"Скоро аз ще бъда булка, а пък МАРТ ще люшкам люлка"

• 15 578
  • 287
  •   1
Отговори
# 180
Доколкото си спомням ментата не се препоръчва, защото действа успокоително на стомаха и при лениви черва предизвиква запек. Естествено, че който няма проблем с перисталтиката може да пие дори мента.
Съжалявам, ако не съм се изразила правилно.

# 181
  • Варна
Маруся, виждам, че са ти разяснили подробно за въпросните котешки гъбички и за приложението на лекарството. Аз само исках да споделя, че пипнах такова нещо (на дясната ръка, малко над китката - как не съм го предала на бебето, не знам) малко след раждането, като година преди това не съм доближавала, да не говорим да съм докосвала котка. Не помня какво беше лекарството, но също пишеше, че не се препоръчва при бременност и кърмене. Трябваше да се мажа два месеца, но дерматоложката каза, че няма проблем за кърменето. Само знам, че два месеца мазане не беше достатъчно да се махне гадното петно, но аз много време само стоях и го гледах как расте и се надявах да мине (мислех, че е някаква екзема). Вярвам, че при теб ще мине по-бързо и не се ядосвай толкова за котето, защото аз ги пипнах, без дори да съм наближавала котка.

За хемоглобина, предния път стартирах от 116 и 45 дни преди термин беше малко над 100. Тогава вече започнах да пия таблетки желязо и като ме приемаха беше към 110. Две неща мога да посоча като проблем - често получавах силно сърцебиене и явно бебето се роди с нисък хемоглобин. Този път, ако стойностите са ниски, ще започна хапчетата още отсега, че да не се чудя после как да вдигам хемоглобина и на другото бебе (в момента малкия е с 99).

# 182
Добро утро  от мен Simple Smile
Май в това дъждовно и мрачно време още никой не се е събудил. Ами аз да ви почерпя със цитрусче че да не ни хваща настинката  Wink

Честито на мамите които са получили добри резултати от прегледите  Hug много се радвам като чета такива новини.
Катерина78 и аз се притесних за теб. Миличка пиши как се чувстваш сега и се моля да не е нещо сериозно Praynig
Маруся и ти миличка бъди само спокойна и прави каквото са ти казали лекарите. Добре си направила че си поразпитала подробно повече специалисти.
Щом няма опасност за бебо всичко ще е ОК, само за теб ще е малко дискомфортно знам, и аз страдам от какви ли не алергии и обриви постоянно. И много ме е страх сега като вземем да ходим на свекито на гости а тя има котка в къщи /която излиза и навън/, а на двора още котета и кучета.
И пожелавам ви да си прекарате приятно на лекцията днес с Нефертити. Ще ви чакам да разкажете как е минало  Hug

Последна редакция: ср, 17 сеп 2008, 09:10 от Janitsa

# 183
Добро утро и от мен! Аз се събудих със запушен нос и хрема ooooh! Дано не е настинка.
Понякога много често съм така сутрин ,но до обед се оправям.Незнам на какво се дължи.

За Арсена-не съм достатъчно информирана-това което знам го научих от стари теми ,които са вече в архива!
Просто попитах и тука за да събера още информация.Но след като и на вас са казали да не ви слагат ако се наложи малко се стреснах. Имам час чак другата седмица-до тогава смятам да се поровя още из нета и да се консултирам с още един лекар!

# 184
добро утро Hug
аз малко се разстройх от темата на Прити. Силно се моля с нас всичко да си е ок и през март да няма нито една отпаднала от редичките ни.
Днес отидох на работа, но се очертава доста скучен ден. Добре че си взех списание и книга, а и имам да си правя поканите за сватбата. В тая връзка - дънувах, че са ми съсипали роклята Rolling Eyes и мъжлето каза, че ще е най- прекрасната тогава.
А вчера видях снимките на Белла- леле много си красива и щастлива.  Hug
От мен лек и спокоян ден  bouquet

# 185
The_light_2008 виждам за зъболекари говориш. А толкова ли е наложително точно сега да ти умъртвяват нерви и т.н. Ако нямаш силни болки в зъбите може да почакат тези манипулации. Сега може да си направиш малките кариесчета, да си ги пломбират и толкова. И аз знам че при зъболекар много се внимава какво слагат на бременните дори и упойките са различни, а за арсен категорично не.

# 186
  • София
 Добро утро и от мен. Аз няма как да не съм будна, че нали ставам да водя синковеца на градина. На връщане минах през близкия РЕП да купя на детето списание Мечо Пух и видях, че е излязло Моята бременност. Доколкото си спомням се коментирашете в предишните теми и някой го издирваше. Аз вече повече от година си взимам списание Моето дете. Този месец ще е с някакво книжле, но още не е излязло.
 Ох, да ви се оплача - живея на 9-ти етаж и от вчера ни се скапа асансьора. Ужас! Почивам по няколко пъти докато стигна догоре.
 Честито на всички, които празнуват днес. Да са живи, здрави и много обичани.
 Janitsa лигите ми потекоха.

# 187
Добро утро и от мен!

Относно утрогестана - Вчера питах моята АГ да го спирам ли вече, тя каза, че щом имам пълни 12 седмици - да го спра! Виждам и други мнения тук, но и на опаковката на утрогестана пише, че се прилага до края на първия триместър....

[b[color=orangered]]Катерина78[/color][/b] - дано се оправиш бързо и не е нищо сериозно! Ти при кой ходиш на държавно? А при кой смяташ да ходиш на частно? Аз засега съм само на частен АГ....(ако искаш пиши на лични)

The_light_2008, както са ти казали и другите, ако можеш изчакай малко със зъболекаря....

Хубав ден дами  bouquet

# 188
  • Пловдив
Здравейте момичета  Hug
Бързам да се включа, че след малко отивам да лягам...

Вчера се прибрах и след час зацапването се беше усилило малко, но после изведнъж спря и от тогава няма нищо. Все пак днес ще ходя на лекар, само че следобед, че сутринта е все в операции и не мога да го хвана. Утре се надявам да се отчета, но може и да си остана вкъщи...зависи какво ще каже доки.

Като имам време ще ви дочитам...
Между другото в неделя мислехме да заминаваме за Велинград, за 1 седмица, всичко е предварително платено, надявам се да отидем все пак...но в басейна май няма да се влиза. Sad

# 189
  • София
Честит празник, ако има днес сред нас празнуващи имен ден!   bouquet

# 190
  • София
Здравейте милички,
На Софиянки и на именничките, честит празник!
Катерина78, мерси много за отговора за матрака. И аз като другите момичета малко се притесних за теб, но е много добре, че днеска си на преглед. Сега си почивай повече. Стискам палци вече всичко да е отминало и да пишеш като се върнеш от доки! И да си изкарате супер във Велинград, а за басейна - както си прецениш. Аз като бяхме на морето, да си призная, влизах и в басейна, малко ме беше страх, ама слава Богу- нищо не ми стана!
Лек и хубав ден на всички! Ех, как вали навън - само да си легне човек и да спинка сгушен на топличко. Ах... размечтах се... Айде, залавям се с работа, че мен си ме чака  ooooh!

# 191
  • София
 Катерина78, и ние това лято бяхме на Велинград (два дни преди да отидем разбрах, че съм бременна). Аз влизах в детския басейн, защото не смеех да оставя Ники сам, но не съм имала проблем. Имаше и два малки с минерална вода и в тях пък всеки ден сменяха водата. Някъде бях чела, че за да се предпазиш от инфекции в басейн може да поставяш тампон, но незнам дали се препоръчва сега в нашето състояние. Дано всичко е наред и да не ви се провалят плановете. Дори и да не се възползваш от басейна ще си починеш добре.

# 192
  • София - Рим и обратно
Здравейте момичета!
Много спешно искам да ви помоля, ако някоя от вас има телефона на д-р Гергов от Тина Киркова, да ми го прати  Praynig Praynig
Току що (след 3 дни безуспешни опити) се свързах с болницата да ми кажат резултата от микробиология и се оказа, че не е много добър Cry Сега трябва да го намеря, за да ми назначи лечение, казаха ми да му се обадя, но телефон нямали Rolling Eyes Много ми е притеснено. Трябва да си оправя тоя секрет преди евентуалния серклаж и ще се побъркам Sad

# 193
ЛЮБИМА- 9834439   GSM 0889624972-бързо се обаждай и  fingerscrossed  Само не се притеснявай!

# 194
  • София - Рим и обратно
ЛЮБИМА- 9834439   GSM 0889624972-бързо се обаждай и  fingerscrossed  Само не се притеснявай!
Мерси много, Диана  bouquet
Този телефон е все изключен Cry Ще оставя детето на училище и ще ходя до там, не мога да чакам до утре. Стискайте палци да го намеря.

Общи условия

Активация на акаунт