През ФЕВРУАРИ сме роденИ, а вече хапваме засмени!

• 23 113
  • 284
  •   1
Отговори
# 270
Честити месечинки, мили бебчовци и бебки!

Алина, супер си в ретро-вариант.
Лидия, гладко возене с новата кола!
Сенди, ти ми трябваш Hug Мисля, че в кърмаческия подфорум четох, че даваш овесени ядки на Андреан. Моля те да ми кажеш как ги приготвяш (дали ги киснеш от предната вечер, с вода, чай или мляко). Още не давам попара, но когато започна, ще разнообразявам задължително с овесените ядки като теб, затова искам предварителна информация. По няколко лъжички се дават в началото, нали?
...От утре ще се храним с дъждобран. Днес Шишо-дебелишо кихна с пълна уста с печена пасирана чушка и ме направи на точки Joy.

# 271
Пухи, заради теб преди малко си редактирах горния пост. Вместо Готика написах Пухка а то виж каква била работата, липсвали сме си взаимно newsm44
За овесените ядки: купувам финни, аз обаче ги варя а не само да ги накисна понеже стават по мекички.
Слагаш 100гр. водица да заври и добавяш 2с.л. овесени ядки, вариш малко 3-4 мин. а бе ти ще видиш като се сгъстят (бъркай, че лесно загарят). Махам от котлона и добавям пресен банан малко и малко круша, също и една или две бебешки бисквитки, пасирам и става чуднооо....
Дано съм ти била полезна Hug

# 272
Сенди, направо сме телепатки Joy Много ти благодаря.  EmbarassedАз мислех, че овесените ядки първо се киснат и после се варят, добре щях да ги наглася. Само да спре дъжда и ще претичам за овесени ядки до магазина. Звучи ми толкова вкусно, че ще ги въведа преди противната попара, само че ще добавя готово плодово пюре, че сурови плодове още не му давам на шишчо. Целувки на Анди  love001

# 273
Хайде и аз да се разпиша,че ще свърши темичката Mr. Green
Тролипен,Дар и всички болнички,оздравявайте бързо Hug HugНие вече сме,добре,само Мони много мрънка,но второто ни зъбче пробива и сигурно е затова,има и сополи от време на време ,но не кашля вече.Тези дни и не яде много,дано да е период и да мине бързо Praynig
Жаси,Драконче,напълно ви разбирам за проблемите с каките,и ние сме така с нашия батко(не е обаче заради неядене,той добре си хапва),просто не се съобразява понякога с малката,бута се при нея и ако го оскубе посяга да удря,дърпа й играчки и такива работи,но определено откакто тръгна на градина нещата се нормализираха и сега по-малко се караме Peace
Кат,честито ви християнче!!!Много са ви хубави снимките от кръщенето Hug
Бубе,за твойте красавици   bouquet  bouquet,снимките ти ми пълнят душата. Hug
Пепи,как са дечицата,минава ли шарката вече?
Джой,дано не се разболее Давид Praynig,ама карай й се на тази бабка ,как така ще изкарва детето както свари NaughtyМоята свеки е същата,Петър като отидем там на гости въобще не го облича,както е вътре в стаята зимата,така го извежда на терасата и като й направя забележка ми казва че само за малко го изкарала,ама то 10 минути по блузка на снега му стигат на детето да се разболее Crossing Arms
Евелинка,надявам се тревогите ти с Блажко да спрат до тук HugА за ревността към таткото-период е и ще мине,по едно време Петър не даваше на татко си да ме целува,казваше му че това е неговата мама и да не ме пипа hahaha Joy
Готи,честито ви четвърто зъбче и скоро се похвали с новото возило Grinning
Лидия,честита ти кола,леко и безаваройно шофиране  car003
Ефросинка,страхотни сте с Анна на снимките.
За витамин Д- аз пак започнах да давам по препоръка на педито,но и нашата фонтанелка е голяма още.
За яслата-не мисля да пускам Мони на ясла,направо на градина,а дотогава има време Simple Smile
МарияМ Hug,подкрепям напълно Дракончето в това което е казала.Нека мъжът ти да погледа малко детето и да свърши няколко дни домакинската работа вкъщи и ще види колко е лесно.Аз моя така го карам профилактично,защото и той ми казваше да не съм се оплаквала,той ходел на работа ,а пък аз съм била цял ден по разходки и съм гледала сериали вкъщи NaughtyОставих го само един ден да гледа децата(без да върши домакинска работа при това) и се побърка,поне разбра че не е много лесно.Според мен е най-добре да поговориш с него и да му кажеш какво те притеснява PeaceИмай също впредвид че той отското е татко и още се учи да бъде такъв,докато на нас ни идва от вътре мъжете се учат на това да бъдат родители,понякога даже ги е страх да не сбъркат нещо и се дистанцират от децата,като си мислят че мама по-добре би се погрижила.Включвай го ако можеш в грижите за детето ,в домакинските задължения също и се надявам скоро да се похвалиш ,че отношенията ви вървят към по-добро HugИмате едно прекрасно детенце,трябва да намерите начин да продължите напред Hug
Този пост цял ден го пиша,после повече,че ще ходя на родителска среща в детската градина Crazy,да видим колко парички ще искат Money

П.П.Аз докато писах Готи има зе честитане-айде леко и безаварийно и на вас с новата семейна кола  bouquetНие скоро няма да се подстригваме с госпожицата,тъкмо й порасна косичка за една фибичка Blush
А за снимките  newsm62 ,и аз ще се пробвам като ми остане време.
Пухче,аз така правя овесените ядки на Петър,но слагам и мляко,много ги яде.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2008, 15:50 от mama avi

# 274
Здравейте и от мен,
няма да се извинявам, че не съм писала дълго. Нещо не можах напоследък да се справя успешно с многобройните ангажименти. А и сега съм на вълна търсене и избор на детегледаЧка.
Ефросинка - да не ви урочасахме, че Анничка не хапва вече добре? Така й се радвах в Зоологическата градина като лапаше лъжичката и я дадох за пример на Йоана. Ние май се справихме с не-яденето, но не смея да се похваля, защото може да е за кратко. Преди няколко дена реших, че с това често кърмене нощем детето може да е обърнало деня на нощ по отношение на храненето и затова да няма апетит. Коментирах го с педиатърката и тя каза, ако успея да се справя, да се опитам да намаля нощните кърмения. Йоана за късмет не се възпротиви и едно-две от храненията ги заместихме с биберон-залъгалка. И така в момента са едно в 0-1 ч и едно в 3-4ч (за тези си се бори със зъби и нокти). След това се събужда към 9. От както го направих това, Йоана си изяжда пюрето. Още не съм се справила с лошите й обноски на масата, но и това ще стане. Simple Smile
Мария - сигурна съм, че ще се справиш в тази ситуация. Може би, защото аз не съм толкова оправна като теб, още от самото начало мъжа ми пое голяма част от задълженията, тъй като видя, че явно сама няма да мога да се справя. Може да е смешно, но аз още не мога да си представя как ще изкъпя Йоана сама. То и сега излизаме с баща й от банята, все едно ние сме били под душа. Simple Smile Даже се шегуваме, че той спокойно може да ме замести, ако имаше моите две големи предимства  bombs .Затова че не се впрягай, когато те обвинят, че не се справяш. В такива случаи май е по-добре да не се правим на супер-жени.
Сенди - аз още не съм пробвала Йоана да я държа и тя да прави крачки. За сега уменията й се простират до там да се изправя и държи за дивана. Даже вече това й е основно занимание.
Алина - много са свежи снимките. Simple Smile А другата съфорумка май е Кам4о.

# 275
  • Бургас
Честито месечинка на Дон Тино!Готи, браво, това си е постижение 4 зъба за толково малко време.
Честити годишнини на патерици на Дар и Баленка. Много обич в семейното гнездо!
Пак не насмогвам да ви изчета, много продуктивни станахме със застудяването.
Сега от вас разбирам, че не било нормално да плаче бебето като го преобличам легнало. Ние сме си така от край време. Легналото не го уважаваме, пък ако ще с наакано дупе ще стои Стефко.
Голдънче, не съм аз с рецептата за течен шоколад с АМ. Моето ще отиде за палачинки. Дори любимия ми купи специален тиган за целта.
Нас много ни мъчат зъбки. Вечер е доста тежко, преспивам наново през час до към 1, после спи до 4. Постоянно пъшка и мрънка тихо горкото ми момче.
Честито ново возило на Лидия! Безпроблемно шофиране!
една идея за топли бебешки обувки. Миналата зима, при бременния шопинг се сдобих с бебешки обувчици от ТСМ от агнешка кожа. Сега се оказват страхотно попадение, особено за 2.50 лв Laughing. Супер мекички отвътре, много топлички. Виждала съм такива преди, като купувах пантофки подарък за детенце на приятелка на магазините за кожени якета и кожуси.
За нашето захранване - на половин пюренце зеленчук сме на обяд.Тия дни бяхме на едни гадости- карфиол, зеле..Не напъвам за количество, то е отврат това.
Сега установявам, че  е с Т 37.5. Какво се правеше, май в изчакване ще бъда.
За спането в нашето легло. Обикновено го вземам при нас сутрин, към 5. Тази вечер, след поредното приспиване в 1 нашия тати реши, че Стефко ще спи при нас. Да, ама не. Той реши, че е вече сутрин, развесели се, ака, пя.... и така до 2.30, когато пак се преместихме в неговата стая и го приспивах наново. Май ще се премествам трайно при него. Мисля да научи , че там е мястото за сън. Той не знам обаче какво мисли  Laughing

# 276
Виви, ние с Дон Тино окончателно изгонихме Миро в ергенската му стая! Къш!
Аз не съм на загуба- не ставам през нощта, гушкам по-младо парче, вместо чичко, и тва си е, а пък и ми ухае по - приятно - бебешки някак..... Joy Joy Joy

# 277

Аз не съм на загуба- не ставам през нощта, гушкам по-младо парче, вместо чичко, и тва си е, а пък и ми ухае по - приятно - бебешки някак..... Joy Joy Joy

Смяла съм се сума време, благодаря!!!  smile3532

# 278
Честито на порастналите ни бебоци! Да са живи и здрави!
Колко много мами пред комповете в това скапано време. Чувствам се като затворник. А какво ли им е на бебковците.
Момичета днес бяхме на преглед, засега сме само с хрема и Т малко под 37,5. Предписаха на Давид Панадол, капки за нос и вит.С на ампули. Милото цяла нощ не спа (а и аз покрай него). От вчера отказва и всичко освен кърма, а дори и като суче проплаква, въпреки, че педиатърката каза, че гърлото е ОК.
На всичкото от горе днес следобяд (преди 2 часа брат ми катастрофирал) добре , че му няма нищо. Аман от катастрофи (май месец и мъжа ми помля колата).
Утре баща ми се прибира от Германия и направо лошо ще му стане (колата е негова). Така се радвах, че си идава месец и половина по-рано. Ама той като дойде ...
Виви и Дави беше ужасен от карфиола  Sick.
Готи честито ви возило   car003.
Момичета наистина ми харесаха вашите снимки а ла "Усмивки от старите ленти".(аз нещо не се справих).

# 279
  • Варна
Минавам само за малко да ВИ поздравя мили ми ФЕВРУАРКИ дано ми остане време и да прочета от темите.
Лек отчет от консултацията 410 гр. и 2 см т.е.  7500 гр и 69 см. за един месец си е супер в предвид това ,че вече сме на млечна кухня. А, аз си мислех, че не се храни добре  newsm78
Най-после и изследванията ни са факт  Wink хемоглобина й е 120 и урината си е о.к. така че не ни мислете  Wink
Целувки  и  Hug на всички

# 280
Здравейте,
Аз не съм писала отдавна.
Ние сме болни малката мнго кашля има хрема направо е някакъв ужас.
Да се похвалим онзи ден ни изби и първото зъбче, аз съм много развалнувана от появата му.

Честито на всчки които имат месечник днес, да са живи и здрави дечица.

Това е то на с ще се постарая да пиша пак  Grinning

# 281
Здравейте!Честити месечинки на порасналите ни бебчовци.Да са живички и здравички!
Джой,ламираната се изправя,добре че на брат ти нищо му няма!
Виви,
Готи,развесели ме мила!Честито ви возило!Честито и на Лидия!
 Това с овесените ядки ми звучи вкусно ще взема тия дни да предложа и аз!
Мария,подкрепям мамите изказали се преди мен.Силно се надявам скоро да се похвалиш,че нещата вървят в друга посока Hug

# 282
Честито зъбче на сладуранката Ивет и бързо оздравяване!
Какво ти половин бурканче newsm78. На обед Шишо-дебелишо изяжда три бурканчета по 80 гр и си отваря устата за още. Днес беше на карфиол, картоф, пасирана печена чушка и пуешко, а за следобедна закуска омете една купичка каша от елда. Опитах я и още ми държи гаден вкус в устата, докато на него си му хареса Sick. Апетитът му сигурно се дължи на това, че му разказах за Пламен на Alex99 и сега бърза да го стигне по размери. Сдобих се с пакет немски финни овесени ядки и тия дни ще му направя от тях по рецептата на Сенди.

# 283
# 284
Привет! Леле, ужасно е времето навън. Киара днес пак пощуря и следобеда все пак излязохме за един час. Малко се притеснявам да не я простудя, защото още не се е стабилизирала напълно-прегракнала е  и ми звучи супер странно като плаче-като котенце мяука. Ама това не я пртеснява и продължава с нейните си песни...
Зъборастежа ни се очертава ужасен. Още дори не се вижда зародиш на зъбче, а плаче час и повече с юмручета в устата. Нищо не я успокоява, милата ми....
Мария,какво да ти кажа,  мила, момичетата са споделили своите мнения п въпроса и аз съм съгласна с всяка една от тях.
Попарата я пасирам=само така я яде.
Имам проблем с клавиатурата. Друг път ще пиша повече....

Общи условия

Активация на акаунт