Отговори
# 90
  • София
Добро утро! Затишие пред много рождени дни,а......Ние изкарахме добре, в семейна обстановка, щото нали щяхме да пътуваме и аз не бях резервирала клуб; Ама още не сме тръгнали, дали и утре ще тръгнем е под въпрос  ooooh!.
Ади, знаеш, че от АБ се срива имунитета. А и дали е правилния АБ? Колко му е утайката на Пепи, пуснахте ли антибиограма? Сиропа за кашлица може изобщо да го спреш, а ако е проспан пък, хич да не беше го давала. Дано няма вече Т, колко приема на АБ имате? Защо не му дадеш цитросепт? От кога сте на Бронховаксом? Бързо се оправяйте, че ви чака градина да свиквате.....

# 91
  • София - Младост 1А
Ади, знаеш, че от АБ се срива имунитета. А и дали е правилния АБ? Колко му е утайката на Пепи, пуснахте ли антибиограма?

Правихме изследвания на кръв и урина и педито каза че са ОК. Антибиограма не сме правили.
А дали е правилния антибиотик... ми откъде да знам. Това са му предписали, това давам. Днес ще го заведа да го гледат пак.

Сиропа за кашлица може изобщо да го спреш, а ако е проспан пък, хич да не беше го давала.

Не е Проспан. Бронхикум се казва. Преди това изпи едно шише ама сега ми изкочи отт главата какъв беше.

колко приема на АБ имате?

Ми от вторник го пие. Значи 4-ти ден му е. Общо 7-ми прием днес сутринта.

Защо не му дадеш цитросепт?

Защото никой не ми е казал да му давам. Пие вит. С сега. Преди това изпи едно шише витамини Киди.

От кога сте на Бронховаксом?

От 15 септември.

Бързо се оправяйте, че ви чака градина да свиквате.....

И на мен ми се иска ама... и другата седмица ще я пропусне. Белким се закрепи здрав.

# 92
Дринка,и ние сме така.
А пък аз си мисля,че е от Бронховаксома.След вирус с висока температура,почнахме Бронховаксом от 1 септември.Впоследствие ,докато Тони го пиеше,пак се разболя,пак с температура,спряхме за 3 дни Бронховаксома и като го почна,този път без никакви други симптоми-трети път-39 градуса.Нито хрема,нито гърло,уши,нищо!Косата ми побеля!И незнам защо,мисля,че е от него!Четох ,че в редки случаи се проявява такава реакция,май сме от тях!Като го спря след 10-ия ден-нищо!Съмнявам се,че ще му го дам другия месец!Сега сме на витамини,хомеопатични и фрешове.Но днес е пак с хрема и не го пуснах на детска,ще седим на топло!

# 93
Честито на всички Големи деца   bouquet
Да са много здрави, за да не слиза усмивката от лицата и на техните родители  Heart Eyes

По темата с лекарствата и аз съм на тази фаза, ама съм го почнала с всякакви хомеопатични, но по моя преценка, (по принцип не ползвам много мнението на педиатърката ни). От както е тръгнал на градина, вече втора седмица, буквално го крепя, нещо се мъти, носа му е като запушен, но няма сополи и не кашля и докато стане от сън сутрин и като го взема от градина се почва едно мощно тъпчене.
 Витамин Ц, Цитросепт, едни правени капки в носа, едни хомеопатични за хрема Цинабсин, грозде, ябълки, абе ужас  #Crazy и вече като ме види да приближавам и бяга.
Четох листовката на Цигапан, специална хранителна добавка за деца живеещи в замърсени градкси условия, но ме притесни съдържанието на флуор(което всъщност не погледнах колко е). Чух и за още едно парагрип-пак някакво хомеопатично, ама него вече не съм го преслушала.

А на Дринка както са и казали момичетата след антибиотик много пада имунитета и е напълно възможно от един антибиотик да си преминете в друго заболяване, миналата година три месеца бяхме така и се бях видяла в чудо, само се моля да не ни повтори и тази зима.

Тук от форума бях намерила разни рецепти за кашлица с черна ряпа и захар/мед или червен лук и захар/мед и като че ли имаше ефект, поразрови се ако искаш май беше при хомеопатичното лечение, нещо от рода на баба каза: се казваше темата. Чайове много съм давала, този гръден чай и всякакви други. Бързо да се оправяте  Hug

Бях чела на Христо Мермерски една книга за противораковите храни и "чичкото" каза, че навремето когато участъковите лекари са изписвали антибиотик винаги били казвали на пациентите си да изяждат по една кофичка кисело мляко на ден, но сега никой не го прави. А пък и предвид "киселото" мляко, неговия съвет е да се приемат разни ампули или хапчета с лактобацилус. На малкия му бях взела Лактофлор, като бонбонки са, засилват имунитета с лактобацилус вътре, малко са скъпи около 6 лева са 30 таблетки, но са за дъвчене, има и голямо шише, но там са под формата на глобулките за антибиотик и аз съм махала обвивката и съм го прибавяла към храната му.

Ох и стига болести вече(то сега почва сезона де).  Айдеее бързо оправяне на болничките хлапета, че предстоят празници!!!

# 94
  • София - Младост 1А
Злато, по принцип знам че ефекта на имуностимулаторите е както при ваксините. Трябва да си абсолютно здрав, защото се вкарва бацил в организма и целта е да се изгради имунитет. Явно Пепи не е бил доизлекуван и за това така се тръшна. Но педито ми каза че не бива да го спирам. И на листовката прочетох че при тежки заболявания се дава паралелно с антибиотика. Иначе съм решила сега на заплата да взема от тези водорасли на Аквасорс. Ще почна с тях да го тъпча. Пък ще видим. Не знам и аз дали да го давам другия месец. Но пък всички казват че не трябва да се прекъсва ако веднъж го е пил. Иначе плодове, витамини, сокове... непрекъснато давам. Ще го мисля. Имам още време до другия месец.

Надина, мен ме е шубе да давам хомеоопатични ако не са изписани от хомеопат. Имам много близка приятелка която се занимава с хомеопатия и от нея знам, че ако не взимаш правилното лекарство може да не помогне, че даже да навреди.
А по повод на киселото мляко... аз като пия антибиотик задължително ям като луда кисело мляко. Иначе гъбясвам на втория ден. Пепи по принцип изяжда 2/3 кофичка на ден. Дори като е здрав. Задължително десерта след ядене му е кисело мляко.

Ще ви пиша след прегледа каква е хавата.

# 95
Дринка сега като се заговорихте за Бронховаксома се сетих, че миналата година когато го давах на Светославко, за да засиля имунитета, не че беше болен, и на втората седмица се хвана пневмония, а си не ходеше на градина, беше си вкъщи с мама и без контакт с болни- от къде го лепна така и не разбрах. Та тогава си казах, че това определено не е най- подходящото лекарство за него. После давах Имунобор, и наистина докато го вземаше не ми е боледувал или ако е боледувал беше съвсем леко, сега пак го почнах, млако е сополив, но от преди това, но в градината така или иначе няма дете без сополи, пък и нашата педиатърка каза, че щом съм решила да го давам на ясли и градини, да се примиря, че детето винаги ще е със сополи до коленете  Sad
Приятен ден на всички и бързо оздравявне на дечицата. че рожденни дни предстоят!  Hug

# 96
Здравейте и от мен,
и Васката от 01.09 е ученик и след осем дена ходене,така хубаво ми го разболяха,че още си е в къщи,е да чукам на дърво от 2-3 дена е по-добре пу пу.От понеделник пак ще го пращам при сополите и вирусите ooooh!
Дринка,искам да ти предложа една изпитана рецепта против кашлица:
1 ябълка измита и нарязана на 4 с корите и семките
1 глава лук измита и нарязана с люспите
1 шепа шипки
4-5 ореха счупени с черупките
1 литър вода
Всичко това се вари,докато количеството стане на половина(500мл)
когато е почти готово слагаш щипка лайка или пакетче и накрая подслаждаш с мед.
Ние миналата коледа с това отървахме АБ,а кашляше,като магаре...

Пожелавам бързо оздравяване на всички болнички!
Heart Eyes

Последна редакция: пт, 26 сеп 2008, 13:34 от bella_

# 97
ПРивет!
Стигна и до нас течащия нос...  Sad Е, малко са сополите и са бистри, така че още не съм капала капки. Иначе вчера вечерта вдигна Т - 37.4 - да се чудиш какво да правиш с такъв показател... Ама аз реших да не рискувам и дадох Нурофен. Сутринта беше ОК, все едно вчера не е била отпаднала (пожела да си легне в 20ч. и аз затова се усъмних в Т  Mr. Green, че иначе в 22ч. едвам я придумвам да ляга). Глътна една ампула вит. С и малко Нурофен и я пратих в ДГ. Засега нямам обаждане, силно се надявам вчерашното да е било някакво инцидентно затопляне...
Иначе ние от миналата есен пием без прекъсване едни американски витамини - Animals. Те са като бонбонки за дъвчене, цветни и с формата на животни. Много съм доволна от тях, пише че се използват и като добавка към храната. Струват към 8 лв., опаковката е от 100 бр. и се пие по 1 на ден. Иначе чай пие по 2 пъти на ден - в ДГ на закуска и следобяд. Вкъщи вечер задължително яде плод и кисело/прясно мляко.
Ох, гадно е с тия болести... бързо да се оправят малките ни мишлета, че празници предстоят... Ние вече сме си правим планове за детското парти вкъщи, дано всичко да е наред със здравето  Praynig
Айде, приятен петъчен ден от мен и приятна почивка... Аз утре ще обикалям Джъмбо за да избирам подарък. Ако някой има път натам към обяд - да свирка!

# 98
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,ТЪЩА3!
БЪДИ ЗДРАВА,МНОГО ВЕСЕЛА,ЩАСТЛИВА И ОБИЧАНА!

Дринка,дано лошото при сестра ти да остане в миналото и всичко вече да е наред! Praynig
Ох,за Пепи не зная какво да кажа,дано да се оправи по-скоро! PraynigЗащо не му вземете секрет от носа?Ако има нещо там,ще направят и антибиограма.
Бързо оздравяване и на Тони! Praynig
Миринда,дано и Невенка да е добре вече!
Нашите сополи край нямат,не знам как ще я пусна Нати на градина от 1 октомври.А Ивелина се скара и с яденето.Абе,какво да ви занимавам!
Хайде приятен ден и от мен!

# 99
  • София - Младост 1А
Здравейте и от мен,
и Васката от 01.09 е ученик и след осем дена ходене,така хубаво ми го разболяха,че още си е в къщи,е да чукам на дърво от 2-3 дена е по-добре пу пу.От понеделник пак ще го пращам при сополите и вирусите ooooh!
Дринка,искам да ти предложа една изпитана рецепта против кашлица:
1 ябълка измита и нарязана на 4 с корите и семките
1 глава лук измита и нарязана с люспите
1 шепа шипки
4-5 ореха счупени с черупките
1 литър вода
Всичко това се вари,докато количеството стане на половина(500мл)
когато е почти готово слагаш щипка лайка или пакетче и накрая подслаждаш с мед.

Мерси за рецептата. Това ще го направя още днес, ама се чудя дали мога да пропусна меда. Нали Пешко ми е с проблеми и не съм му давала мед още. Казаха че до 3 годинки не е хубаво да му давам. Той ще ги навърши скоро, но ме е шубе. С малко захар ще го подсладя пък дано не му разваля ефекта.

# 100
С малко захар ще го подсладя пък дано не му разваля ефекта.
Щом се притесняваш сложи захар,подслаждането с меда е препоръчително,не задължително Hug
Хубаво е да се направи сутринта и да се изпие за деня,за да не се вкисне,ако престои.
Стискам палци Пешко да се оправя вече,както и Тони и другите болни дечица!

# 101
  • София - Младост 1А
Какво да ви кажа момичета... със съмнение за вирусна пневмония сме  Cry
Утре ще ходим да правим изследвания и снимка.

# 102
Ейй, Ади, да му се невиди...... Sad

# 103
  • София
Ади, стискам палци да ви се размине  Praynig

# 104
Ади, стискам палци да не е тази диагнозата, но каквото и да е бързо да оздравявате!!!!!  Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт