"Скоро аз ще бъда булка, а пък МАРТ ще люшкам люлка"

• 15 572
  • 287
  •   1
Отговори
# 195
Добро утро и от мен! /Макар, че то си е обяд вече/
Днес бях на УЗИ и след това в Майчин дом за БХС. Резултатите ще излезнат чак другата сряда.А в ЖК така ме претупаха набързо, че едва успях да се примоля да ме премерят колко съм наддала - даже се учудиха и викат " ама вкъщи не се ли мериш?" Викам ами не - нямам кантар, защото се развали. За кръвно да не говорим - даже не ги и питах.На УЗИ само набързо - ето му сърчицето, ето главата, краката, набързо записа данните за БХС и това беше.

rossykv, матрака наистина е ТЕД, еднолицев пружинен и струваше около 140 лв., на нас ни е много удобен и хич не е твърд. Води се персон и половина, ама какви размери е точно..не знам.

# 196
Здравейте момичета!
Честит имен ден на всички които празнуват!  bouquet
Ох, не мога да изчета 1 час предишните страници  ooooh!
Момичета, моля ви се почивайте си повече.  Praynig
Какви са тези работи с теб Катерина78- почини си малко в къщи , не ходи на работа всеки доктор ще ти даде колкото искаш дни болничен.
marussia- дано бързо се справиш с екземата и наистина пробвай с крем Здраве и Бочко. Peace
А може ли един въпрос - защо ги пиете тези лекарства- магнерот, нош па , утрогестан и др.? Аз от вас ги чувам тези имена , а доста от вас ги познават. newsm78
С този ремонт  Cry , Embarassed, направо не знам кога ще се оправиме. #Crazy
ЛЮБИМА- и аз съм на 23.09. на преглед при Гергов , не знаех че и ти си при него. Имаш ли някакви впечетления от него, ако естествено отдавна го посещаваш?
Janitsa- и мен съблазни с този плод. Party
Как ги слагате тези картики Thinking незнам!
Лек ден на работещите  а на другите приятна почивка в това лошо време.

# 197
Момичета като казвате да изчакам за зъболекаря колко време имате в предвид? Аз не знам дали за кариесите ще се налага да се слага аресн,но имам един счупен зъб който много ме боли и идва ли ще издържа на болката.Стоматолога ми каза ,че болката даже била по-опасна отколкото арсена. Този зъб вече за нищо не става и трябва да се облича в корона.Така или иначе мога да го изчакам! Незнам за другите 2 кариеса как ще е.Просто исках да съм подготвена предварително! Тях не мога да ги чакам повече ,защото ще стигнат до плопит и тогава лошо.

Мен пък такива плодове изобщо не ми се прияждат дори под носа да ми ги тикнеш.По принцип плодове никога не са ме съблазнявали.Рядко ми се прияждат ! От доста време само за череши се сещам ама нали им мина сезона.......и няма как да си хапна.

# 198
Момичета като казвате да изчакам за зъболекаря колко време имате в предвид? Аз не знам дали за кариесите ще се налага да се слага аресн,но имам един счупен зъб който много ме боли и идва ли ще издържа на болката.Стоматолога ми каза ,че болката даже била по-опасна отколкото арсена. Този зъб вече за нищо не става и трябва да се облича в корона.Така или иначе мога да го изчакам! Незнам за другите 2 кариеса как ще е.Просто исках да съм подготвена предварително! Тях не мога да ги чакам повече ,защото ще стигнат до плопит и тогава лошо.

...................

ами да изчакаш 5-тя месец например. Но ти гледам си вече в четвърти, така че ако се чувстваш добре, всъщност можеш вече да отидеш. Защото наистина кариесите се превръщат много бързо в пулпити особено при бременните  Peace

.......................А може ли един въпрос - защо ги пиете тези лекарства- магнерот, нош па , утрогестан и др.? Аз от вас ги чувам тези имена , а доста от вас ги познават. newsm78
.............................

Утрогестан и Но-шпа се пият само при назначаване от гинеколог след като имаш болки или кървене до 3-ия месец. Теб щом не са ти казали - значи всичко ти е наред
Магнерот-а не знам за какво е...

# 199
  • София
Как ги слагате тези картики Thinking незнам!
Ето тук е обяснено подробно всичко http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0
 А след това можеш да се пробваш дали си го усвоила ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=76041.0
 Успех!

# 200
  • София - Рим и обратно

ЛЮБИМА- и аз съм на 23.09. на преглед при Гергов , не знаех че и ти си при него. Имаш ли някакви впечетления от него, ако естествено отдавна го посещаваш?
Ами към него ме насочи  за ЖК лекарката при която си ходя, тя също е в Тина Киркова - д-р Валентина Григорова. Тя ми каза, че насочва всичките си пациентки към него, според нейните думи е много добър. Аз бях на един преглед досега при него, много внимателен и отзивчив беше, да видим.
Иначе от нея съм си много доволна, родих при нея първия път, сега - живот и здраве - пак.

# 201
Здравейте!
Честит празник Вяра Надежда Любов и София!
Прочетох, че Вяра Надежда и Любов са пазителки на децата.
Маруся, дано да мине този проблем!
Катерина 78, дано с вас всичка да е наред!
Любима, дано при вас нещата се оправят!
На всички пожелавам късмет! Да сте здрави преди всичко!
Да ви призная и аз понякога усещам, че не съм съвсем добре и вземам но-шпа за всеки случай. Чувствам тежест, натиск, все едно съм отворена и даже се усеща нещо надуто. Нямам цветно течение, само от време на време нормалното за бременността безцветно. Нямам болки, или по-скоро са незначителни. Не помня със сигурност как се чувствах при първата бременност, помня болките, но те бяха по- силни и по-продължителни и тогава пак пиех но-шпа и нищо друго.
Сега съм на работа и ми отне много време да изчета писанията ви, но държах да знам всичко, което сте написали. Така сега съм напълно информирана за вашето състояние и проблеми.
rossykv, успешно намиране на удобен матрак!
Приятен ден!

# 202
  • Варна
Здравейте и от мен! Въпреки, че вися почти цял ден във форума, този път се затрудних да ви изчета от снощи насам  Laughing.

Според ехографа ще си имам момиченце, този път много се развълнувах и не можах да си сдържа сълзите 
Този път ме гледа с коремен ехограф, шийката ми се е оправила, т.е. оня отвор вече го няма и това ме успокои. Само, че интересното е, че с вагинален ми я мери 4,5 см., а сега с коремния излиза 3,68 см. Незнам защо се получава такава разлика. Бебката беше много шугава едва успя да я хване за да засече хубаво сърдечния ритъм, който е 146 (на мен малко нисък ми се струва, но според доктора е перфектно). И разбира се както всеки път трябва да има и нещо обезпокояващо - огледа по обстойно бъбреците и си написа като акцент за следващия път десния бъбрек. За него каза пиелон 2,9 мм. Мъжът ми е имал проблеми точно с десния бъбрек и от години той не функционира, но незнам дали е вродено.
Но в крайна сметка докторът заключи, че бебка е добре и да я оставяме да си почива 
Надявам се това с бъбрека да е фалшива тревога. Следващият преглед ми е на 1.11.
veroniki благодаря за информацията за "Моята бременност", днес се оглеждах по реповете, но не го видях.
Катерина78 следобед чакам хубави новини от теб, дано това кървене е безобидно, че аз направо изтръпвам при мисълта. Имам много хубави спомени от Велинград. Миналата година февруари бяхме в едно малко хотелче с джакузи с гореща мин. вода, супер ми беше.
ЛЮБИМА и на теб ти пожелавам успех, да пишеш веднага за резултатите от микробилогията. Имаш ли течение, сърбеж?
The_light_2008 отиди при някой опитен зъболекар, дали пък няма друго лекарство по безобидно от арсена.
Маруся дано се оправи този обрив.
Засега лек ден, че много дълго стана  Grinning

# 203
Здравейте и от нас, и честит имен ден на всички празнуващи , с пожелание за много приятни емоции, здраве, късмет и любов
Фивърче да ти е честита момата , и много се радвам за хубавите новини за шийката, другия път и проблема с бъбречето да е изчезнал
Любима дано намериш доктора и всичко да е ОК
аз не съм ви изчела , днес нещо немога да се организирам и на лекцията не можах да отида

# 204
Честит имен ден на всички, които носят имената София, Вяра, Надежда и Любов Hug  bouquet  bouquet  bouquet
Да са здрави, щастливи и много усмихнати Hug

# 205
Много хубава новина fever! Браво  Hug пожелавам ти догодина една такава сладка госпожица!

veroniki-благодаря и на теб за картинките.  bouquet

# 206
Здравейте момичета! Аз редовно си ви чета, но се включвам рядко.

Магнерод, Магнезий Диаспорал и имаше още едно от този тип са чист магнезий, т.е. не е лекарство, а по-скоро витамин. Навсякъде пише, че не се приема достатъчно с храната и затова е хубаво да се набавя допълнително през бременността. Има го и в комбинираните витамини. Действа успокояващо особено за болки и контракции, а помага и при запек. На мен доки ми го дава най-вече, когато пътувам - профилактично.

Но аз като всички вас съм на мнение, че с нищо не трябва да се прекалява!!! Дори и с витамините, особено изкуствените!

И както съветва една моя приятелка - глезете се много - сега ви се е паднало!  Wink След това бебо ще е в центъра на вниманието и ние ще останем на втори план!

# 207
здравейте,вече усещам че започнах да не се спирам.Чак сега се прибирам.И понеже бях занемарила магазина(имам детски магазин),а моя грижа е зареждането ,свекърва ми ми е продавачка.Та днес трябваше да отида до някой друг склад.

Ходих на лекцията,наистина при това четене на книги и списания ,нищо ново не научих.Тези неща ги знаех и първия път,а не успях да кърмя.

За гъбичките не мога да използвам крем здраве,все пак това са гъбички,не е екзема.Днес с личната докторка говорех,тя се е консултира с колега и каза два дни да ползвам този крем и после само антимикотичен спирт,а вчера кожния го изписа крема за 10 дена.Не знам кого да слушам,искам само да не си навредя.Може да реша след няколко дни мазане да отида на друг кожен.

Fever,изобщо не се шашкай от Давидков,нали знаеш колко обича да плаши пациентите,за да е сигурен ,че пак ще дойдат.Предния път за шийката,сега за бъбрека,а на следващо ходене вече проблема е оправен,Дано всичко да е наред,ама не се притеснявай,ако е така с какво ще помогнеш,нали?

За хемоглобина -по възможност яжте или изцеждайте на сокоизтисквачка червено цвекло.ТОВА Е НАЙ-ДОБРОТО.Аз на салата го настъргвам или на малки парчета и с олио(захтин) и оцет.А на сокоизтисквачката го смесвам с морков и ябълка,понякога насила и лимон.Снощи половин литър изпих цвекло и 2 лимона ,в този вид ми стана гадно,щях да повърна.Но с ябълка и морков е супер.

Катерина 78,мисля ,че не е никак желателно да пътуваш,помисли си добре и с док се консултирай дали да поемаш риска.На мен ми забраниха след кървенето.Ако все пак решиш да не ходиш ,прати някой на ваше място(родители),при възможност.

# 208
  • София
fever , честита ти девойка!  Hug И дано наистина няма проблем с бъбречето!  Praynig
ЛЮБИМА , Катерина78, дано всичко е наред!  Praynig
Маруся, права си за сока от червено цвекло. Гаден е на вкус, но е полезен. На сина ми също съм давала, в комбинация с ябълка.  Peace
The_light_2008 , за болката не знам дали е по-опасна от това да не го лекуваш хич, но ако има инфекция на зъба със сигурност по-добре да не чакаш. Все пак д-ра си знае работата, още повече, като си казваш, че си бременна. Успех!
За матраците - не си взимайте Блян.  ooooh! Ужасен е - става като гнездо. На морето спахме на много удобни и специално проверих какви са - оказаха се Тед. Така че със сигурност такъв ще е следващия ни матрак.  Peace

# 209
  • Варна
Маруся права си. Той предния път оглежда бъбреците, днес пак и изведнъж реши да ги огледа втори път и ми каза това. Не съм му казвала за проблема на бъбреците при мъжа ми и ми се стори странно като съвпадение. Ама гледам да не се шашкам
Fever,изобщо не се шашкай от Давидков,нали знаеш колко обича да плаши пациентите,за да е сигурен ,че пак ще дойдат.Предния път за шийката,сега за бъбрека,а на следващо ходене вече проблема е оправен,Дано всичко да е наред,ама не се притеснявай,ако е така с какво ще помогнеш,нали?
.......................................
Катерина 78,мисля ,че не е никак желателно да пътуваш,помисли си добре и с док се консултирай дали да поемаш риска.На мен ми забраниха след кървенето.Ако все пак решиш да не ходиш ,прати някой на ваше място(родители),при възможност.
И аз мисля така  Peace. Пловдив - Велинград не е далече, но все пак.

Общи условия

Активация на акаунт