Разделно хранене-част 27

• 19 026
  • 315
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Тъкмо разучавах първата стр. Simple Smile Определено ще има въпроси, какъвто съм заплес. В следващия пост ще пусна и снимчици,защото видях,че имате галерия за резултатите.. Simple Smile

Между другото- Диляна съм, приятно ми е  smile3525

# 166
Дилянка,много ми хареса лентичката за отслабване с прасето.....
От аватара виждам, че въобще не си пълна, ако това си ти разбира се.....
Пусни снимки. Peace
Отивам да си взема вана, че след обяд имаме среща с кумовете, а детето и мъжо спят и няма да ми досаждат..... Whistling Whistling Whistling

# 167
Здравейте слънчеви девойки !
Времето е приказно , истинско циганско лято и тайно се моля , синоптиците да са объркали прогнозите , че не мога да си представя как от утре пак ще свият студове  Praynig Praynig Praynig!
Алексче ,  Heart Eyesмного ми е мъчно , че си болничка Cry , стискам палци по- бързо да се възстановиш  Praynig!  И да ти кажа , че тази работа не е от съня , ами от голямото чистене , дето си го беше спретнала от онези дни !Явно си стояла на течение , морна , изпотена и - ето резултата!Сега ми обещай , че ще лежиш и ще почиваш поне три дни , защото трябва да си кукуряк - път те чака  Wink! Дано вече си по- добре , че много те гушкам и те целувам ( да не ме заразиш Laughing)!
Прима , големи вкусотии предлагаш  Peace! Ще всема да се "подхлъзна " пак ooooh!!
Диляна , добре дошла в разделната дружинка !  bouquet
Много цунки на всички , по домова книга! Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 168
  • София
Благодаря, gospojataSunglasses

Аз малко се пооплетох,но горе-долу ми се изясниха нещата.
Искам да попитам за месото. Видях,че може да се комбинира със зеленчуци и зеленчуци със скорбяла. Тези ли са със скорбяла: гъби,спанак,магданоз,чушки,целина,зелен фасул,тиква,чесън? Simple Smile

# 169
Минавам да ви навестя!  Hug В добро състояние на духа съм. Дано тоя път да успея. Имаме гости от Бостън за уикенда и е голям кеф.
Днес ще готвя хрупкавия карфиол на фурна на Лео, само че съм модифицирала пастата за паниране с вода, за да е разделно. Вече го правих веднъж и стана ужасно вкусен. Препоръчвам ви го като представителна, бърза и лесна манджа.   chef

Гадинка, добре дошла.  welcome

# 170
  • Скопие/Асеновград
Привет, милички Hug
вече съм вкъщи, но ако много обикалям, започва да ми тежи главата и да ме боли. Било от упойката. Сестрите ми казаха да лежа, но вкъщи няма как. Избеснявам вече Simple Smile
Не разбрах точно какво съм имала, зашото още нямам епикризата, но било първа фаза и се лекувало с инжекции в коляното.Другата седмица ще ми свалят двата конеца.
В цялата ситуация си бях стриктно разделна и общо взето съм добре Mr. Green Сега трябва да лягам ,защото ме стегна врата Sad

# 171
Привет мацки !
Не знам дали навсякъде е така , но в София е ужасно студено , ветровито и не спира да вали  Sad!
Алексче ,  Heart Eyes надявам се , че вече си по - добре  Praynig! От вчера мойто мъж не що се е разсополивил , та го тъпча с всякакви илачи - дано да е само настинка и мине бързо , че както е на снимки денонощно , не знам как ще изкара.
Мимче ,  Hug радвам се , че всичко е минало благополучно Praynig Peace! Каквото и да е , щом е "в първа фаза " - няма страшно Wink! Важното е , да си упорита и да го излекуваш докрай , че да не ти създава проблеми в бъдеще! Сега си почивай повече - нека те поглезят мъжете Wink! Поздрави на Зоран и целувки на моя приятел Даме Hug!
Кюбит ,  Praynig Praynig Praynig!Мисля за теб  Peace! И моите приятели живеят в Бостън!
Милички , отивам да си направя един чай и да се увия в одеалцето , че нещо и на мен ми потече носът!
Много целувки на всички ! Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 172
  • тук и там където дойде
Здравейте момичета,
Днес времето е ужасно студено, след вчерашното "Лято",
Добре дошла Гадинка
Алекс липсва ни твойто сутрешно кафенце
Госпожата за жалост синоптиците не са объркали дано се поправят тия дни  Praynig
Мимче пожелавам ти скоро да се почувстваш по-добре и да се възстановиш напълно
Днес няма да ви изкушавам  Joy

# 173
Здравейте момичета,
днес хапнах малко киндерс шоколадче но нямам угризения...... Mr. Green Mr. Green Mr. Green
То в това време, ми трябва малко доза щастие за по-добро настроение.....
Мим4е браво на теб.Само здраве ти желая..... Praynig
cubbit пожелавам ти  babydust7 на  preggo скоро да те навести, и да се похвалиш с EFP fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover
Знам какво е да чакаш всеки месец с трепет.....

# 174
  • София
Момичета, благодАРЯ ЗА посрещането Simple Smile
Малко ме нямаше на фронта,защото исках да систематизирам всичко,което има на 1вата стр,а и в накои сайтове, за РХ Simple Smile
Вижте каква компилация си направих, дано да отговаря на всички изисквания Simple Smile
След малко ще кача и снимките ми,не съм забравила Simple Smile

Въглехидратно преобладаващи - (с въглехидратно съдържание над 15%, или с преобладаващо такова): хляб и хлебни изделия, ориз и оризови изделия, зърнени храни (пшеница, ръж, просо, елда и т.н.), царевица, картофи, грах (грахът и картофите са високо скорбялни зеленчуци), овесени ядки, кестени и др.

Белтъчно преобладаващи - (с предимно белтъчно съдържание, или с общо присъствие, над 10%): мляко и млечни изделия, яйца, соя и соеви заместители на месото (най-добре е да се ядат отделно от други белтъци и въглехидрати), месо, риба, повечето морски храни (миди, стриди, омари, скариди), ядки и др.

Бобови храни - (комбиниран тип храни с приблизително равностоен състав на вещества): зрял фасул, леща, нахут, фъстъци и др.) Мастно преобладаващи - (със съдържание на мазнини над 55%, изцяло такива, или с преобладаващ много над другите основни вещества % в състава на храната): Растителни масла от семена и ядки, зехтин, мас, масло, сметана, топени сирена с масленост над 60%, семена, палмово масло, кокосово масло и др.

Захарно преобладаващи - (това са сладки храни, съдържащи моно и дизахариди): мед, бяла захар (захароза), фруктоза, малтоза, лактоза, гликоза, шоколадови изделия, сладка, конфитюри и др. Плодове: Ябълки, круши, череши, дюли, черници, вишни, банани, фурми, портокали, мандарини, тенджерини, грейпфрути, грозде, кайсии, праскови, смокини, мушмули, киви, ананас, нар, райска ябълка, ягоди, малини, боровинки, къпини, пъпеши, дини (последните два плода се консумират отделно дори и от плодовете) и др.

Зелечуци - краставици, домати, марули, салати, чушки, спанак, зеле, карфиол, броколи, тиквички, тиква, моркови, зелен фасул, зелен грах, магданоз, копър, целина, патладжани, бамя, ряпа, суров картоф, репички и др.

Киселинни храни (тук са включени някои храни с особен характер, отличаващи се с ниско pH): лимони, шипки, касис, кисели краставички, кисело зеле, кисел чесън, туршйи и др. продукти подложени на млечно-кисела ферментация. И някои напитки: Черен чай, кафе, газирана вода, бира, вино, гроздов сок и др.

Не се препоръчват, вредни:
бялата захар и захарните изделия,солта (колкото по-малко, толкова по-добре), кафето и всичко,което съдържа кофеин, газираните напитки

Да избягваме:
Рафинирана захар, консерви (всички видове), свинско месо (и производните му), оцет и сол, мазнини за пържене и паниране (по-добре топено масло), газирани напитки, кондензирано мляко, черен чай.

Кисело мляко
Добра комбинация с:
-моркови, краставици, зеле, домати, тиквички, коприва, праз,киселец,чушки, спанак,зелен фасул, маслини и гъби;
-прясно мляко
-плодове, богати на захари: банан, презрели плодове, сушени плодове
Лоша комбинация с кисело мляко:
Месо и риба; картофи и бобови зеленчуци (съдържащи скорбяла);хляб и тестени изделия, сладкиши;

Прясно мляко:
Свареното такова трябва да се приема самостоятелно!!!!!!!!
Трудносмилаемо е и следващото хранене е добре да бъде поне след 2 часа.
Добра комбинация с прясно мляко:кисело мляко, гъби, кисели плодове
Проблематично: зеленчуци, сладки плодове, сметана, яйца
Лошо: месо и риба; скорбялни зеленчуци; хляб и тестени изделия; захар и мед; маслини, ядки, семена и зърнени храни; сирене.

Боб:
Да се консумира самостоятелно и никога в комбинация с белтъчини и скорбялни храни!!! Не трябва да се консумират с месо (боб с наденица не върви)Важно също вечер да не ядете бобови храни,защото са трудносмилаеми.

Месо:
Добра комбинация е месо с:
-салата от сурови безскорбялни зеленчуци;
-готвено месо с лук, праз,морков, чушки, зелен боб, зеле и други безскорбялни зеленчуци;
Лошо се съчетава месото с:
-салата от боб, леща, грах, картофи
-готвено месо със стар боб, леща,грах, картофи, ориз, брашно, зърнени храни;
-сирене, кашкавал, яйца, кисело мляко

Хляб и тестени изделия:
Добра комбинация е:
-хляб с намазано краве масло (забележете,че маргаринът никъде не се споменава; той е нещо изкуствено и се смила трудно)
-хляб с гъби, маслини, жълтък;
-хляб със сурови или варени безскорбялни зеленчуци
-хляб с ГОТВЕНО ястие от скорбялни зеленчуци
Да се избягва:
-хляб с боб; хляб с картофена салата, защото много се завишава нивото на въглехидратите.

Необходимите и препоръчителни интервали след хранене са както следва:
- след плодове- 30мин;
- след зеленчуци- 30мин до 1ч,
- зеле, моркови, ряпа- 2.5- 3ч;
- хляб, тестени изделия, ядки- 2-3ч;
- варива/ боб, леща, жито, царевица/- 3-4 ч;
- месо- 4-6ч;
- риба- 2-3 ч;
- млечни/ пр. мляко- 1ч;
- кис. мляко- 2-3ч;
- сирене, кашкавал-3ч/
- мазна храна- 5ч;
- течности- напускат веднага стомаха;

БЕЛТЪЧИНИ:
Месо, яйца, сирене,мая,соя,фъстъци,ядки

СКОРБЯЛА:
Със: ориз,царевица,хляб,чипс,нишесте,спагети,пуканки,варени картофи,карт. пюре
Без: гъби,спанак,магданоз,чушки,целина, зелен  фасул,тиква,чесън;праз,патладжани,зеле,маруля,краставици,тиквички,лук,домати

ЗАХАРИ:
Растителни: мед,бонбони,газирано,сладка,конфитюри,шоколад
Плодове: банан,пъпеш,сливи,манго,смокини,компоти,сушени плодове,шипка,манго
Мляко

МАЗНИНИ:
Животински: мас
Растителни: олио,зехтин,майонеза,маргарин,маслини
Млечни: масло, сметана, яйчен жълтък

КИСЕЛИНИ:
Плодове: круша,череша,ябълка,банан,слива,ягода,грозде,праскова,портокал,дюля
Напитки: вино,газирано,нес кафе,мин вода
Млечна: кисело зеле, кис краставици, кисело мляко

ДА УТОЧНЯ: КОМБИНИРАНЕТО НА ОТДЕЛНИ ХРАНИ ВАЖИ ЗА ЕДНО ЯДЕНЕ- ЗАКУСКА/ОБЯД/ВЕЧЕРЯ.

ДАВАМ ПРИМЕР: Не е подходяща комбинация на X и Y. НО на обяд може да ядете X, а на вечеря може да ядете Y !!! ВАЖНОТО е да не присъстват в чинията ви заедно!!! Simple Smile

1.ДОБРИ КОМБИНАЦИИ:       
1.Белтъчини и мазнини
2.Скорбяла и мазнини
3.Мазнини и киселини
4.Захари и киселини
5.Разл. Видове скорбяла
6.Бобови храни-самостоятелно
7.Плодове преди хранене

2.ЛОШИ КОМБИНАЦИИ:
1.Белтъчини и скорбяла
2.Скорбяла и захари
3.Скорбяла и киселини
4.Белтъчини и киселини
5.МАзнини и захари
6.Белтъчини и захари
7.Плодове и зеленчуци- не заедно

ДОБРИ:
2.-Хляб с масло
-Спагети с масло
-задушени картофи
-задушен ориз
-картофено пюре с домашна майонеза
-чипс /раст мазнина/
3.-тлъста риба
-ядки с кисел плод
-сирене с домати
-сирене с кисел плод
4.-кис.мляко със сладък плод
-кис.мляко със захар
-сладък с кисел плид

ЛОШИ:
1.-хляб и сирене
-месо и картофи
-пиле с ориз
-Спагети със сирене
2.-филия с конфитюр
-торти,вафли,сладкиши
3.-хляб с домати
-спагети с доматен сос
-квасен хляб
-картофи с кисели краставици
-бира с картофи
-ориз с мариновани зеленчуци
4.-месо със кисело зеле,кис краставици,кис мляко
-кренвирши,наденица със кисело зеле
-ориз със сос
5.-ядки със сладък плод
-сирене с конфитюр
-шоколад, марципан,нуга
6.-сладък десерт след белтъчна храна
7.-бекон с яйца
-сирене с ядки
-месо със сирене
8..да не се смесват разл. Видове мазнини
9.-плодове и зеленчуци заедно НЕ 

# 175
Бряххххххххх #Crazy! Това не ми се беше случвало - да влезна в темичката ни и никой още да не се е разписал! Къде сте , бе хора ? Зазимихте ли се вече newsm78? Надявам се , че всички сте здрави и тишината тук се дължи на "много работа , по важни , държавни дела "!
Алексче ,  Heart Eyes надявам се , че вече си оздравяла и отново бодро , бодро шеташ из къщи ! Кога ще пътуваш насам? Хайде , че вече ги сънувам тез шоколадови баклавички ooooh!!
Лени ,  Heart Eyes чакам включване като  имаш време - домъчняло ми е за теб Sad!
Мимче ,  Hug как си миличка ? Дано вече не те боли  Praynig! Епикризата готова ли е ?
Кюбит ,  Hug ти как си ? Нали си знаеш - стискам палци нон- стоп и си мисля за вас Praynig!
Йонито , ми ти къде се изгуби ? Да нямате пак гости и да сте на опознавателни разходки ?! Как е малката бърборица ? Като казах бърборица - скоро не сме гледали снимки и на една друга хубавица - Софи , къде пак зачезнахте ? Hug
Минето - и тя  Crossing Arms! Хвърли ни тук в едни сладки изкушения и грехове и на з....ряза Wink
Сладунето сигурно е обикаляла баирите събота и неделя( дано само снегът не ги е затрупал нейде из баирите  Praynig) , а още чакаме снимките от Триград!
Мади ,  Hug и ти зачезна , Ками - тоже  Thinking
Ли сигурно пише лулички и ченгели , та чак и е втръснало от писане и за това я няма никаква...
Много ми е пусто тук , липсвате ми  Cry! Отивам да си давя мъката , тогава пък Crossing Arms!

# 176
Днес хич не бях разделна....3 дни съм с ужасни болки. Болят ме венците и не мога да спя.....
Във сряда съм на ирисова диагностика да видим какво ще каже доктора.....

# 177
sladkish4e, аз пък в събота не бях разделна  Embarassed и в неделя горко си платих. Стомахът ме болеше чудовищно.  Confused Вече съм добре.
gospojata, Чакам с нетърпение момента за тест. Хиляди благодарности за стиснатите палци.   bouquet Госпожо, аз имам доста приятели в бостънско, да не се окаже, че имаме общи с теб.  Grinning
Мимче, на теб ти пожелавам бързо възстановяване.  Hug Аз някак си съм пропуснала, че имаш проблем, чак след операцията разбрах.  Embarassed
Алекс също се губи по фронта и няма кафе. Надявам се всичко да е ок при нея.  Hug
Йони, Мина, Сладун, Мади, Ками, Ли (сигурно пропускам някой  Embarassed)л, целувки за всички ви.

Днес ще готвя рататуй. Поне се каня здраво...  Crazy Мъжът ми много го обича, особено като "обогатя" рецептата с пащърнак.   chef

# 178
  • тук и там където дойде
Добро утро момичета,
да се запиша и аз. Като няма кафенце надявам се да не сте заспали всички и да има раздвижване, почивните дни минаха все пак .  Wink може да се дължи ан хубавото време знам ли. Crazy
Алексче дано си се оправила вече, че не може да се събудим  Laughing

# 179
Миличките ми те Hug.
Толкова мило ми стана  Heart Eyes!
За жалост не съм добре ,не съм била по- болна през целия си живот . Sad
Какъв беше този вирус ooooh!, изпи ми кръвчицата ,не съм яла не помня откога ....
Но ...спирам с оплакванията ,ще се оправя .
Сега ще ви сервирам кафенце и отивам да лягам .
Цунки на всички  love001

Общи условия

Активация на акаунт