Сглобяеми къщи 2

• 303 279
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Договорът, който сключихме беше при първото плащане на една част от парите. Ел и ВиК проекти - има задължително, но те не влизат в цената, обявена на сайта. Не зная колко биха оскъпили къщата, тъй като при нас дядото е ел.инженер и той го направи, а пък мъжът ми си оправи сам ВиК-то по къщата. всички тръби  вътре са външни, т.е. не влизат в стената  Peace
Може тия дни да сложа някоя и друга снимка, ако ми остане време  Peace
Meрси за инфото . Общо взето си правя извод , че е доста трудно начинание в предвид , че има доста предварителна и довършителна дейност , която не е включена в цената .

# 526
Не съм им фен, ще се аргументирам:

1. Ама в Америка ги строели така! Един познат, който работеше в щатите по такива къщи и го питахме как се защитават от пожар - ами със по-висока застраховка...
2. Втори проблем - дървоядите - у нас няма термити, но има дъвояди. Дървото трябва да се импрегнира и потопи в разтвор срещу гадинки, но пак не се знае.
3. Рекламен трик - дървени къщи има и над 200 годишни. Да, ама са правени с друг дървен материал - с широколистна дървесина, сечена само през Зимата и подбирана специално и внимателно, и после цепена по посока на влакната. Сега се работи с чамова такава, не винаги изсушена, рязана машинно както дойде.
4. Ама аз искам да живея в дървена къща, заради комфорта и топлотата на материала - да може, но качеството си има цена - ето тези са дървени, но не ми се мисли и колко струват. http://www.mtnarchitects-loghomes.com/
5. Връщам се на точка 1. - как и на каква сума се застрахова такава къща у нас - поразпитайте застрахователите преди да почнете да строите.
6. Строи се по бързо от обикновената - е и ? Ако някой е закъсал за жилище и спешно трябва да се нанесе, може би е по добре направо построена къща - по бързо става и от сглобяемата. Все пак, къща не се строи през 5 години,  може да се изчака малко за да стане както трябва.
7. По начина, по който ги правят у нас, все пак правите фундаменти, а при грубия строеж, над половината цена отива за основи  и покрив.
8. За да има добра изолация, Ви трябват 20-30 см минерална вата (за пасивна къща, която се топли като извикаш съседите на гости), защото няма масивен елемент, който да акумулира топлина. Повечето производители залагат 10 см.  10 см са добре, ако имате стена, която да акумулира топлината. Ако няма такава, щом спрете печката, топлината мигом излита през тънката изолация и през покрива. За истинска пасивна къща са важни и дограмите - тези, които са за целта са скъпииии. Трябва ви и някакъв източник на енергия - бил той геотермален или слънчев.

Да, имат и някои плюсове, които не отричам, но аз не бих живял в нещо, чиято стена може да се пробие с дърводелски инструмент.
Или да се запали от зле поставен кабел в стената...

Все пак всичко е въпрос на личен избор, и ако някой е убеден, че иска точно това, няма смисъл да се убеждава в противното.
Наскоро имах разговори с едни строители, които искаха да правят сглобяеми къщи, защото било модерно. Почнаха да ги предлагат, но в крайна сметка всички се отказвали. По мои наблюдения, много хора тръгват с идеята за сглобяема и решават да строят монолитна. Да, примамливо е, става бързо, наглед уж евтино. Като проучиш и притеглиш плюсовете и минусите, логиката и здравият разум надделяват...

# 527
zidstroy, сега остава да кажеш и коя фирма за монолитно строителство рекламираш  Laughing
Аз пък съм заклет привърженик на сглобяемото строителство и съм на мнение, че повечето от нещата, които твърдиш, при едно добро изпълнение просто не важат  Mr. Green
А ако почнем да изреждаме проблемите при монолитното строителство, съм сигурна, че мога доста по-дълъг постинг от твоя да докарам  Peace
И за да не спамим излишно, ние в момента строим нашата къща и обещавам като завършим, да дам подробен отчет, за тези, които се интересуват. Защото тази тема е за сглобяемите къщи, нали?

# 528
Фирмата е "Зидстрой" , тук се вълнуваме от "Панелстрой"  Laughing

# 529
zidstroy, сега остава да кажеш и коя фирма за монолитно строителство рекламираш  Laughing
Аз пък съм заклет привърженик на сглобяемото строителство и съм на мнение, че повечето от нещата, които твърдиш, при едно добро изпълнение просто не важат  Mr. Green
А ако почнем да изреждаме проблемите при монолитното строителство, съм сигурна, че мога доста по-дълъг постинг от твоя да докарам  Peace
И за да не спамим излишно, ние в момента строим нашата къща и обещавам като завършим, да дам подробен отчет, за тези, които се интересуват. Защото тази тема е за сглобяемите къщи, нали?

Това с доброто изпълнение е една много, много голяма въпросителна. Изобщо не разчитай на това ако не им висиш на главата непрекъснато, и тогава няма гаранция, трябва и да разбираш от технологията. А и да разбираш, си зависим от качеството на дървения материал, а ние нямаме нужните традиции в производството му, освен ако не организираш всичко още от сечището не виждам как ще стане. Изобщо твърде много въпросителни и определено не е работа за аматьори и ентусиасти.

# 530
  • густо майна Филибето
Не мога да разбера защо тук непрекъснато се появява някой, който без да е строил така, убеждава колко не си струва. Вчера четох една дълга 41 страницова дискусия в друг форум, скоро не съм посещавала 200 страницовата тема за дървените къщи, но стигнах до извода, че професионалист = безумно много пари за едно такова строителство. А и нещо се разминаваха като мнение по някои точки. Хайде да ни оставите да си построим, да поживеем, тогава да обсъждаме кое го бива и кое не. В един руски форум например критикуваха един,заради това ,че ги убеждава в доброто качество на къщата, която сам си е построил. Бил живял в нея само 7 години, рано било да дава мнение. Wink Освен това тук пишат предимно жени, че аз доскоро не правих разлика между полиетилен, пароизолационно фолио и ветрозащитна мембрана Blush Затова ще изкажа едно чисто женско мнение за сглобяемите готови къщи - повечето са грозни Confused А ги правят професионалисти Wink

# 531
Това с доброто изпълнение е една много, много голяма въпросителна. Изобщо не разчитай на това ако не им висиш на главата непрекъснато, и тогава няма гаранция, трябва и да разбираш от технологията. А и да разбираш, си зависим от качеството на дървения материал, а ние нямаме нужните традиции в производството му, освен ако не организираш всичко още от сечището не виждам как ще стане. Изобщо твърде много въпросителни и определено не е работа за аматьори и ентусиасти.
На никого няма да вися на главата, ние си я правим сами Peace Има и други примери за хора, които са си построили такива къщи съвсем сами и то успешни. Организирали сме нещата точно от сечището, позна  Grinning

# 532
  • not found
Записвам се да следя темата  Peace Някой има ли актуална информация какви документи са необходими за строеж на такава къща ?

Avgusta  , вие до къде сте стигнали с къщата ? И колко парички ви е излязла до тук ?

# 533
  • густо майна Филибето
Документите са като за всяка друга къща. Но пък може да мине за временно строителство, за разлика от монолитните. Цената е много относително нещо. Зависи от количеството дървен материал, от това, доколко икономично е използван, от дебелината на стените - може да са 10см конструкция , може и с 15см - ватата е с дебелината на конструкцията. Зависи как си купувате материалите - дървения варира много. И от цялостната архитектура на къщата зависи. Също и доколко труда ще е ваш или на майстори. Това, ако си я правите сами, с ваш проект.  С фирма нещата са по-ясни.

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 13:03 от Ljuboznatelna

# 534
И аз се записвам , първо да чета пък може и да се решим на сглобяема.

# 535
И аз се записвам , първо да чета пък може и да се решим на сглобяема.

Ако те интересува посети www.sglobiaemi-kashti.com или питай всичко което те интерсува- с каквото мога ще помогна.

# 536
  • густо майна Филибето
Разглеждах цените в сайта - не видях нищо за покрива. Той влиза ли в цената?

# 537
Разглеждах цените в сайта - не видях нищо за покрива. Той влиза ли в цената?

Здравей, да наистина е имало проблем със сайтът, обадих се на мъжа ми тъй като той работи в тази фирма
и му казах- той се е обадил на шефа си и сега проблема е отстранен и описнието в сайта е по-точно.
И разбира се, че покрива и покривното покритие влиза в цената дори може да си изберет вида на
покривното покритие попълвайки го във формата за запитване.

# 538
Здравейте, на всички пишещи и следящи този форум.
Управител съм на фирма занимаваща се със строителство на сглобяеми къщи, вече почти година следя форума
и се нагледах на некомпетентността на голяма част от взимащите участие в дискусията. Няма да направя
реклама на сайтът ми както по-голямата част пишещите тук. Прочетох исказвания от сорта на "приказката за трите прасенца" и други като "няма шкафове, защото няма да издържи стената" и какви ли още не мнения от този тип.
Вярно е, че има много фирми злоупотребяващи с доверието на хората и именно поради тази причина на този тип строителство се гледа все още с недоверие. Виждам, че 90 % от участниците във форума са жени, за което се извинявам ако съм писал където не трябва. Във форума няма да пиша фирмата на която съм управител, за да не изглежда като  автореклама, ако някой има истински въпрос (ама истински)  ще се радвам да помогна с каквото мога. 

# 539
"няма шкафове, защото няма да издържи стената"  hahaha  hahaha ехааа, нашите стени що шкафове носят. А децата ми се люлеят на фермата на тавана в хола... ама млъквам, щото съм жена и "по неволя"(разбирай - безпаричие) живея в дървена къща  Joy

Общи условия

Активация на акаунт