С филийка с мед и масълце, чакаме ОКТОМВРИЙСКОТО дете!

• 16 712
  • 284
  •   1
Отговори
# 210
  • Велико Търново
Упс, още едно въпросче - колко приблизително струват протекторите за метраче, че не ми е попадал такъв и нямам представа?

# 211
# 212
Аз си купих такъв протектор: http://bebcho.bg/bg/details.php?id=198

mylili, аз съм много против да ми идват вкъщи външни хора, пък било то и най-близките ми роднини, и да ми носят вируси и бацили отвън. Много искам да дойдат на изписването, после ако искат да дойдат вкъщи за половин час и толкова. Малчо като стане на месец, тогава да заповядат и за повече, ако имат желание. Всичко друго ми се вижда много неразумно и най-вече изнервящо за мен самата. Не мога да слугувам на гости, вместо да си гледам бебето и спокойствието. Да видим докъде ще я докарам...

# 213
  • Варна
Mylili, понеже и нашите роднини не са във Варна, предния път се събраха на изписването, после заедно дойдохме в къщи, те направиха софрата, хапнахме и си тръгнаха  Laughing. Но си зависи от хората, явно моите са от досетливите и не ми създаваха проблеми. Сега очаквам същия сценарий, ако не - ставам лоша  Mr. Green.

# 214
  • София
Барабинка, няма как да дойдат за половин час тъй като както казах не са от София. Къде да отидат? А то е ясно, че ако ще идват на смени ще е след първия месец. Но какво ми гарантира, че ще мога и с гости да се оправям. Изобщо незнам какво ме чака.
Хеленка, варианта да си тръгнат след почерпката незнам до колко е приложим защото пътя им отиване и връщане е 800км.

# 215
  • Бургас
Майлили и нашата рода не е от Б-с.
Първо идва мама да помага,че ще съм като пиле в калчища.
След седмица-две идват Баща ми,сестра ми и племенника,който не съм виждала още.
Но те ще бъдат на квартира и ще стоят 3-4 дни.Ще се видим,ще поговорим,че и сестра си не съм виждала от 1г и 1м. и си отиват.
После идва на милото майка му.И тя ще постои седмица-две.Не мога да и откажа на жената -това и е първо внуче.
После идват баща му и брат му за 1-2дни/също на квартира/ и всички си отиват.

И от тук нататък аз и милото ще се справяме както можем.

# 216
  • София
Ох, Неди и на теб не ти е лесно. А тази квартира кой ще я плаща? Извинявай ако въпросът ми не е много тактичен! У нас има място да приютяваме по двама души и ще е страно да им кажа спете на хотел, но си мисля че цялата тази поредица от гости ще ме омаломощят допълнително.
Иначе майка ми ще дойде в началото да помага. Но това наистина ще е помощ, а не гостенин,който аз трябва да обслужвам и да му обръщам внимание.

# 217
  • София
mylili, мен въпроса с роднините на изписването много ме тревожеше, защото роднините на таткото на бебка са много несъобразителни и нахални хора. Някои от тях ме изкарват периодично от кожата ми, а и не съм им много много мила по определени причини ( нали съм разведена и за тях съм "втора ръка" )! Изрично предупредих мъжо, че в деня, в който ни изпишат от болницата се примираме у дома аз, той и беба, без майки, бащи, баби и т.н. роднини. Не ме интересува кой ще се сърди и обиди, ако някой има желание да ни види да заповяда в болницата, у дома гости не приемам! Може да съм егоистка, но в точно този момент няма да ми бъде до гости, сервиране и отсервирване на маси за гости, пиене на ракия и шум около детето! Само за протокола да спома, че и от двете страни роднините не са от София!
Ти защо се чустваш отговорна за това кой къде ще спи? Не си длъжна да се съобразяваш с тях според мен, те трябва да се съобразяват с вас! ( изказвам само мнението си ) Варненки, давайте снимките!

# 218
  • Варна
Майлили, мисля че това за роднините ти не е правилно. Ще си уморена, ще имаш нужда от усамотение с бебчо в къщи да се опознаете и освен това в началото толкова хора около бебе първите дни и за толкова време изобщо не ми се струва добра идея. Ще ти трябва много спокойствие а с тях едва ли ще го имаш. Ако имате друго решение, не допускай това.
Първия път като раждах дойдоха гости в къщи за няколко часа. Ми едвам ги изтърпях да ви кажа, защото всеки влизаше и излизаше в стаята ни с бебка когато си иска и аз не се чуствах спокойна нито да си накърмя бебето, нито да полегна. Сега ги отрязах предварително и директно им казах че искам след изписването всеки да си ходи, ако ще и да ми се сърди. Искам като се приберем с тати и с каката и с бебчо да си обърнем внимание, а не да мисля за гости.

Софко, незнам кви са ви законите и изискванията у Хамериканско. Преди да махнеш ейрбезите,вземи че провери дали пък там не искат да има такива. Тука нищо не казва закона и никой не задължава колите да имат или нямат такива, просто ние с таткото решихме да ги изключим временно за безопастност.

# 219
Хихи, мойта мацка, ще е яка, защото като се разхълца и цялата се треса, а съм човек планина...
Ина, всъщност пак ти чета поста и оставам с впечатление, че говорим за различни работи:
ей, за това смятам, че е ненужно. Малките бебета не могат да се преобръщат, а когато могат- за какво им е?
Докато нещо подобно, може и да върши работа на първо време- не бих го ползвала, като започне да се върти, за да не се захлупи с него (такова не бях видяла за баткото)...

Споделям мнението на Барабина за гостите, още повече, че освен грижите за новороденото, за което първите дни и идея си нямат новите майки защо реве например, след като е цокнало и е преобуто, някои от нас ще се възстановяват и от секцио... Ако някой много иска да идва да ни види- в никакъв случай с преспиване и престой повече от 2 часа. Носенето на вкусна и питателна храна е задължително... така де, човек трябва да е полезен, не само да идва да види бебето...  Laughing смея се, но сериозно го говоря това...
Недялка_81 е намерила не лош изход от ситуацията...

Аз имам особено отношение към бабите обаче, смятам, че ако искат да помагат, е най- добре да го правят за не- дълъг период от време, с черпак или парцал в ръка, по възможност да говорят малко, и само ако им се иска мнение. И най- добре само за през деня.

Бебето се нуждае най- много от родителите си, и майката най- добре може да се грижи за него, поне, докато не започне да стои само седнало и да яде от лъжица. Бабите не виждат хубаво, не чуват, бавни са... и умират да дават съвети, и да се мешат където не им е работа....  Peace лично мнение...

# 220
  • Варна
Аз имам такава възглавничка като на втората снимка.Купих я от Премаман, заедно с другата дето е за рефлукс. мисля че в албума съм качила снимка.Да, ето я в дясно http://www.oktomvri2008.snimka.bg/album.php?album_id=253385&pid=6049658. Ще спя по-спокойно като сложа бебо в нея. Сега бебетата се раждат много жилави и с тази възглавница съм сигурна, че като го сложа настрани, няма мърдане. Grinning Но практиката ще покаже.Сега само разсъждавам.

# 221
  • Бургас
Майлили хич даже не ме притеснаваш спокооооо.
Изобщо не се и замислям кой ще плаща.То е ясно,който иска да идва на гости той.
А варианта с квартирата е пъти по-евтин от хотел.
Има много прилични апартоментчета за по 35-40лв.на нощ,което е много добра цена спрямо хотелите.
А мама и майка му ще са ми от помощ поне за домакинстването и чистенето и пазаруването и т.н.
Аз общо взето ще мога да си се наслаждавав/живот и здраве/ на бебченцето.

Софко мойта мама направи 46г на 23.08 та е баба трепач и е съвременен вариант,та затова не се стресирам толкоз.

# 222
  • София
Марианче, и аз съм в същата дилема. Моите родители няма да имат търпение да видят бебока. На мъжа ми родителите са по-кротки и срамежливи и едва ли ще настояват, но пък аз не мога да поканя едните, а да кажа на другите - елате след месец.
От горе на всичкото имаме само 2 стаи, като едната е хол+кухня и няма как да ползваш кухнята без да притесниш хората, които спят в хола. Така че, ако въобще се стигне до там да идват да ми висят роднини на главата - само за 1 нощ максимум. А и не търпя да ми дават акъли от преди 30-40 години, изнервям се до безобразие. А като съм уморена и недоспала ставам едва ли не зла!

Софко, не ме притеснява плакненето на одеалцата, а това дали няма да излязат от пералнята степани, изпъпчени и не така мекички както са сега.
За резултата от днешната пералня - 1 ръкавичка даде фира. Довечера ще оперираме пералнята, да видим де е свряла жертвата си  Mr. Green

Аз от моят гинеколог съм доволна за сега, обещал ми е и в 3 да му звънна да дойде в болницата. Специално го питах, защото като се замисля за раждането и някак си все през нощта си представям, че започва.

И накрая нещо, което исках да кажа на Фийл Ю за имената - Ясен и на мен много ми харесва, а в английската си транскрипция е почти Джейсън, така че имаш и международно звучене  Wink

# 223
Въпросът с гостуването на роднини и мен ме вълнува доста и то напоследък. Искам ми се най-близките да дойдат на изписването, но гости вкъщи не ми се посрещат. И аз, и бебето ще имаме нужда от спокойствие и почивка, пък и не искам при едно толкова крехко същество да има толкова много хора, все някой ще се окаже болен или поне с настинка  Naughty Аз смятам, че при нас няма да има проблеми, свекърите са в София и могат да си тръгна веднага, а нашите са на 80 км. от тук и също няма да е проблем да се приберат вкъщи още същия ден.

Арианка, забравих да ти кажа, че аз бебешките чорапки и ръкавички ги прах в мрежичка, точно защото мисля, че много лесно нещо може да се затрие в пералнята, все пак са много малки. Даже тази мрежичка ми беше подарък към бебешкия прах за пране  Mr. Green

# 224
  • Варна
Арианче, пусни одеялцата на някоя от програмите за деликатно пране- вълна, пух или там каквото имаш. Освен това ако пералнята ти има функция да изключиш центрофугата или поне да намалиш оборотите до 400 например, няма да имаш проблеми със степване. А, и температурата да не е повече от 30-40 градуса. При мене всичко това може да се донастройва допълнително,независимо програмата, но незнам каква е твоята пералня. Трябва да имаш програма за вълна поне, не може да нямаш.мисля че с нея ще е най-добре.

Общи условия

Активация на акаунт