е истина... мнооооооого ми е кеф...

Не знам кой пита, но и на мен в началото ми бяха казали, че трябва и двамата родители да са на работа, за да ти приемат детето на ясла (държавна)... и те ме питаха като я заведох, но аз им казах че все още не съм... а я взеха...
Но сега съм старо куче и не смятам да се обяснявам...

Честит първи учебен ден на сладките първолаци... !!!

lily_b защо я будиш, ние си ставаме към 8-9 закусваме със скоростта на светлината и в 9.15 случвало се е и в 9.30 я водя на ясла... шефката се прави на строга от време на време и вика: - К`во става , защо толкова късно ги водите тия деца?... ама друг път -Здравейте, как сте?... дреме им, по малко часове ще е там и една закуска по-малко ще отиде...

Относно детските "духове" и Мария имаше една изцепка от която тогава настръхнах, ама сега вече съм я забравила даже... и аз съм чувала че виждат духовния свят, ама аз я и разпитвах тогава к`во става... нахалница - любопитка... Mr. Green

Ние сме на въпроса "-Кой е това?" за всичко, одушевени, неодушевени предмети... всичко е кой... и аз чакам "Защо" с трепет... да се видя тогава как ще се представя... Mr. Green

Лягам си момичета, че е близо 2 часа... целувки и лека нощ

# 41
Хайдееее, и ние открихме днес учебната година Simple Smile Заведох я някъде към 8.20ч, там една какичка я пое и я заведе горе, където не пускат родители (поне за сега). Криси само се обърна към мен, беше малко шашната. Но после докато оправим докумените със сестрата минаха още 10-ина мин. На излизане срещнах какичката и я питах дали плаче. Тя каза че е спокойна и че няма проблеми. Към обяд ще звънна да вида как седят нещата и дали още е спокойна  Mr. Green

# 42
Успех на Криси и на всички останали дечица които тръгват на ясла. Ние ще имаме проблем защото Алекс вече знае за какво става въпрос и така както беше стигнал до период в който му харесваше и ходеше със желание ,дългата ваканция обърка нещата и сега е категоричен ,че не иска да ходи и казва ,че щял цял ден да плаче за тати  ooooh!
Пускам малко снимки от морето на които му се гладат  Wink Sunglasses
http://bmsa4.multiply.com/photos/album/7#1

# 43
Miki, много сте готини! Мони е вече малка сладка госпожица  Hug Алекс си е фога  Heart Eyes и даже по снимките си му личи! Пу-пу!

# 44
Мики, желая много успехи на Мони в училище  Peace много са сладки и двамата на снимките, а Мони  си е фръци-фръци  Hug

Зори, мерси за снимките, поне тях видях, че ние късно се сетихме и свършиха билетите, мноооооооого ме е яд.

Безмерна, аз започнах захранване след спиране на повръщането и разстройството, по-препоръка на докт., да вметна само че и аз  давах сирене. Също така ми изписа едни хапове за стабилизиране на стомашната флора, но са вкъщи и не им помня името. Ако те интересува ще ги проверя довечера  Peace

Общи условия

Активация на акаунт