С филийка с мед и масълце, чакаме ОКТОМВРИЙСКОТО дете!

• 16 954
  • 284
  •   1
Отговори
# 135
Сев  Hug само спокойно. Вече си в 9ти месец и скоро да родиш си е напълно нормално. Важното е да не се шашкаш Simple Smile

# 136
mylili, mimisofia,  благодаря ви за куража, който ми вдъхвате  Hug Иначе тапата ми още не е паднала  newsm78

# 137
Леле, Севче... то на шега на майтап ето че наближава... Уверена съм, че когато и да поиска бебка да се появи, всичко ще е наред. А как ти ги определни тези 2 см разкритие, как ги мерят точно пък? И както Мими е казала, важното е паника да няма, събитията си следват естествения ход  Hug

ssissi, първо исках в Шейново, тъй като ми е близко до нас, но лекарката, кяото ме преглежда работи в Окръжна... а пък нямала договор с касата да ходи по другите болници, разбрахме се, че раждането ще е 500 лв по каса и така, пита ме дали ще искам упойка, за да можа да има предвид и за анестезиолог, но аз й казах, че не искам, но тя каза че за всеки случай ще го предупреди, за да си има и той едно наум, ако се наложило...

# 138
Ей хора много сте чевръсти с пръстите по клавиатурата, четох ви по диагонала, ама ми отне поне 2-3 часа.

Невидимата, как така бебето е седалищно, а крачетата са нагоре  newsm78 Моята щерка е с вирнати към ребрата ми крака, а главата й е долу. Усещаш ли къде хълца?

Като говорите за хълцане аз се съмнявам, че бебето хълца изобщо, аз усещам нещо подобно отвреме навреме, но ниско под пъпа, а бебочката определено е с главата нагоре и изобщо не се върти, в което съм абсолютно сигурна.
По повод позата - определено е странна, просто си представи, че си седнала на пода с крака прибрани един до друг и изпънти напред и се опитваш да легнеш върху краката си. Та и моята щерка е с вирнати крака към ребрата ми, но главата й е високо горе.

Сев и от мен - не се притеснявай, лично на мен вече толкова взе да ми натежава, че се хващам да мисля дали не може да родя по-рано. Бебчето ти вече е достатъчно голямо и развито, така че когато то си реши да излезе тогава, според мен това е най-добрия вариант, аз и за това не бих се съгласила на планово секцио, ще чакам бебо да тръгне и ако няма друг начин чак тогава секцио.

Е лека и мека от мен. И повече усмивки, пък следващата седмица може да се видим на лекцииките на 9месеца, записала съм се и за двата дни.

П.П. Ей като прочетох отново името на темата и така ми се приядоха филийки с мед и масло, а не знам дали имам масълце  Rolling Eyes

# 139
Хеленка,не съм довидяла.Сори!Аз вече чета през дума,през две.
Гери,дано всичко да се оправи бързо!
Сев,напредваш,а? HugНе се шашкай, всички това ни чака.Просто твоя зор май ще мине по-рано от нашите.Какво е усещането да имаш разкритие,чустваш ли нещо по-особено?

# 140
Момичета,  много ви   Hug

Инче, разкритието ми го провери с пръст - бърка отдолу  Blush и опипва. Честно казано не е толкова болезнено, мен почти въобще не ме е боляло, така че не се притеснявайте  Peace

Miss Fairy, нищо по-различно не се усеща, всичко си е както преди. Аз имах някакви подозрения, че може да имам разкритие, но не ми се вярваше честно казано. Тази болка в срамната кост, усещането за разширяване на таза, все си представях как бебка бута и си прави място за излизане и то май верно така е правила.

# 141
  • Варна
Севче, всичко ще е о.к. мила. Вместо да се притесняваш, опитай се да се настроиш радостно,че скоро ще се гушкате с малкото създание. Гледай на раждането като на щастлива първа среща. Hug

Да питам пак нещо, днес нали съм на такава вълна. Моя бебок хълца всяка вечер. При вас как е?

# 142
Не разбрах само дали се чудиш да плащаш или не за избор на екип? Надявам се просто втория път доки да е била на фаза и затова да си се почувствала разочарована.
Правилно си разбрала, Майли, чудя се. Тук няма опция "избор на екип", можеш да си избереш лекар неофициално, на 4 очи. И преди бях ви споделила за неприятните си спомени от първото раждане. Бях си избрала лекарка, тя дойде, но не беше през цялото време при мен - в предродилна зала, където бях повечето време, мисля че такава е практиката навсякъде, лекарите само следят периодично напредването на процеса и присъстват изцяло вече при самото раждане в родилна зала ( а при мен то беше половин час). Бях съвсем сама, нямаше други родилки, а останалия персонал демонстративно ме подминаваше може би защото на тях нищо не съм дала, никой не ме попита имам ли нужда от нещо освен една санитарка, която дойде да почисти стаята. Запечатало ми се е това, колко безпомощна се чувствах и ме беше страх. И сега се чудя - ако платя на лекарката останалите, които са на смяна ще разберат, защото тя ще дойде в извънработно време. Дали няма да се повтори пак същата история, ще ми е адски неприятно да ме гледат под вежди, защото са пренебрегнати. Това ми е чуденката, макар да надделява, че е по-добре да си платя

# 143
Май не стана много ясно защо ви питам за вашите лекари и прегледите ви сега  Rolling Eyes. Опитвам се да съпоставя това, което получавам аз на този етап като обгрижване с това, което получавате вие от вашите лекари и да преценя дали да се доверя на тази жена, решението за ЧОВЕКА, който ще е до теб в този сюблимен момент - раждането е много важно, как ще протече всичко зависи в голяма степен от него/нея.  Времето ме притиска, имам седмица още да мисля. Ще се оправя, емоциите взеха да ме отпускат и минавам на етап хладна преценка  Laughing
Пук, и моето хълца всеки ден, не в определен момент обаче, а кога й скимне. Неприятно е, тресе ми вътрешностите  Mr. Green
Хайде, отивам да спя, че днес много досадих  ooooh!. Лека вечер  Hug

# 144
alliss3 аз съм много противник на даването на пари под масата. И наистина се получава така както си описала. Ти си дала на един, но останалите които са на смяна не са получили нищо. Резултата е напрегната обстановка, която се отразява единствено и само на пациента.
Как си реших аз проблема. Пропуснах изобщо като опция процедурите със здравната каса. Избрах си лекар в частна клиника. Цялата ми бременност се следи в тази клиника и раждането ще е там.
Какви са преимуществата. Винаги са ме посрещали с усмивка. Съобразяват със желанията ми. Никой не ми повишава тон. Никога не са ме претупвали.
От това което видях в самата болница и от отзивите които съм чувала всичко сочи, че и раждането ще е добре организирано и ще се грижат за мен както трябва.
Друго което много ми хареса Специално на сайта са си написали, че не се дават пари на ръка на лекари и акушерки, че не се плаща нищо на ръка, всичко се заплаща на изписване на касата на болницата.

# 145
alliss3, на мен ми стана ясно защо разпитваш, то и аз в твоята ситуация бих искала да знам как стоят нещата при другите мами.

Пуки
, моето бебче хълца през ден, ама като се разхълца и минават поне 10-15 мин. докато спре.

Поправка: Тъкмо написах, че бебка хълца през ден и тя взе, че се разхълца, за да ме опровергае
  Laughing

# 146
Добър ве4ер или по-скоро добра нощ  Tired

Аз чистих досега, че утре ще имам гости и едвам намерих сили и да се изкъпя, като преди това поне час пазарувахме, краката ми станаха точно като на слон-дебели и равни, без глезен  Crazy  ooooh!

Severinka честито ти разкритие   bouquet Не се притеснявай, всичко си е ок, пък си вече и в 37ма седмица и няма опасност за бебето, ако реши да се ражда  Praynig Hug

Pukanka и мойто хълца почти всеки ден, но незнам защо ми е доста неприятно,предпочитам да ме рита   Whistling иначе ми се струва и бая време по 5 мин поне  Rolling Eyes

Гледам говорите за плащането-аз си ходя на частно на ЖК и при същата лекарка ще раждам на частно.Надявам се да съм доволна, пък и бая парички ще изсипя  bowuu Но най-важното е да сме живи и здрави  Heart Eyes

Желя ви лека и спокойна нощ Simple Smile

# 147
а и един глупав среднощен въпрос/сега ще разберете защо в 1 часа съм още будна  Crazy

мислите ли че е много вредно за бебчо да пия пепси.напоследък пия почти всеки ден пепси туист/с лимонче Blush/днес почти един литър  Blush иначе кафета и чайове не консумирам.не усещам да има промяна в поведението му, ама някакси ми е гузно  Embarassed newsm78 ацки ме влече сладкото, особено от 8мия месец на сам и може би понеже днес не ядох нищо сладко си наваксах със сладко пиене  ooooh!

няма да ви казвам какви неща ми се ядат, че ша ма биите или нечий мъж ще обикаля денонощните магазини и ще ме псува пътьом...

# 148
Здравейте и от мен.Аз рядко се включвам,по-честичко ви чета,но сега си имам едно притеснение и скам да го споделя с вас.От една седмица усещам бебето,че се разположило силно в дясно.Но проблема е,че имам постоянна болка от тази страна,все едно,че някой мускул силно се е разтегнал и дори едно кихане ми предизвиква остра болка.Споделих това с докторката-тя каза,че няма нищо обезпокоително,въпреки,че не ме е гледала на ехограф.Имала ли някоя от вас подобно оплакване?

# 149
Мама Вени, нямам подобно оплакване, но и аз мисля като твоята докторка Wink спокойно Simple Smile...

Пуки, ако знаеш в каква паника ме вкарваше моят хубостник след като се роди... то не спираше да хълца това дете по цял ден..., в корема не го усещах толкова... ама "наживо" си мислих, че нещо не му е наред  Shocked...

В тоя ред на мисли, да вметна, че изпотяването на главичката при сукане е напълно нормално, ако някой пита по-натам   Mr. GreenLaughing...

Адина, гледай да се ограничиш до 12 унции (едно кенче) пепси на ден, и без това е само захар и вредности, ако толкова ти се пие...
Аз много налитах на кока колата като бременна с баткото, и пиех по повече от литър по едно време... не казвам, че има връзка, ама много емоционално и НЕСПЯЩО дете ми се падна...
С тази си бременност наблягам на чистата водица, но като таен алкохолик се наливам с кока кола ако ядем някъде навън... а напоследък му "олабих края"-  удрям по едно кенче пепси сутрин на закуска и си се хиля доволно като тиква... така че, ще видим какво ще излезе тоя път...

Алис, то вече е късно за генерални решения, както е направила Мимисофия още в началото... а, мисля че Гери_роуз беше споменала, че ще ражда без да избира екип... за мен това са подходящите решения- като ще е гарга да е рошава, всичко или нищо... - не бих хрантутила и ЗК и частните приеми едновременно. Лично мое мнение, незнам, дали съм права, е че в държавна болница винаги ще има претупване и лошо отношение, независимо дали си плащаш или не... Некомерсиални доктори и добри професионалисти едновременно не са останали много, а и в 2 часа през нощта, ще дойде ли "твоят" доктор, ако не е на смяна? Как са решени тия въпроси ясно ли е изобщо... Малко наизуст грача от клона, но така ми се изглежда положението отдалече...
Моето мнение е да действаш по начина, който ще е най- добър за теб, ако трябва мини направо на варианта с частна клиника... Иначе от колежки от другата отчетна съм чувала добри отзиви и за държавните болници за тоя- оня доктор, предимно в София, обаче...

Ако от дългия пост не съм ясна- накратко- или бих отишла в частна клиника, или, не бих плащала нещо, което ми се полага, и което съм изплащала с осигуровки половин живот. Почерпка за докторите- само ако съм доволна от работата им...

Общи условия

Активация на акаунт