Май 2005- Тема 115

• 25 818
  • 295
  •   1
Отговори
# 240
здравейте момичета  Hug
И аз накратко да кажа, че сме добре!Теа нещо я я ухапало и едната бузка е силно подута и сме на лекар, че Фенистила не действа и явно ще пием нещо, направила е алергична реакция,,,като Мечо Пух е в бузките ooooh!...и така...почвам да се замислям че трябва да я пусна на градинка, прекалено е зависима от мен и това не е добре, там поне никой няма да се върти нон стоп около нея да и помага за всичко, ще стане по- самостоятелна///сигурно ще е в специализирана...но пък...ще видим тя си е специално детенце///ще се справим...а и е време май да се сблъска с ежедневните трудности на децата...ще отидем да се запознаем с преподаватели, рехабилитатор...пък ще видим...може да я водя за половин ден...и така при нас...
А с Лора какво ще правим не знам,...искаше ми се да се заедно в градина, ама май нямам как да стане...а и Лора още суче Rolling Eyes
Иначееееееее в неделя ми е защитата да стискате палци.../от 8, 30 сутринта/, а в събота ще прибирам брат ми от Бургаското летище...ще съм шофьор.....
време е да дигам децата, че отиваме на гимнастики...
Гушки на всички
И скорошно оздравяване на болничките сладури!
Честити Ходещи Крачета на Надето Heart Eyes
И честита бременост на Чопарче   bouquet
Изчезвам  #Crazy

# 241
Иви, успех със защитата и с детската!!!
Ренка, супер сладък е Наско с китарата, пу-пу!
Адри, дано се успокои детето, не ти е лесно, както чета.
Катка, дано на Ава нищо й няма  Praynig

Надюша като че ли се подобрява, още страшно я мъчат пустите кътници (2 бр. едновременно!!!  Close), поне Т вече няма, но плачка дори насън от зъбите, много е неспокойна. Дано скоро пробият! Много е отслабнала покрай Т-та, дано прояде - от петък сме на детска кухня, макар и антиалергично меню! Дано й хареса!

Да ви се оплача - оказа се, че ни трябвало още някакво изследване за чревни бактерии (не сме го правили) и утре няма да пращаме дребчо на градина (той толкова се вълнуваше)! Най-рано от понеделник ще е, дано станат бързо тъпите изследвания!

за имуностимулаторите (или модулаторите - не знам разликата), аз и друг път писах, че съм страшно доволна от едно сиропче Фор Кидс на АДМедицин, скъпичко е, към 40 лв е опаковката, но затова пък е много натурално и се отрази много добре на Марти. Всъщност го пи с почивки почти 9 месеца! (давахме само при нужда в усилени дози).

Друго билково нещо, от което съм много доволна и което е доста по-достъпно, е Респитонин - билкова тинктура с имуностимулиращо, отхрачващо и не помня какво още действие - при всяка хрема или грип давам и на двамата (разл.дози), много добър ефект има. Струва около 6 лв 100 мл., а се дават примерно по 15-20 капки 2 пъти дневно, стига за половин-една година сигурно!

# 242
Връщам се от родителска среща, която за мой огромен срам била вчера  doh. Аз защо съм запомнила за днес, незнам. Явно ЕГН-то си казва думата.
Както и да е. Госпожата бе така добра и ми разясни горе-долу основните неща. Ще работят по програмата "Ръка за ръка", а допълнителните занимания са - английски, спортни танци и приложни изкуства. Сега ще умувам, на две неща ли да я запиша или и за трите  Mr. Green. Парите, които събират включват всичко, барабар с водата, хигиенните м-ли за цялата година и възглавници, които вече били задължителни - заповед от Министерството  #Crazy.
Иви, ти най-добре знаеш кое ще е най-добре за дечицата ти. Стискам палци за защитата ти и да няма олигофрени по пътищата в събота  Wink. Бързо да се оправи Теа.
Малейна, много гадно. Дано бързо да изкарат гадинките. Имам останали от Маги американски клечки-10бр., от които съм много доволна. Ако искаш, давам ти ги  Wink.

# 243
Ава ще пие Синекод и Кларитин. Гърдите са чисти, лекарката и предписа едни капки за носле дето ги правят в аптеката. В тях има Урбазон, Адреналин, Гентамицин и още нещо Confused Не ме кефят хич, ама...

Адри, голям смях с твоята маймуна.Но и ти не падаш по долу hahaha

Връщам се от родителска среща, която за мой огромен срам била вчера  doh.
Хубаво, че се оправя Маги, но защо така и действа Вентолина? Joy И мойто диване ще си го държа у дома до края на седмицата.

Малейна, няма начин трябва да излязат пустите зъби. Къде със сополи, къде с температута ooooh! Милото дете.
Иве, да се оправя бързо Теа.
В неделя ще пребиваваш ли по-дълго в нашия град? Grinning

реплики от задръстванията ли имаш предвид Mr. Green

Точно!

# 244
  • Варна
Адри, аз също съм давала Вентолин и не помня да е имал чак такива опасни за здравето(нейното) и за нервите(твоите) ефект.
По-скоро да оздравяват всички болни душици. Hug
Иви, обезателно ще стискам палци.
Аз също бях днес на родителска. При нас са отменили събирането на пари и сега всеки ще се спасява по единично. Дето каза една майка, не са забранили да носим.
И за двете деца имам по един поменик с канцеларски материали да купувам.
Аз питах в една друга тема, но да питам и вас - има ли климатик в градината на детето ви и доволни ли сте?

# 245
  • София
Привет!
И при нас, както и при всички вас, болестите не свършват  Crazy Сега пък Павката е с диария. Вчера го водих при един мой много любим билкар Еньо Миланов, който ни даде билка. Не знам дали помните, но той оправи Любака. Ей, уникален е...прие ни извънредно заради бебока, а покрай него ме погледна и мен. Веднага видя, че гърба ме боли на две места и имам колит. Да подчертая, че пари за ирисодиагностиката не взима. Много печен дядо. Само много са му поскъпнали билките, но дано и този път помогнат.
Та, така вчера цял ден звъня по лекари и обикаляме през майната си за да стигнем до Симеоново. Кошмарно...излзохме в 12ч и се прибрахме в 15.30...само до Симеоново и обратно. Днес ще го водим при Панталеева.

Иви, успех! Ще се справиш, сигурна съм Simple Smile

Малейна, жалко за изследванията. Нищо, тъмо ще отидете, когато вече всички деца са спокойни. Иначе, ако другите плачат и нашите- също Wink

Адри и двамата ми юнаци са пили Вентолин, но такова чудо не е било  Joy

Деспина, при нас няма климатици

# 246
Катка на нас Вентолина много ни помага!
В нашата градина ние купуваме тоал.хартия,салфетки,мокри и сухи кърпи , сапун, вода от 5литра.За друго незнам,нали не ходих .Записха Ники на английски - 20 лв.
Мартеа,Ники също е маняк на тутировки-нали и аз имам,купувам и от едни близалки,държат по 1 седмица.И тя иск като порстне да си направи.Знае ,че боли ,но нищо.
Иви късмет!  bouquet
Вчера за първи път зкъснях да взема Никол,егаси задръстването-направо 2 часа не можах да сляза от Дървеница-взе я една приятелка.Аз я взимам към 5:30 5:45.Тя я взе в 18:30 и е била само тя и още едно дете.

# 247

Снощи бях на родителска, ми много разочарована се прибрах.

И аз така, само дето съм сигурна защо Laughing
Ей, като отидохме и тия ми ти учителки като започнаха едно мънкане, въртене на очите, накъсани изречения и половин час зор, докато ни кажат по колко пари да съберем, направо ме заболя главата. Държаха се така, все едно са някакви гадини, които искат да си приберат парите за тях и им е малко неудобно. В крайна сметка, не е нужно да се чувстват виновни, тия пари са за децата ни и аз с радост ще ги дам.
Обаче то не бяха увертюри, то не бяха чудеса, пък ако сме искали сами да си ги купим, ама ако сами да не са китайски, пък пластелинът да бил не знам какъв си модел.... ooooh!
В крайна сметка, след като ги изслушахме търпеливо, им казахме, че ще им дадем пари, да се оправят те с покупките.
После таман се освестих, нов шок - искали децата по анцузи Shocked Така било по-удобно на учителките. Да, ама аз не виждам разликата между удобството на панталон и анцунг, да не говорим, че дали детето ще е с анцунг и чорапогащник или с пола и чорапогащник, няма никаква разлика.  Възмутих се, че те ще ми кажат как да си обличам детето (разбира се, допускам минималната вероятност да не съм права, но пак не съм съгласна с тях Laughing ). След като помедитирах известно време, отворих плахо дума за това обличане и провеждаме следния разговор - извинете, аз нещо за обличането да попитам, а учителката отговаря - за рокличките ли, нека си ходи Миша с роклички, тя е принцеса Laughing Laughing  Е да де, ама те и другите момиченца са принцеси, вчера една майка ми обясняваше, че нейното дете всеки ден я врънка да я облича в рокля като Мишето... Абе, да си гледат работата, докато не ме заплашат с изключване, анцунг не обличам Laughing

Иначе самите помещения са разкошни, аз за първи път влизам, защото обикновено гледам да не цапам и стоя на входа на групата, останах очарована. Имат страшно красиви мебели, една детска кухня, подарена от общината  по случай 30-годишнината на градината миналата година, имат си диванче със столчета - мънички, детски, много красиво, подредено и уютно, спалнята също ми хареса много, казаха, че сега ще им сменят дограмата, което е супер.

И така, простете за дългото словоизлияние, но се впечатлих силно от тази родителска среща Laughing

Да оздравяват болните, ей!  Hug
Аз не мога да се включа с адекватни съвети по повод болестите, но стискам палци всички да са здрави скоро Simple Smile

Иви, успех на изпита Hug

# 248
Адри, за Вентолина от собствен опит мога да кажа, че действа точно така. Аз преди като живеех при нашите, имах чести астматични кризи заради кучето и редовно предозирах. Ужасно е, обзема те едно напрежение, иде ти да буйстваш, да излезеш, да тичаш около блока, да изскачаш пред колите, да крещиш, да трещиш. Все едно си изял с лъжичка едно бурканче Нескафе. Имаш и ужасно сърцебиене, от което направо ти бучат ушите, а понякога се получава и тремор на ръцете. А като размине действието, си като парцал. Факт е, това му е страничният ефект. По колко й даваш? Ако даваш пък противоалергично, то е с обратен ефект. Само ако са го предписали, разбира се. И на Теа съм давала, и при нея имаше подобен ефект, е, не чак като при Маги, но тя, доколкото разбирам, е по принцип по-енергично дете.

Диана, рабирам те, неведнъж съм казвала, че пътувам по 4 часа на ден, но ето, че вчера ми се събраха повече. Тръгнах от работа в 16:30, в детската градина бях в 18:20, докато се приберем в къщи беше 18:40. Теа отново беше последна и ми се сърдеше. Открито при това. Пита ме хиляда пъти защо съм я взела последна, въпреки че хиляда пъти й обясних, че мама много е бързала, но движението е ужасно и работя далече от вкъщи. Въпреки това, сърцето и сега ми е свито Sad

За анцузите - в първите две градини и Теа я искаха по анцуг. Чак това лято се отпуснах да я обличам по-така за градината. За зимата, обаче, мисля, че на нея самата ще й е по-удобно да е по цял ден в анцуг, вместо в чорапогащник и пола, примерно. Най-малкото, защото чорапогащникът стяга крачетата и спира кръвообращението, пък нали наскоро имахме проблеми в това отношение.

# 249
  • София
Здравейте,
Аз чета доста редовно, но не се случват интересни неща и не пиша.

Ели днес е трети ден на градина и плака много, много. И през първите дни е плакала, но чак когато ги слагали да спят, а днес откакто се събуди. Със сигурност ще свикне, но сега ми се свива сърцето.
Каза, че учителките много викали (тя не е свикнала някой да й говори високо и изобщо да вика), че не ги извеждали на двора, че не рисували...  Горката ми дъщеричка, очаквала е някакво идеално място и е разочарована.

# 250
  • София
... но не се случват интересни неща и не пиша.

Joy и при нас така  Joy
Вечер мъжа ми някой път възкликва "а ми кажи сега от къде имаш толкова неща за разказване, като сте били само за 2ч навън?!?  Joy Представям си някой ден, като започна работа как съвсем няма да може да ми затвори устата.  Joy

Камий, учи я ти, но внимавай някой ден да не ти се върне татуирана цялата в розички и сърчица със стрели  Joy Или пък Н+М=ВНЛ  Joy

Феъри, Любака още от ясла гледам да го пускам с анцунг. Спираше ме само, че ми се свидеха парите за комплектите....но сега съм накупила много и си ходи с тях. По-добре е отколкото с дънки. Жалко че не може да носи поличка с термочорапогащник  Laughing

Аз пък се издразних, че вчера учителката казала, че обувките му не били удобни за обуване  Rolling Eyes В събота му купихме готини, кожени, скъпи обувки с лепенки за да са лесни за тях. И мъжа ми я скастрил, че това е положението- нови са и са скъпи. За догодина ще има нови  Laughing

Мартеа, а като се сетя колко ти завиждах, че живеете в Банкя...ето сега пролетта- пак. А каква ти е мъка с предвижването..от там и с всичко останало по къщата и обитателите й. Confused

Бебока спи, а аз ям...цял ден чакам следобедният му сън  Crazy

# 251
Любака е мъж, там е друго  Wink Simple Smile
Между другото, точно зимата предпочитам чорапогащника и полата, защото по този начин съм сигурна, че кракът й е облечен. Като облече панталон и чорапи, това означава, че играейки и търкаляйки се по пода, краката й са голи. А е твърде топло в градината и за чорапогащник и за панталон. Както и да е, де, повече ме издразни това, че ми се бъркат в облеклото, отколкото, че ще стане нещо кой знае какво, ако почне да ходи с анцунг.  Laughing Ама те почнаха - обличайте анцунг, избирайте по-хлабави чорапи, блузи с  по-широки ръкави, пантофи с лепки..... ееее, а швепс искат ли Laughing  В крайна сметка с 20-тина деца няма как да им е лесно и безпроблемно, би трябвало да го знаят Simple Smile

Адвайс, то и на нас не ни се случват интересни неща, но на мен пък това въобще не ми пречи да пиша Laughing Ей го, гледай как от една обикновена родителска среща роман сътворих Joy

Миша тази сутрин става и ми заявява - тази нощ въобще не се наспах добре, бебето през цялото време ме риташе през корема ти по  краката Joy  Joy  Като че ли аз я карам да се вре в мен и да не спи сама Laughing

# 252
Ей, като чета какви нерви с тези родителски срещи, добре че съм пропуснала нашата Laughing
И аз не съм съгласна да ми дават тон, как да си обличам детето. Всъщност и да ми дават, ще трябва с Маги да се разправят, защото по-често тя решава как да се облече. Аз поправям избраното, само в редки случаи, когато вече е прекалила  Laughing
Относно вентолина - разреждам 0,3 мл. с 2 мл. физиологичен разтвор и правим инхалации. За съжаление превъзбудата е страничен ефект, за който пише, че рядко се проявява. Говорих и с педиатърката, ами отговорът е същия - от вентолина. Предписала ни е и противоалергично, уж да компенсира. Давам и го от както почнахме с инхалациите. Ако наистина така действа, представям си какво чудо ще е без него  #Crazy. Днес една позната каза, че нейната щерка пък се успива от вентолина. Егаси му и късмета съм извадила  Laughing
Камий, учи я ти, но внимавай някой ден да не ти се върне татуирана цялата в розички и сърчица със стрели  Joy Или пък Н+М=ВНЛ  Joy
Веднага се сещам за една реклама и си представям как Камий я пита: Защо не череп, с костите от долу  Joy
Дианка, а билкаря даде ли ти нещо за колита?
Деспина и в нашата градина няма климатик.
Поздрави на всички и болничките да оздравяват   bouquet

# 253
  • София
Миша се е изказала  Joy начи!

Ние имахме само една родителска среща през лятото, вероятно втората предстои.

Днес случайно(видях една майка, че се чудеше какво да пише) разбрах, че децата трябва да си изберат допълнителни занимания. Попитах докога трябва да отговоря и учителката каза: "Ама на Вас не Ви ли казаха?" Аз я попитах кой трябва да ми каже и тя вместо да ми обясни, каза, че трябвало бързо, веднага да реша на какво да запиша детето.
Ако беше в друга ситуация, щях да се разправям много, но Ели плачеше.
Та, за утре оставих да решавам на какво да я записвам.

# 254
Здравейте момичета  Hug
Благодаря предварително за палците Heart Eyes
а Катка, в събота пътувам за летището да прибера брат ми а в неделя съм Свищов...не знам точно в колко часа ще тръгна за Бургас но предполагам, че трудно бих се ориентирала за среща, а и има вероятност да взема девера ми за компания и/или по точно за механик при нужда... #Crazy...та не съм за срещи, освен ако не дойдеш до летището  Flutter /което не знам даже как да намеря, надявам се да има упътващи табели Laughing
Днес заведох Теа и Лори в специалната детска градина в града да се запознаем с директорката, преподаватели, рехабилитатор и група прекрасни деца...не искаха да си тръгват...и подадох молба, имам да глася документи, но съм решила да прибваме...защото Теа има нужда от компанияисвън моята и на Лори...винаги съм се надявала да е в обща градина, но осъзнавам, че няма да се справя...сега ще пробваме, пък ще видим, ще я водя мисля за половин ден а следобед ще си я вземам за рехабилитация, пони...а преди обяда ще си има учителка, занимания...хубавото е че групита са с малко деца по закон- до 8-9 и може да им се обръща повече внимание, децата са прекрасни...една сладурка ме хвана за ръка и заедно разглеждахме книжки- миличката не приказва, с тежка диагноза е епилепсия но пък толкова любвеобвилна и ме гушка
и с какъв интерес ми показва картинки а аз да и казвам какви животни има и как правят...душички златни...а моите пикли били много послушни аз докато бях с директорката в кабинета и...само Лора питала за мен, Теа изобщо...ще видим какво ще е...но е време да ги пуснат да летят нали...не може вечно да ги закрилям...не знам...имам страхове,..но като цяло много ми допадна атмосферата, бедничко е...като чета какви неща има във вашите градини, но пък цари топлота и си личи грижата...И Лори има вероятност да я вземат след 1-2 месеца на ясла,,,как растат децата  Tired...и така...
тъкмо се прибираме от Хиподрума и Теа язди в тръст и така се заливаше от
 смях...напълни ми душата...
а иначе отокът понамаля, вчера и предписаха локален антибиотик за бузката и охапванията, вътрешно антиалегични капки и Калциев глюконат...
а аз направих основно почивстване и не открих никакви гадини...какво я е изяло не знам...навън има някакви летящи мравки и се чудя да не е това...
И така мацки изчезвам, че след малко свеки ще ги донесе и да наглася вечерята
Гушки  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт