БУРГАС е на прага на нова учебна година, хайде на училище и детска градина - 63

• 17 060
  • 283
  •   1
Отговори
# 195
Не мога, на АБ съм.Освен това съм на работа. bowuu

# 196
  • На морето!
   Joy Joy Joy е няма такъв сапунен образ  hahaha
Ренито, мн е сладък малкият  Heart Eyes и той блонде като моя, мн е красив  Heart Eyes

# 197
Ех тва със сапуна е уникално. Направо ме заболя корема от смях със сапуна.

# 198
  • Бургас
Сапунените опери бледнеят Laughing Девойката да се цани за сценарист и ще убие рейтинга. Mr. Green

# 199
Здравейте на всички и много благодарности за хубавите пожелания

Само искам да внеса малка поправка, бебо се казва СТИЛИАН и се роди на 18 септември, в 23.55ч,/ но в операционната съм разбрала на 19 както е записано на първа страница/  Joy Joy Joy

Тръгнах да раждам с изтекли води и никакви болки,точно в четвъртък, когато Бубабу ме видя по главната, но в болницата се установи че имам само два см разкритие и тъкмо се подготвяха системките с вълшебната течност  Joy Joy Joy, когато тоновете на бебето взеха драматично да падат и да падат и по едно време стигнаха 60 и после продължиха да падат. Ясно ви е какво следаше, секцио по спешност с така стаховитата за мен спинална упойка, защото беше късно вечерта и аз бях яла каквото се сетите през целия ден.
Свърши се, мина и замина, дребо е сладко пате и вече сме си вкъщи от два дена и половина.
Мъча се да го кърмя, мъча и него, защото след почти 5 дена на биберон и АМ и аз да съм ще откажа да се мъча с цокане.
До четвъртък ще се мъчим и отиваме на преглед да видим как върви с килограмите и дали ще дохранвам.
Това е, иначе възстановяването от секциото предполагам че върви нормално, но аз никога не съм била оперирана и за мен беше адската болка това тъпо раздвижване и т.н.......
Свалиха ми вчера конците, боли само като ставам и сядам и така...... СЛАДКИ БЕБЕШКИ НЕВОЛИ        Hug Hug Hug

# 200
  • Бургас
Инче красавице добре дошла Hug

Да нацелуваш момчето по дупето от мене,ама многоооооооооо. smile3504

Ще се оправиш,бързо ти си нашият герой!

# 201
  • Бургас
Ина, радвам се, че сте добре. Hug Много целувки на малкия Стилиан. И успех в кърменето. Ако имаш някакви въпроси, може да се обръщаш и към консултантите по кърмене. http://www.mama-burgas.com/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?2

# 202
  • На морето!
Ина, добре дошла с малкия Стилиан!
Успешна борба за продължително кърмене ти желая! Нацелувай мъника и може и малко снимки да ни покажеш да му се порадваме   bouquet

# 203
ina_lemon, честит ти син! Да е жив и здрав!

bouquet   bouquet   bouquet

Ако държиш да кърмиш, ще ти дам няколко съвета:
1. В четвъртък, когато ще сте на консултация, бебо трябва да е възвърнал кг-тата при раждането.
2. 2 седмици са крайно недостатъчни да прецениш дали има нужда от дохранване.
3. първите 6 седмици са важни за регулирането на лактацията: махни води, глюкози, биберони, не мисли за дохранване, храни на поискване, нощно време също, оставайте често с бебо кожа до кожа. Ще свикне, няма къде да ходи. Simple Smile
4. за новородено 170гр на седмица е нормално наддаване.
5. ръководи се по напишканите и нааканите памперси.
6. не изцеждай с помпа; бебето е най- добрата помпа.

Това накратко мога да кажа след едно неуспешно и едно успешно кърмене. Simple Smile
Ако имаш въпроси, питай.

# 204
  • Бургас
ina_lemon, я разкажи как беше в родилното?

# 205
Пуснах си питането в здравната тема, но бързам, затова питам и тук-
Добър педиатър, който да работи днес?
Малката влезе в редиците на болните.
Пишете ми на лични или в здравната тема, за да не разводняваме тази.

# 206
Ина честито бебче и бързо възстановяване на теб!
Аз кърмех 1г 8м,ако имаш нужда от съвет,пиши ЛС.Ще помагам.
Като за начало,ако бебто е свикнало с биберон и не може да суче,купи силиконови зърна.В моят случай тези на Чико свършиха чудесна работа  Wink Използвахме ги през първият месец,после лека,полека се учихме без тях и ги махнахме.
В никакъв случай не се поддавай на съвети от рода-дохранвай.Това си е равно на намаляване на кърмата ти и отбиване на бебето Naughty

Вери също ти е написала някои полезни съвети,възповай се..
Успех!

Последна редакция: сб, 27 сеп 2008, 09:55 от Ренито

# 207
Момичета, благодаря ви много за отзивчивостта  Hug Hug Hug Hug
Вече от сряда дребо е само на кърма, никакво дохранване, съвсем малко водичка след кърмене да си изплакне устичката и номера ставаааааа  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Буди се за ядене или на 3 часа или на 2 и половина, но почти никога по-често. Единственото, което правя не както ми каза докторката е, че го държа доста време на дната и после на другата гърда.Някъде по около 15 мин на всяка, че и повече понякога, но то си цока детето, няма да го дърпам я.Като вземе д асе врътка, тогава сменям. И така. Много съм щастлива ,че нещата се получават и съм дори, честно казано изненадана от себе си, че изпитвам такъв кеф от кърменето.....не мислех, че така изведнъж ще почувствам, че мога да направя всичко, зада си кърмя детето.
Благодаря още веднъж на всички и наистина ако имам питанки ще питам  Hug Hug Hug Hug

# 208
  • Бургас
Инче браво за момчето.smile3501
Абе знае си интереса дребосъчето.
Най-хубаво е че ти се чустваш добре и звучиш страшно свежо smile3525 Hug

# 209
ina_lemon, я разкажи как беше в родилното?

В родилното .......  Peace Peace Peace
Ами в предродилна, където бях в началото бях сама, то беше вечерта и нямаше други родилки.Акушерката, която беше на смяна си ме пое от приемната и се държеше много мило и подкрепящо.На смяна беше оня доктор арменеца, ама не му запомних точно името, Куюмджиян или нещо от сорта. Той не ме прегледа, понеже разбра, че си имам доктор и той ще дойде всеки момент.Когато взеха да събират екип за спешното секцио никой не си позволи да си покаже паниката през мен, а момента беше малко напрегнат, понеже за около 20 мин трябваше да ме налеят с един милион системи, а не се знаеше дали бебо има толкова време....... Но всички се държаха чудесно.
След това в реанимацията, където бях почти три дни също не мога да се оплача от отношение  Peace Peace Peace Акушерките си вършеха съвестно работата, бяха отзивчиви и то доста, ама аз не съ и претенциозна, но все пак........ беше чистичко, не ново естествено, но чисто доколкото е възможно.  Peace Peace Peace Peace
Горе на трети етаж ...... ми..... за съжаление видях хлебарки в стаята, за целия ми престой 3 на брой, но ги имаше, мамка им и хлебарки. В банята имаше душ - слушалка, не че някой от нас си взе душ де, щото ние кое по-напред, да се раздвижваме, да ставаме и да сядаме със зор или да си гледаме бебетата, щото те ни ги донесоха горе вече при нас и така.Отделно и борбата с кърменето, но поне си имаше вряла вода да си правим компреси на гърдите и така.
Общо казано - впечатленията ми са добри, доктора ми идваше да ме види всеки път когато е на работа по няколко пъти. Горе също отношението беше готино или поне това, на този персонал който аз хванах на смените.
След три четири години смятам да се върна пак там  Joy Joy Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт