Започна се: Топлофикация ни спря топлата вода! Ще мръзнем ли тая зима??

• 18 407
  • 277
  •   1
Отговори
# 240
Ти му казваш: Ще платя като си организират работата така, че да ми измерят и представят точна сметка за използваната от мен енергия.
То си знае: "Долу СССР", "долу СИВ", "долу БКП", долу "дотациите"... Laughing

Казваш му: Не искам да плащам за циркове тип "Топлофикация фалира", щом като фалитът е съзнателно организиран от хората с интереси там.
Искам да си плащам само моите сметки.

То пак: Сиренето е с пари.

Техническа неграмотност, невежествени "исторически справки"  Laughing и много клакьорска агресия - това са им дефектите на най-яките адвокати тук на "ездачите" на "Топлофикация"...

# 241
Добре, да предположим че сме в света "чистия капитализъм", топлофикация е търговско дружество, дето си изчислява разходите и приходите, така че печалбата му не е наша работа (махам ролята на ДВКЕР). Какво стана с антимонополните закони, комисията за борба с нелоялната конкуренция какво прави по въпроса?

В крайна сметка от 10 години вървим назад, към каменната ера, защото у нас производство прочти няма, всичко се е обърнало на търговия. Ако 1 човек работи сега има 10 прекупвачи отгоре да се облажат и те малко. Къде тук е ролята на държавата да създаде подходящите условия за развитие на производството? И изобщо каква е ролята на държавата?

Сега всичко е "разделяй и владей" - скарай клиентите един с друг та да не гледат каква стока им пробутваш.

# 242
  • София
Холограма,

Пак започваш с твоите мъгляви писаници. Толкова са мъгляви, че чак им се губи смисълът. Ако искаш да кажеш нещо, направи го кратко, ясно и аргументирано. Ако можеш да представиш исторически справки за едно или друго нещо - моля.
 Това за "клакьори, долу, невежество" и т.н. е речник от митингите през `89-90-та година и не казва нищо конкретно, а целта на тези думички е само да наелектризират тълпата. Ако обичаш, проявявай малко уважение към хората и не ги подценявай, защото в тази тема не е митинг и тълпа няма.

# 243
Добре, да предположим че сме в света "чистия капитализъм", топлофикация е търговско дружество, дето си изчислява разходите и приходите, така че печалбата му не е наша работа...

В този случай Топлофикация трябва да предостави ясна сметка - кой клиент какво количество енергия е потребил.
Съзнателно беше направено така, че това да е невъзможно.
Но пък посредници да допълнят батака.

Целта на едни е да се краде отвътре и от клиентите.
На други - фалитът заради управленската алчност и некадърност да се обясни с "бабичките-тарикати" със свалено парно, "крадящи" топло и стиснали със зъби "чуждите" тръби. Laughing

Така някак естествено и това парче от държавата ще мине в портфейла на "чуждите инвеститори", като тези, гушнали електроразпределителните дружества.

# 244
Холограма, ти вярно като на митинг си го подкарала. Толкова агресивна демагогия и популизъм вкарваш в постовете си.

# 245
Да си споделя и аз , простете за невежеството, скромните мисли по въпроса за Топлофикация  newsm78
Значи казват , да си плащаме за потреблението на топла вода.Добре , изразходвала съм 2 кубика . Няма проблем да си ги платя . Редно е обаче да ги платя по законните 52 квтч , а не по 240 квтч както ми ги начислява топлофикация. Щото и в учебника по физика така пише - за подгряване на 1 м3 вода са необходими 45-50 квтч. Не , че разбирам от физика , но за това и основно образование стига .Ама водата циркулирала по тръбите Mr. Green Ама дреме ми!!! Аз имам задължението да си платя потреблението Wink Да си изолират тръбите като не ги кефи. Но има нов проблем- собственици на тръбите са собствениците на жилището.Добре , и с това съм съгласна ! Дайте ми възможност да си изолирам тръбите и да приключим дебата .И това не иска топлофикация.
Всъщност не зная защо го пиша това .Най -важното е че ДОКУМЕНТИ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ НЕ ПОДЛЕЖАТ НА ПЛАЩАНЕ , а точно такива са фактурите издадени от топлофикация. Те просто не отразяват реалното потребление  Naughty
Да не отварям сега и въпроса , че топлата вода е отпаден продукт на топлофикацията при производството на електроенергия. Веднъж подгряването й се включва в цената на произведената електроенергия и веднъж в цената за отопление. И ако при това условие Топлофикация се кани да фалира - здраве му кажи !
Хайде да се омитам от тази тема , че здраво се ядосах !
И извинявайте ако неясно съм се изразила...

# 246

Така някак естествено и това парче от държавата ще мине в портфейла на "чуждите инвеститори", като тези, гушнали електроразпределителните дружества.

Което четейки няколкото ти стотин постинга по темата се очертава, като основната ти болка.
Кое е чуждо за теб - всичко, което не се води на 'зачот"?
Хайде стига популизъм, палачинката отдавна се обърна и едва ли някой се връзва на глупостите а 'чуждия инвеститор'- враг. Както ти каза Радостина, мамчетата не сме толкова тъпи.В тия школи не ви ли учат на нещо ново? Тоя филм го гледахме вече.

# 247
Много точно даже си се изразила, Виви. И, да, и на осмокласниците са им ясни някои основни постановки.
Седя и си мисля-защо този народ не се вдигне най-сетне на МАСИРАН протест? Докога ще стой да го доят и стрижат като съща ОВЦА??
Впрочем....какво ли се чудя.....когато на 01.06 2006 пред ПАрламента на първия протест за увеличение на майчинството бяхме по-малко от 30 души. ooooh!

# 248
Госпожо 1,

...ДОКУМЕНТИ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ НЕ ПОДЛЕЖАТ НА ПЛАЩАНЕ...

Това и от 1 "постинг" трябваше да го разбереш. Нежели от "няколко стотин ".

# 249
  • София
Там, където свършва физиката започва икономиката.

А за протестите - миналата година стачката на учителите беше масва, но по-голямата част от населението не ги подкрепи, нали? Какъв масов протест може да се очаква сега? На какво основание?

Сметките, колкото и да не ни харесват всъщност се водят изрядни, поне докато не се докаже обратното. Във въпросните дружества има и достатъчно много адвокати, които се грижат формално да е в рамките.

# 250
Първо си правят сметките  "в час", после обясняват на обществото. И обществото почва да изплаща. Това е.
Ако има, да речем, 1000 лева задължение и от тях се окаже, след нормално и задълбочено изчисление, че трябва да платя дефакто само 600? Аз първо трябва да се издължа на всяка цена, така ли? И защо?
А защо НИКОЙ официално не стана толкова години да каже тайнствената формула, по която това изчисление става, Радостина? Отговорът го знаеш и ти.

# 251
София харизва топлото на държавата
Столична община обмисля да отстъпи дела си в "Топлофикация" на държавата. Това е един от възможните варианти за погасявaнето на дълга от 70 млн. лева към "Булгаргаз", съобщи председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов. Лично той застъпва тезата, че двамата собственици трябва братски да си поделят покриването на задълженията. "Не желая да се меся, защото реалният собственик на "Топлофикация" е общинският съвет, а не кметството като цяло", заяви градоначалникът Бойко Борисов. Той все пак коментира, че правителството застава зад "Кремиковци", който е другият голям борчлия, заради 5000 работници. 500 хиляди софиянци обаче също щели да са недоволни от студените си жилища.

Мирише, мирише, та чак...смърди. Изборите идат, хорааааа, изборитеее. Tired Tired

# 252
  • София
Да, това е риторичен въпрос. Peace

# 253
Илюзия,
Това, дали нещо е истинно или не подлежи на доказване.
От цялата тема разбрах, че освен, че имаш задължения към Топлофикация, не са ти ясни основните принципи  на икономиката и правото, които движат този свят.
Продължавай да чешеш клавиатурата - и ти хляб изкарваш, а и може някоя потребтителка с ник, завършващ на 1985 или 1990 да те чете и много да ти се кефи.
Аз обаче съм от друго поколение и  избирам да не чета повече популистки брътвежи.

# 254
  • София
Mrs.Edna

Постът ти към кого е отправен?

Общи условия

Активация на акаунт