За първа година в детската градина! - 4 част

• 16 335
  • 394
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Все още за нас няма първи учебен ден. Септември ще бъде май....ама догодина. Свекърва ми е минала преди няколко дена през детската, само майстори, които са и казали, че някъде около 01.10 дано стане готово.
Питам аз-какво ставаше, ако нямах баба под ръка? Детегледачката вече я освободих и да предположим, че си е намерила друго дете. Бахти и държавата, бахти и хората, бахти и управията (без извинение).
...

Пъзел, пускаш си неплатен и стискаш палци да не те уволнят.  Tired Аз поне съм в такова положение, да не говорим, че тази седмица ще ходя на работа и майка ще си пуска отпуск, май и тя вече неплатен.  ooooh! Абе изобщо...  smile3514

# 61
Спяща, на мене най-малкият ми проблем е уволнението. Щото няма да ме уволнят, но АЗ СЪМ , на практика, в неизгодно положение, губя ПАРИ!!!(не аз, лично, но свекървата разказа за млад татко от родителската среща, който се чудел какво да прави.
Не го обичам този емотикон,  #2gunfire #2gunfire-но сега ми идат МНОГО от него да наслагам ей тук. #2gunfire #2gunfire

# 62
Ние утре сме на линия. Дано промяната на времето не ни се отрази зле!
Сега сякаш има повече желание за градината, но предната седмица беше голям стрес.
Утре, като е лошо времето сигурно ще пеят повече песнички и ще имат повече занимания, дано да му е по-интересно на нашия батко и да се върне доволен - и да няма болни дечица  Praynig

# 63
  • София
Е ,та само аз ли съм 2 смяна?Но за сметка на това от 16ч. ще остана сама с 80деца.Завиждате ли ми?Дано да е благородно.
Ипри мен ще има нови деяица ,които въобще не са ходели даже и на ясла.
Mr. Green

# 64
  • Добрич
Е ,та само аз ли съм 2 смяна?Но за сметка на това от 16ч. ще остана сама с 80деца.Завиждате ли ми?Дано да е благородно.
И при мен ще има нови деца ,които въобще не са ходели даже и на ясла.

Каква е тази смяна, в която учителка остава сама с 80 деца? А къде са другите учителки по това време? Не мога да си представя, че може една учителка да отговаря за живота и здравето едновременно на 80 деца от детската градина. Според мен не е възможно практически.

Питам без лоши чувства.

# 65
  • Петрич
Сетих се да питам - кога си взимате децата?
Два дни от миналата седмица беше до обяд, госпожите казват, че е по - добре да бъде цял ден.Аз мога да си го взимам и по - рано, не ми е проблем, но ме убеждават, че детето свиквало до обяд, а все някога ще се наложи да остава и до 4 часа.
Чудя се как да направя - мисля, че за него е по - леко, ако бъде плавен прехода, а учителките ми казват, че ще сбъркам, ако го взимам към 1.

# 66
  • София
Сетих се да питам - кога си взимате децата?
Два дни от миналата седмица беше до обяд, госпожите казват, че е по - добре да бъде цял ден.Аз мога да си го взимам и по - рано, не ми е проблем, но ме убеждават, че детето свиквало до обяд, а все някога ще се наложи да остава и до 4 часа.
Чудя се как да направя - мисля, че за него е по - леко, ако бъде плавен прехода, а учителките ми казват, че ще сбъркам, ако го взимам към 1.

При мен само едно момче го вземаха наобяд миналата седмица, всички други си остават за цял ден и вече са се адаптирали успешно, докато се качим горе в групата се успокояват. Аз лично смятам, че вземането на деца по обед е погрешно, щом не е в яслата, наистина свикват и после и за учителите, и за децата става доста по-трудно адаптирането и свикването с режима в градината. А към 1 е късно, в 12.30 вече всички са по креватите, някои заспиват почти веднага и като ми звъннат отдолу да си вземат детето, се будят някои и се почва пак рев и драма. Или изобщо не заспиват след това. Я си представи 25 неспящи ревящи 3-годишни деца Crazy Така че госпожите са прави - остави детето за цял ден, много по-бързо свикват Peace

# 67
Аз смятам въобще да ходи само до обяд. Поне докато не видя кое накъде ще тръгне.
Освен това той никога у дома не заспива дори в 13.30, камо ли в 12. 30ч.

# 68
И ние вкъщи се приспиваме към 14 часа до към 16. Това ни е следобедния сън. Днес например заспаха към 15 часа.
Затова му е трудно да се адаптира така изведнъж.
Миналата седмица само първия ден беше цял ден, след това два дни до обяд 12 и 30 и после четвъртък и петък го освободих, защото братовчедите му от Бургас бяха на гости няколко дни.
Та утре ще видим как ще е цял ден.
И аз имам възможност да го взимам, но предпочитам да свикне. Обаче, все пак моят син е на 5 годинки. Ако беше по-малък щях със сигурност да си го взимам на обяд, ако имах възможност и ако учителките нямаха нищо против.

# 69
  • София
Е, в къщи си е вкъщи Simple Smile))
Моя заспира към 3-4 и спи по 2-3 часа.....
Но и сутрин става в 9-10....което няма да го бъде от утре, така, че до към 12-13 смятам, че ще е уморен и ще си спи с кеф.....просто целия му режим ще се измести с 2 часа напред Simple Smile
Аз смятам да звъня утре по обяд да кажат как е, ако е спокоен, ще си го оставя цял ден....така смятам, че е по-добре....ако обаче е мн разтроен, не ял и т.н. ще си го вземем наобяд.

# 70
  • Варна
Освен това той никога у дома не заспива дори в 13.30, камо ли в 12. 30ч.

И дъщеря ми вкъщи не заспива преди 13.30-14.00. Ама в градината заспива заедно с другите.

Днес й разправям, че утре ще има нови деца, които сигурно ще плачат. Тя ми отговори: " Оф, пак ще ме боли главата."
Надявам се да не ревне с тях...

# 71
Здравейте! Днес заведох Мария за първи път на детска градина. Подаде ръка на госпожата и влезе с усмивка . В градината бяха пуснали силна музика и не се чуваха другите ревящи дечица и тя влезе с желание. Надявам се да и хареса и да не плаче по-късно за мен Praynig.

# 72
  • Враца
И Марина вече е на детска градина. Много се радваше, че ще ходи, но като влезе вътре и се поуплаши сякаш. Учителката изглежда мила, ще видим как ще е нататък.

# 73
Моят син у нас не искаше да спи изобщо следобяд от тригодишен , но там си спи и си яде , слагат ги към 12,30-13 ч и си спят.
Според мен по-добре е да си стоят цял ден, стреса е първата седмица само, но ще свикнат.

# 74
Ох , ние започнахме с мрънкане вкъщи, което премина в плач по пътя и в детската градина. Заведох го нарочно по-късничко. Почти всички деца бяха там, радостни, весели, имаше балони за първия учебен ден, а моят човек плаче ли плаче..... Cry
Как да реагирам не знам?!
Като го успокоявам сякаш по-силно започва да плаче, става му мъчно, като му се скарам пак плаче.....Не иска и не иска на градината. Дано по-скоро се адаптира, ако не май ще се отписваме, поне, докато съм вкъщи и дъщеря ми не тръгне и тя на градина.

Общи условия

Активация на акаунт