Скъсани коленни връзки- къде се оперирахте?

• 430 861
  • 879
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте,дъщеря ми е спортистка и наскоро претърпя операция-26.09.09 за скъсани предни кръсни връзки.Оперира я в Трявна професор Аспарухов ,не сме почнали рехабилитация,но ако знаете добър рехабилитатор в Бургас или около него,моля споделете.Ние сме от Айтос.Благодаря предварително!!!А...има и 3 импланта.

# 61
Здравейте,преди няколко дена ми направиха артроскопия на лявото коляно.Резултатът от ЯМР беше-непълно ръзкъсване на медиалния мениск,оток в предната кръстна връзка.При артроскопията обаче се оказа,че менискуса е здрав,а връзката-скъсана. Интервенцията ми направи д-р Шидеров-клиника "ПЪЛМЕД" в град Пловдив.Препоръча ми около месец възстановявоне на коляното,и отново при него за операция-пластика,или както и да се казва,няма значение.При него ще струва 1800лв.,при положение,че е през здравна каса.Преди да се подложа на артроскопията,отидох за второ мнение при д-р Хубинов,ДИАНАБАТ",и той само по симптоми ми каза,че връзката е скъсана. Аз обаче се доверих на ЯМР-то,което също беше направено в Пловдив-хирургиите на пещерско шосе.И сега съм доста объркан-вместо да мина с една интервенция,на мен ми предстои втора. Моля,дайте ми повече мнения за д-р Шидеров,и по-точно за точно тази операция-като ортопед знам че е много добър. В Пловдив определено ми е по-удобно,но дали няма да е по-добре да я на правя в София? И ако е в София-къде и при кого? А и колко струва,защото за мен има значение?

# 62
  • до една звездичка
Здравейте,преди няколко дена ми направиха артроскопия на лявото коляно.Резултатът от ЯМР беше-непълно ръзкъсване на медиалния мениск,оток в предната кръстна връзка.При артроскопията обаче се оказа,че менискуса е здрав,а връзката-скъсана. Интервенцията ми направи д-р Шидеров-клиника "ПЪЛМЕД" в град Пловдив.Препоръча ми около месец възстановявоне на коляното,и отново при него за операция-пластика,или както и да се казва,няма значение.При него ще струва 1800лв.,при положение,че е през здравна каса.Преди да се подложа на артроскопията,отидох за второ мнение при д-р Хубинов,ДИАНАБАТ",и той само по симптоми ми каза,че връзката е скъсана. Аз обаче се доверих на ЯМР-то,което също беше направено в Пловдив-хирургиите на пещерско шосе.И сега съм доста объркан-вместо да мина с една интервенция,на мен ми предстои втора. Моля,дайте ми повече мнения за д-р Шидеров,и по-точно за точно тази операция-като ортопед знам че е много добър. В Пловдив определено ми е по-удобно,но дали няма да е по-добре да я на правя в София? И ако е в София-къде и при кого? А и колко струва,защото за мен има значение?
Аз си я правих при д-р ХубЕнов, точно в Дианабад.
Нищо не ми е струвала.

# 63
Сериозно??? Защото на мен там ми казаха 1650лв+ДДС-ти кога си я прави?

# 64
  • до една звездичка
Сериозно??? Защото на мен там ми казаха 1650лв+ДДС-ти кога си я прави?

Май, 2006

# 65
и как е сега коляното?

# 66
  • до една звездичка
и как е сега коляното?
Екстра! Wink

# 67
моля споделете дали след оперирани предни кръсни връзки сте имали следните проблеми,  Още на третия ден след операцията ми направиха пункция източиха ми 3 спринцовки кръв и вода, Сега съм си в къщи целият крак ми е отекъл  а по     целият прасец ми избиха синини. днес ми е 6 ти ден но не мога да повдигна крака дори и на 1 см от леглото . Опитвам се да го свивам много леко това повече ми се отдава Споделете своя опит!

# 68
Здравеите,
Февруари 2009, паднах ски и както стана ясно по късно сам скъсал предна кръстна връзка и частично са увредил мениска Anterior Cruciate Ligament (ACL), http://www.scoi.com/aclrecon.htm тук може да се прочете повечко по въпроса но това е за които му се чете или тук да се види нагледно http://www.youtube.com/watch?v=q96M0jRqn7k&feature=related.  

Хронологията е стандартната: пункция след падането; лонгета; раздвижване.. и чак следо това магнитно ядрен резоннанс. При мен два пати защото след като оттока в коляното спадна и започнах да се движа нормално поднах още два пъти. Поради факта че коляното не е стабилно(при скъсана връзка). Според докторите(и според мен) магнитноядреният резонанс не винги е достатачен за правилна диагноза. Истината е че хирурга трябва да реши скасана ли е вразката или не (я си представете че мраднете докато ви се прави разоннанса). обикновенно в епикризата пише (.. не се визуализа предна кръсна вразка...) такче нека хирурга да реши е малко ще заболи докато ви огава крака но тава е " око да види ръка да пипне".

Много може да се каже и ако се поровите в нета ще намерите, достатачно информация по въпроса.

ТОВА КОЕТО ИСКАМ ДА ПОПИТАМ Е: ИЗКАМ ДА СЕ ОПЕРИРАМ ВЪВ ВМА(ВОЕННО МЕДИЦИНКА). ТАМ ОПЕРИРА ДОЦ. ГЕОРГИЕВ И НЕГОВИЯ ЕКИП(д-р Петров, д-р Русимов) , АКО Е ПРИ НЕГО ЩЕ САМ МНОГО ЩАСЛИВ.

НО КАК ДА СТАНЕ, ЛИЧНИЯ МИ ЛЕКАР ЩЕ МИ ДАДЕ НАПРАВЛЕНИЕ ЗА ДА Е ПО ЗДРАВНА КАСА. ПОСЛЕ КАКВО КАДЕ ДА ОТИДА ЗА ДА МЕ ПРЕГЛЕДАТ ЗА ОПЕРАЦИЯ. НАЯСНО САМ ЧЕ КОНСУМАТИВИТЕ СЕ ЗАПЛАЩАТ ОКОЛО 2000 ЛВ. ЗА ФИКСИРАЩИТЕ ВИНТОВЕ. И ОДЕЛНО ШИНА ЗА ОКОЛО 250 - 300ЛВ.

АКО НЯКОИ СЕ ОПЕРИРАЛ ВЪВ ВМА И  МОЖЕ ДА СПОДЕЛИ ОПИТ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЦЕНИ И ПРОЦЕДУРИ. И В КРАИНА СМЕТКА КОЛКО ТРЯБВА ДА СИ ПРИГОТВЯ ЗА ОПЕРАЦИЯТА.

# 69
Сори за правописа.

Забравих да попитам някои може ли да каже нещо за д-р Русимов.

# 70
 Синът ми този месец се оперира във ВМА при доц.Тони Георгиев.Трябва да отидете  предварително на преглед при него .Той преглежда всеки понеделник във ВМА и ще ви определят дата за операцията.Прегледа е платен.След това си вземата направление от личния лекар ,заплащате само за трансплантите -1700 лв.

# 71
lieva, може ли малко по-подробна информация.Записахте ли се предварително или направо отидохте във ВМА да ви види, колко време чакахте за операция, ходихте ли в частната клиника Св.Пантелеймон, как върви възстановяването.Много благодаря предварително.Всяка информация ми е много ценна, понеже мъжът ми е със скъсана предна кръстна връзка и сега ще се оперира.Насочил се е към Тони Георгиев и ще ходи в Св.Пантелеймон при него на преглед, но ако може във ВМА по-евтино да се оперира ще е супер.А и възстановяването ни е много важно да стане максимално бързо понеже напредвам с бременността, но това е отделен въпрос

# 72
Zdraveite,
Priateliat mi e s skusana predna krustna vruzka na kolianoto i mu predstoi operacia i sega subiram mnenia koio e nai dobria v tezi operacii.
Prochetoh pochti vsichki komentari napisani po tazi tema i naistina mi pomognaha mnogo!! Edinstvenoto koeto ne razbrah e dali Dr. Toni Georgiev koito praktikuva v Pirogov i v Sv. Pantaleimon i Docent Dr. Antoni Georgiev ot VMA sa edin i susht chovek? Tui kato sum chuvala che dr. Georgiev e nai-dobria..
Mersi predvaritelno za vashite otgovori!!

# 73
Един и същи е.Моя приятел утре е на преглед при него в Св.Пантелеймон и ще видим какво ще каже

# 74
Mersi Tincheto!! Molia te da pishesh kakvo e kazal nie sme na pregled pri nego chak dekemvri!!

Общи условия

Активация на акаунт