Май 2005- Тема 115

• 25 578
  • 295
  •   1
Отговори
# 90
мами, да ви питам, къде правихте изследванията за градина и за колко време станаха, по каса ли бяха или платихте (колко)??? мерси  Crazy
Диана сигурно ще се включи, тя беше правила всички изследвания накуп и така излизаше 2 пъти по-евтино (поне отколкото на мен).
Иначе касата не поема поне половината от нещата, но вече не помня кое точно.

# 91
мами, да ви питам, къде правихте изследванията за градина и за колко време станаха, по каса ли бяха или платихте (колко)??? мерси  Crazy
На Маги и ги правих в лаборатория "Сана". Пуснах и пълна кръвна картина, урина, чревни паразити и някакво изследване за салмонела и др. подобни /педиатърката ни накара за последното/. С направления ми излязоха около 17 лв. Направихме ги в понеделник сутринта, а резултатите бяха готови в четвъртък следобяд. Една позната пък за ПКК и чревни паразити с направление не плати нищо.

# 92
  • Mediterraneo
Честито на празнуващите   bouquet

Как нищо не поема касата?! Пълен пакет за детската градина правих и съм платила само 1 лв за вземането на кръв. Абсолютно нищо друго не съм плащала! Всичко минава по ЗК- кръв, урина, микробиология, чревни паразити. Единствено Васерман, ако ви искат, се плаща( в нашата градина не изискват това изследване).

# 93
Честит имен ден на Любчо и Надето! Много здраве и усмивки!
Честит имен ден и на всички останали!
Ники днес беше разстроена нещо,ревеше като я взех,каза ,че плакала за мене! Имаше и темература,дано утре се оправи!

# 94
И за микробиология, и за чревни паразити си платихме. Може би наистина се поемаше, като се замисля, но ние плащахме, защото не бяха минали 6 месеца от предишния път. Нали сменихме 2 държавни ясли. Не помня вече, беше миналата година, но помня, че за целия набор платихме общо към 50-60 лв.  И Васерман ни искаха на нас, защото си спомням, че и аз давах кръв. Иначе за кръв и урина на детето не се плаща.

# 95
За яслата и на нас ни искаха васерман,  който си платихме. В градината обаче не се иска. Явно зависи педиатъра какви направления ще благоволи да даде /нали все им свършват/ и в каква лаборатория ще попаднеш. На нас до сега за манипулация, като вземане на кръв не са ни искали пари, но пък сме си плащали за изследвания, които уж се поемат от ЗК. Абе правят си каквото си искат ...
Камий, дано бързо се оправи Ники. Явно от температурата не се е чуствала добре и за това е плакала. Пък и знаеш, че като са болнички искат мама да ги гушка, да се грижи ....
Кате, да се вземеш в ръце и да пишеш, че като почнеш с лекциите съвсем ще зачезнеш  Cry

# 96
  • София
Добро утро! Simple Smile

Вчера празника мина чудесно Simple Smile И като си тръгнаха гостите се усетих, че не направих нито една снимка! Ама нито една! Много се ядосах на мене си! Любачето беше щастливо, превъзбудено и сияеше Simple Smile  Като си легнахме пак повтори колко гости е имал, кои дечица бяха и колко много подаръци е получил Simple Smile Каза ми, че днес ще е на ДГ и после аз ще го взема Simple Smile Но говореше спокойно, с усмивка...така че притесненията ми отпадат. Сутринта ме събуди с думите "хайде, мамо да ставаме и да ходя на ДГ" Simple Smile Няма плач, рев, дълго разделяне с уговорки. Simple Smile

Маейна, нашите изследвания са безплатни....педиатърката даде три направления за четири изследвания- кръв, урина, чревни паразити и секрет от дупето (този на стъклото). Лабораторията е Рамус (на Сточна гара ходя). Там правят всички изследвания, за които другите лаборатории се правят на интересни. Показателите на кръвната картина пак са повече от задължителните 9 по ЗК. През бременността я намерих и съм много доволна.

Лек ден от мен! И дано не е толкова мрачен, колкото е времето  Hug

# 97
Добро утро!
Ники имаше през ноща температур,сутринта беше с 37,5.Да н днес се оправи.
Хубав ден!

# 98
Здравейте Simple Smile
Благодаря на всички ви за поздравите и честит празник, макар и със закъснение на Любчо и Надето Heart Eyes Да са здрави, палави и весели Grinning

Аз нямам нищо интересно за писане, та затова само ви чета. Днес ми е предпоследният ден от работата и съм със смесени чувства - хем ми е много мъчно за работата и за колегите, хем ми е хубаво, че ще почина, защото последните една-две седмици изнемогвах.

Мишка си е добре, ходи на градина, доволна е, харесва й, повечето деца от ясленската й група вече са дошли и тя е много щастлива, че старите й приятели са там. Страда само за две бебета, които няма как да дойдат, защото са още малки за градина.

Мартеа, пожелавам бързо оздравяване на Теичка. Hug

Дано и Ники скоро бъде здрава Simple Smile

За изследванията си спомням, че чревните си ги платих, останалите не, а Васерман знам, че се искаше, но какво стана, та не ми го правиха, не помня Embarassed

# 99
Мацки, припомнете, моля ви, лек за разстройство! Хидрасека н епомага. ентерола го изключвам. Друго?  newsm78

# 100
За теб или за детото, Ренка.
Диана казваше за лъжичка канела, но за детето не става, според мен.
Иначе - чай от джоджен, но щом хидрасек не помага, ен съм сигурна, че това ще помогне.

# 101
Аз си спомням като дете, че ме лекуваха с една лъжица оцет Sick Беше много гнусно, но за сметка на това безотказно. 

# 102
За Наката. В неделя вечерта вдигна Т, до понеделник сутринта последно. От сряда се продриска. Ама не вода, ами пяна. Сетих се за пектин. Сега ще се обадя на майка да купи, че тя ще го гледа до утре. Оффф  Sad

# 103
Ааааа, ама разбира се, пектин. Изкуфяла съм. При много упорито разстройство действа много добре. Непременно му дай.

# 104
оризова вода...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт