Раничка на шийката на матката - 3 част

• 134 465
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • София, под Карлсон
Розаузунова,това,което казваш с мазането не е правилно,не заблуждавай момичетата.Третирането на 'раничката' става според вида и причинителя й.Ако жената не е раждала се преценява оптималния вариат за третиране,спрямо нейното състояние.

202uu Като минала по този път подкрепям мнението на Деси. Разбирането за раждала/ нераждала жена е погрешно и може да доведе до много сериозни последици  Peace

# 586
rosinauzunova ,а случайно лекарят ти да ти е казал че лекарството изгаря само горния слой на раничката и след време тя отоново рецидивира?Защото аз  съм живия пример за това. Преди 6 години ме мазаха със Солкожин и такива поражения ми остави.. ooooh!. Преди близо месец ходих на лазер.

# 587
  • София
Хм, мене преди мнооооооого години..да съм била на 18-20 имах раничка, мацна ме с някакво лекарство и не се наложи да повтаря. Да чукам на дърво до ден днешен нова раничка нямам,нито същата се е възпламенила наново.  newsm78

# 588
Хм, мене преди мнооооооого години..да съм била на 18-20 имах раничка, мацна ме с някакво лекарство и не се наложи да повтаря. Да чукам на дърво до ден днешен нова раничка нямам,нито същата се е възпламенила наново.  newsm78
Имала си късмет значи. Peace
А случайно да си гледана на колпоскоп някога? Thinking

# 589
  • София
Хм, мене преди мнооооооого години..да съм била на 18-20 имах раничка, мацна ме с някакво лекарство и не се наложи да повтаря. Да чукам на дърво до ден днешен нова раничка нямам,нито същата се е възпламенила наново.  newsm78
Незнам дали са ме гледали,но покрай трите аборта само лапароскопия и цветна снимка нямам,какви ли не изследвания и една камара прегледи и прочие.

# 590
Аз да добавя че много доктори злоупотребяват с тези ранички, като казват имаш раничка, струва примерно 80 лв горенето и ти вземат парите ей така без да си имала  раничка дори.Моя приятелка е потърпевша от такъв лъже доктор.Същият начин и с мазането.Много знаем с какво ни мажат.

# 591
Незнам дали са ме гледали,но покрай трите аборта само лапароскопия и цветна снимка нямам,какви ли не изследвания и една камара прегледи и прочие.
Много съжалявам,дано всички мъки имат резултат. Hug
Колпоскопът е като микроскоп ,с който се гледа щателно влагалището.За съжаление клетъчните измемнеия,т.нар."Ранички" народному,много често не се виждат с просто око.Съветвам те да си направиш подобно изследване при следващия си гинекологичен преглед."Раниките" приеидно не възпрепятстват забременяване,но много често наличието им върху канала на шийката е предпоставка за възпалителни процеси,които затрудняват свободното движение на сперматозоидите през канала.

# 592
Аз също имах раничка, на 23 ми я мазаха със Солкожин и файда никаква-на 25 я изгорих с ток, след като родих, но не бях гледана нито с колпоскоп, нито биопсия,нито нищо...Сега съжалявам,че я изгорих,но не бих я мазала пак с разни лекарства,защото няма ефект. След горенето пак я имам...и сега си правя устата да ходя при някой да ме гледа на колпоскоп и да ми взема проба за ЧПВ...

# 593
Здравейте,

моля тези с опит за съвет - родих преди 2 месеца и сега ще ходя на контролен преглед, прида да забременея, имах раничка, която не беше изцяло изгорена, но понеже забременях непланирано и оттогава незнам въобще какво е положението. Искам да попитам, тази раничка може ли да се напипа? Аз усещам нещо като неравности от едната страна на шийката, или поне така си мисля, днес съм на преглед, но искам да проуча въпроса, имам все още малко течение, но немога повече да отлагам и предполагам, че няма да могат да ми направят цитонамазка... предварително ви благодаря....  bouquet

# 594
  • София, под Карлсон
Здравейте,

моля тези с опит за съвет - родих преди 2 месеца и сега ще ходя на контролен преглед, прида да забременея, имах раничка, която не беше изцяло изгорена, но понеже забременях непланирано и оттогава незнам въобще какво е положението. Искам да попитам, тази раничка може ли да се напипа? Аз усещам нещо като неравности от едната страна на шийката, или поне така си мисля, днес съм на преглед, но искам да проуча въпроса, имам все още малко течение, но немога повече да отлагам и предполагам, че няма да могат да ми направят цитонамазка... предварително ви благодаря....  bouquet

Първо не- "раничката" няма как да се напипа. Не си я представяй като раничка на ръката например, която като заздравява прави коричка- няма нищо общо. "раничка" е народното име за видоизменен участък от епитела на шийката.
Чудесно е, че си се заела с въпроса, но те съветвам освен цитонамазка да те прегледат и с колпоскоп (това е като микроскоп). Повърхността на шийката се намазва с оцетна киселина и видоизменените участъци се виждат на колпоскопа като бели петна. Не е болезнено, но е изключително ценно като информация, която дава. В зависимост от резултатите преди да се предприеме каквото и да било, не е лошо да се вземе и биопсия.
Дано да съм ти била полезна  Simple Smile Стискам ти палци! Peace

# 595
  • Варна
Момичета, записвам се в темата.Много се тревожа-имам раничка на шийката на матката.Ако може да пишат мами които са забременяли след горене .Аз имам детенце на 9 години т.е. водя се раждала,но с мъжа ми копнеем за втора рожба.Щом съм раждала, ми казват,да горя раничката.Е да ама ,попадам на различни мнения за горенето: щом искам бебе-да не горя.Раздвоена съм.Не искам да си нося раничката ,но и за второ бебе копнея.Та в момента събирам мнения-за или против горене ,при желание за бебе.А иначе цитото ми е пап 2.

# 596
Ела в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=425083.msg15219976#msg15219976 ,и на мен ми казаха, че след горене няма бебе,но не е вярно,отиди на преглед  в София (незнам от къде си) аз съм много доволна от Токуда- д-р Карагьозов,много внимателен,обясни ми всичко,изсмя се на това, че "след горене няма бебе",преди 3 дни си я изгорих и след 3 месеца стига да искам може да забременея-така че споко Hug  Гори я навреме!

# 597
кикаха1, аз забременях веднага след горене. Само изчаках препоръчителния срок от 3 месеца пазене. И още много други момичета също. При мен "горенето" беше с лазер и го направи д-р Карагьозов от "Токуда".
Успех!  Peace

# 598
Не искам да си нося раничката ,но и за второ бебе копнея.Та в момента събирам мнения-за или против горене ,при желание за бебе.А иначе цитото ми е пап 2.
Горенето не пречи ПО НИКАКЪВ НАЧИН на забременяването.Обратно,раничката би могла да е причина за по-трудно забременяване.Горена съм два пъти и оперирана чрез ел.примка в рамките на 2г. и забременях от раз 3м. след последното горене.
Горенето или термокоагулацията причинява цикатриксни белези на шийката на матката,които при БЪДЕЩО раждане могат да причинят  разкъсвания.Цикатриксната тъкан е твърда,неразтеглива ии затова много лекари се въздържат да 'горят' нераждали пациентки,за да няма проблем при евентуално раждане.При такива пациентки най-добрия вариант е премахването с лазер.

Последна редакция: вт, 25 май 2010, 12:36 от ДесиХ3

# 599
ДесиX3, а лазера причинява ли такива цикатрисни тъкани?  newsm78 щом пишеш че е по добрият вариант,аз въобще не се замислих за лазаер или с ток  Peace  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт