Май 2005- Тема 115

• 25 586
  • 295
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ренка и Любака мина един вирус, от който акаше пяна на кубчета  Sick Само гледах да давам по-лека храна..не че той искаше да сложи в устата си нещо различно от вода. Утре би трябвало да му е за последно. Бързо оздравяване

Малейна, дадохте ли изследванията?

Феъри, лек ден утре Simple Smile По-петъчно няма как да е Wink

Любака е с нашите в Бриколаж..направо щеше да излезне с вратата, като разбра, че искат да го вземат в магазина  Laughing Сега го чакам да видя с какво се е сдобил..дано е нещо общополезно  Crazy

Лека вечер, мацки и бързо оздравяване на мъничетата  Hug

# 106
Малейна, дадохте ли изследванията?

тц, още не, взех книжата, но се оказа, че кръв и урина трябвало да платим, щото май месец сме ги правили по каса  Close, чревните ще са по каса. Насочи ме педката наблизо къде да ги дадем. ще видим.

# 107
Ентерол и хидрасек.На нас те ни помогнаха!

# 108
Водих Ники на лекар- всичко е наред,но днес пак вдигна темп.Дадох Нурофен-сега е добре,дано се оправи милата!
Лека от нас! newsm46 smile3524

# 109
  • София
Малейна, какви са тези неща?!? Няма лимит колко пъти годишно да се правят кръв и урина! Убедена съм! Любака прави юни месец изследванията заради операцията, февруари пак...абсурдно е това, което ти казва!

Камий, днес те видях в Редута...нали? С някакъв Форд и още една мадама до теб. Аз нали се заглеждам по жени  Mr. Green Хем водя дете и бутам количка, резииил  Laughing

хаха,  хайде лека нощ от мен стига съм пълнила темата с моите щуротии  Laughing

# 110
  • Mediterraneo
Малейна, какви са тези неща?!? Няма лимит колко пъти годишно да се правят кръв и урина! Убедена съм! Любака прави юни месец изследванията заради операцията, февруари пак...абсурдно е това, което ти казва!

Не е много абсурдно да ти кажа. От една страна по ЗК се полагат веднъж годишно профилактични изсредвания. От друга страна обаче джи пи- то няма право да отказва направление за изследвания  Rolling Eyes Побъркаха ни с тази ЗК, ей!

# 111
Феъри, лек ден утре Simple Smile По-петъчно няма как да е Wink

hahaha
Няма петъчно като е последен ден - вчера шефът ми обясняваше леко притеснен, че май ме експлоатират до дупка Laughing
Аз точно си мислех, че съм си свършила цялата работа на света и сутринта ме чакаше една задачка за деня Laughing Но на мен не ми пречи Grinning

Тази нощ Миша беше доста неспокойна, имаше температура, но ниска, не съм ставала да я меря, сутринта беше 37.3, нищо особено, надявам се да мине, защото за петък и събота имаме едни велики планове и всичко ще се провали - и тя ще е много разочарована, и аз Rolling Eyes

Сега освен да взема да го търся този Умкалор, дето си го прехвърляте Laughing Обаче тя пък може да отиде при майка ми довечера, а до събота вечер ще е оздравяла, аз докато й го доставя. Но трябва да го намеря и да се запася за друг път. 

Дианка, за изследванията доколкото си спомням, ако имаш проблем, могат да ти пускат най-редовно, обаче профилактичните наистина са само веднъж. Тъпа работа, ЗК ми е едно от най-неприятните неща от реформите ни.

# 112
  • София

О, да, профилактичните са само веднъж годишно, т.е. те са изключение. И се правят без да е наложително, без заболяване или оплаквания. Отиваш и си ги искаш. Но когато става въпрос за ДЯ, ДГ, операция и т.н. това няма нищо общо с профилактиката.

А от Доц.Маринова знам, че за деца направленията се дават отделно, като бройка и няма лимит.

За мен е абсурдно да ти кажат "вече сме изследвали кръв и урина за тази година, по-натам си плащай"  Laughing

Ех...много болнички дечица, то почти всички, май....бързо оздравяване   bouquet

# 113
Здравейте!
Ей, с тези направления луда станах, докато разбера как точно стои въпросът  #Crazy. До сега въобще не ми е минавало през акъла да се задълбочавам. Като кажат, че е платено, плащам. Хич не си знаеме правата. Значи, изследванията за ДЯ и ДГ се водят към профилактичните, които се полагат веднъж годишно. Когато детето е болно и е нужно да се правят изследвания и т.н., независимо колко пъти в годината е, няма лимит на направленията. Освен разира се, ако не ти кажат, че дадено изследване не се поема от ЗК  #Crazy.
Феъри, да ти е лек и ползотворен последния работен ден  Wink.
При нас нищо ново. Маги е добре. Вчера в градината ми казаха, че са ги разделили с една приятелка, да не спят заедно на обяд, защото разваляли дисциплината  Joy. Лежали си една до друга и не спирали да си говорят. Чудно ми е какво толкова си приказват, ама диването не разказва с подробности  Joy. За почивните дни съм и заформила културна програма. Единият ден на кино, другият ден на театър, детски клуб, ако не става за игра навън и така.
Болничките бързо да оздравяват   bouquet

# 114
Здравейте,

Теа се разболява отново, този път има хрема. Преминава от едно в друго. Мразя април и септември. И миналата година беше така. Скъса се да боледува през април и септември...
Отделно, както си и мислех, помощта от страна на мъжовото родителско тяло, ми излезе през носа. Снощи бяха едни драми, едни чудеса. Чудя се как да си намеря свястна помощничка за взимане на Теа от градина, че то е и много пътя от градината до нас, трябва и превоз някак да измисля....
Пак съм крива, затова да не продължавам. То, като си помисля, от година-две въобще не съм излизала от това състояние, така че вече сте ми свикнали....

# 115
мартеа, защо не опиташ във форума за гледане на деца и помощ в домакинство да намериш такъв човек? аз така се свързах с жената, дето гледа Марти цяла година, свястна излезе, доволни бяхме.  Peace

всички болнички да оздравяват!!!  Hug  Praynig

м/у другото, съм много впечатлена как лесно се адаптираха към градината Любо и Маги, пу-пу, страхотни деца! дано и при нас мине така леко!!!

обаче Мартин в момента е в поредната фаза на ревност към Надето и по принцип нещо е много агресивен (и към нас), нещо го гложди отвътре (освен че пак ми поиска да суче един ден, явно му е в акъла ОЩЕ  Rolling Eyes), все е крив, не ни слуша, прави ни напук... Как ще бъде с тази адаптация в градината, не знам! затова гледам да не го мисля много, каквото дойде!

последен ? за градинските подготовки - вие ли носите чаршафи или оттам имат и само ги перете???  newsm78

# 116
И в двете държавни, в които ходеше Теа, не са ни искали чаршафи. Носех й само пижама. И в частната е така.

# 117
  • Варна
Моите деца са на държавна градина и не са ми искали чаршафи, нито съм ги прала. Друг е въпроса, че миналата година купихме комплект долен чаршаф, две калъфки и олекотена завивка, защото тези които бяха в употреба доста бяха износени.
За изследванията съм плащала само за Васерман. Нашата лична ми е давала направления, с които сме правили всички изследвания.
Как са болните душички днес? Бързо да оздравявата. Hug

# 118
На нас не са ни искали чаршафи. Не са споменавали и за прането им. Доколкото знам там си ги перат. Носим си само пижами, които в края на седмицата ни ги връщат-за пране.
Малейна, хич не го мисли. Маги и тя с нас се държи ужасно за сега. Мрънка, реве и се тръшка за всяко нещо. В градината обаче става друго дете  Wink.

# 119
Хоп и ние в кюпа на болните - хрема и болки в ушето. Според местния УНГ няма възпаление, само леко тръгнало едното уше - изписа само за хремата. Следобед като стана нямаше как хем да го карам по-далеч от поликлиниката, хем да го гуша, че го боли.... та трябва да се доверя. Най-мразя ушни проблеми! Вдига и малко Т, ама нейсе - три дни на топло и ще се оправи.

Вчера бях на родителска среща - нищо интересно, обаче като влязох да ми покаже къде му е креватчето... то студ... чак потреперах  #Crazy .... и после как няма да настиват  #Cussing out , ама и госпожата не е виновна, защото нашите са в чисто нова стая и си нямат нищо за отопление, нито по-стари завивки, за да предложат второ одеало....

Ето ги моите двамцата от пазар. После ще вляза пак.

Общи условия

Активация на акаунт