За първа година в детската градина! - 4 част

• 16 341
  • 394
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Добро утро и от мен  Tired
Стелла днес е четвърти ден на градинка и за пръв път плака сутринта  Cry С желание тръгна, но там пак имаше ревящо детенце и тя след него... Взеха ми я ревяща, гушна я чужда леличка да я качи горе с още едно момиченце от групата. Нашата леля слезе после и каза, че бая си поплаква Стелла през деня. А за напишкването вчера каза да не се тревожа, давали им сок и бая аварии е имало. Моята се е напишкала след като се е събудила, явно не е отишла веднага в тоалетната Sad
Ох, къса ми се сърцето сега, на обяд ще звънна да питам как е. Довечера имаме родителска среща, ще видим какво ще трябва да се купува  Money
Успешен ден на всички дечица и дано са здравички  Hug

# 316
След три дни голям ентусиазъм, днес баща му го заведе разреван Confused
Ревал е през целия път, като стигнали до градината- спрял, но като видял вътре ревящите деца, и той започнал пак.
Явно няма да ни подмине ревящия период.

Той си мисли, че аз стоя цял ден долу и го чакам, защото само едно ми повтаря: "Мамо, като се наспинкам и си изпия айрянчето, и госпожата ще ме свали при теб!"
Може би и затова беше сутрешния рев, защото видя че аз оставам в къщи, не знам.

Бубе, родителската се отлага за другата седмица Wink

# 317
Четвъртият ден и при нас се оказа най- ревливия. Разрева се още преди да тръгнем. Госпожата  я взе ревяща и дърпаща се като малко зверче. Мисля, че направих голяма грешка като поостанах да видя дали ще се успокои, защото така и аз се разстроих и разплаках  Cry

# 318
  • София
Мисля, че направих голяма грешка като поостанах да видя дали ще се успокои, защото така и аз се разстроих и разплаках  Cry

Тук си много права Peace Hug

# 319
Моя днес се разплака, когато почнах да му свалям якето, вече в групата, но......докато бях излязла, вече беше млъкнал. Мисля, че ме пробва Twisted Evil, ако мине-мине, голям дявол е. За щастие първата седмица изобщо не плака, тъй че ми спести терзанията, а сега вече мърдане няма.

# 320
Здравейте!

И ние сме за 1ва година на ДГ. Дъщеря ми е на 2г6м и групата е междинна - за дечица, родени през 2006 (януари-юни). Днес беше голям ужас, 3ти ден й е. Плака много Sad Гледам да не се поддавам, говоря й, знам че й е тежко, но гледам да я убедя, че всички големи дечица ходят на ДГ и че там ще й хареса след като се опознаят с дечицата... И също, че мама или тати винаги ще идват да я вземат, а до тогава трябва да си играе спокойно с дечицата. Не знам колко ме разбира, защото се мъчи да ме надвика с рев, че не иска в ДГ. В ДГ изглеждат много мили, даже вчера някой я беше гушкал, защото миришеше на чужд парфюм. Даже тя ми каза, че "бускужата" я била галила по косата. Явно трябва да го "преболедува" този период... Дали съм права, не знам, сърцето ми се къса, но мисля, че всяко дете трябва да мине през ДГ - по много причини. Аз съм ходила, имам доста приятни спомени от тогава, въпреки, че и аз съм плачела. Мъжът ми и той така.

Пети, сега влизам в темата, но ми става ясно, че явно работиш в ДГ. Добре е, че тук има такива хора, за да успокояват притесненията ни!   bouquet

# 321
Мисля, че направих голяма грешка като поостанах да видя дали ще се успокои, защото така и аз се разстроих и разплаках Cry

Тук си много права Peace Hug

Ох, Пети зная, че е така ама  doh #Puppy dog  Сега съм малко по- спокойна и се надявам и тя да се успокоила  Praynig

# 322
Здравейте!

И ние сме за 1ва година на ДГ. Дъщеря ми е на 2г6м и групата е междинна - за дечица, родени през 2006 (януари-юни).

О, спокойно, моя е на 2г 3месеца, и нашата група е от дечица 2006 г родени. Много са смешни, повечето не говорят, а само се гушкат.

# 323
  • София
На моята щерка днес и е втори ден в градината.За разлика от вчера не рева,а само помрънка на входа да я гушна.
След това си влезна в групата и ми каза чао.Дано и занапред да е така.

# 324
Лелеее,голям отбор се заформя тук.На ревящите на четвъртия ден Simple Smile
И Мишко три дни ходи спокоен,с желание и отговорност,но тази сутрин плака.Не можах да го успокоя,незнам госпожата дали е успяла Simple Smile
Мисля ако каже,че не иска да ходи,да не го пращам.Никога нищо не съм постигнала със сила и винаги трябва да има смислено обяснение.А аз не зная какъв е смисъла да ходи на градина,ако той не иска.А аз като не знам,как да убедя него Simple Smile
Ако успеете да ме убедите,добре.Ако не,утре ще сме си пак двамата Simple Smile

# 325
За мен плюсовете от градината са ясни-дисциплина, обучение, контакти с деца на неговата възраст. При все, че съм с педагогическо образование, не съм сигурна, че  мога да му го осигуря така, както в детската градина. А за социалността на детето няма да споменавам. В училище се вижда кое дете е ходило на градина, а кое  е гледано вкъщи.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2008, 10:09 от МерСедес

# 326
Един от плюсовете на ДГ според мен са, че осигурява средата на детето. Според мен всеки човек трябва да е в неговата среда - децата с други деца, възрастните с други възрастни. Малко по-късно ще се разделят на групи с различни интереси. Така се формира социалното поведение на човек - още от тогава. Мое мнение  Peace

# 327
  • София
и не само социалната среда е фактор за ходенето на градина - ами и работещите родители

# 328
  • София
Един от плюсовете на ДГ според мен са, че осигурява средата на детето. Според мен всеки човек трябва да е в неговата среда - децата с други деца, възрастните с други възрастни. Малко по-късно ще се разделят на групи с различни интереси. Така се формира социалното поведение на човек - още от тогава. Мое мнение  Peace

Абсолютно права си, подкрепям те Hug А ако попадне детето и на читави другарки, какво повече да желаеш Hug

Дудинка, има работещи родители, които не желаят децата им да посещават подобни заведения, било то общински или частни. Наемат си гледачка, в повечето случаи пенсионирана учителка, която гледа детето под похлупак, сакън да не му се случи нещо. Ама как ще се приобщава това дете по-нататък в училище и изобщо в живота, не е ясно. Такива деца, по мои наблюдения, са силно комплексирани и с ниско самочувствие, защото им се иска да са като другите, да играят, дивеят и да правят бели. Това за мен не е вариант, детето трябва да е сред деца и отделно от родителите поне за няколко часа. Peace

# 329
Е това изобщо не го споменавам, но има вероятност родителите да са отлично заплатени и детето да го гледа бавачка, а защо не и  баба . Но детето си има негови интереси и нужди, никой не може да ме убеди, че най-доброто за него е да седи вкъщи с мама или баба, особено като стане по-големичко.

Общи условия

Активация на акаунт