"И в Стамболийски есента дойде, ела при нас да пием по кафе!"

• 17 314
  • 250
  •   1
Отговори
# 165
Ехо и от мен. Марианка, тази снимчица ми напомня подаръка на Цвети или по-скоро кафето след пробата му  Joy А за харченето аз имам лимит Simple Smile Иначе мъжО не е лош човек Simple Smile
Гепард само из града го мяркам от време на време. Ама си мълча, че и аз не помня от кога не съм писала.
Иначе си чета де  smile3533
За секцията на Марианка и аз това си помислих, че е лесна за направа. У дома всичко мъжа ми прави. Последно с един гардероб се сбори. До КАТ в Пловдив и ние режем плоскост, после сглобява. Излиза мноого по-евтино и качествено.
Инсайд, провери ли тетрадките?
Дори, повече ракийка вечер за гърлото (профилактика просто). Може да прибавиш и чесън  Oha! .
Станка, какво става с мързеланкото - оченце?
Нашето дете расте гигантче - качил е 1600 за един месец и 7см. Вече е 5600 и 59 см. Мерките му са за 4-5ти месец спрямо рожденото му тегло. Все така кротичък е, само за ядене и спане мисли.

# 166
  • гр. Пловдив
... Марианка, тази снимчица ми напомня подаръка на Цвети или по-скоро кафето след пробата му  Joy ...
hahaha така така
Роделинка браво за хубавите мерки. На мама млекцето май е доста калорично и ми се струва, че трябва да минете на диета.  Thinking Нали е само на кърма детенцето? Иначе сигурно знаеш, че качването на много кг води до рахит/да не дава господ  Praynig/
Ние с Габи сме добре, но самички. Татито ни пак е в командировка и ми е много кофти така.  Tired Особено като се стъмни, освен тъга, ме наляга и шубе. Като звънне някой на звънеца не му се отваря задължително. Обаче Габи все ме издава - Тати, тати!- и тича към вратата. Съответно аз пак неотварям. Който иска, нека ми се сърди. Ако е познат, по телефона ще ми звънне.  Crossing Arms
Между другото готвя пиле със зеле и тиква с прясно мляко и яйца.   chef
Заповядайте!  Hug

# 167
Цвети, само на кърма е. 10 дни след тази консултация пак ще ходим да ни мерят. И аз за рахита се притеснявам, водя го на слънце всеки ден, давам Вигантол, който доки пак драстично иска да увелича за 10 дни, ама аз не се давам.Сега говорих с една приятелка, чието дете миналата година имаше начални признаци за рахит и лечебната и доза е била 4 капки за 10 дни, после 3, после 2.  А на нас - 6 капки 10 дни без симптоми! Както и да е, ще съм нащрек и след 10 дни ще заплаша с нещо мъжа ми, че да ни заведе на педиатър. Можеш ли да ми препоръчаш добър в Пловдив?
В блок ли живеете? Някой комшия "за цяр" няма ли да не те е страх? Иначе манджата е вкусна Simple Smile И наш'то тати замина вчера за 10 дни както се изрази "да си почине" на турне в Белгия.  Ама и аз си почивам де, защото не се съобразявам, освен с бебето Wink

# 168
Дойде и за мен малко свободно време да попиша.Доста имам за разправяне,но като за начало да започна с проблемите в градината.Има едно детенце което е доста буйно да не кажа злобничко и постоянно тормози мойте дечица.Бие ги щипе ги и какво ли още не.Преди време имаше период в който сутрин с рев отивахме на градината,защото Мартин пак щял да ги бие.Доста говорих с госпожите,а те са вдигнали ръце.Казват че постоянно е наказан и че почти всички деца се оплакват от него.В крайна сметка се реши да има родителска зада се разбере какво ще се прави.Но ние от понеделник спираме градина,но ще им кажа че ако случайно има родителска ще ходя понеже това детенце направо незнам какво ще го правят.И с най-голямата си наглост майката не иска да си го признае,че детето е доста буйно и тормози цялата група,изкарва виновни госпожите,че нямат никакъв подход към децата.Миналата сутрин се засякохме в градината и и обесних че доста пъти Иван е излизал от градината с изкривени очила и синки,а тя най-леко си казва -Айде сега да идем да видиш как ще набия Мартин и той повече няма да те закача. newsm78Незнам но поне за мен с шамари не се оправят нещата и боят не е начин на възпитание.
Днеска водих Иван при един очен доктор който идва от Пловдив тука и има доста добра апаратура.Прегледа го и каза 4 седмици постоянно да носи лепенката на окото,което означава че спираме градината от понеделник.Не съм сигурна че в градината ще му обръщат внимание достатъчно за да може да не я сваля,като гледам в къщи какъв зор е като я сложим.Направо си реве и не я иска.А и има друг проблем ,в събота излизахме на разходка и беше голям зор да го накарам да я сложим.Обещавах какво ли не,а той ми вика-Мамо как да я нося като всички ще ми се смеят с тази лепенка. CryНакупихме мозайки,кубчета и какво ли още не само и само да се заиграва за да може да я носи,но ще бъде доста трудно.

Приятна вечер на всички и при възможност пак ще пиша.  bouquet

# 169
Добро утро и от мен! Grinning
Изпих вече кафето, сигурно и вие.
Хайде и аз да разкажа за нашите патила. Вчера учителката ми се обади по телефона да ида да си прибера Мими, че лошо си боднала окото с химикала, докато пишела буквички. Сега има кръвоизливче, вероятно е засегнала кръвоносен съд. Заведох я на очен лекар, Слава богу, разминали сме се сравнително леко.
Снощи пък вдигна слаба температура. и тази сутрин като я подготвях за градинка, забелязах нялколко съмнителни пъпки по гърба и гърдичките. Имат вид на мехури пълни с течност. Веднага се усъмних, че може да е шарка и след малко тръгваме на лекар. После пак ще пиша.
Станка, горкото детенце! дано бързо се възстанови оченцето, много са раними в тази възраст и подигравките тежко се преживяват.  Confused Знам че ще се справите. И дано намерите разрешение с това дете, което бие дечицата ти. Май във всяка групичка има такива. При нас също има две такива момченца. За съжаление няма разрешение на проблема. Една майка вече измести дъщеря си в друга детска градина, заради това. Confused Проблеми винаги има. Въпросът е да се разрешават максимално безболезнено и с диалог, но той напоследък все по-често липсва...
Роделинка, брей че голям юнак си имаш! Какво ядеш ти, та така пълнее от кърмата ти Mr. Green Laughing
Цвети, ама че вкуснотии готвиш! Кога се връща вашият тати?
Много усмивки днес, въпреки мрачното време.  Heart Eyes Ние тръгваме на лекар.

# 170
Като ви чета се чудя и нас какво ли ни чака! Станка, дано бързо мине и без травма за детето. Че наистина подигравките на тази възраст могат да бъдат жестоки и много да наранят детето. Но щом няма да го пускаш на градина през този период добре си решила.
Марианка, какво се оказа?

# 171
Moичета, Мими е със шарка. Ще си стои 10 дни у дома. Очаквам "включване" и от малката Веси.

# 172
 Shocked ооо  къде таз шарка бре ,ще пазиш ли Веси или наведнъж да карат?

Аз пък съм с микоза  Confused Cry Sad Sad Sad  и ме е страх да не лепне Юл било от куче  #Crazy ooooh! ooooh! ooooh!  имам чувството че съм прокажена сега навсякъде ме сърби Close

# 173
Ели, няма да я пазя, къде да я изолирам 10 дни... Ще си ги гледкам двечките. Пък и съм на мнение, че е по-добре да я изкарат, докато са деца.
Микозата май не се предава от човек на човек, поправи ме ако греша. Embarassed Като дете имах такова чудо, много обичах котки и все ги гушках. Бързо оздравяване ти желая! Hug

# 174
Какво е микоза?

# 175
Микоза е малко общо наименование, така се нарича всяка болест, причинена от патологични гъбички.

# 176
Здравейте! Hug
Марианка, мното съжалявам за оченцето на Мимка... добре, че не е нещо по-сериозно, въпреки че си представям как си се почувствала, когато са ти се обадили от ДГ  Cry А за шарката - май е по-добре сега да ви споходи, че при мен гостува, когато бях на 20 години ooooh! Дано да мине леко! Peace
Rodelinka, браво на юнака!  Hug
stanka1979, горещо се моля и вашето оченце да се оправи бързичко Praynig
А някой знае ли какво става с Жабче?
Ох, да се оплача и аз... моят шеф е решил да ми прави проверка, но тъй като не му се влиза сам в часовете ми, ще покани и всички колежки от начален курс ooooh! Само напрежение  и нерви #2gunfire  Joy
 Желая безпроблемно изпращане на Баба Шарка, здрави оченца и много усмивки на всички!  bouquet

# 177
Insaid, благодаря ти от сърце. Мими имаше температура днес и повече си полежа, но сега така се е разбесняла... ooooh! Ти не се притеснявай за проверката, ще мине и замине и съм сигурна, че ще се справиш блестящо! Знам, че е малко стресиращо, и сестра ми е учителка и знам как се притесняваше при всяка проверка. Ние си имаме вече учителка, която ще се задържи до края на учебната година - г-жа Гешева. За догодина, когато Василенка ще е в първа група, още не е сигурно и ясно.
Сега за Жабче. Тя е вече в 17г.с., преминала е първият критичен период. Вече усеща шаването на бебчетата и е много щастлива, но все още леко притеснена, защото е в очакване на следващият критичен период и после всичко трябва да е на ред. Така че ние продължаваме да я подкрепяме морално и да стискаме палци. Praynig

# 178
  • гр. Пловдив
Роделинка, с право не се доверяваш на докторката. Вигантола не е шега работа.
Живеем в блок, а "комшия "за цяр"" няма понеже не ги познавам още добре. Цял живот с мъж ми сме живяли в къща, а сега в блок и то на 16-тия етаж.  Shocked Още неможем да свикнем и обмисляме варианта да се местим в къща. НО всичко е свързано с пари за съжаление.  Tired
За мен в Пловдив най-добри си остават двама педиатри, но приемат само на частно. Това са д-р Молева в АГ Селена и д-р Михайлова в ДМЦ Вела. Относно Велата не се доверявай на никой друг. Специалистите са  им гола вода. От горчив опит ти го споделям.
Иначе нашето тати си дойде, но още не съм го видяла като хората. От сутрин до вечер е на работа. Габи ще започне да ме пита вече кой е тоя чичко бе мамоooooh!
Марианка, как е оченцето на Мими сега? Много лоша комбинация се е получило. Шарка с болно оченце. Бързо да минава, че от тези болести неможе да ти почине душичката.   action032
Инсайд, ужасно напрежение те чака наистина. Това директора да те проверява е едно, ама и онези чавки там.  Close Защо му са?! Според мен колегиалността в училищата отдавна е изчезнала и май те те притесняват повече. После като някои кокошки си коментират.  #2gunfire Знам какво е положението понеже моя приятелка е учителка и добре че вече е в майчинство, та да си почине малко от злобата там.
Ели, незнам какво е това чудо дето те е сполетяло, но да пазиш малката ако е заразно, че тогава ще ти е още по трудно. Бързо да оздравяваш.  Hug
Станка, ужасно много ме е страх от такива деца в градината. Не ми се мисли, че като знам Габи как неотвръща като я бутне някое дете, ще има да ми се прибира всеки ден пребита.  Cry И аз като онова майче ще я преместя в друга градина, но дали това решава проблема незнам. Имам чувството, че такива деца има навсякъде. Но всичко си идва от родителите според мен. Това изнервено общество се увеличава ежедневно, а децата ни са като попивателни. Всичко копират.
Дори, къде си?  Whistling
 lovekiss

# 179
Ох това е едно такова петно,като лишей,сърби малко, вече като го мажа не,ама трудно минава Rolling Eyes ще има да се мажа месеци Rolling Eyes

Как е Веси ?Ще има ли шарка или не се знае още  Heart Eyes ThinkingА Мими да се оправя бързо,какво правиш за шарката?

Инсайд аз не разбрах къде работиш?

А тази Гешева ми е много позната фамилия  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт