През ФЕВРУАРИ сме роденИ, а вече хапваме засмени!

• 23 114
  • 284
  •   1
Отговори
# 45
Галадриел,Алех99- браво !6 зъба си е постижение.И ако правилно си спомням на Рая и излязоха почти без проблеми, а дано и на другите така. Praynig
Относно попарата-рецептата на Кат е същата като нашата-също дадена от доки,а едно към едно съм я чела и в една книга "Хранене на детето от 0 до1години", само дето аз я правих малко на око.А това със сухарите ме подсети за мазолите които по едно време ми бяха излезли от трошене на сухари за попари и супички.Тогава си намерих лесно решение-с блендера натрошавах няколко пакета,слагах в кутия и хоп -готово.Хем в кризисни ситуации/Карина много ревеше като си видеше чинийките и купичките ,а вместо да и дам да яде -трошах сухари/лесно и бързо.

# 46
  • София
Да се разпиша по късни доби, че ме чака багаж за приготвяне. Утре сутрин тръгваме и трябва да съм готова. Crazy
Гала, Лили беше така, не правеше нищо на шест месеца, че и нагоре. Седна стабилно на девет, проходи на 1г.2м. Роди се три кгр. Спокойно, просто има и по-крехки структури. Яна например, няма нищо общо с физ. развитие на сестра си. Peace
Попара не правя все още на Яна, но моята рецепта е като на Кат, три сухара стривам в гаванчето (правя го защото от чукалото сухара става на кръгли, малки, симпатични топчета Embarassed), слагам обезсолено сирене, малко масло и захар, всичко на око и заливам с преварена/вряла вода. Похлупвам да се запари, като чай, с една чинийка. По принцип аз харесвам повечко сирене, ако има. Peace Така я приготвям до ден днешен на Лили.
Виви, кажи моля те как правиш течен шоколад(може и на ЛС), че АМ, което купих ще отиде зян. Praynig
Зъби имаме цифром и словом - два. Peace
Лека и спокойна нощ!

ПС: моля, не ми се смейте на гаванче и чукало. А дали така се наричаха..... newsm78 това друг въпрос..... Embarassed

# 47
Минавам само набързо преди сън. Днес ми беше кофти ден.
Маги уж е по-добре, температура има 37,2-37,4, дадох само вечерта Панадол и вит.С. Хрема вече няма.
Водих Блажката на уролог и първото предположение е, че втори тестис просто няма, поне със сигурност не е в ингвиналния канал. Другата седмица - доплер на корем и ако нищо не се покаже - сцинтиграфия. Ако има зачатъци пак трябва да се отстранят оперативно. В подкрепа на думите си докторът каза, че левия тестис е по-голям от нормалното за възрастта - природата компенсирала. Но ми е много тъжно, някъде жестоко съм му объркала рецептата  Cry.... Дори да няма втори тестис не е толкова страшно, просто трябва много да пазим единствения му, но въпреки това ми е ужасно тъжно. Все пак ще чакаме другата седмица.
А, забели му пишката (което не бяхме успели да забелим у дома) и се скара, че не сме се справили със забелването. Цял следобед Блажката щом пишка - реве, ама ще му мине, това не е страшно. Дано да спи спокойно тази нощ. Сложих му Дефламол.

# 48
Добър вечер на всички  Heart Eyes
Бубе, тебе те пиша за "кръстница" на форума - винаги измисляш най подходящото заглавие!

Благодаря ти Роси   lovekiss    mrstraetz,винаги ми е било приятно да  съчинявам по нещо за нашите сладурчета...Ще го правя докато се харесват ... Embarassed А иначе пиша стихове от 7 клас... ooooh!
Новите снимки са ти върхааааа .......  bouquet

СЕНДИ... Flutter благодаря ти ... Blush Blush

ЗА прословутите косъмчета-тръни #Crazy, не съм забелязала досега... Thinking  newsm09

Момичета,в попарата не слагате ли някакъв чай... Coffee  food010 .....за аромат... newsm12

МЕРИииии..........къде си, работна пчеличке... Kissing Heart Отчети се набързо с някой друг ред и снимка... Чаках, простирах,готвих...теб те няма  smile3506

ЕВЕЛИНАР...много тъжно ми стана като прочетох за Блажко.. Sad Ще пиша после...Извинете...

Всички болни да оздравяват и болестите далеееече да остават........ Praynig

Спокойна нощ на всички ......маменца и бебчета.. Heart Eyes

Последна редакция: пт, 19 сеп 2008, 01:24 от бубето 29

# 49
Благодаря на Алина и Бубето за новата тема, чудесна е!
Студа е факт и добре че поне гря слънце, че още един ден като вчера и съм потънала. Прибрахме се мокри до кости с Ива снощи и аз понастинах май, корема ме свива. Емма се криви в дебелите дрехи, и как няма като до преди 3 дни беше по памперс. Утре отивам на обиколка за боти за Ива, че с тия гуменки днес ми беше жал да я гледам. Новото което забравих да споделя е че си имаме бънджи, кръстницата и го подари и е голяма радост и почивка за мен поне половин час. Не съм забравила снимките, само дето са много и чакам на Иво благоволението да ги свали а аз да ги кача. Обеща за утре.
Ива пък е очарована от Мечо пух, Светлито я изненада с поредица ДВД-та и Ива е във възторг, филмче в което няма насилие. Не че аз не се заглеждам, пускам и ги на ЛСД-то и картината е вълшебна. И си дадох сметка че не съм чела книга или гледала филма с Мечо Пух Blush
Попарата я правя винаги с шипков чай, става далеч по ароматна и приятна. Слагам много сирене, напълно обезсолено. Примерно на един сухар- бучка сирене колкото два кибрита, кафена лъжичка кафява захар и лешник масло (попарата давам към годинка).
Емма седи сама стабилно от поне месец (беше на 6мес) също от толкова седи стабилно права, ако се държи за облегалката на пейката седи сама дълго време и прави крачки. На всяка консултация педи я пробва дали стъпва, та тя стъпва от самото си раждане.
Готи аз си карам целогодишно с комбинираната, обичам да сме много време навън и трябва количката да е широка и удобна. Вече сложих калъфа и дебелото одеало.
Бубе обичам те!
Естелита честит рожден ден! Много здраве и късмет ти желая!
За всички болнички се моля, нека бързо оздравеят!  Praynig
Евелинка спокойно душице, не си стоварвай вина която не е твоя! Знам за какво говориш и как с чувстваш, нали това с палчетата също се дължеше на мен, но не съм го искала. Успокой душата, вдигни глава, добре ти е детенце, всичко ще е наред! Hug
Пухче в конкурса сме. Виж, за най мързеливо бебе не се класирахме, вие преносихте с по 10 дни, аз с 9. Сега сме сериозни беззъби кандидати, ако няма изненади.
Някой чул ли е нещо за 3 години платено майчинство и детски по 35лв?
Лягам че метнах втори шоколад. Впрочем съм свалила още едно кило, а закусвам по 3- пържени филии, после навън ям дюнер или фурнети и задължително за деня един шоколад поне, вечерям в 11-12-1ч с 2-3 филии хляб, как отслабвам така не ми е ясно newsm78. Имам още само 4 кила.
Сладки сънища!

# 50

Почерпка по случай седмата ни месечинка!
И ние сме от отбора на неседящите, неизправящите се сами, беззъбите и най-вече НЕСПЯЩИТЕ Simple Smile. Буден е от 6:00ч.  ooooh!. Ама да е жив и здрав!
Евелинка, много ти се насъбра и на теб. Дано от тук нататък всичко се подреди. За пишката - аз всеки ден като го мия подръпвам по малко, но няма резултат и другия път ще помоля педито да свърши тази работа.
Голдънче приятно изкарване!

# 51
Добро утро!
Поздравявам ви с това любимо парче http://www.youtube.com/watch?v=7NYwXSNZLpQ&NR=1

Евелинка, слава богу повечето важни органи са х2. Всичко ще бъде наред... Hug

# 52
  • София
Добро утро!
Евелинка, не се самообвинявай! Naughty Hug Всичко ще е наред!
Мери,  Hug
На всички много  Hug Hug Hug Hug Hug! Чао от мен, до сряда живот и здраве. Ако имам нет ще пиша и оттам.

# 53
Благодаря ви, момичета!:hug: Hug Hug
Блажката спа спокойно, Маги и тя що годе. И аз поспах и сега съм малко по-спокойна.
Докторът каза, че и половин тестис му стига да направи бебе, ама някак ми дойде като гръм от ясно небе. Досега се казваше, че другият е задържан високо и няма проблем да се свали оперативно.
Иначе за забелването - при нас първия път го забели педито и после ние докъдето можахме. Беше останало едно ръбче и докторът докато го преглеждаше го дръпна за една секунда, Блажката изрева и после се успокои. Въобще не е страшно. После му сложи някакво кремче. Още плаче като пишка, но си мисля, че до утре ще му мине напълно.
И аз трябва да се стягам, че заминаваме привечер.

# 54
  • София

Някой чул ли е нещо за 3 години платено майчинство и детски по 35лв?
Аз по-скоро мисля, че съвсем ще ни резнат майчинството, както е в Америка. Три месеца и после на работа. Да, ама това дете кой ще го кърми и как ли се отразява на психиката му това твърде ранно откъсване от мама?
За попарата: и аз отначало хващах мазоли, докато начупя сухара, докато не се светнах   Bulb smile3555 smile3557, че могло и с хаванче. А това сирене като се обезсоли, веднага се разваля и нагарча. Уж все избирам да е по-твърдо. Вие сирене на коя фирма купувате?

# 55
GALADRIEL, не се притеснявай излишно. Ще чакам днес да се разпишеш след прегледа Hug
Дез, какво сиропче пие Емчо, че аз нещо съм пропуснала Hug
Catt, аз взимам сирене на "Маджаров", започнах с козе а миналия ден вече взех и краве. За мен това е истинското сирене от едно време Peace
Евелинка, всичко ще бъде наред, прегръщам те Hug
Видях, че правите попарката с 1 сухарче, мляко давате ли след това? На мен ми се вижда малко един, аз попарката правя с 3 сухара, масло колкото грахово зърно и сирене колкото кибритена кутийка и вода. Вчера захраних с жълтък и да чукна на дърво няма странични реакции Peace
Кашите на "Ганчев" и ние скоро ги опитахме, Андреан си я хапна, но е възхитен от течните каши на Нестле, имаше един период на неядене около седмица и тези каши бяха страхотно спасение. Отварям, сипвам в шишето и изяждаше по 250мл.каша Mr. Green. И аз като Росито пробвам предварително и ми се видяха толкова вкусни Party. Лошото е, че в Пловдив нещо не ги зареждат и много трудно ги намираме. Вчера таткото беше писал на директния вносител, който се намира в София та да видим защо така ги няма при нас тези кашички Whistling
Джой, честита месечинка и цункай Давид от нас Hug
Засядам над учебниците и по-късно ще се включа пак  smile3547

Последна редакция: пт, 19 сеп 2008, 10:02 от Сенди

# 56
Мери,ако е това за което питаш-след двете години майчинство,има опция роднина ,който е безработен/отскоро мисляче може вече и пенсионер/да ти гледа детето до навършване на 3 г. като получава минимална работна заплата.Но ти нямаш право.Поне това знам аз.Честито ви бънджи,и двете ми кукли го обожават.А за филмчетата,понеже и аз съм твърдо протев насилието и нецензурните изрази в детските съм изтеглила на Кари "отбран" кръг филми и не гледа др.Роботи,Колите,Ледена епоха,Рататуий,Таласъми ООД,Барбита-което е странно защото преди бях принципно против идеята Барби- но са хубави поучителни филмчета.И др.подобни  на Дисни и Пихар-на тях съм им голям фен.
Евелинар това  ми се струва доста неприятно по-скоро от емоционална гледна точка за Блажко като порастне.Но пък дали не може този лекар да се е объркали тестиса наистина още да не е слязъл?Приятно изкарване!  bouquet
Джой, честита ви месечинка  bouquet,да сте много здрави.
Голдънче,приятно изкарване и на вас!
Бубе,страхотни са ти заглавията,но честно много бих искала да прочета някои твои стихотворения-сигурна съм,че ще са страхотни Hug
Момичета вчера някой попита за температатурите в стаята.21-22 е добре през деня,когато децата са активни,но преди баня задължително помещението трябва да се затопли.Че много бързо изстиват,а и да им е приятно за масаж и малко игра голички преди лягане да им подишат кожичките през зимата.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2008, 10:00 от Кас

# 57
Добро утро ,мами Hug
Честити месечинки на Вяра ,Samuel,Светлин,Давид,Яна,Пламена,Магдалена,Боян и Мадлен!!! Two Hearts newsm67 newsm18
Мони вече кашля много малко,спинка си спокойно и суче по цял ден Grinning
За попарката-аз слагам 3 сухара ,парченце обезсолено сиренце и малко краве масло,захар не слагам въобще.Днес ще й направя с шипков чай,Петьо така я ядеше,на Мони досега я правех в вода.Сухарчетата аз ги смилам с машинка за мелене на орехи,има едни такива машинки пластмасови в бурканче от долу PeaceА защо слагате захар в попарата newsm78,маслото и сиренцето са полезни,ами захарта?Някой беше питал(не помня кой Embarassed) с какво може да се редува попарата-аз давам един ден попара и един ден бебепки кус-кус на Плазмон,пак със сирене и масълце.Кус-куса е на едни миниатюрни топченца и Мони си го хапва feedingСъщо така след попарата сутрин й давам по половин плодово пюренце за десерт.
За количката-аз сега си карам с комбинираната,по-широка и удобна е за спане,а пък и по-закрита е от лятната.Сложила съм вече покривалото за крачетата,но имам и термочувал като се застуди повече.Лятната я ползваме сега като ходим някъде,защото по-лесно се сгъва и се събира в багажника.
За детските филмчета-Петър гледа предимно Том и Джери,знае ги вече на изуст но пак ги гледа,С Мечо Пух са му любимите(не знам колко книжки и филмчета имаме с него,да не говорим за пердетата,пижамите,чаршафите,и какво ли още не ,голям фен му е  Laughing),Ну погоди,Грижовните мечета ,Колите...
Евелинка Hug Hug,не се притеснявай,с теб сме Hug
Голдънче,весело изкарване byeМного са сладки и чаровни твоите госпожици Hug
Чара,снимките ви от морето са супер newsm74.
Браво на Рая и Пламен за зъбчетата tooth tooth,ние имаме само едно зъбче все още.
Днес времето ще е по-слънчево и приятно за разходки  Nature Sunny,само че ние не можем да излезем ,защото чакам хазяина да дойде да прави бойлера,защото в понеделник ни спират ТЕЦ-а ConfusedПосле пак ще пиша,слънчев и приятен ден от мен Hug Hug Hug

П.П.Сенди,много са хубави тези кашички на Нестле,купувала съм на Петър такива каши и супички в тетрапак опаковки,супер са,само че и в Бургас не съм виждала да продават скоро такива Thinking

# 58
Моми4ета,знаете ли ,4е на моето мом4е му харесва студеното време,да си призная и на мен ,само да няма вятър,откакто се роди харесва да ена хладно.Жегите хи4 не му понасяха ,а и намен също с това повръщане SickСега като ,4е ли и 2мата се събудихме за живот #CrazyТа , аз всеки ден го извеждам,даже днес мисля към борисовата да отидем,само се 4удя от къде да му купя зимна шапка.Около нас в магазините никъде няма ThinkingЩе съм ви благодарна да ме информирате Simple Smile

# 59
Мама ави,какъв е този кус кус,на плазмон ли е и как се приготвя.Питам,за6тото и аз искам да разнообразя попарата с не6то друго,сега като про4етох за кус куса ,много подходя6т ми се стори!Ина4е с какъв 4ай правите попарата,аз с този на хип -билковия,но се 3удя дали не може и с обикновен,само дето няма д ае подсладен и незнам дали 6те го яде ThinkingЕ лек ден от мен  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт