Ваканцията вече мина,МАРТЕНЧЕТО тръгва на градина!

• 13 889
  • 291
  •   1
Отговори
# 285
Гер4о, и аз мисля, че гледат да те хлъзнат нещо, особено след като цитира тези цифри. Като чета Иван какви думи казва, направо недоумявам какво очакват  newsm78 А и за сравненията, естесвено, че се прави сравнение между деца на една и съща възраст, даже и тогава не е показателно, понеже всяко си се развива индивидуално.
По повод сукателния рефлекс - бях гледала преди време един филм по Дискавъри. Точно за това ставаше дума, че деца сукали до по-късна възраст, проговарят по-късно, понеже по-късно се видоизменял ларинкса в окончателен вид. Но ставаше дума за сукане от гърда, механизма на смучене на биба и сукането от шише са съвсем различни. Така че обясни й на тая, че няма да ходи на логопед в ДГ, а при твоя позната. Като изпуснат кинтите, друга песен ще запеят  Peace

# 286
А, каква е тая бе Герчо. Та моето дете въобще не може да изговаря правилно такива думи, пък аз не съм се притеснила, че има деца, които нищо не проговарят до 3 години, пък после изведнъж се отприщтват. По-спокойно, Лили ще се включи да каже експертно мнение ако има време, но Дани на Тася май е кърмен най-дълго, а като го слушах на клипче как говори и на английски на година и половина, според мен няма значение.
Хайде лека засега

# 287
Абе даже като и казах, че още пие вечер от шише и ми каза, че явно ползвам Авент  Joy... А и кво ще му стане от 5 минути вечер незнам  newsm78

# 288
  • София
Герчо,я не им се връзвай на тия шматки...Ти си го заведи при някой препоръчан логопед,за свое успокоение,пък на тея им тегли една....Чудят се какво да измислят,явно за да изкарат още някой лев #2gunfire

Кате,стискаме палчета,всичко да мине гладко и така както ти искаш!Щом вече има подготвителни контракции,значи ще е скоро Simple SmileАз две нощи преди да родя започнах да си засичам контракциите и на третата ме приеха с изтекли води.

ПП: Аз изчаквам Катето и не пускам нова тема,та да я кръстим подобаващо Grinning,ама тя ако се забави още ,модовете ще я заключат Crazy

Последна редакция: ср, 15 окт 2008, 22:16 от tasia

# 289
Здравейте, момичета!
Тъкмо навреме влизам да дам "експертното си мнение"  Laughing Laughing Гер4о, споко, народа е "озверял за пари". Не, че не се работи с толкова малки деца, ама смятам че е леко пресилено да се дава "оценка" на деца под три години, особено, когато не са "застрашени от тежка анамнеза", каквато при Иван знам, че няма. С удоволствие ще се видя с вас, разбира се в неформална обстановка, за да ти дам "второ мнение". Дори и да произнася неправилно някои звукове (вероятно с-з/ш-ж), то в тази му "крехка възраст" трудно ще се постигне кой знае какъв ефект. Хубаво е да се започва ранна терапия, но след 3 години, преди това, както казах по-горе е някак некоректно. Моята Катерина, в подкрепа на поговорката за обущаря, който ходи бос, произнася повечето звукове неправилно, благодарение на смукането на палеца си, а може би и на гени Rolling Eyes Опитвам се да й показвам как и къде да си държи езика, но ефектът е краткотраен. Последиците, за които ти е говорила колегата са възможни, но при тежки артикулационни проблеми и при подходящи препоставки. Пиши ми, моля, на лични името й, защото имам известни подозрения и ако се потвърдят няма какво повече да коментираме.
Моята Катерина пак е у дома. Кашля като магаре, а гърдите и гърлото й са чисти. Поне успях да се уговоря с баща ми да ми помогне в грижите и успявам да ходя и на работа. Лекарката й пък не знае какво да я прави и реши "профилактично" да й изпише антибиотик. Семейният съвет обаче решихме да не й го даваме, само да я задържим у дома и да пие сиропите срещу кашлица, които й изписаха - 3 броя Rolling Eyes.
На КатетоМ пожелавам леко раждане и я поздравявам за куражът Praynig Hug

# 290
Абе Герчо, не знам защо са ти ги наговорили такива, но аз след като прочетох Иван колко правилно изговаря думичките, сериозно се замислям, че Писи изостава (и все съм си мислела, че заради смукането на палеца не може да изговаря още добре думите).....но явно наистина става въпрос за измислица с цел нови финансови постъпления. Не им се връзвай и ги сложи на място както ти си знаеш!

Ние също сме си болни, вече и Лъчко се зарази с хремата на Писи, а и аз, така че тази седмица ни се размина яслата. Стискам палци всички болнички да оздравяват.

А, съвсем забравих, Честит Рожден ден на Калаза! Бъди жива и здрава, много усмихната и щастлива!!!!

Дина, за цитросепта исках да ти кажа, че четох във форума им, че когато се сложи в прясно мляко изчезвал горчивият вкус, но с това се намалява и действието му. Можело да се слага малко повече от препоръчителната доза за компенсация, но колко точно не пише....

# 291
  • София
Леле,че сме заплеси ooooh!

Катенце,Честит Рожден Ден!!!!Много здраве,щастие и сбъднати мечти!!!!
Как сте с Ники,отдавна не си писала? Hug

Бързо оздравяване на всички болнички желая и аз Hug
Беа Hug,мерси за отговора,започнах и аз да му давам по 10 капки 3 пъти на ден Peace
Ние все още удържаме фронта,Дани вече месец ходи на ясла без да се разболее Praynig

Пуснах нова темичка http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=338905.0

Айде,лекичка от мен! Hug

Общи условия

Активация на акаунт