През ФЕВРУАРИ сме роденИ, а вече хапваме засмени!

• 23 133
  • 284
  •   1
Отговори
# 30
Добър вечер и от мен Simple Smile
Алинка,благодаря ти за хубавата темичка  bouquetБубе,на теб за заглавието  bouquet
Естелита,честит рожден ден!!!  bigdance2 newsm59 smile3525
И тука е гадно и студено времето,духа вятър SadМони още кашля,не иска да пие сиропите,как ли не я лъжа.Следобяд пак имаше лека температура,дано скоро ми оздравее детенцето,че ми е много мъчно като я гледам така Sad
После пак ще пиша Hug

# 31
Естелита бъди обичана и много щастлива.
Момичета много се радвам на малчуганите, които вече се изправят сами. Камчо много бърз този твой юнак. Направо ме хваща страх ,като дойде и нашия ред. За сега само обикаляме кошарата и спалнята на мама. Имаме си и нова придобивка - проходилка. Утре ще кача малко снимки на бонбонката.
Днес за банята в къщи пуснахме духалката да пречупи малко въздуха. Иначе беше 22 градуса, но ми се стори хладничко да е голичка малката. Така ще е за напред
Дано всички болнички да оздравяват по-бързо. Мен днес една главаме цепи цял ден. Отивам да легна вече.

За Миа и Тео

# 32
  • ВАРНА
Здравейте.
Естелита, честит рожден ден! Здрава, усмихната и щастлива бъди!
Миа, помним те, мило дете!!! ...

Резултатите ни от консултацията са +600гр и +1см или 8,200кг и 67см. Емо още е с температура, а и с разстройство днес, но доки каза, че е от зъби, защото нищо друго му няма. Продължавам със сиропчето и Хамомила. Днес е отпуснат и ми е притеснено. Дано избият по-бързо тия зъбчета.
Сенди, много сладък твоя Андреанчо  Hug

# 33
Айде, и ние да се разпишем в отбора на сополанковците. Вчера Киара беше с безобидна лека хрема, но тази сутрин ме ужаси с темература 38,8. Почнахме компреси, панадоли...След прегледа педката не откри нищо обезпокоително-не е зъборазтеж, не е от дробовете или ушичките, гърлото и то било спокойно. Днес е с температура  под 37,5 и вече е по-добре. Надявам се това чудо да си иде, както е дошло-веднагически!!!! Naughty
Та сега ми е едно тъпо такова и не ми се пише особено. А и толкова се влияя от времето, че няма накъде. Зимата винаги ме обзема една летаргия, нищо не ми се прави, домързява ме зверски....и всичко ми е сиво....
Някой питаше за алтернатива на попарката сутрин-продават бебешки кус-кус, на Плазмон. Мисля, че е подходяща засуска,  но все аз още не съм давала...
Нареждаме се и ние за участие в конкурса на беззъбковците. Няма показания скоро да имаме зъб...
Поздрави и прегръдки на всички февручета-другарчета Hug

# 34
Много болнички дечица има. Дано оздравяват вече. И да няма повече разболели се.

Момичета имам два въпроса, от които единия ми е по-спешен и доста съм се притеснила, та дори утре ще се чуя с ортопеда д-р Драганов.
  • Има ли февруарчета, които не могат да седат седнали и такива ,които изобщо не стъпват на крачетата си? Рая нищо от тези неща не прави

• Как правите попара?

Ще очаквам отговорите ви.
Естелита, честит рожден ден, много хубави моменти да ти предстоят ти пожелавам.

# 35
Здравейте момичета , вчера стнахме на 7 месеца Hug Hug Hug но нямах време да вляза и да почерпя за това днес    newsm38
от 2 дена Габчо почва да мрънка посред нощ и се кърмим на 3 часа това не е било от преди 5 месеца newsm78 и на мен ми се струва че има колики защото и ние се захранваме и най- често давам картоф с морков на Хип , Жаси ти какво даваш?
Ами има и други работи ама нещо ме мързи да пиша утре ако имам време ще пиша  ooooh!
Лека нощ smile3524

# 36
Здравейте всички!
Толкова мъчно ми става като чета за нашите болнички февруарчета. Оправяйте се бързо и "къш" на вирусите #2gunfire
Естелита бъди много щастлива и обичана! ЧРД   bouquet Здраве и късмет!
Дез, браво за резултатите. Само и Емчо да се оправи бързо  Peace
Алинка, ти си нашата грижовна стопанка на февруарският отбор. Благодаря ти за вниманието и труда който полагаш, за да ни е на всички уютно тук Hug Hug Hug Бубе, тебе те пиша за "кръстница" на форума - винаги измисляш най подходящото заглавие!
Галадриел, Алекс си седи почти стабилно, а където може да се изправи се изправя сам. Но най добре попитай ортопеда, преди да си си помислила каквото и да било.  Hug А за попарата - натрошени сухари и обезсолено сирене ги заливам с вряла вода!
Алинка, иначе съм вече малко по .... подредена бих казала. Влязох в ритъм от както Боби е на училище. Както му се вика - в матрицата съм hahaha
Да ви кажа какво съм крадливо прасенце - направо ме е срам  Embarassed Днес ходих до Метро и понакупих малко пюренца. "Ганчев" ги отбягвам по принцип, но днес се престраших и купих едно стекче "млечна каша банани с бисквити" ... Чудно нещо - почти едно към едно като тази на ХИП, само че на Ганчев струва 1.10 лева... Та мама Роси днес изяде 2 бурканчета, и то не защото Алекс не ги яде, а защото на МЕН ми се яде! Луда работа. Това хормоните са страшно нещо. Вече си искам цикъла, за да си стана нормална Twisted Evil

п.с по темата с трънчетата: Ами сега нямаме, но определено сме имали, без да знам че това са били те! Като беше малък Алекс, всяка вечер като му правих масаж се появяваха едни черни малки власинки, точно като трънчета. Ние с Ники си мислихме че е нещо от хавлииките, после от праха за пране, после от сушилнята и какво ли още не. Постепенно изчезнаха. Чак сега като изчетах темата се светнах че това са ТЕ! Така че при нас и беше реалност. Тази вечер пробвах - няма нищо.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2008, 22:48 от rosi_bosi

# 37

Момичета имам два въпроса, от които единия ми е по-спешен и доста съм се притеснила, та дори утре ще се чуя с ортопеда д-р Драганов.
  • Има ли февруарчета, които не могат да седат седнали и такива ,които изобщо не стъпват на крачетата си? Рая нищо от тези неща не прави

• Как правите попара?

Ще очаквам отговорите ви.
Естелита, честит рожден ден, много хубави моменти да ти предстоят ти пожелавам.
По първия въпрос предполагам че не е нещо тревожно просто бебка не е готова,но пък щом си се притеснила поговори със специалист.Иво стои сам без да го подпирам,но пък още не може да се изправи сам или пък да седне.Успява да седне сам само в количката-използва табличката отпред си подпира краката и така се справя,но иначе вкъщи сам не може.
За попарата-аз ползвам сухари.Натрошавам един и малко обезсолено сирене(на око),заливам с преварена вода и намачквам с лъжичката.

От любопитство след банята го пробвах това с "трънчетата"-резултат-ние нямахме нищо подобно.Лека и спокойна нощ от нас

# 38
Галадриел, и Ани не може да стои седнала,даже и не прави опити да се изправя от легнало положение или пък да пълзи.Иначе обожава да стои права,даже и успява да пази равновесие,като съвсем леко я придържам.И аз мислех тия дни да ви попитам за сядането,така че моля те кажи после какво ти е казал Драганов.Попара още не съм правила,но на каката я правех от сухари,натрошено обезсолено сирене,малко захар,малко масло/май по-добре чист зехтин newsm78/ и водичка или чайче.
Изида,давай и сутрин и вечер Осцилококцинум,дано по бързичко се оправи бонбонка.
Мамо Ави и ние сме така с АБ и сиропите.Те тия Панадоли,Нурофени и др. подобни много сладки.Направо се задавят от сладост малките.В това отношение Ефералган свещички по-добре.Но иначе за да дам АБ,аз или татко я гушваме и другия леко стиска бузките да се отвори устичката и малко,по-малко...много стресиращо ама като няма друг начин.
Пепинка83,Честита ви месечинка да е жив и здрав,  bouquet да не ви наболяват венците,то може и да няма зъби но те си болят.
Дез, и ние от днес натам вървим,още не е точно разстройство но вече 3 пъти ака.Макар,че за нас е добре щото от 3 дни се беше запекла покрай високата температура.
Драконче,а дано и аз стискам палци само с това да се разминете.
Момичета от няколко седмици имаме проходилка но не я бях слагала в нея.От 3 дни я слагаме по малко но само стоеше и гледаше стреснато,а днес това дете изведнъж като хукна-чак се стреснах и изтървах една чиния докато я миех #CrazyКака и щастлива,че вече има с кой да се гони бяга из къщи и вика като обезумяла-а това фъстъче драпа с крачета след нея къде се блъсне странично,къде пътьом докопа нещо от масите и през цялото време се залива от смях.Така ми се стопли сърцето като ги чух пак да се заливат от смях с глас.Ани от известно време вече казва :Мама,Тата,Баба,Дада,Дай и вече Не и Нама покрай това слагане на АБ Laughing,но явно докато я болеше гърлото и си мълчеше солидарно с каката.Ей да му се не надяваш,че така ще се радвам ,че цялата къща е с краката нагоре и навсякъде играчки.Пожелавам го искрено на всички мами на които дечицата болнички. Praynig
Мери,как си злато? Hug
Роси, Hugкъде се изгуби?Ха ха ето те,погледнах надолу и ти там Joy

# 39
  • София
Естелита, да си жива и здрава, много щастие ти желая Grinning

Галка, и Камен е о т шавливите, седи, пълзи, изправя се, пуска се и директно забива чело в ръбовете.. Едно от наборчета на Георги ,обаче, започна да седи на 9м, до тогава само лежеше, нямаше желание да шава много -много. Проходи малко по-късно- на година и 4м, но сега няма никаква разлика с връстниците(това само за информация ти пиша).
Попарата, все още само на Георги правя, приготвям по същия начин като Роси-натрошен сухар, обезсолено сирене и вряла вода.

Роси, с Пухка подяждате децата,тюх Mr. Green Аз, да си призная, просто ми е гадно да ги опитвам бебешките храни, ако щете ми се смейте, но не мога, допирам само до устните малко, за да проверя температурата, ако съм загрявала нещо.

За Миа и Тео- да почиват в мир душиците им...

Пожелаваме на Киара бързо да се оправя. И да спре да расте броя на болничките, напротив, всички да се оправят вече.

За трънчетата, вчера пробвах излезе само едно. Определено ми приличаше като къс косъм от брада.

# 40
# 41
Таня, малко не си ме разбрала,но нищо, аз в другия смисъл...
Благодаря ви! Утре ще дам инфо.

# 42
  • София
Здравейте, момичета!
Asol, съжалявам за това, което ви се е случило. Дано занапред само с хубави неща да хвалиш. Честито на малката Лора за именният ден. Да расте здрава и засмяна!
Мери, съжалявам за загубата ти.
Кам4о, браво на юнака!!!
alex99, как так шест  #Crazy Имаме си рекордьор!
Съгласна съм за конкурс "Мързеливо зъбче" (или нещо от този род), Вики ще доблестен кандидат!
gotika80, аз ще си карам с комбинираната, лятна така и така не съм купувала.
ESTELITA, Честит Рожден Ден! Много здраве ти желая!
GALADRIEL, може Рая просто да се развива по-бавно. А попарата я правя от две филийки счукан сухар, кибритена кутийка обезсолено сирене, мъъъничко масло, каф.лъжичка захар и преварена вода. Такава рецепта ми каза моята педи, но малко ме притеснява маслото и захарта, но щом тя казва.
На болничките бързо оздравяване.
Трънчета утре и аз ще пробвам да вадя и ще пробвам да снимам, ако имаме.
Миа, Тео Flowers Rose Flowers Rose почивайте в мир милички.

Спокойна нощ!

# 43
Здравейте, момичета!
Asol, съжалявам за това, което ви се е случило. Дано занапред само с хубави неща да хвалиш. Честито на малката Лора за именният ден. Да расте здрава и засмяна!
Мери, съжалявам за загубата ти.
Кам4о, браво на юнака!!!
alex99, как так шест  #Crazy Имаме си рекордьор!
Съгласна съм за конкурс "Мързеливо зъбче" (или нещо от този род), Вики ще доблестен кандидат!
gotika80, аз ще си карам с комбинираната, лятна така и така не съм купувала.
ESTELITA, Честит Рожден Ден! Много здраве ти желая!
GALADRIEL, може Рая просто да се развива по-бавно. А попарата я правя от две филийки счукан сухар, кибритена кутийка обезсолено сирене, мъъъничко масло, каф.лъжичка захар и преварена вода. Такава рецепта ми каза моята педи, но малко ме притеснява маслото и захарта, но щом тя казва.
На болничките бързо оздравяване.
Трънчета утре и аз ще пробвам да вадя и ще пробвам да снимам, ако имаме.
Миа, Тео Flowers Rose Flowers Rose почивайте в мир милички.

Спокойна нощ!

А, Рая също има шест зъба вече. Днес видях че предните два са избили.

# 44
  • София

Има ли февруарчета, които не могат да седат седнали и такива ,които изобщо не стъпват на крачетата си? Рая нищо от тези неща не прави

Таня, малко не си ме разбрала,но нищо, аз в другия смисъл...
Благодаря ви! Утре ще дам инфо.

Ок, ще чакаме Grinning Аз останах с впечатление, че Рая не стои седнала т.е. не се задържа седнала и като я придържаш не стъпва на крачетата си, а ги огъва(примерно) или подскача или нещо от сорта, не не стои с опора в крачетата(ама и аз едно обяснение направих...) Предпочита лежане по гръб, по корем облягане на нещо или някого т.е. повече опори. Така си представих нещата... Съжалявам, ако наистина не съм разбрала.

Общи условия

Активация на акаунт