Перник-11

• 17 645
  • 234
  •   1
Отговори
# 135

Честит празник на всички именници днес!Да са ви живи и здрави именничките, Verik1979 и Fairy !Много усмивки, здраве и щастие да ви носят Михаелките!

# 136
  • Перник
Честито на всички именници и от мен!

# 137
  • от Луната
Много благодаря за пожеланията  Hug
Ето ви малко снимки от празника  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=306228

# 138
Бобя, не се притеснявай толко. Сега операцията мисля, че е с пълна упойка, а не като на времето с местна. После няколко дни на диета и ще е ОК Peace

Точно така.  На детенцето на една приятелка му вадиха сливиците скоро в ИСУЛ. Тя се оплака само от сестрите и санитарките, лекарите били перфектни.
Боби, вашата операция къде ще е?
Благодаря ви момичета, вие сте ми утеха. Светле и ние в ИСУЛ ше я правим.
Моля ви кажете повече за тая операция - детето дали ще може да говори, за колко време минава раната, какво може да яде?

# 139
  • от Луната
Навремето на мен като ми ги вадиха беше с местна упойка и беше доста гадно, но вече не е така. Тогава така беше-не препоръчително поне един ден да говори, за да не дразни раната. 10 дена на диета, като първите 2-3 само на течности, а после и малко по-гъсти неща като картофено пюре и т.н.. Само студено ядене и възможно най-безсолно, за да не дразни раната. То и детето няма да иска много да яде защото боли. Болката е същата като при много червено гърло, кофти е преглъщането. Но пък после няма да има никакви проблеми Party

# 140
Здравейте, момичета - и аз да се включа по темата за сливиците Simple Smile!.  Това , което е описала verik1979 отдавна не е така, а и в случая на Бобя става въпрос само за третата сливица. Беглите ми познания по анатомия ми напомнят, че достъп на храна до раната е меко казано труден Grinning ! На моя колежка на детенцето ги вадиха преди 1 месец , но в Пета градска - така си беше и навремето, когато ги вадихме на моя син - или Тодоров в Исул или Бегов в Пета. Та за самото вадене - настанили са ги сутринта - рутинен преглед от педиатър. Самото вадене е било на следващата сутрин - цялата процедура е около 20-30 минути. Около 2 часа след излизане от операционната упойката я е пуснала напълно и си е била напълно адекватна. Изписаха ги на по-следващия ден след операцията. Първите 1-2 часа след операцията не е препоръчително да се пие вода. Споко, всичко ще е наред и ще мине безпроблемно - не искам да Ви разказвам през каква дилема съм минала преди 8 години, когато вадиха и 3-те на Ники - в Перник не се правеше с пълна упойка, изобщо не бях сигурна правилно решение ли вземаме, като ги вадим в Сф с пълна - тогава все още не беше рутина тази манипулация.

# 141
Момичета, отново ви благодаря за информацията HugПоне да знам горе-долу какво да очаквам и какво да правя.
Притеснява ме малко тази пълна упойка. Виждала съм как излиза дете от пълна упойка( не моето) и беше доста тежко да го гледаш, а майката горката само ревеше. Знам, че за лекарите всичко е рутинно и хич не го вземат навътре, ама за нас..майките...Той ми е най-скъпото , най- ценното нещо.

# 142
  • от Луната
Това което аз съм разказала беше много отдавна преди около 15 год Simple Smile. Но предполагам, че все още има някаква диета, не може веднага да почне да си яде всичко newsm78. А за пълната упойка не е чак толкова гадно. Има леко гадене и неразположение, което отминава бързо преди 5 месеца ми правиха операция с пълна упойка, Но не е чак толкова лошо, а и за дете лекарите са много по-внимателни

# 143
  • Перник
Естествено, че не може детенце веднага да яде всичко - например твърда храна (бисквити, солети) - поне детенцето на моята приятелка не можеше. И го болеше все още на втория ден след операцията, но не чак толкова,че да не може да кара колело по улицата  Wink

# 144
Здравейте настоящи и бъдещи мами  Simple Smile
Аз съм нов член във форума и се радвам да се включа и да се запозная със вас.
Вече влизам в 8 месец /термина ми е на 15.01.2009 г. / и започнах да се замислям над темата къде да раждам. Радвам се че мненията ви за Пернишката болница не са лоши, защото нещата и при мен клонят да раждам там. Първоначално си мислех да раждам в Шейново или Св. София , но нещо с тези задръствания в София почвам да се разколебавам, че не ми се ще да родя или в някой кола или в линейка.
Имам един, два въпроса: Ако раждам в Перник трябва ли да се плаща нещо и необходимо ли е предварителна уговорка с лекар и екип? А също така, т.к. наблюдаващия ме лекар е в София а последния месец като съм болнични пътуването до там е трудно мога ли да ходя на необходимите прегледи в Перник и къде точно трябва да отида? Трябва ли да минавам през някаква бюрокращина или директно трябва да отида в родилното отделение?
Ще съм ви много благодарна ако ме насочите относно тези въпросчета  Praynig

# 145
  • от Луната
Доколкото си спомням наблюдаващия лекар дава нещо като направление за родилно, мисля че се казваше Обменна карта. С нея отиваш, както и с картона и с всички изследвания, които са ти правени. Когато аз раждах, за да си избера лекар се плащаха 100 лв на регистратурата, сега не знам колко и дали вече е готова ВИП стаята в родилно. Това можеш да разбереш като се качиш и попиташ, предполагам там и ще ти обяснат по-точно какво да носиш. А иначе можеш да си питаш и личния

# 146
Пак нещо не съм писала от много време,но пък и нищо ново няма около нас. Моя сладък малчо вече пета седмица не ходи на ясла защото е болен . Изпи почти всички лекарства от аптеките,но не може да се оправи. То бяхме ппърво с бронхит,после с конюктювит,с някаква отвратителна кашлица и тъкмо като си помислих ,че вече е оздравял и хоп конюктювита пак се появи. Вече не знам какво да правя. Утре ще го водя на очен,да му изпишат друг мехлем ,защото от този до сега 4-ти ден и резултат никакъв. Ама и от това време ту топло,ту студено всички са болни.Като отидем на преглед пред кабинета върволица от кашлящи и подсмърчащи хора и висиме по два часа докато дойде нашия ред . Но стига съм се оплаквала. Оформяте ли си форомски срещи- по едно време като ви четях две/три мами се бяха запознали и излизаха заедно по градинките. Е дано скоро се оправиме за да си чукнем една срещичка . До въпроса за раждане в кола-няма страшно. Аз раждах в Света София и съм супер доволна. То след първата контракция или след изтичане на водите няма да зараждаш веднага и спокойно ще имаш време да се добереш до болницата в която си решила да раждаш. Във нашата болница нищо не се плаща и много приятелки са раждали тук ,дори една преди три дни и те са доволни . Аз съм лежала тук като бях бремена и не мога да се оплача- на всякъде има какво да се желае повече,няма болница която да е идеална.Хайде това е от мен за сега много Hug и лека нощ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 147
aaaaaaaaaaa  да знаете че с $$$$$$$$$$$$$$$ съм аз т.е. nansi_21 . Нещо бях уплескала настройките и стана малко убърквация. Ох отивам да си лягам ,че ми излезнаха мазоли на пръстите от толкова писане.

# 148
  • Перник
Здравейте момичета Grinning Използвам момента, че малкия спи, та да драсна и аз някой ред.
Нанси, дано се оправите скоро. А тия болести от яслата ли ги хванахте? Уфффф, нали и ние ще трябва да се стягаме за ясла, направо трески ме тресът. Ти ходиш ли на работа? Ако да, как те пускат от работата?
Ние разходките нещо ги намалихме, заради времето де. С малкия излизаме предимно за ръчичка и се мотаем в района около блока, че за по-далеч много ще трябва да се носим, а си е тежичък Wink
А за раждането, да се изкажа и аз. Аз бях тук, в пернишката болница. Ама не беше много скоро Laughing ремонт нямаше. Но аз не се оплаквам, напротив, бях много доволна. Лекарката, която ме израждаше се казва Иванова, а акушерката Тодорова. Бяха супер!!! Родих трудно, непрекъснато пищях, ревях, а те само ме успокояваха. Абе не чух някоя друга да пищи колкото мен Embarassed Та така. За другите лекари не мога да кажа нищо.
Силвв, каквото и да решиш, най-важното е всичко да мине добре, здраво бебче, а ти да се възстановиш много, много бързо Peace Желая ти го от все сърце Grinning
Лек ден на всички  Heart Eyes

# 149
Привет и от мен! Скоро не съм чела и писала, но ще наваксам с актуалните за темата проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт