Сглобяеми къщи 2

• 303 192
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Благодаря!

Вече сложиха и прозорците - с едни кукленски дървени рамки са отвън и дървена решетка, която разделя стъклото на четири. Ще изчакам да сложат и керемидите и ще я наснимам в завършен вид, че сега си е груб строеж.
Много успех желая на всички ви!  bouquet

# 76

Всъщност това е наш обект. Къщите са малки, предназначени за нощуване на персонала на една авиокомпания, т.е. не са индивидуални жилища. Има къщи в различни етапи на довършване. В момента се изгражда и административната сграда. Ако те интересува нещо друго, питай. Между другото са изградени на стъпки и са с дървена подова конструкция (няма бетонна плоча отдолу).

Извинявай за директния въпрос, но може ли да се отиде да се видят тези къщички- много ми е интересно, как се стига до там? може и на лични да ти пиша.

# 77
  • Пазарджик
Извинявай за директния въпрос, но може ли да се отиде да се видят тези къщички- много ми е интересно, как се стига до там? може и на лични да ти пиша.

Честно казано не знам. Трябва да попитам, тъй като аз не съм ходила. Не съм наясно дали не е оградено. Иначе от наша страна няма проблем. Аз ще питам и в понеделник ще ви отговоря.

# 78

Всъщност това е наш обект. Къщите са малки, предназначени за нощуване на персонала на една авиокомпания, т.е. не са индивидуални жилища. Има къщи в различни етапи на довършване. В момента се изгражда и административната сграда. Ако те интересува нещо друго, питай. Между другото са изградени на стъпки и са с дървена подова конструкция (няма бетонна плоча отдолу).

EmbarassedИ аз това щях да питам. Днес не успях да стигна до Аксаково, че малкия беше само до обяд на ясла.
Lindt   изключително много се радвам за вас.Вие сте на финалната права-дай боже всички да стигнем до там!
Някой проверявал ли е възможността да си поръча конструкция, материали-греди, панели, стълби от някоя фирма, а да възложи сглобяването им на друга бригада. Ние последно това измислихме, но честно казано вече ми е неудобно да звъня по фирмите с различни въпросчета  Embarassed. Проверих на "Бял бор" и материалите са доста изгодни,но се ускапява от транспорта. Май в понеделник ще звънна и на Иво от Каварна лелеее как ми изкочи името на фирмата... Embarassedпредлагат сглобяеми къщи със стоманена конструкция-помагайте 
Проверих-Стомстрой!КАка може така да забравям!!!
Ровичкамс и из нета и ве за къщи гледам и хоп ето малко инфо за пасивните къщи-
http://www.myhouse.bg/passive.htm

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 16:40 от tsve_te

# 79
  • Пазарджик
Здравейте.

Така, доколкото разбрах, обектът е ограден и няма възможност да се влиза там. Съжалявам.

# 80
Тъй като най-големия проблем в България, оказва се, е сухата дървесина, някой мислил ли е за вариант да се прибегне до използване на сушилня /намерили сме такава, срещу 100 лв. за кубик/?

На мене ми сушат между 40 и 60 лв, като при 60 лв ги гоня като империалисти  Laughing Laughing Laughing . Мисля, че 100 лв е много.

и аз така си мислех, ама нямам конкретни примери, къде сушиш материала ти?

# 81
Различно - Пещера, Кричим, Велинградско....

# 82
  • София
искам да се включа в темата. С моята половинка отдавна сме се размечтали за такава къща. Има (може би) и възможност да вземем и половината от един парцел, който е на върха на баир, с ток и вода, в регулация, с асфалт на 3 метра от него, южно изложение и гледа към Балкана... ех, по описанието разбирате, че наистина мечтаем за там.

Така или иначе, на този етап няма как да стане, работата ни е в София, имаме много задължения тук, но си мислим да подготвим добре всичко - идеен проект, документации, финансови въпроси и един ден да си построим мечтаната сглобяемакъща на 1 етаж)))

Така че смело се записвам при вас  Hug

# 83
Скъпи мами! Понеже тази тема има за цел да Ви запознае и ограмоти относно дървено-скелетните къщи , или както ги наричате сглобяеми къщи, моля задавайте свободно своите въпроси, а ние ще им отговаряме, доколкото ни стига познанието Wink Wink, разбира се...

Забавлявайте се!   bouquet  bouquet  bouquet

# 84
Здравейте ,мили момичета и момчета.Отдавна ви чета ,препрочитам и доникъде не стигнах.Пред нас стои дилемата сглобяема или нормално построена къща.Ще живеем в нея,така че много се блъскаме с акъл Crazy.Получих оферти от няколко фирми,които не са лоши.За къща на два етажа с обща площ 180 кв.м.  и до ключ излиза 93 000лв.Моля, посъветвайте ме.Фирмата е Екозид ООД.

# 85
Извинявам се не е 93000 лв. а евро Rolling Eyes

# 86
На мен ми се струва доста  newsm78

# 87
lindt имам въпрос към теб- цялата къща ли е дървена или само втория етаж?
и как стои проблема с водопровода при такава къща?
благодаря за вниманието

# 88
Зависи какви изисквания сте поискали и какво са Ви предложили като краен продукт. По принцип таван в цената няма, но за "средно" изпълнение е малко множко, май. Фундамента включва ли се? Какъв е Покрива? Колко етажа е? Дайте малко повече инфо и ще Ви дадем по-конкретно мнение.

# 89
  • София
lindt имам въпрос към теб- цялата къща ли е дървена или само втория етаж?
и как стои проблема с водопровода при такава къща?
благодаря за вниманието

Само втория етаж е от дърво. Къщата ни беше едноетажна, 60 кв.м. /плюс мазе/. Имахме две стаи и кухненски бокс. Още когато я купувахме със съпруга ми, преди 6 години знаехме, че ще се наложи да се разширяваме, когато имаме и деца. Решихме да достроим с дърво, като за целта се наложи да махнеме стария гредоред на тавана, който беше започнал да провисва и така или иначе трябваше да подменим някога. Изляхме плоча, която послужи за фундамент на настоящия дървен етаж.
Не съм запозната точно как стои въпросът с водопровода, дали има някакви ограничения и т.н. В нашия случай втория етаж е само от спални, а новата баня се намира над тази на първия етаж, така че само ще пробием плочата да за свържем штранговете и после тръбите ще минават по пода стените на банята - две от стените и са от дървени трупи и две от гипсокартон.
Ще попитам дали има някакви специфики при водопровода.
За електроинсталацията например има предвидени вертикални отвори в гредите през определени сантиметри, в които се влиза чрез пробиване на дупка близо до пода /които после се закриват от дюшемето и кабела излиза там където решите да бъде контакта. По тавана също има възможност да се движат кабели за осветлението.

Ако решите да правите нещо подобно, заповядайте да разгледате. Става много красиво и въпреки че имаме някой проблеми с Хонка България, си заслужава. Просто като неминали по този път малко се предоверихме на обещания, нещо което може да се избегне с добре обмислен и изчерпателен договор. Иначе качеството на материала е прекрасно.

Общи условия

Активация на акаунт