Сглобяеми къщи 2

• 304 532
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
Получава се вече реклама... Съжалявам, че го казвам, но отдавна си го мисля  Confused

# 286
Получава се вече реклама... Съжалявам, че го казвам, но отдавна си го мисля  Confused

Не, целта ми не е реклама. Просто въпросът касаеше конкретно фирмата и за това споменах повече за начина, по който фирмата работи /обясних защо/. Иначе това, което се опитвам да направя е да дам полезна и обективна информация по темата от това с което се сблъсквам напрактика. Simple Smile

# 287

7. Не се допускат рекламни обяви и теми, както и аватари, подписи и др. елементи от потребителския профил, които представляват тенденциозна реклама на сайт, фирма, продукт, услуга.
...

# 288
РАЛ пак казвам , включих се във форума за да изясня неща които са грешни или неясни писани по темата . Представих се от къде съм за да стане ясно че нещата които говоря не си ги измислям или съм ги прочела някъде по интернет. Ако забелязваш се опитвам да бъда полезна по всички въпроси които се поставят по темата . Пиша за фирмата защото има много въпроси свързани с нея, съгласи се че  като ми се задават така въпроси няма как да кажа "не знам" "не разбирам".  Да наистина сега като се върнах на зад забелязах че има тенденция основно за нея да пиша дори на няколко места съм се отплеснала да обяснявам за практиките там за което се извинявам и ще си взема забележка . Ще се постарая да избягвам  професионалните си изкривявания  Embarassed .

# 289
  • София
Innann, бихте ли изяснили разреза на един стенен панел на Вашата фирма?

# 290
Vasilev, готова ли е вече къщата?Пиши какво се случи с проекта? Много ме заинтригува , но не си писал отдавна

# 291
Не мога да ви представя директно описание, защото има различни типове панели, ще се получи доста дълго, а и не искам да звучи като директна реклама. Ще се опитам да Ви дам най обща информация за използваните материали:
Когато носещата конструкция е дървена най често е с дебелина от 80  до 120 мм. Каква дебелина се използва зависи от политиката и използваната от фирмата технология, архитектурата и предназначението на сградата.
Скелетно гредова конструкция /американски къщи/
Панелно-модулно строителство/немско австрийска технология/
Не е задължително по-дебелата дървена „рамка” да означава и по-добра конструкция. Важно е качеството и типа на материалите които „облицоват” и формират стената.
Важно е да се използва добър импрегнант /не само достатъчно ефективен, но и безопасен/
За използваната минерална вата е важно да е от добър производител / когато къщата е завършена трябва да получите документи със сертификати на вложените материали/ и да е с висока плътност/ дебелината не е основният показател/, за да не се получава свличане и слягане с времето, същевременно има и по добри шумо и топлоизолационни свойства.
OSB представляват качествени дървесни плоскости от ориентирани частици произведени по специална технология, които имат носещи свойства. Дебелината на OSB зависи от това къде се поставя / стени, под т.н./
Гипсофазера е водоустойчив материал с висока плътност и носещи свойства.
Гипсокартона е облицовачен материал без носещи свойства. Има и облицовъчен водоустойчив гипсокартон, които част от производителите използват за мокрите помещения. Срещала съм го и като облицовъчен материал за външни стени!!!
Задължително в панелите трябва да има включена пароизолация!
За по конкретна информация можете да се свържете на подадените в интернет сайта на фирмата телефони.

# 292
Priasno varnali se ot BG,eto ni i nas  family
Zapis:)

# 293
А да попитам някой запознат ли е за сглобямите къщи от снадвич панелите и тези панели от които се строят блоковете  newsm78 9съжалявам ако съм се изразила тъпо, не не съм запонзата). онзи ден ми го подметна един познат и реших да ви питам  Peace

# 294
Здравейте на всички. Гледам, че темата е позамряла,за сметка на това пък ние със съпругът ми сме се насочили към такъв тип строителство, но към изцяло дървените къщи от калибровани, цилиндровани трупи. Изчетох и двете теми,  в тях почти не се говори за този вид, та реших да попитам все пак има ли някой, който ще или в момента строи такава къща. Освен това да попитам дали някой е ползвал услугите или знае нещо за фирма "Норива", която се занимава точно с тази дейност. Ще се радвам да споделите отзиви  bouquet

# 295
Здрасти Vili95...  Simple Smile Няма ме защото много работя... Laughing
Вече си имам ЕООД, земя и право на строеж. Фирмата ми пише проекта... Скоро го внасяме в Разплащателната агенция към Министерството... И след това започват изграждането. Такъв е реда по наредбата... Избрал съм си много сладки къщи - тип 4 от сайта на фирмата... От кръгли трупи, внос от Австрия... Ами... Напредвам... Simple Smile

До скоро...   bouquet

# 296
lovd55... приятно ми е...  Simple Smile
Къщите, за които говорите са същите като "моите"   Laughing - дори тези
трупи са тройно слепени, за да се избегне напукване и имат по - здраво и стабилно захващане един към друг. Представители са на Австрийска компания - фирмата, която ми пише проекта и ще ми строи има мостри в офиса си и могат да се видят и пипнат...

Успех...  Simple Smile   

# 297
  • Стара Загора
Ние сме се насочили към тази фирма http://www.richhouse.eu/ , моля ако сте ползвали техните услуги споделете.

# 298
А да попитам някой запознат ли е за сглобямите къщи от снадвич панелите и тези панели от които се строят блоковете  newsm78 9съжалявам ако съм се изразила тъпо, не не съм запонзата). онзи ден ми го подметна един познат и реших да ви питам  Peace
[/q

Здравей,
„Сандвич” панелите за разлика от панелите, от които се строят блоковете не са изградени само от един материал/бетон и арматура/. "Сандвич" панела  е многослоен  и се състои от различни материали които осигуряват сигурност на конструкцията, топло и шумо изолация, предпазват от конденз и т.н. Вида на панелите е разнообразен /  въпрос е на технология/
"Сандвич" панелите, които имат дървена носеща конструкция са сравнително нова технология. Къщите които се изграждат от тях се отопляват и охлаждат лесно като в тях може да се живее веднага, защото няма остатъчна влага от самото строителство/тоест в пъти по-добри са от панелните блокове/. Те се състоят от материалите, за които вече писах най-общо. Ще го копирам пак, за да те улесня.

„Когато носещата конструкция е дървена най често е с дебелина от 80  до 120 мм. Каква дебелина се използва зависи от политиката и използваната от фирмата технология, архитектурата и предназначението на сградата.
Скелетно гредова конструкция /американски къщи/
Панелно-модулно строителство/немско австрийска технология/
Не е задължително по-дебелата дървена „рамка” да означава и по-добра конструкция. Важно е качеството и типа на материалите които „облицоват” и формират стената.
Важно е да се използва добър импрегнант /не само достатъчно ефективен, но и безопасен/
За използваната минерална вата е важно да е от добър производител / когато къщата е завършена трябва да получите документи със сертификати на вложените материали/ и да е с висока плътност, за да не се получава свличане и слягане с времето, същевременно има и по добри шумо и топлоизолационни свойства / дебелината не е основният показател/.
OSB представляват качествени дървесни плоскости от ориентирани частици произведени по специална технология, които имат носещи свойства. Дебелината на OSB зависи от това къде се поставя / стени, под т.н./
Гипсофазера е водоустойчив материал с висока плътност и носещи свойства.
Гипсокартона е облицовачен материал без носещи свойства. Има и облицовъчен водоустойчив гипсокартон, които част от производителите използват за мокрите помещения. Срещала съм го и като облицовъчен материал за външни стени!!!
Задължително в панелите трябва да има включена пароизолация!”
uote]

Ако искаш да попиташ още нещо ще се радвам да ти отговоря Simple Smile

# 299
  • Стара Загора
Аз се чудя какви да са прозорците. Искам да са красиви и максимално защитени от крадци. Сглобяемата къща ще я използваме за вила и няма да има хора през цялото време. Аз мисля за пвс дограма боядисана в кафяво и дървени капаци. Харесвам и френските прозорци и мисля за такъв към верандата, но той не е практичен за това. Тук прочетох за прозорци разделени на правоъгълници като старите.Те по-надеждни ли са? Ще се радвам ако ми помогнете да разбера нещо повече.

Общи условия

Активация на акаунт