Отговори
# 165
А аз днес по обяд получих кръвоизлив от носа и доста се притесних. Не беше обилен, малко, но колкото да ме уплаши... Та разрових се насам натам в нета и пише, че е нормално явление по време на бременността при някои мами. Аз нямам проблеми с капилярите и кръвното налягане, но ... Ако някоя мама знае нещо по въпроса или й се е случвало нека да пише за по - голямо спокойствие! smile3503
В книгата,която си купих за бременни пише,че е нормално да ти тече кръв от носа.Довечера като се прибера ще прочета точно как го обясняват и ще пиша.На мен също ми се е случвало от както забременях.
Аз също усещам бебо рядко CryНямам търпение да дойде 18.09. да видим малкото човече!

# 166
  • София
Здравейте, момичета!
Добре дошли на новите мами! 
Това, което става с Прити е ужасно!  Cry Сълзите ми се стичат, когато пиша всичко това и не знам какво да кажа. Мила Прити, бъди силна утре и те чакаме в най-скоро време да ни зарадваш с някоя прекрасна новина! Аз вярвам в това, че ще имаш едно здраво и прекрасно бебче!  Hug

# 167
Благодаря за инфото за Но-шпа. То било дребни стотинки.

Васи  к- не се шашкай. Кървенето от носа и венците са едни от "бонусите" на бременноста. Яж повече портокали и киви заради вит. С.  НЯМА НИЩО СТРАШНО ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ.

# 168
Минавам само да ви кажа-ще си имаме МОМИЧЕ stork-girl!!!
Аз съм най-щастливата на света Laughing Grinning Grinning

# 169
Здравейте,момичета! Току що се връщам от преглед.Надявах се да разбера вече пола на бебетата си и толкова се радвах,обаче доктора реши да ме изненада с неприятни новини.Всъщност дори незнам да се притеснявам ли или не.Първо-нисък ми бил хемоглобина,а не трябвало да е така,второ(и всъщност то ме притеснява) имам скъсяване на шийката на матката и след преглед след още един месец (сега съм в 17 г.с.) ако се скъсявала още щяло да се наложи да ми се прави серклаж.Моля ви,обяснете ми какво представлява самата операция и всичко,което знаете за нея,защото мисля,че се притеснявам доста.Не искам да си го набивам в главата,защото ще се побъркам от мислене.Просто искам да знам подробностите.
Благодаря ви предварително!

# 170
foxy81  не се притеснявай излишно. До колкото съм чела серкелажа е връзване на шииката на матката докато износваш бебоците. При теб сигурно е така защото да двамца или не знам, но не е страшно. Ако искаш пусни си в гугала "серкелаж" и ще ти излязат няколко статиики и коментари. Но мисля че е излишно да го мислиш преди да се наложи. Напълно е възможно да ти се размине. А за още по-сигурно може да разпиташ лекаря си, той най-правилно ще ти каже.

# 171
  • Sofia
Фокси, не се притеснявай! За хемоглобина - ако е нисък се изписват препарати с желязо, пият се и той се покачва. Много мами са така. Аз също бях с нисък, пих 10 дни Тотема и ми се вдигна. Сега предполагам, че пак ще ми дадат, защото пак виждам всичко на звездички и май пак е същия проблем Sad Няма страшно! А за серклажа - не е нито страшно,нито опасно,прави се под анестезия и няма опасност за бебетата. Това е един вид предпазна мярка да не получиш разкритие предварително. Особено като си с близнаци, напрежението върху шийката ще е много голямо към края и ти я зашиват, за да не се отвори предварително. Много дървено го обясних, но в общи линии е така. Спокойно! Няма страшно! Hug

# 172
Благодаря ви,мили момичета! Малко ме успокоихте.А случайно някой знае ли каква е цената за серклаж в АГ Селена-Пловдив или по принцип и колко дни е престоя в болницата след операцията? Поне ориентировъчно да знам...

Последна редакция: вт, 16 сеп 2008, 19:16 от foxy81

# 173
  • окр Пазарджик
Здравейте !

Pretty много съжелявам ,че ти се случва това ! Кураж ! Всяко зло за добро , сигурна съм ,че хубавите мигове тепърва предстоят ! Прегръщам те!

Мами искам да ви споделя , че съм малко смутена от генеколога ми  , затова ,че ми предписа спазмалгон , ако имам болки . Е аз имам болки , след като започнах работа не са инцидентни ами ме боли всеки ден , приличат на менструални . Работата е там че днес си закупих поредната опаковка и прочетох листовката : противопоказания - бременост и кърмене и не се прилага при бременост и кърмене и при хора с черноддробни  и бъбречни заболявания   и освен това докато бях в болницата на задържане ме тъпкаха по 3 пъти на ден пак по предписание на същия лекар, а преди това прати мъжа ми за лекарство , което се оказа че не се произвежда от 20 години и разбира се аз сега му нямам доверие. Но за съжаление той е единствен за околията  и не мога да го сменя или подлагам под съмнение изписаните рецепти. Всъщност съмненията ми са породени от това ,че на никоя от вас не е изписан спазмалгон, а всички пиете нош па .Чудя се сега дали на своя глава да си взема нош-па или да го питам лекаря , но така ще подложа под въпрос неговата компетентност и , нали разбирате , ще ме гледа с други очи , което не би било добре за мен . Моля за мнения Thinking

# 174
Здравейте !

Pretty много съжелявам ,че ти се случва това ! Кураж ! Всяко зло за добро , сигурна съм ,че хубавите мигове тепърва предстоят ! Прегръщам те!

Мами искам да ви споделя , че съм малко смутена от генеколога ми  , затова ,че ми предписа спазмалгон , ако имам болки . Е аз имам болки , след като започнах работа не са инцидентни ами ме боли всеки ден , приличат на менструални . Работата е там че днес си закупих поредната опаковка и прочетох листовката : противопоказания - бременост и кърмене и не се прилага при бременост и кърмене и при хора с черноддробни  и бъбречни заболявания   и освен това докато бях в болницата на задържане ме тъпкаха по 3 пъти на ден пак по предписание на същия лекар, а преди това прати мъжа ми за лекарство , което се оказа че не се произвежда от 20 години и разбира се аз сега му нямам доверие. Но за съжаление той е единствен за околията  и не мога да го сменя или подлагам под съмнение изписаните рецепти. Всъщност съмненията ми са породени от това ,че на никоя от вас не е изписан спазмалгон, а всички пиете нош па .Чудя се сега дали на своя глава да си взема нош-па или да го питам лекаря , но така ще подложа под въпрос неговата компетентност и , нали разбирате , ще ме гледа с други очи , което не би било добре за мен . Моля за мнения Thinking

Много ми се иска да ти помогна,но аз също пиех до скоро но-шпа заради болки.Пиех по 6!!! на ден-3х2.От една седмица не ги пия,но общо взето от самото начало на бремеността до сега си ги ядях като бонбонки Simple Smile Водя се рискова бременност,така че предполагам,че с нищо няма да ти навредят.А и сега се сещам друго...понеже бях в чужбина,лекарствата ми свършиха,а там нямаше но-шпа,лекаря ми каза,че мога да го заместя само с  бусколизин...
Това е от мен.Не че ти помогнах много,де...

# 175
Marin4eпо-добре си вземай нош-па 3*1.То противопоказанията ясно ти казват бременност и кърмене.Не рискувай!!  bouquet

# 176
  • София
Добър вечер, мили дами и от мен...аз не съм писала няколко дни, защото от петък не се чувствам добре, реших да ви прочета в събота и попаднах на неприятната новина за Прити, много се натъжих, нямах желание да пиша, само четях всеки ден с надеждата да се окаже лекарска грешка както при мен в началото на бременността ми (то си беше поради некадърността на лекаря) или пък някакво недоразумение и днес като прочетох какво се е случило ми стана още по-кофти, днес бях на ФМ във Фемина при д-р Цолова и когато тя каза наред с другите неща, че белите образувания в мозъчето на бебчо са равни по цвят и хомогенни, което значи че няма кисти, първото което се сетих е, че кистите явно се виждат доста лесно на ехограф и ми стана тъжно за Прити, почти знаех какъв ще е резултата, но не исках...искам само да й кажа, ако още има сили да чете тук, че е нощта е най-тъмна точно преди изгрев, да бъде силна и да вярва, че скоро ще роди едно прекрасно и здраво бебенце!!!

Сега за мен, като типична бременна, светът ми е обърнат най-вече към себе си, явно е инстинкт за съхранение на потомството, знам ли:) Та в петък вечерта получих пак разстройство, не много сериозно и пренебрегнах диетата, в събота ме боля глава и не бях добре, имах гной и по едната сливица, махнах си го, но на другия ден реших за всеки случай да отида на лекар, тя като разбра, че съм бременна и каза, че рецепта няма да ни трябва, гнойта я бях изчистила, все пак ми каза да ис правя гаргара с лайка и сода, това го оправихме, даде ми 3 дни болнични и каза, че по-зле няма да става, най-много да хвана нещо друго, защото ми е отслабена имунната исстема, да ама не, днес имах ужасно разстройство, не че ми беше минало от петък, всеки ден ставаше малко по малко все по-зле и по-зле, ама защото аз съм си виновна и не пазих диета, та днес беше върха, уплаших се за бебчо, пих но-шпа, от толкова напъване дано не съм му навредила, цял ден ям солети, сухари, обикновени бисквити и варени картофи, сега съм слава богу по-добре и дано до утре да се оправя, че в четвъртък съм на работа, а в събота на сватба извън града...

Както и да е, спирам с моите неволи, дано всичко да е наред със здравето ми и съответно със здравето на бебчо, да ви разкажа и за ФМ днес, понеже може би още мами имат час при д-р Цолова и се чудят какви са впечатленията за нея, да ви кажа че апраурата им е доста добра, а двамата с мъжа ми останахме много доволни от лекарката, обяснява добре и отговаря на въпросите ни, беше много мила, оказа се че бебчо си е наред и е хубаво както каза laracroft1 да отидем и на още една ФМ от 28 до 32 г.с., най-хубавата новина, която научихме е, че ще си имаме малък мъж  stork-boy   Laughing Във връзка с това бих искала да помоля мамите, които знаят паролата за общия профил да ми я пратят на лични или ако не им представлява трудност да ми добавят едно синьо щъркелче и до моето име, предварително ви благодаря!!!

Да знаете само колко съм щастлива и спокойна днес, понеже още не усещам бебчо добре, даже не съм убедена, че е той, много се притеснявах дали всичко е наред, но е с добра сърдечна и двигателна активност, явно плацената си има значение, та много се успокоих...

Днес си купих и 2 панталона, мисля с тях да изкарам и зимата, един черен, много хубава материя и плътна и еластична и едни дънки, купих ги от Мия на Княз Борис, бяха по 52 лв, не е малко, ама като гледам в другите магазина как цените варират около 100...уффф, понеже нямаме избор в един момент като нищо не ни става вече и коремчето расте и те от това печелят, не влагат кой знае колко повече материал, за труда си е същия като и за другите панталони, ама всички като продават скъпо, нямаме избор, ще купуваме, къде ще ходим, та така де, изръсих се 104 лв за 2 панталона, ама повече няма да си купя, това е, днес обаче бях на лекар с един разкопчан панталон и дълга блуза, просто нямах избор, трябваше да напазарувам и така....

Ами...това е от мен за тази вечер, утре пак ще пиша, много целувки за всички мами от мен и дано всичко е наред със всички ни до февруари  Praynig

# 177
  • Варна
Може ли да помоля и аз за паролата на общия профил. Искам да се пробвам да си сложа  stork-girl stork-girl

# 178
  • София
Не мога да спра да мисля за Pretty и в същото време нямам желание да пиша.

Pretty, бъди силна, за да можеш да преминеш през изпитанието, но се опитай да гледаш напред и да не се отчайваш, че един ден ще гушнеш своето бебче.  Hug Hug

Вчера бях на преглед, но все още не знам какъв ще е моя щъркел.  newsm78
Лека вечер момичета и се пазете.

# 179
Здравейте момичета. Охх, от няколко дни следя какво става с Прити...Наистина е много тежко и мъчно това, което й се случва. Нека Бог й дава сила  Praynig
Честито на мамите, които са разбрали пола на бебетата, знам, че е много вълнуващо, аз явно трябва да изчакам още, докато разбера. Напоследък не пиша, дори и миналата тема пропуснах  Blush, но се готвя за държавен изпит и докато спи моята мома се мъча да уча по нещичко.
Иначе на мен ми откриха бактерии в урината и сега не знам какво ще трябва да правя...
За хемоглобина, и на мен ми е нисък-121-но май не е толкова зле. Пия витамини Пренатал, дано малко да се повлия от тях, иначе пак ще се стигне до желязо.
iva_angel, не се тревожи, бебето си е много здраво закрепено, и аз като бях болна и много се тревожих, но то си е така устроено, че дори и като сме болни, бебето да не се влияе толкова, все пак е почти невъзможно за 9 месеца да сме все здрави.
Пожелавам ви лека и спокойна нощ, дано вече има положителни новини и тежките моменти да останат в миналото!

Общи условия

Активация на акаунт