Сглобяеми къщи 2

• 303 123
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
От материалите които си изброил само ватата е изолационен материал. Ако просто плеснеш едно ОСБ отгоре на гредите, гредите пак са термомост, макар и не като бетона. За да е наистина нискоенергийна ще трябва да облицоваш и отвън със EPS например, не е достатъчно да натъпчеш евтина вата между ребрата. Аз лично не съм фен на сглобяемото строителство в БГ - няма традиции, качествен дървен материал, индустрия и т.н. Излиза твърде скъпо ако се прави както трябва и пак я мислиш дървенията - за паразити, пожар и прочие.
Аз пък се чудя такива като теб толкова убедени в това, че сглобяемото строителство не става какво правят в тази тема. Заглавието не е "Сглобяеми къщи-за или против" Naughty
Като си толкова убеден в предимствата на масивната къща, карай си в твоята масивна, отоплявай си я колкото искаш, жив и здрав да си.
Тук пишат хора, които се интересуват от сглобяемото строителство, постинги като твоя са ми напълно излишни  Crossing Arms И смехотворни, на места. Това, че дървенията ще я мислиш ми звучи все едно, че в т.нар "масивни" къщи никога не се правят ремонти. А за това кое издържа повече на пожар-стоманобетон или импрегниран лепен дървен материал, може да поспорим....Ама айде, нема нужда  Peace

# 646
Супер са си сглобяемите къщи.Стават бързо ,за месец ,два. Имат много добра изолация и по нищо не си личи ,че са сглобяеми. Много зависи от фирмата и от материалите. Не излизат чак топкова евтино ,както се говори. И най-важното -трябват пари накуп .Това беше причината ,поради която ние започнахме да строим по стандартния начин.

# 647
Супер са си сглобяемите къщи.Стават бързо ,за месец ,два. Имат много добра изолация и по нищо не си личи ,че са сглобяеми. Много зависи от фирмата и от материалите. Не излизат чак топкова евтино ,както се говори. И най-важното -трябват пари накуп .Това беше причината ,поради която ние започнахме да строим по стандартния начин.
Ето това наричам смислен постинг по темата  newsm10
Междувременно аз разсъждавам по въпроса за фасадата и никак, ама никак не мога да реша   Thinking Иде приемам всякакви-и за цвят, и за оформление  Hug
Според вас как е постигнат състарения ефект на сградата, която е фон (зад гърба на Гала, в бежово, под тази с керемидения цвят)  newsm78 По края явно са декоративни елементи от стиропор, ама боя ли е, мазилка ли е това, така погледнато изглежда обикновено, но като гледах предаването седеше малко по-особено, като състарено с някакви оттенъци  Crazy

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 19:54 от Avgusta

# 648
Гледай сега, може да имаш някакви познания, но не са достатъчни по темата, дървото е естествен "изолатор" (иначе финландските къщи къде отиват според теб) друг вид естествена изолация е коркът, който пак е дърво Laughing , прочети някъде и ще ти стане ясно.
OSB-то също е дърво-дори пресовано Joy , паразитите се елиминират лесно с подходящите препарати, това за цената незнам, но излизат много по-евтино от монолитните, а и разходите после  Joy , а за традициите не си ли помисли, че сега се създават  newsm78, в щатите вече ги има нали. Все пак строят така от доста време или мислиш, че и те са по-глупави от нас.
Препоръчвам ти да хвърлиш едно око на тази техн. характеристика и после говори за качествата на материалите.
2. ОБЛИЦОВЪЧНИ ПЛОЧИ/вътрешно и външно/

1. Гипсофазерни плочи "KNAUF"

* дебелина- М-10 мм
    * плътност- 1100кг/куб.м
    * топлопроводимост 10 мм - K = 0.35 WmC
    * звукоизолация- 10 мм 31 dB
    * горимост- негорим
    * пожроустойчивост /мин/ - 30 мин. при 1000 С
    * якост на огъване - 5 МРа

2. Гипсокартонени плочи "KNAUF" CaSO1/2HO

* дебелина- 9.5 мм за тавани и стени
    * плътност - 1178.4 кг/куб.м
    * топлопроводимост - 0.268 хх мс
    * звукоизолация - 35 dB
    * горимост - негорим
    * пожароустойчивост /мин/- 30 мин. при 1000 С
    * якост на огъване - 4.5 МРа
В крайна сметка ще трябва да прочетеш малко повече за тези материали.
И като заключение ти предлагам да направиш един експеримент; седни върху една тухла, а после върху парче греда и ми кажи кое е термо мост. Joy

# 649
Казах ли ви че има и забавление тук. Винаги когато дойде някой всезнайко и се наслушам на глупостите му ми е весело Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 650

Ето това наричам смислен постинг по темата  newsm10
Междувременно аз разсъждавам по въпроса за фасадата и никак, ама никак не мога да реша   Thinking Иде приемам всякакви-и за цвят, и за оформление  Hug
Според вас как е постигнат състарения ефект на сградата, която е фон (зад гърба на Гала, в бежово, под тази с керемидения цвят)  newsm78 По края явно са декоративни елементи от стиропор, ама боя ли е, мазилка ли е това, така погледнато изглежда обикновено, но като гледах предаването седеше малко по-особено, като състарено с някакви оттенъци  Crazy

Имам един приятел, които се занимава със строителство и е правил такива изпълнения, каза дори че има и снимки. Ще кача един линк,ама само да вида как беше и по-късно ще го пусна.

# 651
http://www.marshalltown.com/Products.aspx?D=1100

Avgusta преведи си страницата и разгледай, има много интересни неща.

# 652
Много ти благодаря  Hug
Виждам някакви шаблони, с които явно се правят тези ефекти на камъни, сега ако разбера и от какво и как  Laughing

# 653
Много ти благодаря  Hug
Виждам някакви шаблони, с които явно се правят тези ефекти на камъни, сега ако разбера и от какво и как  Laughing
Тези валяци (червените) създават различни ефекти - виждал съм на снимка (някои са направо уникални). Мисля, че тук в БГ също има такива работи и се казват "щампован бетон" или нещо  подобно. Питай "чичо гугъл" мисля че той ще ти помогне. Joy

# 654
# 655
  • густо майна Филибето
И аз се присъединявам към вашата тема, защото сглобяемото строителство силно ме интересува. И като някой от вас се замислям за качеството на изпълнението в България на нещо в което имаме много малко традиции и подготвени хора както за самия строеж, така и за да могат да кажат - да това е качествено, добре изпълнено или това ще изгние на втората година, направо са си те обрали, т.е  за контрол.
В този ред на мисли бих искала да попитам по-информираните в темата какво мислят за ето тази система на сглобяемо строителство, която ми попадна наскоро:
 http://www.stybox-houses.eu/katalog.html
Твърдят, че системата позволява строителство и на пасивна и на ниско енергийна къща.
Определено ме заинтригува, но тъй като съм технически неграмотна, не знам дали да подхождам с ентусиазъм или със съмнение. Simple Smile
А и не намерих друга освен рекламна информация за фирмата. Иначе сайта им е доста подробен.

Не зная тези панели как биха решили въпроса с шума Rolling Eyes EPS е добър топлоизолатор, но лош шумоизолатор. Ще се чува всичко.

Avgusta
, ефекта може да се постигне с начина на нанасяне на мазилката. Има специални такива мазилки, които са скъпи. Има и друг начин - с най-обикновена шпакловка, като втория и третия пласт са с различни цветове и се нанасят така, че да не покриват напълно. Такава има съседа, зет му се е вихрил на първия етаж, оригинално е, но никак не се вързва с къщата Laughing

Друг вариант е да се постигне с боядисване. Тогава няма този релеф, но оттенъците се получават с неравномерното нанасяне на боята.

Тук е показано как се прави вътрешна венецианска мазилка, в момента не мога да открия линка с външните, но принципа е общо взето същия, само материала е друг.
http://www.youtube.com/watch?v=d9K5us_PsEw
А тук как се прави фалшива такава  Grinning http://www.daznaeshkak.com/objid/345-Falshiva-venecianska-mazilka-stenata/
Тук има такива мазилки, ще се опитам да намеря и други линкове, пусках ги преди много време в други теми http://www.sanmarco-varna.com/san_marco_products_6.php

Последна редакция: ср, 12 яну 2011, 10:08 от Ljuboznatelna

# 656
http://www.oikosbg.com/

Имат материали за интересни мазилки, шпакловки и др. такива.
От тях сме пазарували няколко пъти, но цените им са в небето.

# 657
Здравейте,

от доста време четем с моята приятелка тази тема. Ние също харесваме сглобяемите къщи. Но както виждаме има много проблеми, около строителството им. Ние живеем в София. Имаме два големи проблема, няма място (земя), която да закупим и банката не изявява огромно желание да финансира такъв проект.
След като в публичното пространство се инициира идеята да се строят еднофамилни къщи в ромски квартали, аз веднага попитах ами за младите семейства.
Поради тази причина стартирах кауза за това да се обособят места около София, където да е възможно построяването на достъпни еднофамилни къщи за млади семейства.

http://www.causes.com/causes/568642-?m=01fb16a9&recruiter_id=42082559

Надявам се тук да намеря съмишленици и да се опитаме да се преборим за да има достъпни еднофамилни къщи за млади семейства.

# 658
Това е прекрасна идея. С удоволствие ще се опитам да помогна при разработването на устройствените планове, стига да има желание от страна на общината за съдействие.

# 659
Здравейте на всички,

и аз съм от тези, които не пишат, а само четат и изведнъж нахълтват с въпрос относно къщите.

Днес попаднах на една компания, която строи сглобяеми къщи и ги дава на изплащане, което е много добър вариант за хора като нас, които вече имат земя, плащат наем и нямат какво да заложат за кредит.
Пък и има ли смисъл да обяснявам на вас за предимствата на сглобяемите къщи  Laughing

http://www.eurohouse.us/BG/frame_za_nas.htm
Можете ли да погледнете как ви звучи, имате ли отзиви  Praynig

п.п. каузата е чудесна, дано постигне целта си!

Общи условия

Активация на акаунт