Сглобяеми къщи 2

• 303 139
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Oпитах да Ви пиша на лично, но Ви е препълнена пощенската кутия и не ми разрешава системата.

# 601
Oпитах да Ви пиша на лично, но Ви е препълнена пощенската кутия и не ми разрешава системата.

Ще изтрия всичко пробваи пак.
просто не съм обърнал внимание Peace

# 602
  • София
Привет, от скоро се интересувам по темата, опитах се да изчета и двете теми.

Някакви отзвуци за тази фирма и за къщите, които предлагат?
http://www.vipltd.net/index.php?pid=1

# 603
Цитат
Заводът е трети по големина в Европа. По системата няма неанализиран детайл. В момента на автоматична поточна линия се произвеждат 400 къщи за Либия и 2000 за Дубай. 100 години е заводската гаранция за конструкцията. С всички сертификати за качество и документи за съответствие. За разлика от други колеги не сме на фаза идеи, а имаме хиляди реализирани обекти. Монтажът се извършва от технически грамотни лица.
Добре е написано, но не е никак зле да се види нещо готово от тази фирма. Аз лично си харесах този модел : http://www.vipltd.net/index.php?pid=4002&id_model=9
Доколкото виждам конструкцията е метална, лепи се OSB с изолация вата и отгоре гипскартон. Не знам това зимата дали е о.к., за Либия и Дубай е о.к. със сигурност. Иначе както и да се погледне конструкцията е по-скоро картонена тип барака с по-сериозни метални конзоли където е нужно.

# 604
Аз нещо не разбирам... Разгледах няколко сайта и във всички има цена на различните операции за изработването на къща. Някой неща обаче не са ми ясни. Значи почва се с виза, после следва проект, после вода, ток, разрешение за стоеж. Този проект кой го прави и кой действа по издаването на разрешително за строеж? После собственика ли тича по институции за акт 14, 15 и 16 или там както се води разрешението за ползване. Тоест нали не се очаква от мен като собственик на парцел да тръгна да вадя разрешително за строеж и после да вадя акт 16 на къща, дето дори друг е построил.

# 605
Добре е написано, но не е никак зле да се види нещо готово от тази фирма. Аз лично си харесах този модел : http://www.vipltd.net/index.php?pid=4002&id_model=9
Доколкото виждам конструкцията е метална, лепи се OSB с изолация вата и отгоре гипскартон. Не знам това зимата дали е о.к., за Либия и Дубай е о.к. със сигурност. Иначе както и да се погледне конструкцията е по-скоро картонена тип барака с по-сериозни метални конзоли където е нужно.
на сайта има галерия :

# 606
Аз нещо не разбирам... Разгледах няколко сайта и във всички има цена на различните операции за изработването на къща. Някой неща обаче не са ми ясни. Значи почва се с виза, после следва проект, после вода, ток, разрешение за стоеж. Този проект кой го прави и кой действа по издаването на разрешително за строеж? После собственика ли тича по институции за акт 14, 15 и 16 или там както се води разрешението за ползване. Тоест нали не се очаква от мен като собственик на парцел да тръгна да вадя разрешително за строеж и после да вадя акт 16 на къща, дето дори друг е построил.
Здрасти, в някои фирми проекта е включен в пакетната цена, а в други проектирането се заплаща отделно, тъй като работят предимно с типови проекти. За разрешителното за строеж нещата стоят така: след като фирмата изпълнител е готова с целият проект(архитектура,ВиК,ЕЛ,конструкция,топлотехника,ПБЗ,геодезия) дава на възложителя документите и той ги внася в общината, откъдето в рамките на 1 месец му дават разрешителното за строеж (естесвено ако всичко е наред). А за актовете които пишеш или казано по друг начин "разрешително за ползване" ти трябва да си гониш нещата, тъй като там има плащане на нотариални такси, местен данък и такса вписване. Това са неща, които ако бъдат включени в цената, на някои хора ще им се види много скъпо. За това така практикуват строителните фирми.
Ако пропускам нещо поправи ме.

# 607
Погледнах последно даденият линк и не искам да коментирам. Тези които се интересуват сериозно могат да преценят сами.

# 608
guckata , тоест ангажимента на фирмите, предлагащи сглобяеми къщи всъщност е само до доставката на самата къща  newsm78. Явно не е за мене тази работа... Например дадаха ми виза за строеж, която е на калкан от южната страна... Ми на мен ми трябва фирма, дето знае как седят законово нещата и да се оправи с общината вместо мен.

# 609
guckata , тоест ангажимента на фирмите, предлагащи сглобяеми къщи всъщност е само до доставката на самата къща  newsm78. Явно не е за мене тази работа... Например дадаха ми виза за строеж, която е на калкан от южната страна... Ми на мен ми трябва фирма, дето знае как седят законово нещата и да се оправи с общината вместо мен.
Виж сега, нещата не са точно така както мислиш. Можеш да се договориш с всяка фирма, да ги упълномощиш и те да внесат документите в общината, а има и посреднически фирми, които с това се занимават(да внасят документи и всичко останало), аз лично работя с една такава. Повярвай ми никоя фирма няма да те изпусне като клиент само заради едно разкарване до общината. Peace. Между другото да внесеш документите в общината не е кой знае колко сложно, ако целият инвестиционен проект е направен както трябва(а той винаги е) просто плащаш такса разглеждане, даваш документите и чакаш да мине събранието на общинския съвет за да видиш дали ти дават разрешително за строеж. Винаги дават, освен ако не се заядат за някоя глупост(тогава сигурно искат нещо под масата, но това зависи от общината.

Последна редакция: сб, 08 яну 2011, 20:15 от guckata

# 610
  • София
Погледнах последно даденият линк и не искам да коментирам. Тези които се интересуват сериозно могат да преценят сами.

Тук не е професионален форум все пак, ако искаш да кажеш защо, явно, не ти харесва начина на строеж на тези къщи (от линка, който съм дала), сподели, ако не, нямаше нужда да пишеш горното. Все пак тук е място за взаимопомощ.

# 611
  • густо майна Филибето
Виш сега, нещата не са точно така както мислиш. Можеш да се договориш с всяка фирма, да ги опълномощиш и те да внесат докоментите в общината, а има и посреднически фирми, които с това се занимават(да внасят докоменти и всичко останало), аз лично работя с една такава. Повярвай ми , никоя фирма няма да те изпусне като клиент само заради едно разкарване до общината. Peace. Междо другото да внесеш документите в общината не е кой знае колко сложно, ако целият инвестицйонен проект е направен както трябва(а тои винаги е), просто плащаш такса разглеждане, даваш документите и чакаш да мине събранието на общинския съвет, за да видиш дали ти дават разрешително за строеш. Винаги дават, освен ако не се заядат за някоя глупост(тогава сигурно искат нещо под масата, но това зависи от общината.

Shocked Не успях да се сдържа. Има проверка правопис, използвай я. Каквото и да ми напишеш по този начин, звучиш несериозно с този правопис.

# 612
 Shocked Не успях да се сдържа. Има проверка правопис, използвай я. Каквото и да ми напишеш по този начин, звучиш несериозно с този правопис.
[/quote]
Трябва да ти кажа че въобще не се вглеждам в това което съм написал, а проверката ми явно не работи, защото я ползвам почти всеки път Embarassed Все пак благодаря, следващият път няма да бързам толкова Laughing

Последна редакция: сб, 08 яну 2011, 22:04 от guckata

# 613

Тук не е професионален форум все пак, ако искаш да кажеш защо, явно, не ти харесва начина на строеж на тези къщи (от линка, който съм дала), сподели, ако не, нямаше нужда да пишеш горното. Все пак тук е място за взаимопомощ.
Както казах по-рано не искам да коментирам, не съм искал да обидя никой Naughty това беше лично моя коментар. Не вярвам да пишеш само заради мен в този форум, има и други които следят темата. Нека дадат мнение и те. Peace

# 614
  • София

Както казах по-рано не искам да коментирам, не съм искал да обидя никой Naughty това беше лично моя коментар. Не вярвам да пишеш само заради мен в този форум, има и други които следят темата. Нека дадат мнение и те. Peace

Да, искрено се надявам на мнения по въпроса, а не на постове, които не са от помощ.

Общи условия

Активация на акаунт