Ваканцията вече мина,МАРТЕНЧЕТО тръгва на градина!

• 13 885
  • 291
  •   1
Отговори
# 15
Еххх, Зори, късметлийка си Winkтова е преживяване за цял живот, браво Hug

# 16
Ох, Симба, аз пък имам обратния проблем с Маги, както вече съм се оплаквала  Tired Чудя се как да я накарам дае малко по-кротка с другите деца  ooooh! Но май това поведение наистина не може да се влияе особено  Rolling Eyes С годините, ще се научат да прилагат обществените норми и граници. А това за аутсайдера май съвсем идва с времето  Rolling Eyes Пък и не можеш да бръкнеш в душата на детето и да я обърнеш на 180градуса  Rolling Eyes

А за играчките не съм забеляза на Маги да й пука особено  Rolling Eyes Тя и без това в повечето случеи си играе с тези да другите деца, а нашите са зарязани някъде. И общо взето не се задържа много на една играчка. Само в пясъчника с кофичките и лопатките си играе повече  Peace

# 17
Еййй, Зорииииии, ако знаеш как ти завиждам  Mr. Green Много си падам по Мадона. Сигурна съм, че преживяването е незабравимо  Grinning

# 18
Симба, не мисля, че факта, че не е агресимна в момента я прави аутсайдер и че изобщо това има нещо общо  newsm78. Радвай се, че детето ти не е агресивно и не се пробвай да го променяш... това, че е над нещата си е направо супер - аз лично се дразня на иван, когато започне да обяснява кое на кой е  - ненавиждам вещоманията и всячески се опитвам да го отуча от това. А ако някой път видя, че някое дете бутне иван и иван не му отвърне ще съм искрено щастлива...

# 19
Благодаря за менията. Гер4о, абе не е точно така... Не искам само нея да я бутат, а тя да е миролюбива. Предпочитам да действа на принципа "каквото повикало..." Не говоря за това тя първа да проявява агресия, говоря за самозащита. А дали съм права - и аз не знам, объркана съм и аз, за това исках и вашите мнения.  newsm78

# 20
Симба, сори, ама Криси ходи ли на градина, че съм забравила... Имам предвид, че според нашата психоложка всички деца в ДГ минават през период на агресия и отстояване на позицията. Но пак ти казвам, че за мен реакциите и са превъзходни - обичам деца, които са над нещата и се дразня на иван, че е готов да си отстоява позицията на всяка цена, независимо дали става въпрос да дете или за мен и баща му.

# 21
Симба, според мен е въпрос на време Криси да се светне, че ако я бутат е в неизгодна позиция и ще почне и тя да се бута. Хеле пък в детската градина. Абе знам, че ти е кофти. И на мен ми е кофти като някой път е особено любвеобилна например към някое дете, пък то я реже и тя реве, че не искало да си играе с нея. Еййй, гадна работа да си родител...снощи бях на едно фирмено събиране, та като се разприказвахме с един колега дето също има малка щерка, какво ги чака наш'те моми...че до дискотеките стигнахме и гаджетата:roll:и още сума работи как ще преживеем, направо се отчаяхме и взаимно се ожалихме Laughing

Герчо, като казваш вещоманията...и аз я ненавиждам, но може би това се развива в по-късна възраст...и едно е да искаш да притежаваш вещи, друго е да се вманиачавш и да им трепериш. Засега при Алис историята е от втория тип, но вярвам ще го преодолее с времето. малки са още, в крайна сметка макар и все да пазаруваме глезотии нито баща й, нито аз го правим като цел и вярвам да го е наследила от нас. в интерес на истината радвам се, че баба ми активно се занимава с отглеждането й, тя много добре й влияе и честно казано не съм убедена, че бих се справила без нейната помощ в това отношение, изключвам физическата грижа за детето, и имам предвид по-соро духовната. упс, отплеснах се...но вече нямам сили да работя, а и толкова кафета изпих, че леко ми се драйфа вече и като цяло тъй като зверски ми спи, че взе, че ми дойде едно такова философско усещане за живота...

# 22
Ger4o, живи и здрави, на 16.09 ще тръгва за 1ви път на ДГ.

# 23
Записвам се само,4е нямам време да ви 4ета Hug

# 24
Не мога да не споделя тази простотия с вас  Joy Joy Joy
Детски закони за собственост:
1. Ако го харесвам, то е мое
2. Ако е в моите ръце, то е мое
3. Ако мога да ти го взема, то е мое
4. Ако допреди малко съм го имал, то е мое
5. Ако то е мое, то никога не може да стане твое.
6. Ако строя нещо, то всички части са мои.
7. Ако изглежда като мое, значи е мое.
8. Ако си мисля, че е мое, значи е мое.
9. Ако то е твое и аз го открадна, значи е мое.
10. Ако…
Почакайте за секунда, това май не са Детски закони за собственост, а бизнес плана на Microsoft!

# 25
Ех , отново болната ми тема Sad

Симба  , вече е знам какво да мисля по този повод.Но определено не е добре децата да са агресивни. Аз също се дразнех от "толерантността" на Ели . Казвала съм ви как и разпердушинват играчките , а тя ме гледа и чака аз да и свърша мръсната работа.
Успях да я понауча когато наистина страда да ходи и да си ги иска , но без бой , разбира се.Казах "понауча" защото още продължава тревожно да ми мрънка и да плаче неутешимо , че някой нещо и е взел.
Не мисля , че като я бутнат и тя не реагира , трябва да я караш да отвръща със същото  , наистина занапред в живота е по-добре да си над нещата и да чакаш удобния момент за действие , отколкото на всяка цена да влизаш в пререкания. Но това е въпрос на личен избор.

Казвам го , защото аз съм от тези , които на всяка цена си отстояват позицията , било то да защитят близък и накрая не печеля нищо освен да ме изкарат виновна .Поради същата причина не позволявах на детето си да се бута и да пречи на хората , на моменти съжалявам за това , защото ето на - пак съм аз тази , която я изкарва от кофти ситуации , но така е по-добре , на мен поне са ми лепнали етикет Laughing

Ох , хайде стига размисли.

и последно:

Дина аз също съм доволна , че Ели изкара половин година с прабаба си. Това са последното поколение хора с  много полезни ценности , за които света е позабравил , защото всеки ще ги научи на езици , науки , компютри , шофьорлък , но това , което носят в себе си нашите баби  - не се научава с пари Peace

# 26
Добро утро!

Цеци, надявам се да си права за това, което си подчертала, защото тя точно така прави - не отвръща със същото. Наистина малко бях афектирана, когато й подвикнах тогава да бутне другото детенце. Не е ясно обаче на тяхната възраст кое е печелившо. Но май от друга страна е по-добре да не копира и да не се води по действията на другите и занапред. Защото като се замисля колко още по-сериозни неща от играчките има.... Може би е по-добре да си има човек собствен модел на поведение, а не на всяка цена да се стреми да бъде харесван с цената на всичко. Благодаря ви още веднъж, бях доста объркана, но май вече малко си поизясних нещата за себе си, благодарение на вас   bouquet

Днес преди работа успях най-после да взема всички изследвания, да ги занеса на педиатърката и да взема картона за ДГ, взех си Васермана. Абе с две думи - приключих с това. Сега само трябва в понеделник да ида да занеса изследванията в ДГ. Дали може в деня, когато ще я заведа за 1ви път?   newsm78

П.С. Забравих да се похваля - имаме вече легло в детската стая Simple Smile

# 27
Дали може в деня, когато ще я заведа за 1ви път?
Най-добре говори с градината, да не започнете с фалстарт Peace

# 28
Дали може в деня, когато ще я заведа за 1ви път?   newsm78

Ние ги дадахме първя ден. но може наистина да звъннеш все пак и да питаш сестрата.

Честито ви легло  Grinning Дай снимки на цялата детска да я видим  Grinning

# 29
Звънях в детската, можело изследванията с детето Wink

Веси, чакай да оправя малко, ще снимам и ще покажа. Снощи до късно имахме събрание и не можах нищо да пипна.

Общи условия

Активация на акаунт