Отговори
# 90
Да бе марси, тя кухнята си беше преобладаващо европейска заради клиентелата в хотела, мен ме беще яд че дори арабски хляб не даваха, а само багетите и едни питки с кимион. От всичките специалитети, които изброяваш май само тажина присъстваше и едни готвени ястия, с месо и зеленчуци в глинено гърненце, нещо като гювеч, но готвено, а не печено....и аз давам едни обяснения самоооо  Twisted Evil И разбира се различните типове сладки, които изброяваш, имаше и халва, но не беше хубава, нищо общо с тази с газелката, на кутиите. От салатите, може и да е имало местни...имаше май такива с нахут и едни по-дребни, зелено-кафяви топченца...

# 91
Добро утро, девойки!!
Ани, стахотно си си прекарала! Браво! Така ми се прииска и на мен такова пътешествие Grinning! Дано да стане тази зима  Praynig
А как се разбърборихте за сладкорийки.... Имайте пощада  Laughing! Аз още не мога да забравя вкусотиите, които Дина пусна онзи ден  Blush
Дезърт, наистина какъв е този интересен сладолед? И аз за първи път виждам такова чудо  Grinning
Марси, как е Линдичка?
Дуа, много сладичко разказваш  Grinning Целувки за Рабуба  Heart Eyes
А Амал къде се изгуби?
Лек ден на всички!!

# 92
Лили-ако сладките не са вкусни ,най-вероятно са стари...висококачествените баклави от този тип се приготвят от висококачествени растителни или животински масла-като гъша мас и палмова мас (самне)...ВЛиван кг от тези баклави струва около 15 долара,но пък са разкошни

Заатар  chef не е подправка ,а означава в превод чубрица
освен по начинът който описа Деси,можеш да го хапваш и по много други начини,но към него трябва да има чаша цейлонски чай,от типа на Липтон...опитай следното:
отвори арабския хляб на две половини,намажи съвсем малко масло по едната,отгоре настържи кашкавал и поръси със затар ..захлупи другата половина отгоре и печи за кратко във фурната(да се стопи кашкавала-5-6мин.)-покрии за момент с кърпа и косумирай в комбинация с чай  chef
Дезърт-какъв сладолед само...тази китайка много лакома Wink...да ти кажа,чемного от  това,което се ползва в арабската кухня е взето от Турската по време на Империята-ова важи в сила за Ливан и Сирия...пример са печенето на Шиш(т.нар Барбекю),яхниите в комбинация с ориз с фиде,който вие наричате пилаф...и какво ли още не...чудя се само,защо българите не възприеха някоя и друга ненагледна манджа от Турците newsm78

Хари-вярно е голяма главоблъсканица местенето ,особено като си с три деца-цялата органицация от теб зависи-но ще се справиш най-накрая bowuu...аз какво да кажа,като в поредните няколко години две или три,все с това ще се занимавам и-сега затварят втория етаж,като за целта са счупили сумати му стени от долния Crazy...е вярно не съм там,но преди да тръгна опаковах всичко Tired(поне така се надявам Mr. Green)сложих го в кухнятя ,че там няма да има чупене...в суматохата,понеже трябваше да тръгваме за Бг и готвех багажа,моя Али(средния)решил,че трябва да скрие някъде кутийката с бижута(пръстен ,обици мои и на рабуба),за да не се счупят от ремонта...та я скрил Party...идвам си тук подредих багажа...Бре,кутийката я няма Crazy...викам или съм я забравила,или някой на нашето родно летище си я е харесал...накрая се сетих и питах Али...а той ...ми аз я скрих #Crazy...-ама къде...Еми на тавана...
...е как стигна дотам(понеже е над банята и трябва стълба)
-Ми хвърлих я вътре Joy...да не я счупят като ни правят къщата...
..та такива ми ти работи...С деца на баня-знаеш какво следва Party
Иман,днес ще звъня на Амал и ще я помоля да пише,но навярно още учи за изпити
Деси,и аз правя лютеница Peaceтоест вече е готова,само ще стерилизирам...видях,че следиш темата за зимнината-аз също Peace

Дала-дано скоро отидеш при рожбите си Heart Eyes
Марси,като затръгвам някога-Ншаала за Тунис-първо ще се допитам до теб-да знам какво да хапвам и пийвам Heart Eyes...Анитрябваше да си направи списък ,продиктуван от теб с това,което най-си заслужава  chef...е нищо др.път-Ншаала

# 93
Шиланче-много хубав Хадис...моля те разкажи още...и аз знам някои,но после,че работата мен ме чака...
Лек и спорен ден на всички

# 94
Добро утро и от мен,хайде по кафенце да пиинем с не постещити пак дано то да ми оправи настроенито. Не знам какво се случва с мен от бременноста ли е или друго но аз съм в постоянно лошо настроение.Направо съм непоносима за самата себе си.

# 95
айде и аз днес да се запиша Simple Smile пожелавам ви лек ден а аз ще се опитам да свърша малко работа надявам се по късно да ми пуснете линк с арабска кухня НО ако има възможност да е на български че последния път се мъчих с един английски и няма да ви кажа ко стана  Mr. Green

# 96
  • София
Здравейте момичета,
Сани,Ето ти линк, хайде бегом към кухнята, запретвай ръкави! Mr. GreenИ после да чуем отзиви..
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=193235.msg4050143#msg4050143
Belbey, Мерси за кафенцето! GrinningКолкото до настроението ти, вземайки предвид бремеността ти - нормално е ....Ама по-честичкото влизане тук във форума  ще ти го подобри при всички положения! Wink
Хайде сега да ви оставям и да ходя да се трудя.Леко постене на постещите и успешен ден на всички! Heart Eyes

# 97
  Здравейте момичета!

Belbey-мерси за кефенцето! Със сигурност хормоните ти играят тази лоша шега с настроението CryДано скоро се почувстваш по-добре!
 Я каква тема сте заформили за сладките-типично по арабелски- с най-големи подробностии детайли-браво! Много от нещата не ги знаех!
Иман- благодаря ти... готвенето продължава тъй като и при мен като при Катето Шилан и Дала е период на гости-решили са да си наваксват , тъй като доста време ни нямаше,а и като беше по- малък Даниел им беше неудобно да идват . Но аз съм доволна- приятно ми е , а и така или иначе ние не можем да ходим много- много и да излизаме , тъй че по-добре в къщи да е сбирката- на мен ми е по-удобно.Снощи правих торта за петъчното събиране за фтар у свеки-приключих в 3 сутринта-надявам се дечурлигата да я харесат-довечера ще ви почерпя!

Дуа- в такива моменти като разказвате как си играят дечицата ви заедно ми иде още утре да вземем мерки и ние по въпроса за братче или сестриче LaughingНо ни е малко рано-здраве и живот и това да стане. Иначе Даниел проходи точно на 1 годинка и 1 месец. Много дълго време си ходеше държейки се само за единия пръст на мама или тате , стабилно , но не се пущаше. И изведнъж се престраши и направо се затича LaughingПочти не е падал.Само дето проходи буквално на следващия ден след като баща му си тръгна от Бг и не можа да види първите му стъпки Sad

Анисим- много , много интересно си разказала за пътешествието!Направо се пренесох там . Много ми се пътува вече!

Дала- скоро да станат документите и да си идеш и ти в БГ да сте си пълен комплект с дечица!

Катето Мароко къде изчезна?как си Кате?

Наде, снимките от партито са у рожденничката-в апартамент е това- последните 2-3 години много хубави сгради и апартаменти наеха от авиолинията-страхотни са. само дето момичетата трябва да имат съквартирантки, но няма пълно щастие.
А за плановете ви , които засега са осуетени- жалко Crossing ArmsМоже би ще му дойде времето по-нататък.
Аз съм мислела навремето за подобни неща , но това , че тук няма българско посолство е огромна спънка- за виза се ходи или до Кувейт или до Дубай, плюс огромните изисквания... Имаше един период , в който у нас беше станало като бюро информация- мъжа ми разясняваше на дълго и широко по телефона на всички желаещи как и какво да подготвят за да кандидатстват за виза преди да отидат и да им липсват половината неща.Много от хората се отказваха и тръгваха за някъде другаде като разберат колко е трудно.

Найра- много хубава тортичка!Браво!
И на Рени питката Heart Eyes

Теди- лека работа!Приготвяте ли тоалета?

Сани-няма начин да не се справиш- само не се отказвай след първия неуспех  bouquet

Лек ден на всички!

# 98

Белбей...релакс , мисли за хубави неща и се храни полезно!

Дуа Joy какъв прибран син имаш, ама да беше ти казал поне за мерките ,които е предприел.Оф на мен ми е много неорганизирано нещо..така се усещам, а трябва да се стегна ,че както викаш няма кой ...от нас зависи

Дина , тази сутрин докато си пиех кафето в двора на слънце (!) с малката се забавлявахме с преминаващите самолети , голям кеф и за двете Simple Smile 

# 99
много ви благодаря момичета
още тази вечер като се прибера от работа запрятам ръкави да видя какво ще излезе
лек ден

# 100
  Хари-благородно завидях- най вече за кафенцето в градината на слънце Wink
До кое летище сте в близост вие?
Ние преди години с мъжа ми ходехме на нещо като пикник в близост до летището и до морето , на едно местенце където кацащите самолети прелитат буквално над главата ти на минимална височина, минута преди да кацнат .Вълнуващо , но адски шумно...

# 101
  • София
Цитат
в такива моменти като разказвате как си играят дечицата ви заедно ми иде още утре да вземем мерки и ние по въпроса за братче или сестриче
Много добра идея, Дина! GrinningЧестно казано, явно по-голямата разлика между батковците и бебката на Дуа, прави взаимоотношенията им толкова безпроблемни..Моичките, с разлика от 3 годинки, все се дърпат, все се карат и все нещо имат да делят SadНо ако само някоя от тях по някакъв повод отсъства/например често в Гърция с мен идваше  само една или две от девойките/ или пък е болна , тогава всички стават едни милички, хрисими, взаимно защитаващи се - направо  не можеш да ги познаеш! Rolling Eyes
Колкото до тоалета - работим усилено по въпроса.Те  трябва да са три тоалета - един за първата конкурсна вечер, на която изпълнителите представят песен на роден език.Втори за втората конкурсна вечер, когато се пеят песните на чужд език и трети - евентуално за Гала-концерта, в който участват само лауретите на конкурса...Много емоции, много нещо! #Crazy
Сани,И аз в началото на брака /преди близо 15 години Shocked/ бях абсолютно на Вие с готвенето дори на БГ кухня, камо ли пък  арабска..Но с времето, гледайки от него, учейки се от арабки тук и в Йордания, четейки рецепти и т.н се научих..Като се женихме преди толкоз време, моят мъж беше 68-69 кг с мокри дрехи, ама след 3-4 години семейният живот  и моите манджи му се отразиха добре и качи цели 10-12 кг.Сега, когато отново е сам през последните 2 години в Гърция и Франция, пак е постопил килцата.. SadНо аз имам пък такъв свръхзапас, само да можех  да му услужа, ама не става..! CryТа така, дерзай, ще се справиш със сигурност!

# 102
Дина не сме много близо , около 30-40 мин. от Гетуик с кола , но небето като е ясно и се виждат самолетчетата добре. Но след като се преместим сега ...незнам дали ще им махаме за ''здравей '' толкова често...там май на чайките  Simple Smile  . Сега ме подсети миналото лято бяхме в един друг морски град тук на разходка и имаше авио -шоу, прелитаха с бясна скорост точно над водата , невероятни бяха !!

# 103
Благодаря на всички момичета за отзивчивостта, в която не съм се съмнявала! Hug  bouquet
Dtti благодаря за информацията и снимковия материал. Беше ми много интересно.
Desert Princess благодаря и на теб! Това със сладоледа ме заинтригува много. Интересно ми е какво съдържа, че е така гъвкав и какъв е на вкус. Имам сякаш някакъв спомен, че съм опитвала от този сладолед в Турция и ако не се лъжа ми напомняше за един друг турски десер – пишмалле.Тука май се изложиш ама май така се казваше.Нещо подобно е на вид на стъклена вата, но с много хубав вкус.
AniSim точно това са сладките. Опитвала ли си ги? Какви са ти впечатленията? Аз не се реших да ги опитам, а само им се любувам визуално. Пробвах с една ядка, но  нещо не можах да я преглътна.
DUA непременно ще пробвам рецептата. Звучи много вкусно.
Лек ден и весел уикенд на всички!!!  bouquet

# 104
sarated много ти благодаря това за мен е едно успокоение
а що се отнася до това да гледам и да се уча от него той се прибира по рано от мен от работа и аз докато се прибера той сложил вече яденето на котлона и като го попитам как го прави отговора е: ще те науча някой ден ама сега съм много изморен:)

Общи условия

Активация на акаунт