През ФЕВРУАРИ сме роденИ, а вече хапваме засмени!

• 23 131
  • 284
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте на всички мами и пораснали бебоци. Ето че и аз намерих време да ви пиша. След 2 месеца в България преди една седмица се прибрахме обратно в дъждовна Англия и почти веднага се разболяхме. Не знам дали е от смяната на климата или нещо друго но текът едни реки сополи, не може да диша, не иска да заспи, задушава се като суче. Изобщо не знам кога да очаквам да му мине, вече 4 ден е така. Естествено пак ми се провали захранването и имам чувство че до 1 годинка ще си останем само на кърма. Според вас колко време ще трябва да изчакам с пюретата? Досега Лео е хапвал само моркови и картофи и то стигнахме до 5 лъжички. За сега съм го оставила само на кърма докато му мине, даже и вода не желае да опита. Иначе щурчо е добре, изправя се сам в кошарата и прави по 2-3 крачки държейки се за ръба, стои седнал, премята се насам натам, всичко му е интересно и любопитно. Има си вече 2 зъбчета и хапе и дърпа всичко наред. На последната консултация беше 9 кг и 70 см.  И аз все се чудя студено ли му е или топло и май го простудих с това не обличане. Още не съм му купила много зимни дрешки а като чувам вие и за космонавти говорите. По колко време стоите навън като сте на разходка?
Специални поздрави на всички бебоци от Бургас с които се запознахме лятото. Много съжалявам, че успяхме да дойдем само на една среща. Даже и снимките не съм качила, малко ме е срам да си призная Embarassed
Всички болни бебета да оздравяват по бързо, защото няма по лошо от това да гледаш болно детенце.  bouquet

# 181
Joy ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

БЪДИ ЖИВА И ЗДРАВА, ЩАСТЛИВА МАЙКА И СЪПРУГА.
НОСИ РАДОСТ НА ОКОЛОНИТЕ!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ!

Hug

Последна редакция: пн, 22 сеп 2008, 19:01 от alina_si

# 182
  • ВАРНА
Честит Празник на всички Българи!
Джой, честит рожден ден! Бъди здрава, бъди независима, бъди това, което желаеш!
Ние прекарахме деня на вилата, не пропуснахме слънчевото време.
Троли, добре завърнала се в Англия. Лошо, че Лео е болничък, дано сроко оздравее.
Хубаво е, че болничките дечица се подобряват.
Емо също вече е ок, но зъбчетата не са пробили още. Сигурно затова се събужда много през нощта и будува.
Silvyia_nikolova, дано не е сериозно. Да пишеш след консултацията.

# 183
  • София
Върнахме се Mr. Green. До сега ви дочитах и лягам, че съм труп.
Джой, честит рожден ден! Hug  bouquet newsm59  ura  4uu Tada  Party Time  Gift  party023 Gift dazzler1 dance hbday baloni Laughing
Честит празник, скъпи сънародници Mr. Greenbg
Болничките деца и родители, бързо да се оправят!!! Ill smile3545  Hug
Лека нощ smile3524 sleepuu Sleeping 

# 184
ДЖОЙ, Честит рожден ден! Желая ти здраве, на теб и хората, които обичаш, много щастие и радостни мигове!

# 185
Джойче да си жива и здрава, много обичана и щастлива!    bouquet
Честит празник българи!   bouquet
Болничките бързо да оздравяват и да забравят!
Ние сме навън от 14- 15ч до към 20- 21ч
Момичетата спят само по памучни нощнички, на 19*, с памучни одеалца.
Вит Д не съм давала изобщо. Нито Флуор. И в двата случая предозирането (ако организма няма нужда а се дава) е по опасно от недостига. За Д-то, не е нужно деня да е слънчев, слънчево греене си има и през облаците и зиме и лете, така че половин- един час навън си стига.
Роси голяма с ми скица! Такива снимки имам на Ива, много сладък спомен са.
Бубе жестоки са заглавията, до едно!  bouquet
Днес от скука си намерих друго гръбнакоунщожаващо занимание, показах на Емма за какво служи пързалката и люлките. Разбира се не се отделихме от площадката до края на вечерта. Ми това е, явно ми е много спокойно щом мисля щуротии.
Кас да не те обидих мило с коментара за тъпите аналгини?  Praynig Heart Eyes Ако е така веднага ти се извинявам публично и най- тържествено!:hug: Нали знаеш че те обичам!
Спокойна нощ на всички ви!

Последна редакция: вт, 23 сеп 2008, 01:25 от Мери

# 186
  • ВАРНА
Добро утро!
Хайде на кафенце
с бисквитка

Мери, най-добре знаеш, вече ще е така с люлките и пързалките. Аз Емо на пързалка още не съм го пускала, но на люлките ... той и в къщи си има една, така че не му е чуждо.

Да ви почерпя, Емо става на 8 месеца .... еех, кога отлетяха...

Честити 8 месеца на Камен, Ана Мария, Мартин и 7 месеца на Зария и Христо! Пожелавам на всички здраве и много усмивки!

# 187
  • Варна
Добро утро и от нас на всички майки и бебчовци.
Честити месечинки на всички празнуващи днес.  bouquet
Повече не ми се пиши,защото днес ми е много гадно.
Лек и слънчев ден на всички.

# 188
  • ВАРНА
В "Часът на мама" говорят за кърменето. Интересно е, някой ако проявява интерес ...

# 189
de3demonka и аз гледам, тъкмо щях да пиша. Благодаря!

Hug

# 190
Дез,Али и аз го гледах.Това за Тетануса направо ме разплака.Някой видя ли как е отбелязано кои памперси са за кампанията?
Мери,нали вече ти казах,че не се сърдя newsm78,не се тормози.Но видя ли това за Тетануса.ПРедди няколко месеца в БГ е имало случай на заболяло момиченце.Първия от 10г.Оздравяло е слава Богу.
Дез,честита месечинка на Емо.А също и на Камен, Ана Мария newsm59  bigdance2, Мартин , Зария и Христо! Да са много здрави и щастливи!
Ефросинка,вчера реших да пробвам като Анна, и аз да дам на моята кашата със шише.И о чудо-изяде я,а иначе осмуче 2,3 лъжички и почва да реве и се тръшка.Което ме подсеща,че продават специални накрайници за шишета преход от биберон към лъжичка.

# 191
Здравейте!
Просто не мога да не споделя това с вас: http://www.vbox7.com/play:a50aa950  Joy Joy Joy

За витамин D - не знам защо се притеснявате да давате, след като в целия ЕС това се практикува като мярка за  профилактиката на рахита независимо от разходките навън, за което говори Мери. Вит Д е токсичен само, когато се предозира, но тук Ефросина може да каже повече, предполагам. Не мисля да подценявам проблема, защото с очите си видях до какво води недостига на вит. Д при едно познато бебче. Не спирайте вигантола на своя глава, а се консултирайте с педиатрите си.   Naughty

Кас, мисля че памперсите бях "Pampers" поне ми се стори, че докторът който говореше каза "заедно с нашите партньори Pаmpers" , но не го преведоха в субтитрите, предполагам за да не равят реклама. Тъжно е наистина, но вие сякаш не знаете, че в страните от третия свят (а и не само) деца умират на всеки три секунди от най-банални неща като например.... от глад!
В тази връзка може да си сложите този сайт във фейвъритс и да кликате редовно

# 192
Честити месечинки на Емо,Камен,Ана Мария,Мартин,Зария и Христо!!!

Сънчев ден на всички  Nature Partly Sunny

# 193
Благодаря на всички които се сетиха за нас!Не знам защо така се е получило ,но ние сме родени на 24 ,а не на 23.Благодаря все пак на всички за поздравите!Да се оплача- ние вече втора седмица не сме излизали от къщи-имаме шарка.Първо каката ,а сега и малкия.Засега добре я понася,но се изрина повече от нея,но всичко минава вече/най-накрая/.При нас нищо ново-хапваме попара,каши ,малко се мръщим на пюретата-плодови и зеленчукови,въведохме месото.Изчакваме да ни мине шарката  и ще почваме жълтъка/такива са препоръките на педито/.Все още се кърмим задължително сутрин,обед и вечер,а през другото време на поискване. В къщи се топлим на климатик и поддържаме около 20-22 градуса,дано да не му е студено на малкия.
Поздрави на всички.Чао.

# 194
Честити месечинки на всички бебчета, които празнуват в днешния дъждовен ден!

За вигантола - давам по една капка в лъжичка с кърма. На същото мнение съм като Asol.
Кашата, както и всички пюрета ги давам с лъжичка. Дундурко вече свикна да яде като голямо човече и когато яденето му харесва особено, ме подканя с "Ам-ам". Това е положението - няма "мама", няма "тате", само "Ам-ам" Joy Отивам да му дам обеда - пуешко месце на Sunval с царевица и картофи на Semper.

Общи условия

Активация на акаунт