"Мартенските мами - доста шик и все засмяни"

• 14 095
  • 271
  •   1
Отговори
# 255
Добър ден!
Elg- как ти се казва докторката????Защото моето име е точно същото- Диана Николова. newsm78. Аз също съм в Тина Киркова при д-р Гергов и смятам там да раждам.

Зелено човечеHug радвам се за добрите новини. Аз живях в Люлин 12 год. , но в 5-ти микрорайон , вие трябва да сте около КИРОВ и ДОМКО някъде нали? Там района е много хубав , а и в КИРОВ има страхотно кафе  посещавам го редовно и може там да си правим срещи през зимата.
 Аз съм зодия Водолей- 16.02, мъжа ми Риба- 20.02 , а детето Овен  Joy  и сега още един може би!

# 256
Здравейте  Hug
2 дни не бях влизала и доста сте изписали. Бяхме на вилата и правихме лютеница. Няма да ви казвам какви са ми ноктите след обелването на 30кг чушки  Sad Добре, че днес имаше слънце, че умряхме от студ.
Ели, идеите са албумите са чудесни.
Зелено човече, радвам се, че си намерихте бързо нов дом. Пожелавам ви да сте много щастливи там.Ще свикнеш с региона.
Сега по темите, които дискутирате последните дни:
За казването на таткото: Не беше романтично. Бебето почнахме да го правим от Коледа 2007. Вече бях почнала да се притеснявам, че имаме проблем. Даже края на юни на морето (където всъщност сме направили бебето) си говорехме да почнем изследвания и да запишем таткото за спермограма.На 01.07.08 трябваше да ми дойде. На 5.07.08, събота следобяд реших да си направя тест и се появи бледа втора чертичка. Казах веднага на таткото, който си гледаше ТВ в хола. Много не успях да се зарадвам, тъй като чертичката беше бледа и тъй като цяла седмица корема ме болеше като все едно всеки момент ще ми дойде.
За зодиите: Аз съм Телец (13.05.),  а таткото Близнаци (28.05.). Според хороскопите тотално несъвместими зодии. Не съм съгласна с това твърдение след повече от 2 години съвместен живот. Бебето живот и здраве ще е Риба. Имам приятели и колеги Риби и съм с добро мнение за тях.
За името: Ако е момче, ще го кръстя на таткото, а ако е момиче все още не знам. Имам си своя теория за имената. Според мен хората с еднакви имена са до голяма степен и с еднакъв интелектуален багаж, характер и т.н. Поне моите наблюдения са такива.
Ей, поувлякох се май Simple Smile
Хубава вечер ви желая  Hug

# 257
ей, как се радвам че ми харесахте идята Hug
пък и ме е яд че се преместих в Младост, я колко мамчета ще има от Люлин Rolling Eyes
Диана- докторката ми се казва точно така Дияна Николова (сега първото име незнам дали е с А или Я) и аз ще раждам там. Пък както е тръгнало, може и да се засечем с някоя мама
от мен лека и мека Hug

# 258
  • София
Здравейте от мен.

Зелено човече, аз съм в Люлин, но във 2ри.  Simple Smile Може някой ден да си направим среща люлинските и вардарските мами  Simple Smile

Навита съм, само да се изместим веднъж благополучно, че от сега ме тресе треска, а има още няколко седмици  ooooh!

*Nikita*, явно ще се разминем, защото на мен казаха след 4 работни дни, а утре е почивен ден, т.е. в четвъртък се пада да ходя за резултат. Ще ида още в 8 ч., че да съм от първите, даже може и по-рано, но не знам дали ще ме пуснат. Но здраве да е, може на Похода на Ейвън да се видим Simple Smile

dianaknikolova
, точно там сме, където писа  Peace Съгласна съм за всякакви срещи, само да си добре и да можеш да идваш  Hug

Да ви кажа, че днес ме помъкнаха на Илиенци (тук-там го пише Илиянци - не знам кое е вярното  Embarassed ). Има магазин за бременни в т.нар. Мол - като се влезе - най в ляво - има бременна манекенка отпред. Казаха, че другата седмица ще зареждат по-плътни блузки. Има доста панталони и дънки. Също така на сергия 237 - пада се преди мола - има блузки, подходящи за бременни по 20 лв. с подарък гердан  Joy Същите блузки ги има в началото на Илиенци (от основния вход) по 22 лв. Малко съм подробна, защото ние не сме цъфнали финансово, а из центъра блузките са средно по 30-40 лв. Предполагам из кварталите има по-добри цени, но в нашия няма магазин за бременни, а други квартали не познавам подробно  Embarassed

Да се изкажа за имената. Нямаме никакви идеи. Аз имам едно притеснение, ако е момиче: не мога да харесам име, най си ми харесва... моето  Embarassed С когото съм споделила, казва, че не е добре детето да се кръсти на родител. Ама аз не искам да го кръщавам на себе си, просто най-много харесвам моето име  Embarassed Иначе две колежки споделиха за предварителното казване на пола интересни истории: на едната до осмия месец казвали, че е момиче, и едва в деветия - момче - родило се момче. На другата до последно казвали за момиче, а се родило момче  Joy

За зодиите, аз съм Лъв (сигурно ми личи), а мъж ми е Риби. Точко се очертава за Риби също Simple Smile

Това е от мен засега и приятна вечер на всички   bouquet

# 259
Интересно ми стана това, че не е хубаво дете да се кръщава на родител.  Rolling Eyes Откъде ги взимат тези "традиции" и поверия не мога да разбера. В Чехия е много разпространено момчето да е кръстено на бащата, а момиченцето на майката ( Зелено Човече, за тука си  Grinning)
Големия ми син кръстих на мъжа ми не заради някаква традиция, а заради лично предпочитание. На баби и дядовци не се кръщава, смаяни са всички като им кажа как е в БГ - просто обичаите са различни. Често се дава име на починал роднина за да се уважи човека и да го помни младата генерация. Та така с имената. Малкото е кръстено на пра-дядо си по настояване на мъжа ми, но и ми харесва името Рихард. С немската ни фамилия се връзва идеално. Та исках да кажа: кръщавайте си децата както ви душа иска и не се съобразявайте с хора задръстени от традиции. Тъй.   bouquet

Ако е момиче никога не бих го кръстила на себе си. Като ми чуят името за първи път #Crazy. Повтарям три пъти бавно, такъв номер няма да си свия на детето. Май сте се досетили че съм Десислава по ник-а, или не?

# 260
  • София - Рим и обратно
Аз също знам, че на родител не е хубаво да се кръщава детето, носи му кръста, нещо такова беше. Имам някои наблюдения, които ме карат да се замислям за това суеверие....та аз лично не бих го кръстила ни на баща му, ни на мен Whistling
Иначе за момиче имаме готово от сума ти време (таткото си го е избрал), за момче аз съм измислила, та така, това сме го свършили Whistling Само да не стане като с дъщеря ми - при 2 готови варианта, аз реших нещо коренно различно...просто тия 2 имена не й пасваха и това е Crazy Гледах го, гледах го това бебе тогава, ами не му отиват тия имена, които бяхме избрали и това си е! После се оказа, че съм й дала името на докторката, която ме изражда. Акушерката дойде на 3тия ден да ме пита кръстили ли сме го това бебе най-накрая, аз като й казах името и тя се опули "Ама ти верно ли така я кръсти?" А то какво било - лекарката ме бъзикала, че на нея трябва да кръстя бебето, но аз това изобщо не го помня (дори първото й име изобщо не го знаех). Беше майтап Laughing Дойде си с името, така да се каже.

Последна редакция: нд, 21 сеп 2008, 21:47 от ЛЮБИМА

# 261
  • София
Здравейте момичета,
Как сте? Починахте ли си малко? Утре пак не сме на работа - кеф Simple Smile Ние с мъж ми сега се връщаме от вилата, много хубаво изкарахме - почивка, ядене - правихме си барбекю, пълен релакс. Много беше приятно!
melinda, вярвам, че чуждите източници не препоръчват аулина нито по време на бременност, нито при деца! Аз самата изразих мнение, че е доста силничък и че аз не бих го пила. Много се ядосах, защото наистина в предния си пост цитирах българското упътването на аулина (държах го в ръцете си), в което пише че може да се взима до 6 м. от бремеността! Как може такова нещо???  #2gunfire Направо са за съд, не мога да повярвам как може да допуснат такова нещо....
fever, много се радваме, че имаш желание да се заемеш с темите! С теб сме и те подкрепяме!!!  bouquet
Elg, 5 октомври си е твоя ден! Ще бъдеш прекрасна! Стискам палци за хубаво време. Но дори и да не е, няма да го усетите, сигурна съм. Нашата сватба уж беше юни, а беше толкова студено и мрачно, и всички гости бяха намразнали, а аз честно - не съм усетила грам студ... Октомври ще е хубав, ще видиш!
marussia, честито усещане на бебчо!
За зодиите, аз съм лъв, мъж ми е водолей! Имам чувството, че бебчо ще е риби... (терминът ми е точно между овен и риби, та не се знае...)
зелено човече, мила,  Hug Hug Hug ужасно се радвам за теб!!! Много ми липсваше! Радвам се, че си добре, а още повече се радвам, че ще си в Люлин!!! Аз много си го обичам квартала - много е комуникативен, с метрото е супер - за 10 мин си в центъра, няма зъзнене, няма пек, винаги знаеш колко ще чакаш... С удоволствие ще те разведа, цял живот съм живяла в Люлин и познавам всичките му части! Леко местене и да знаеш, че те чакам с нетърпение! Ще вземем и dianaknikolova (12 год в Люлин не са шега Wink), както и всички наблизо, които имат желание!  Hug
Janitsa, я не им обръщай внимание... да правят в Канада каквото си искат, ама защо трябва да ти се присмиват? Аз също мисля, че е безотговорно цяла бременност да мине само с 1 ехограф. Не им се връзвай!  Whistling
Dideto, ЛЮБИМА, Вече жена му, *Nikita*, dianaknikolova, Elg, аз също съм се ориентирала към Тина Киркова. За засичането, бройте ме и мене Simple Smile Мале, колко много станахме, супер! Simple Smile
За кг - аз съм с 2 нагоре, също съм след хранителен режим! Изглеждам, обаче, все едно съм качила 7, а не 2.... или по-скоро така се чувствам. Иначе, мъжът ми ме уверява, че съм качила само на коремче Simple Smile Дано не ме лъже от състрадание! Гледам да ям повечко плодове и зеленчуци и мляко, но лошото е, че ми се папа все нещо тестено Sad
Вече жена му, много хубаво заглавие си измислила!
За имената- женски имаме доста, мъжки - ни едно.... нека първо разберем какво ще е, пък после ще му мислим повече...
Лека нощ на всички, да спинкате сладко!

# 262
ДОБРО   УТРО!!!Днес всички се излежават,а навън се опитва да пекне,а е толкова студено.

За имената ,аз съм традиционалист,първото да е на свекъра,а второто-на родителите на момичето.И все пак съм на мнение,че трябва човека да ми харесва,да има много качества.Ако дадения човек не заслужава,няма да го кръстя.
Та дъщеря ми е кръстена на свекъра,а второто Живот и Здраве ще е на баща ми.Само се чудя на моменти дали да е точно едно към едно неговото име-старо българско име,или съм измислила едно производно-модерно и все още малко се среща.Но знам ,че ще се радва да е неговото ,та сигурно ще е то.А при по-медерното ще има първите две букви.Но да държа да кажа,че той не е от тези дето ще се сърди,ама на аз пак знам ,че повече ще се радва.

# 263
Добро утро мамчета !!!!Честита 100-годишнина от независимостта!!!Аз най-после се завърнах в София еййй голям страх брах като бях във Велико Търново на изпити и очни само си мислих, че с тези си разходки ще  навредя на бебчето,ама всичко е наред.Аз искам да ви питам дали вземате магнезий,защото АГ-то ми каза да взема 1 таблетка преди да тръгна на път и една като пристигна,но отивам в аптеката и аптекарката ми вика как така не съм взимала досега магнезий всички нейни бременни познати били взимали от началото на бременността си.Абе или АГ-то ще сменям или аптекарката бърка.Виждам говорите за зодиите моя мъж е телец,а аз Везни (май скоро ще трябва да черпя Blush),а за малкото искрено се надявам да е овенче, а и ако може да излезе на 23.03 на сестричката ми на рождения ден ще съм много щастлива,понеже хич не ми харесват рибите(сега някой да не се обиди,просто не се разбирам с хора от тази зодия).Ама каквото дойде,за имена сме избрали вече ако е момче ще е с буквата М на свекър ми,на мен и две прабаби, ако е момиче ще е с Р на мама,татко и свекърва ми.Абе то нашата е лесна с имената.Аз още се чудя къде ще раждам може да ви звучи малко безотговорно,но в началото си мислих да си се прибирам в Бургас и да раждам там,т.к мама е мед. сестра в болницата, но с всяко обаждане от майка ми тя ме разубеждава да ходя там,защото нямало специалисти, отношението било много гадно и т.н. А тя да го казва като работи в тази болница от 20год е просто нямам думи.....Та ще съм ви благодарна ако ми дадете съвет за раждането,благодаря предварително>изпращам ви хиляди целувкиии и да се пазите много!!!
п.с май много дълго стана,съжалявам

# 264
Здравейте мамчета  Hug
Elg, 5 октомври си е твоя ден! Ще бъдеш прекрасна! Стискам палци за хубаво време. Но дори и да не е, няма да го усетите, сигурна съм. Нашата сватба уж беше юни, а беше толкова студено и мрачно, и всички гости бяха намразнали, а аз честно - не съм усетила грам студ... Октомври ще е хубав, ще видиш!
о, благодаря ти, дано да си права. Hug Днес нали е почивен ден и ще излизам с мама за лилави ботушки и разни украшения по главата.
Гледам за имена говорите. Аз още преди да забременея си казах, че ако е момче ще е Петър, на свекъра. Преи бях против тези неща и кях да си кръстя детето на него си (аз и братята ми не сме кращавани на никой). Принципно съм доста суеверна и малко луда си падам на тема номерология и все си изчислявах разни неща (предимно в предишната ми връзка- всичко сочеше за страхотен съвместен живот и не се получи; с таткото само сметнах набързо и излезнаха поне 10 лоши неща и се отказах- пък то какво се получи Rolling Eyes), но нещо се промених. А и няма да е заради традицията или за да им направя кеф, името ми харесва, а и всички казват, че е без значение как ще се казва бебето. А ако е момиче ми харесва Петра или Елиана.
Живо и здраво да е и да разберем какво ще е и ще му мислим.
хубав и усмихнат ден Hug

# 265
Добро утро на всички!
Честит празник!!!   bg bg  bg
за зодиите - съпруга ми е везни, а аз съм водолей, а бебето / 3 март/  - това е овен нали ???
Ние имаме имена и за момче, и за момиче.Точно заради традициите и двете са със С- първата буква от имената на съпруга ми, майка ми и баща му. Единственото на което много държа и да си има имен ден. Големи сме традиционалисти и двамата с мъжа ми. Поръчал е на всичките роднини и  приятели да се молят да се роди освен живо и здраво и на 3 - ти март  bg . Много иска, дори на моменти леко май се фанатизира ... smile3538 smile3538 smile3538

# 266
  • Варна
Добро утро!
Кумата ми в петък е родила второ си дете - пак момченце и днес ще ходим на изписването.
Черпя виртуално по повода  Grinning

Днес ще ми е много натоварен ден, майка ми и баба ми ще ми идват на гости и сигурно скоро ще пусна новата темата.
Освен цветя друго трябва ли да взема за изписването на бебето?

# 267
Поръчал е на всичките роднини и  приятели да се молят да се роди освен живо и здраво и на 3 - ти март  bg . Много иска, дори на моменти леко май се фанатизира ... smile3538 smile3538 smile3538

Joy Joy Joy  
Нашата годишнина е на 3-ти Март!  
За имената-не сме говорили,но аз съм измислила име за момиче! За момче-не съм! Но имам някакво  чуство,че ще е момиче,но ще видим!

ЧЕСТИТО!!! Да й е живо и здраво бебчето! 

По принцип се взима и нещо сладко за родилката! А може и някаква дрешка за бебо!

# 268
Здравейте и честит празник и от мен! Тук си е обикновен работен ден.
Честито ново бебе, Fever! Да е здраво и да ги радва!
Вече 2 пъти усетих бебето. Първият път преди 3 дни, докато си вземах душ и вчера отново, докато си миех зъбите. Убедена съм, че беше то, защото усещането е много странно и прилича на лек гъдел отвътре.  Heart Eyes Чудя се кога пак ще го почувствам... изглежда трябва да се застоявам в банята, защото там му/и харесва   Joy
Току-що получих обаждане от лекарката си и ми съобщи, че е получила резултатите от БХС - "извън зоната на риск съм", както тя се изрази. Вие вярвате ли на това изследване? Е, окуражаващо е макар и само с 60% достоверност.
Аз съм скорпион, мъжът ми е везни, а бебо ще е рибоче. poli24, 3 март е риби.
За имената ми е голям проблем, пълна съм с идеи за женски имена. За мъжки нямам представа. Не сме мислили заедно, защото не знаем пола, да е живо и здраво. Аз съм леко обагодетелствана, защото в английските актове за раждане фигурират 2 имена, а после фамилията. В ежедневния живот използват само едното, а другото е повече по документи, но става за "уважение на някой роднина".  Laughing Макар там да липсва подобна традиция, на мен си ми харесва по принцип.

# 269
  • под кривата круша
Добро утрооо Simple Smile
fever, аз идея си нямам, но да са и живи и здрави юнаците  bouquet .
По повод имената, голям зор ще е при нас. Според мъжа ми, в тяхното семейство първото момче винаги носело името на дядо си по бащина линия. Наистина се редуват така от няколко поколения. Аз обаче първо не харесвам името, второ съм убедена, че човек си идва с името, т.е що пък да носи имена на дядовци и баби. Пък милото иска същото име, даже без подобрения-да видим как ще се разберем. Ама като му се родят 3 женски, ще види тогава Mr. Green Ако е момиче, там е лесно-каквото си харесаме.
Качвам 2 снимки в албума с булките, нищо, че съм булка от предишна реколта Whistling

Общи условия

Активация на акаунт