Скъсани коленни връзки- къде се оперирахте?

• 432 606
  • 879
  •   4
Отговори
# 735
Здравейте,
някой има ли идея и добри впечатления къде може да се направи добра рехабилитация след реконструкция на предна кръстна връзка.
Не съм опериран в Св. София и не желая там. Искат по 40лв/ден. Ако си с направление, с 20% по-малко.
Опериран съм при Тони Георгиев.

Благодаря предварително.

# 736
  • In someone's dreams
bgtatence , как се свързахте с д-р Тони Георгиев?

В интернет има само телефони на някакъв медецински център, но когато се обадих ми казаха, че нямало часове, защото не им били дали графика на доктора /каквото и да означава това/.

# 737
bgtatence , как се свързахте с д-р Тони Георгиев?

В интернет има само телефони на някакъв медецински център, но когато се обадих ми казаха, че нямало часове, защото не им били дали графика на доктора /каквото и да означава това/.

в Софиямед- на рецепцията можете да запазите час, става от понеделник за другия понеделник.
Ако отидете по-рано, ще е по-добре.

# 738
  • София по рождение
Здравейте,
на някой да са му останали патерици и шина да не му трябват или да ги продава?

# 739
Предна кръстна връзка и мениск -При д-р ИВАН ВАСИЛЕВ. Евровита клиника. МНОГО съм доволна от избора си- БЕЗ БОЛКА, БЕЗ ОТТОК, БЕЗ ПРОБЛЕМ. Чудесни отношенние от целия колектив. Който може да си позволи да не се оперира по здравна каса -горещо препоръчвам!!! Това беше първата хирургическа намеса в живота ми и съм щастлива, че има в България такива лекари! Операцията мина с пълна упойка, но венозна, шевовете са много деликатни Simple Smile

# 740
Здравейте,
някой има ли идея и добри впечатления къде може да се направи добра рехабилитация след реконструкция на предна кръстна връзка.
Не съм опериран в Св. София и не желая там. Искат по 40лв/ден. Ако си с направление, с 20% по-малко.
Опериран съм при Тони Георгиев.

Благодаря предварително.

Препоръчвам рехабилитацията в Царско село !Чудесен екип !

# 741
Здравейте! Преди 15 дена оперираха синът ми  - скъсани ПКВ. В София му казали след 15 ден да махне едната патерица, сега в Русе ни казват, че трябва да бъде с канадка, а не с патерица. Ако някой се е оперирал, нека сподели какво е правил за възстановяване след операцията.Предварително благодаря.

# 742
  • TX
на мен когато трябваше да са две ми беше по-удобно с подмишанките (стандартните патерици) а когато трябваше да е една, бях с Канадка. Бях питала професора който ме оперира и той ми каза както ти е удобно.

# 743
Добър вечер на всички. Днес преминах ЯМР със съмнения за скъсана ПКВ и менискус. Ето го резултата:

Менискуси: Преден и заден рога на медиален и латерален менискус - нормално хомогенно безсигнални.
Кръстни връзки: Нормално изобразена задна кръстна връзка. Нехомогенно високосигнални промени в проксималната част на предна кръстна връзка.
Заключение: Ставен излив.Участък на костномозъчен едем в табиалното плато.Ограничено скъсване на предна кръстна връзка.

Хората,които ме гледаха ми казаха,че всичко е наред...единствено имало частично разкъсване на ПКВ и ставен излив,който се е получил след удара и не налага оперативно лечение.
Отидох с документите при лекуващия лекар и ми каза,че връзката е скъсана?!
На кого да вярвам не знам вече,ясно е че ще ходя и за трето мнение.
Иначе нямам отоци (дори след травмата) не ме боли...едиствено когато го свия или като ми се наложи да клекна тогава...
Ако някой може да ми каже каквото и да било ще бъда благодарен...

# 744
Добър вечер на всички. Днес преминах ЯМР със съмнения за скъсана ПКВ и менискус. Ето го резултата:

Менискуси: Преден и заден рога на медиален и латерален менискус - нормално хомогенно безсигнални.
Кръстни връзки: Нормално изобразена задна кръстна връзка. Нехомогенно високосигнални промени в проксималната част на предна кръстна връзка.
Заключение: Ставен излив.Участък на костномозъчен едем в табиалното плато.Ограничено скъсване на предна кръстна връзка.

Хората,които ме гледаха ми казаха,че всичко е наред...единствено имало частично разкъсване на ПКВ и ставен излив,който се е получил след удара и не налага оперативно лечение.
Иначе нямам отоци (дори след травмата) не ме боли...едиствено когато го свия или като ми се наложи да клекна тогава...
Според мен направи още един консулт. Моят син си прави ЯМР, казаха му че има скъсан менискус, оперираха го, но болките не спряха. Сега правихме нов ЯМР и заедно с двата отидохме в София, оказа се, че още на предния резонанс се виждали и скъсани ПКВ. Така че направи още един консулт.

# 745
на мен когато трябваше да са две ми беше по-удобно с подмишанките (стандартните патерици) а когато трябваше да е една, бях с Канадка. Бях питала професора който ме оперира и той ми каза както ти е удобно.
Благодаря!

# 746

Направиха ли Ви тези тестове и имате ли такова движение на коляното?

https://www.youtube.com/watch?v=vEQw-G1Vr18

Това не са безобидни операции, дори на менискус. Ортопедите много лъжат само и само да вземат около 2000 лв. от касата и още толкова от пациента.

Всички оперирани с менискус пищят във форумите, други с ПКВ претоплят манджата, колко добре били.
Пак ще кажа отидете при  добър рехабилитатор. Те са по-добри диагностици, По-добре 30 лв, пред 3000 лв.
Според ЯРМ- ви няма нищо.
Успех!

Последна редакция: нд, 12 юли 2015, 01:05 от dewly

# 747
  • TX
alves_22   
вслушай се в dewly и направи консулти. При теб може да се стабилизираш с много добро стягане на мускулатурата и силен квадрицепс, не ти е скъсана тотално , а е частично  от това което си постнал като разчитане на ЯМР. На първо време избягвай усукване и стягай мускула. Болката ти е от едема (отока) в костта, но няма как от  травмата. Дишай спокойно, засега не е необходимо операция.  Peace

# 748

Направиха ли Ви тези тестове и имате ли такова движение на коляното?

https://www.youtube.com/watch?v=vEQw-G1Vr18

Това не са безобидни операции, дори на менискус. Ортопедите много лъжат само и само да вземат около 2000 лв. от касата и още толкова от пациента.

Всички оперирани с менискус пищят във форумите, други с ПКВ претоплят манджата, колко добре били.
Пак ще кажа отидете при  добър рехабилитатор. Те са по-добри диагностици, По-добре 30 лв, пред 3000 лв.
Според ЯРМ- ви няма нищо.
Успех!

Благодаря за клипчето. Не са ми правени подобни тестове. Опитах се да ги направя вкъщи и нямам такова движение на коляното. Отделно, не чувствам нестабилност, както повечето хора със скъсани връзки определят чувството. Никога съм нямал оток, просто имам болка в задната част на коляното при сгъване и клякане. От ЯМР ми казаха, че болката се дължи на ставен излив, а лекуващият лекар ми каза, че връзката е изцяло скъсана.
 Утре отивам при д-р Шидеров във Еврохоспитал, Пловдив. Надявам се той да направи правилна диагноза и да не се налага повече обикаляне по различни лекари.

# 749
Здравейте,

Тъй като наскоро претърпях операция на предни кръстни връзки и минискус на дясното коляно реших да споделя моето преживяване с вас. Преди операцията търсих доста информация за травмата, начините на опериране и съответно докторите, които са най-подходящи за интервенцията в България(гледах операции в YouTube, лекции на физиотерапевти и т.н.). Съответно се спрях на д-р Хубенов. От операцията ми са минали около 50 дена и съм доста доволен от резултатите на този етап.

Относно самата операция - трае около 40 минути, след което 2 вечери се лежи в болницата(Света Богоридица) и бях изписан на третия ден. Въпреки че си носих патерици, бях информиран че те въобще няма да са ми необходими. Използвах единствено шина, която свалих на 5ия или 7ия ден от операцията(в момента не мога да се сетя точно, но срока беше доста малък). Следваха няколко дни упражнения при домашни условия(които бяха доста болезнени) и 7-8 дена рехабилитация в клиниката им. Понеже съм от Бургас се прибрах в родния град и започнах фитнес. На може би 10-11ия ден от операцията вече правих леки разходки в близката градина(болката я има, но се търпи). 20-25 дена след операцията се чувствах много добре, като ежедневни дейности не ми бяха проблем - разходки и т.н. Разбира се, от време на време има болка и неудобство, но лично за мен не беше голям проблем(като внимавах да не злоупотребявам разбира се Simple Smile).

Тъй като във фитнеса попаднах на едно момче, което беше опериран при Тони Георгиев, реших да споделя и информацията от него. Той беше доста очуден, че 25 дена след операцията вече съм във фитнеса и карам свободно колело, правя упражнение за прасец, както и машините за бедра. Обясни ми, че той е бил с шина 30 дена и е почнал фитнеса 2 месеца след операцията.
Не искам да правя някакви заключения и да сравнявам двамата специалисти, но аз лично съм изключително доволен от Хубенов и целият му екип. Може би факта, че съм на 25 години, а пък и самата ми физика е по-елегантна(слабичък съм Grinning ) е допринесла за по-бързото ми възстановяване.

Както и да е, просто исках да споделя своя опит. В момента не се сещам с какво мога да помогна, но ако някои иска повече информация може да ми пише и с удоволствие ще предоставя такава и по-детайлна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт