С филийка с мед и масълце, чакаме ОКТОМВРИЙСКОТО дете!

• 16 954
  • 284
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Честито на мамите с прекрасни новини от прегледите   bouquet.
Гери, с теб сме, всичко ще е наред с бебка  Heart Eyes А някой знае ли какво се прави в болницата за да порастне бебето, че моето и то е мъничко  Sad.

Ето и от мен заглавие на тема, което ще е подходящо за след 2 седмици някъде /несвързано с хапване и пийване  Mr. Green/:
Мама ОКТОМВРИЙКА иска вече да се ражда малкото човече

За срещата утре - моля мамите, които ще са в заведението да махат като видят едно заблудено като мене, че съм недоскив и да не се излагам много /ще ме познаете по корема  hahaha/.

# 121
  • Варна
Хеленке, аз в момента имам една приятелка, която е там в София в майчин дом, защото Марков й каза че е с трета степен плацента още към 29та седмица и че бебчо не растял добре. Вече втора седмица е там и само я наблюдават. Май веднъж и кортикостероиди й биха някакви за дробчетата на бебо, ако се наложи спешно секцио да е готов.

# 122
След малко ще пиша, виждам, че има какво, че нещо не ми е добре...  Confused

# 123
Хех! Голям кеф е да разопаковаш колет!
Хем знаех долу-горе какво има вътре и пак му се зарадвах много Simple Smile
Съдържанието няма да снимам - всичко го има в нет-а: бебефон, помпа на Авент+ по-големички бутилки за по-натам и комплектче за разкрасяване  Crazy
Освен това днес купих още един комплект чаршафчета за кошарката и май приключих със спалното бельо. Остават още малко дрешки и разбира се да реша с какво ще облечем мъника за изписването.
Туйто от мен засега. Утре и аз може да се замотая, та моля и аз за същото като helenka - ако видите един заблуден тюлен, свиркайте.

# 124
Хеленка,направи го малко в рима това заглавие.Да пуснете снимки,ей!

Feel,аз съм се засилила да раждам секцио,нали ще ми споделиш за датата ако не те затруднява.Уж не вярвам,ама..Само да говорим първо с доки де.После ще те питам за книгата.

# 125
Като ви чета, има доста мами, да не кажа всички на които им правят записи на тонове, изследвания за стрептококи и куп други неща. Малко се паникьосах- на мен записи ми правеха само в болницата, Дяволов не отвори дума за това, а док от ЖК нито ме гледа за разкритие, ни изследвания пуска/ освен кръв и урина/ нито нищо...На всичкото отгоре съм при Дяволов на преглед след 3 седмици Sad-та се чудя всичко ли е наред или има неща ,които трябва сама да изискам....не ща да съм нахална,ама....не съм мн спокойна. Уфффф, и тоя магнезий кога да го спирам пак никой не каза  Tired

# 126
  • София
syconium, какъв е бил тоя доктор, той май вместо да ти помогне повече те е объркал. Да те пита дали искаш да ти пише за секцио  ooooh! Защо не потърсиш мнението и на друг специалист?

mylili, радвам се, че прегледа ти е минал добре. Представям си я бебка как си е пиела от околоплодните води, много сладка картинка е била  Heart Eyes

Параход
, браво и за твоя преглед. Стискам палци бебето да не дава зор да излиза до 25-ти, та и ти да си спокойна  Peace
Май-май ме разубедихте за тези мазила против алергии, най-много да си взема и аз крем Бочко. Не ми се рискува нито да навредя на бебка, нито да ми се получат нови стрии. Да не говорим, че тези пъпчици са ми върху самите излезли вече стрии, а по здравата кожа около тях няма нищо  Shocked Странно, ама е така при мен  Confused

Адина, я сложи някоя снимка и на твойта количка. И да знаеш, че те четем  Peace

Благодаря на всички, че са ви харесали придобивките за бебка. А баща ми аз съм си го признала, ама за съжаление рядко му остава време да направи нещо за семейството. Сега чакаме голямо легло и за нас, ама няма да му давам зор, че много работа има човека

В Бочко има цинк, а цинкът не е най-доброто нещо за бременни и бебета.
Аз съм доволна от Materne и го препоръчвам - много по-добра козметика от Мустела, дори Чико и Авент.

bouquet

# 127
Мими София, според индийската книга на мъжо ми... 8-ми е най-добрата дата от изброените... особено за мъж.. Другата е 6-ти (пак по тази книга). Ако се интересуваш, мога да ти прочета...

Слушам внимателно, че хич не съм наясно  Thinking

# 128
  • София
Май ще пускаме утре нова тема: ОКТОМВРИЙКИ сме и темите "ядем" като еклери със крем!  Mr. Green Не завиждам на момичетата, които ще се включат чак вечерта (аз обикновено така правя, днес по изключение)

smile3501 smile3501 smile3501

newsm10 newsm10

smile3525

Фийл Ю! Страхотна муза !

# 129
  • Варна
Miss Fairy, че то си е римувано заглавието  newsm78
Мама ОКТОМВРИЙКА иска вече
да се ражда малкото човече

Mimozinq, на мен изобщо пък не ми правят запис на тонове, не ме проверяват за разкритие /ама аз и не се натискам  Wink/ и ми пуснаха стандартните изследвания по здравна каса. Само се учудвам, че те викат чак след 3 седмици  newsm78. Всъщност ти би следвало да ходиш някъде на ЖК, където да те викат по-начесто.

# 130
ssissi  Hug благодаря за отоговора. Аз се притеснявам, защото нямам много избор за дата
с термин 01.10, трябва да е м/у 23 и 01, та не знам..

Еленцето, между 23 и 30 септевмри най-хубава по тази книга е 27.09! Още повече, че нумерологично излиза 1, а това е лидерско, силно число (2+7+9+2+0+0+0+8=28----2+8=10----1+0=1). Друга хубава е 24.09, въпреки че подхожда повече на момче...

Мисс, няма проблем  Peace Аз моят първи се настроих и го родих на хубава дата, въпреки че около нея беше пълно с недотам хубави...

Мими, преписвам дословно за 8.10.
16-ти градус на Везните. Един грамаден леден блок, а зад него северното сияние. ГРАДУС НА СИЛАТА. Склонност към научна дейност, вкус към пътешествията, необикновена съдба.

Шивани, мерси! То си беше бъзик, де, защото днес просто се "оядохме" с буквички от темата  Grinning

Последна редакция: чт, 11 сеп 2008, 20:16 от feel_u

# 131
Идвам да се отчета след прегледа и после ще чета. Като цяло добре мина: плацентата още не е започнала да зрее, водите са в норма, бебето добре наддава и тоновете са му добре. Обаче се оказа, че имам 2 см. разкритие . Ей, така ми увисна и на мен ченето.   Доки каза, че с това разкритие мога и да пренося, ама аз малко се шашнах, особено като си спомних за една мама от септемврийките как след преглед беше с 2 см. разкритие и до 1 седмица роди. Но се надявам бебка да изчака повече. Също шийката ми била мека и почти напълно гладка, което било добре. Най-болезнено от цялото раждане било изглаждането на шийката, а при мен това вече е минало.
За хемоглобина каза да продължавам да си пия по едно хапче Сорбифер дневно, пък колкото се вдигнел толкова. Оказва се, че май само на мен не ми действа туй лекарство, на някаква жена за 20 дни й се качил хемоглобина близо с 10.
Попълних си декларация за избор на лекар (не на екип  newsm78) и следващия път ще му дадем парите.
Ми, това е като цяло, утре ще си стегна вече сакчето да не ме изненада бебка.

# 132
Досега се занимавах с домашния аквариум, после други задачки, изчетох ви и вече мога да пиша. Ужасно съм благодарна на всички момичета, които ми отговориха, а някои отговори бяха толкова подробни, че ми стана неудобно колко труд сте вложили заради мен  Hug. Много ми помагате, да знаете, в такива моменти усещам каква сила е форума, дано не звуча патетично.
И да споделя сега за какво иде реч. Много рядко се сблъскваме аз и семейството ми със здравните заведения (за щастие) и сега се чувствам като пусната с парашут, много съм неориентирана как се процедира със "здравните работници"  Crazy. Вчера бях на преглед, нали ви споделих, че съм си избрала лекарка за раждането, допадна ми при първата ни среща. Да, обаче при втората малко се разочаровах. Очаквах подробен преглед и разговор, а получих УЗ за 5 мин, който ми струваше 15 лв. и още 10 мин. общи приказки, повечето се въртях около това колко са натоварени и каква ще е тарифата ако ще я ангажирам за раждането. Опитвам се да гледам безпристрастно, беземоционално и трезво, но засега емоцията ми надделява. Трябва да взема решение, ако пък не ангажирам лекар до раждането никой няма да ме погледне, док от ЖК понеже няма да раждам при нея вече ме претупва. А от друга страна отношението "каквото и да си говорим става въпрос за пари, маце" ми е дори обидно, аз предварително бях решила да си платя каквото трябва и да се отблагодаря подобаващо, но поне първо да получа внимание и човешко отношение. Та затова ми беше много полезно да разбера какво вие получавате и срещу какво, за да се ориентирам как да действам оттук нататък, всичко е в името на нероденото още мъниче.
Ей, Радкакака, мъжа ти е юначага  Wink. Бързо възстановяване   bouquet!
Не знам кой ще пуска следващата тема, но последното заглавие на Фийл е very cool - да го има предвид   Wink
Еленце, явно наистина е наложително секциото, щом втори лекар потвърждава. И аз бих искала ако ще е операция, поне да е когато бебо е решил да излиза  Peace.
Севче, не се притеснявай, термина ти беше в началото на месеца, нали? И да е скоро раждането, страшно няма, пък и все някога ще дойде, нали  Wink. Всичко при теб ще мине идеално, не знам защо, но съм убедена  Hug

# 133
Гери, стискам палци всичко да е наред при вас да е наред. Наистина е малко неприятен престоя в болница, но по-важно е здравето на теб и бебето  Hug

feel_u, Предложението за заглавие е супер. Тъкмо щях да кажа, че не обичам еклери  Sick и няма да се изкушавам от заглавието, а ти си решила да го преработиш с понички. Е, цяла седмица ми се ядяха безумно понички и накрая взех, че си направих  Crazy

mimisofia, прегледа ти е минал супер, браво. А датата ще я измислиш, не се притеснявай. Аз съм пристрастна към датата 08.10., защото брат ми е роден тогава и е голям сладур.

mylili, аз съм започнала един списък на първа страница на мамите със секцио, но само едно момиче досега си е казало датата.

alliss3, много ти благодаря за позитивизма, дано да си права за всичко  Hug

# 134
  • София
Алис, ами според мен е нормално да получаваш нужното внимание без значение кой те следи и при кого ще раждаш. Особено пък ако си плащаш прегледа.  Незнам как е другаде, аз ще раждам при докторката която ми води ЖК, но отношението й не е по-различно нито преди, нито след като разбра че тя ще ме изражда. Определено й личи, че се старае и не е имало момент нещо да не е направила или да ме е претупала. За пари изобщо не сме говорили. Във Вита, който те следи, той те изражда, няма такова нещо като избор на екип. А парите се плащат на рецепцията не на доктора. Нека и другите момичета да споделят как е при тях, но основната ми мисъл е че не искаш нещо прекалено от доки. Не разбрах само дали се чудиш да плащаш или не за избор на екип? Надявам се просто втория път доки да е била на фаза и затова да си се почувствала разочарована.

Сев, няма да се плашиш,мила! Ми то си е време нещата при теб да отиват на раждане. Хубаво е че тялото ти се подготвя и реагира адекватно. Аз нали имам проблеми с шийката, бяха ми казали, че 2см разкритие може да имаш от 7 месец и да преносиш. Погледни го от добрата страна - спестила си си 2см разкритие болка  Peace Сигурно повече те плаши мисълта, че събитието може да се случи във всеки един момент и е съвсем реално. И аз мисля, че при теб нещата ще се получат много леко. А като имаш разкритие тапата не ти ли падна  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт